Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών
  • [02] "Στήριξη των νοικοκυριών και τόνωση της αγοράς"
  • [03] "Πραγματικές αυξήσεις μισθών"
  • [04] "Νέα φορολογική επιδρομή"
  • [05] "Να προηγηθεί το δασολόγιο"
  • [06] Μέτρα για ασφαλή έξοδο

  • [01] Μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Κοντός ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προσπάθειες ενίσχυσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. ''Εκτός από την απόφαση που πήραμε ώστε από την επόμενη χρονιά τη δαπάνη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να την επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, εξετάζουμε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων για αγροτική χρήση να γίνεται από την επόμενη χρονιά μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.''

    Ο κ.Κοντός ενημέρωσε ακόμη τον πρωθυπουργό, όπως είπε ,για την πορεία της κατασκευής μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων στη χώρα, σημειώνοντας ότι ήδη έχει προκηρυχθεί το έργο για τον εκσυγχρονισμό του Αξιού πως σήμερα προχωρά η προκήρυξη ενός έργου πνοής για τη Μεσσηνία και σήμερα υπογράφεται η σύμβαση εγκατάστασης του εργολάβου στον Ομαλό των Χανίων.

    Ο κ.Κοντός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ,ακόμη ,για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναβάθμιση της αγροτικής έρευνας το οποίο όπως είπε, είναι έτοιμο και στοχεύει στην σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, ώστε να παράγονται ποιοτικά, ανταγωνιστικά, αγροτικά προϊόντα.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη, ο κ.Κοντός είπε ότι οι συνδικαλιστές ζητούν αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και επιτάχυνση των ρυθμών και αυτό κάνουμε.

    ''Έχουμε καλύψει το χαμένο έδαφος αξιοποιώντας τους πόρους της τέταρτης Προγραμματικής περιόδου, έχουμε συζητήσει με νομάρχες και δημάρχους και διαμορφώσαμε για τον κάθε νομό της χώρας, έναν φάκελο όπου πλέον ξέρουμε με τον καλύτερο τρόπο τί θα πρέπει να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε'',τόνισε.

    Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις αγροτών σχετικά με το ύψος των ποσών που λαμβάνουν από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων ο κ.Κοντός είπε ότι δίνεται με απόλυτα δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο. Ο κάθε αγρότης, πρόσθεσε, ανάλογα με την καλλιέργεια που έχει παίρνει όσα καταναλώνει για την καλλιέργειά του.

    Σημείωσε ακόμη ότι με το νέο σύστημα επιστράφηκαν χρήματα για ολόκληρη τη χρονιά ενώ τις πρώτες 45 μέρες είχε δοθεί αγροτικό πετρέλαιο. Εξετάζουμε, σημείωσε, από την επόμενη χρονιά να πάρουν επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

    [02] "Στήριξη των νοικοκυριών και τόνωση της αγοράς"

    Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στο 4,9% επιβεβαιώνει την ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η κατάρτιση του προϋπολογισμού ήταν το πρόσχημα των πρόωρων εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου. Και πρόσθεσε ότι για μία ακόμη χρονιά ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης Καραμανλή πέφτει έξω.

    Η κ. Καρακλιούμη ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα κυβερνάται από μία "συστάδα ανθρώπων", η οποία το μόνο που έχει καταφέρει είναι να παρουσιάζει τα ταμεία του κράτους ελλειμματικά κατά ορισμένα δισεκατομμύρια ευρώ.

    Έθεσε, επίσης, το ερώτημα πότε πρόκειται να αποδώσουν τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας που είχε εξαγγείλει προ μηνών ο κ. Φώλιας. Αναφερόμενη, επίσης, στα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα που ανακοινώθηκαν, τόνισε ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν σημαντική υποχώρηση στην αγορά ακινήτων και αποτελούν προπομπό περαιτέρω επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

    Η κ. Καρακλιούμη έθεσε ένα ακόμη ερώτημα στον κ. Αλογοσκούφη, από τον οποίο ζήτησε να πει ποιους νέους φόρους σχεδιάζει να επιβάλλει και πόσο αυτοί θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

    "Αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει μέτρα για την άμεση στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την τόνωση της αγοράς, το μόνο που κάνει, είναι να δηλώνει ότι θα συνεχίσει στην ίδια ρότα, επιτείνοντας τη βαθιά οικονομική κρίση που η ίδια έχει προκαλέσει", δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΕΣΥΕ για τον πληθωρισμό και την οικοδομική δραστηριότητα.

    Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Κατσέλη, "η μάχη κατά της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας, που δήθεν δίνει η κυβέρνηση, έχει ως αποτέλεσμα, οι πληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν ιδιαίτερα έντονες. Ο επίσημος πληθωρισμός κινείται σχεδόν στο 5%. Οι τιμές σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και βρίσκονται εκτός ελέγχου. Από την άλλη, τα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα, που επίσης ανακοινώθηκαν σήμερα, δείχνουν σημαντική υποχώρηση στην αγορά ακινήτων και αποτελούν προπομπό για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας".

    Δηλώσεις για το ΕΣΥ

    "Η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας", δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, αναφερόμενη στις συζητήσεις που γίνονται περί ανάληψης από ιδιώτες υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά και στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε πρόσφατα στην Αμοργό, με Τούρκο διπλωμάτη.

    Για το θέμα της εκχώρησης υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε ιδιώτες η κ. Καρακλιούμη την απέδωσε σε προσπάθεια της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η ληστρική επιδρομή - όπως είπε - στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία ξεκίνησε με τα δομημένα ομόλογα. "Μοναδική επιδιώξη της κυβέρνησης - πρόσθεσε - είναι να μετακινηθούν οι κερδοφόροι φορείς της υγείας στον ιδιωτικό τομέα και όχι η αναβάθμιση της ποιότητας της περίθαλψης των πολιτών".

    Σχετικά με το περιστατικό στην Αμοργό, η κ. Καρακλιούμη επικαλούμενη απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, ανέφερε ότι η διακομιδή του Τούρκου διπλωμάτη από την Αμοργό στη Νάξο έγινε με ταχύπλοο αλιευτικό σκάφος, το οποίο ανήκει σε τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που αναλαμβάνει συχνά τέτοιου είδους διακομιδές. Το κόστος της συγκεκριμένης διακομιδής - πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ήταν 1800 ευρώ και αν θα έπρεπε η διακομιδή να γίνει στη Σύρο, θα στοίχιζε 3.200 ευρώ.

    Όπως ανέφερε η κ. Καρακλιούμη, "το συγκεκριμένο σκάφος, όλως τυχαίως, κάνει όλες τις διακομιδές χωρίς να έχει υπογραφεί γι' αυτό σχετική σύμβαση". Πρόσθεσε δε ότι "όλα αυτά γίνονται ενώ υπάρχουν σκάφη του Λιμενικού, τα οποία αγοράστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα οποία θα μπορούσαν με ελάχιστο κόστος να αναλάβουν τις διακομιδές, αντί αυτές να γίνονται με αλιευτικά σκάφη και ανάμεσα σε ψαροκασέλες". Είπε, επίσης, ότι "στην Ελλάδα του κ. Καραμανλή η διακομιδή με ελικόπτερο στα νησιά βρίσκεται στη σφαίρα του απίθανου".

    Η κ. Καρακλιούμη ισχυρίσθηκε ότι ανάλογα περιστατικά είναι πολύ πιθανό να συμβούν και στη Χαλκιδική, όπου από αύριο οι γιατροί του Πολυγύρου, όπως έχουν ανακοινώσει, θα σταματήσουν τις εφημερίες. Και κάλεσε την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει με τους γιατρούς του Πολυγύρου.

    Απάντηση υπουργείου Υγείας

    «"Υπερέβη εαυτόν" η νεοφώτιστη και ανενημέρωτη αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κα Καρακλιούμη. Προφανώς δεν γνωρίζει ότι οι μεταφορές δια θαλάσσης ασθενών γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του Λιμενικού Σώματος ,στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας με το ΕΚΑΒ, όπως και οι αεροδιακομιδές, μετά τις αλλεπάλληλες πτώσεις ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ που προκάλεσαν σειρά θυμάτων επί ΠΑΣΟΚ, την ευθύνη έχει η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας με το ΕΚΑΒ. Στο ενδιαφέρον της δε για τον Τούρκο διπλωμάτη και τον Τούρκο δημοσιογράφο, την παραπέμπουμε σε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε και των δύο, όπου αναφέρουν ότι όλα ήταν άψογα και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προσωπικά στον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

    «Όσον αφορά το υποτιθέμενο χιούμορ της κας αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για το όνομα του σκάφους «Άγιος Δημήτριος», σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών, ας το κρίνουν οι σύντροφοί της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Απάντηση ΠΑΣΟΚ

    «Το Υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση στο σύνολό της είναι οι τελευταίοι που μπορούν να παραδώσουν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού. Πολύ περισσότερο γιατί είναι έκθετοι, καθώς τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, μιλούν από μόνα τους», τονίζει σε απάντησή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Η αλήθεια είναι ότι, η έκπτωση της ποιότητας των υπηρεσιών στην Υγεία, είναι "έργο" της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι, η εικόνα διακομιδής ασθενών με ταχύπλοο αλιευτικό προβλήθηκε από τα ΜΜΕ και όλοι οι Έλληνες πια ξέρουν πως γίνονται οι διακομιδές ασθενών επί ΝΔ. Η θλιβερή και απαξιωτική για την Δημόσια Υγεία αυτή εικόνα είναι ευθέως ανάλογη της πολιτικής τους. Το ΠΑΣΟΚ μίλησε με συγκεκριμένα στοιχεία αλλά επβαυτών δεν πήρε καμία απάντηση», προσθέτει.

    [03] "Πραγματικές αυξήσεις μισθών"

    "Η σταθεροποίηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα, και για το μήνα Ιούλιο, καταδεικνύει πόσο επιζήμια είναι για την εργατική τάξη η συμφωνία για αύξηση ενός ευρώ την ημέρα στους μισθούς που υπέγραψαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι "η αποφασιστική διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς, με την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, είναι επιτακτική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια".

    Τέλος, το ΚΚΕ ζητά την καθιέρωση του βασικού μισθού στα 1400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας στα 1120 ευρώ.

    [04] "Νέα φορολογική επιδρομή"

    «Ο πληθωρισμός και κυρίως η ακρίβεια στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις στον πάτο, ενώ η κυβέρνηση αμέριμνη σχεδιάζει μια νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Μιλάμε για την τέλεια συνταγή αδιεξόδου και οικονομικής καταβαράθρωσης», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ.

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

    Η αποτυχία εφαρμογής του φετινού προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις που διακατέχουν την κυβέρνηση έχουν οδηγήσει σε νευρική κρίση την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

    Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "νέες κοινωνικές αδικίες όπου θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο πολίτες με διαφορετικά πραγματικά εισοδήματα με την ισοπεδωτική φορολογική αντιμετώπισή τους μέσω της επαναφοράς των αντικειμενικών κριτηρίων".

    Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, και οι αδύνατοι οικονομικά πολίτες, δεν μπορούν να αποτελούν την εύκολη λύση για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού, αναφέρει ο ΣΥΝ και υπογραμμίζει ότι τα χαρακτηριστικά μιας ριζικής Φορολογικής Μεταρρύθμισης πρέπει να είναι η ελάφρυνση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των χαμηλών εισοδημάτων σε σχέση με τα άλλα εισοδήματα, η αντιστροφή της σχέσης έμμεσων - άμεσων φορέων και η ουσιαστική φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και εισοδημάτων από ακίνητα και κινητά στοιχεία.

    [05] "Να προηγηθεί το δασολόγιο"

    Το δασολόγιο θα πρέπει να προηγηθεί του κτηματολογίου, τονίζει ο Γιάννης Αλαβάνος, πρόεδρος του ΤΕΕ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ και στην Αλκμήνη Ψιλοπούλου.

    Ο κ.Αλαβάνος, άσκησε κριτική γενικότερα για το Εθνικό Χωροταξικό, επισημαίνοντας ότι έχει πολλά παράθυρα για την εκτός σχεδίου δόμηση. "Το Εθνικό Χωροταξικό έχει κάποιες σωστές κατευθύνσεις, οι οποίες όμως είναι αόριστες, οι περισσότερες είναι χωρίς χρονοδιαγράμματα, αν και μπήκαν στο τέλος κάποια χρονοδιαγράμματα σε κάποιες κατηγορίες, όπως το δασολόγιο.

    Επίσης έχει πολλά παράθυρα, και ξέρουμε ότι η πολιτική χαράσσεται κυρίως με τα παράθυρα και όχι με τις πόρτες που έχει η νομοθεσία.

    Στα θέματα της αυθαίρετης εκτός σχεδίου δόμησης, δεν λέγεται ρητά ότι η αυθαίρετη δόμηση θα πρέπει να σταματήσει, ενώ ένα εθνικό χωροταξικό θα πρέπει να το αναφέρει αυτό. Επίσης ενώ τα μέτρα που καταγράφονται δεν είναι αρνητικά, δεν είναι πλήρη.

    Η δική μας πρόταση, λέει ότι θα πρέπει να αναφέρει ότι μέχρι το χρονικό ορίζοντα 15ετίας που ορίζει το Εθνικό Χωροταξικό, να έχει καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση και θα πρέπει να μην υπάρχει εκτός σχεδιασμού περιοχή".

    Ως προς το δασολόγιο, ο κ.Αλαβάνος τονίζει ότι "αν θέλουμε να χτυπήσουμε το κομμάτι των πυρκαγιών που έχουν σχέση με τις καταπατήσεις, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα το δασολόγιο. Εμείς έχουμε πει ότι το δασολόγιο πρέπει να προηγηθεί του κτηματολογίου".

    [06] Μέτρα για ασφαλή έξοδο

    Τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα για την έξοδο των αδειούχων του Αυγούστου και κυρίως όσων μετακινηθούν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

    Σύμφωνα με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή σήμερα μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου, που αναμένεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής.

    Όπως προβλέπεται, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

    -Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν απαγορεύσεις για την πρόληψη ή καταστολή πυρκαγιών, καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

    Επίσης, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στα τμήματα των εθνικών οδών στα οποία παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

    -Αυξημένα μέτρα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, καθώς και παρουσία τροχονόμων στα διόδια για την παροχή συμβουλών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ για όλο το διάστημα έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία ελέγχου της Τροχαίας που θα πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και κυρίως την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και άλλων παραβάσεων που στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

    Ιδιαίτερους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι τροχονόμοι στα φορτηγά και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι διαπράττονται επικίνδυνες παραβάσεις, θα ακινητοποιούνται.

    Το έργο της Τροχαίας θα ενισχύσουν η Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση στις μέρες αιχμής θα παρακολουθείται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ τροχονόμοι θα πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους του οδικού δικτύου.

    Την Πέμπτη 14 Αυγούστου θα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, στο ρεύμα εξόδου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση την Κυριακή, 17 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

    Η κίνηση των φορτηγών θα απαγορεύεται για την έξοδο και την Παρασκευή 22 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και για την είσοδο την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.

    Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται από την αστυνομία για τους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων και ειδικότερα στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της Αμφιλοχίας, όπου χωρίζονται οι δρόμοι από τη μια πλευρά για Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα και από την άλλη πλευρά προς Άρτα-Γιάννενα, όπου παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι και κυρίως τα Σάββατα, με "ουρές" που μπορούν να φτάσουν και τα 8 χιλιόμετρα.

    Το πρόβλημα παρατηρείται γιατί τα αυτοκίνητα κινούνται σε μονό στοίχο, λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός και με μία λωρίδα κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μονοδρόμησης ή άλλης παρέμβασης από την Τροχαία.

    Για το λόγο αυτό συστήνεται στους οδηγούς που κατευθύνονται προς Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα να χρησιμοποιούν ως εναλλακτική διαδρομή για τον προορισμό τους το δρόμο μέσω της περιοχής Κατούνα-Λουτράκι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2008 - 4:30:24 UTC