Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με λαμπρότητα ο εορτασμός
  • [02] Ελπίδες στην Κωπηλασία

  • [01] Με λαμπρότητα ο εορτασμός

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή,του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γιώργου Παπανδρέου και με προεξάρχοντα στο μεγάλο Πολυαρχιερατικό Εσπερινό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, εορτάστηκε στην Τήνο ο Δεκαπενταύγουστος.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη σήμερα το πρωί με ελικόπτερο, ο δε πρωθυπουργός βρίσκεται από μέρες στο νησί και αναμένεται να αναχωρήσει μετά τη λιτάνευσης της εικόνας της Μεγαλόχαρης και τη ρίψη στεφάνου από τον κ.Παπούλια στον υγρό τάφο του ευδρόμου "Έλλη". Την Πέμπτη αφίχθη στο νησί της Μεγαλόχαρης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία άρχισε, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, στις 8.00. Στις 10.00 αφίχθη στο ναό της Μεγαλόχαρης ο κ. Κ. Παπούλιας και μισή ώρα μετά ξεκίνησε η λιτάνευση της αγίας εικόνας της Παναγίας.

    Στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έριξε τιμητικό στεφάνι στο υγρό τάφο της "Έλλης", στο λιμάνι του νησιού.

    Δήλωση Κ. Καραμανλή

    Μετά τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Ο Δεκαπενταύγουστος έχει για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες διπλό περιεχόμενο. Τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες και λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας και, ταυτόχρονα, την επέτειο της βύθισης του «Έλλη».

    Η σημερινή γιορτή, μια γιορτή ελπίδας και ανθρωπιάς, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις πανανθρώπινες αξίες που νοηματοδοτούν τη ζωή μας και πρέπει να καθοδηγούν, να κατευθύνουν τη συλλογική μας δράση.

    Στη σημερινή δύσκολη διεθνή συγκυρία, η πρόκληση είναι σαφής και μας αφορά όλους: να εργαστούμε με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε η ειρήνη, η συνεργασία, η αλληλεγγύη να επικρατήσουν στον κόσμο και στις κοινωνίες μας.

    Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, με πίστη στις δυνάμεις μας, κοιτάμε μπροστά. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σήμερα και θέτουμε τις στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Με σταθερά βήματα, ενωμένοι στα μεγάλα και τα σημαντικά, προχωρούμε στον δρόμο του έργου και της προκοπής - το μόνο άλλωστε δρόμο που επιτάσσει η ιστορία και ο πολιτισμός μας.

    Χρόνια πολλά σε όλους.

    Μέτρα της τροχαίας

    Η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, είναι η φετινή έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου, που αναμένεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής.

    Εκτακτα μέτρα υπάρχουν και από το λιμενικό σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

    Όπως προβλέπεται, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

    -Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν απαγορεύσεις για την πρόληψη ή καταστολή πυρκαγιών, καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

    Επίσης, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στα τμήματα των εθνικών οδών στα οποία παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

    -Αυξημένα μέτρα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, καθώς και παρουσία τροχονόμων στα διόδια για την παροχή συμβουλών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ για όλο το διάστημα έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία ελέγχου της Τροχαίας που θα πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και κυρίως την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και άλλων παραβάσεων που στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

    Ιδιαίτερους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι τροχονόμοι στα φορτηγά και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι διαπράττονται επικίνδυνες παραβάσεις, θα ακινητοποιούνται.

    Το έργο της Τροχαίας θα ενισχύσουν η Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση στις μέρες αιχμής θα παρακολουθείται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ τροχονόμοι θα πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους του οδικού δικτύου.

    Την Κυριακή, 17 Αυγούστου, θα ισχύσει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

    Η κίνηση των φορτηγών θα απαγορεύεται για την έξοδο και την Παρασκευή 22 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και για την είσοδο την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.

    Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται από την αστυνομία για τους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων και ειδικότερα στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της Αμφιλοχίας, όπου χωρίζονται οι δρόμοι από τη μια πλευρά για Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα και από την άλλη πλευρά προς Άρτα-Γιάννενα, όπου παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι και κυρίως τα Σάββατα, με "ουρές" που μπορούν να φτάσουν και τα 8 χιλιόμετρα.

    Το πρόβλημα παρατηρείται γιατί τα αυτοκίνητα κινούνται σε μονό στοίχο, λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός και με μία λωρίδα κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μονοδρόμησης ή άλλης παρέμβασης από την Τροχαία.

    Για το λόγο αυτό συστήνεται στους οδηγούς που κατευθύνονται προς Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα να χρησιμοποιούν ως εναλλακτική διαδρομή για τον προορισμό τους το δρόμο μέσω της περιοχής Κατούνα-Λουτράκι.

    Μέτρα για Θεσσαλονίκη

    Σειρά μέτρων, ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου, λαμβάνει και φέτος η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης (ΔΤΘ), με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση των εκδρομέων που θα εγκαταλείψουν την πόλη.

    Όπως ανακοινώθηκε, η ΔΤΘ θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της διαθέσιμης δύναμης των υπηρεσιών της τόσο στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού όσο και στις εισόδους-εξόδους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, στοχεύοντας στην πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών.

    Παράλληλα, ειδικά συνεργεία θα προβαίνουν σε συστηματικούς ελέγχους των επικίνδυνων παραβάσεων (σ.σ. υπερβολική ταχύτητα, μέθη, παραβίαση σηματοδοτών, είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μη χρήση ζώνης-κράνους).

    Στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης θα απαγορευτεί και φέτος η κυκλοφορία των φορτηγών στα παρακάτω τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου:

    Την Κυριακή, 17 Αυγούστου από τις 3 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης, και στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Από τις απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας, τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, για το ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας και μόνο για το τμήμα της από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

    [02] Ελπίδες στην Κωπηλασία

    Στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας προκρίθηκαν οι Χρύσα Μπισκιτζή/Αλεξάνδρα Τσιάβου. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την τρίτη θέση στον 2ο ημιτελικό του αγωνίσματος, με επίδοση 7.11.99. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα τρία σκάφη από τις δύο ημιτελικές σειρες προκρίθηκαν στον τελικό.

    Επίσης οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο ημιτελικό του αγωνίσματος με επίδοση 6:25.64. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόκριση για τον τελικό πήραν τα πρώτα τρία σκάφη από τις δύο ημιτελικές σειρές.

    Στον ημιτελικό σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Φερεκίδη στο Ολυμπιακό τουρνουά κάνοε καγιάκ σλάλομ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με επίδοση 118,99 κατέλαβε τη 12η θέση και αποκλείσθηκε από τον τελικό του Κ1, όπου προκρίθηκαν οι πρώτες δέκα κοπέλες από τις 15 που συμμετείχαν.

    Με απογοητευτική εμφάνιση και ακόμη μία ήττα, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών τις υποχρεώσεις της στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνου. Η ελληνική ομάδα συνετρίβη με 10-4 από την Ουγγαρία, σε ένα ματς που δεν είχε βαθμολογική αξία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο είχε ήδη μείνει εκτός εξάδας και την Κυριακή θα παίξει με την Ρωσία για τις θέσεις 7-8.

    Τέλος διαδρομής στο Πεκίνο με ψηλά το κεφάλι για τις Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, καθώς ηττήθηκαν στη φάση των «16» του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ, μολονότι είχαν εκπληκτική απόδοση, με 2-1 σετ από τις Νάταλι Κουκ και Τάμσιν Μπαρνέτ από την Αυστραλία και αποκλείστηκαν. Με τρεις νίκες στο Πεκίνο και έχοντας χάσει πριν από τον αγώνα μόνο ένα σετ, οι Αυστραλές βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί για μια θέση στο βάθρο.

    Βαριά ήττα, 92-69, γνώρισε η Εθνική από τις ΗΠΑ για την 3η ημέρα του Β΄ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Αυτή ήταν η 2η ήττα για το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ οι ΝΒΑερ παρέμειναν αήττητοι σε τρεις αγώνες.

    Τα δεκάλεπτα: 20-16, 51-32, 73-54, 92-69

    Η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Κατά την 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Βάσω Καραντάσιου και η Βίκυ Αβρανίτη, ηττήθηκαν 2-0 σετ (22-20, 21-19) από τις Βραζιλιάνες Ταλίτα Ρότσα και Ρενάτα Ριμπέιρο και ολοκλήρωσαν με τρεις ήττες την παρουσία τους στο Πεκίνο.

    Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε για την Ελπίδα Ρωμάντζη το «εμπόδιο» της «χρυσής» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Σουνγκ-Χιούν Παρκ από τη Νότια Κορέα, αφού στη φάση των «16» για το ατομικό της τοξοβολίας ηττήθηκε 115-103 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

    Αποκλεισμός και για τους δύο Έλληνες παλαιστές της ελληνορωμαϊκής. Ο Θεόδωρος Τουνουσίδης στη φάση των «16» της κατηγορίας των 96 κιλών ηττήθηκε 3-1 στα σημεία από τον Γεωργιανό Ραμάζ Νοζάντζε και κατετάγη 17ος. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στα προκριματικά της κατηγορίας των 120 κιλών, ηττήθηκε 3-1 στα σημεία από τον Κινέζο Λιού Ντελί και κατετάγη 18ος.

    Αποκλεισμών συνέχεια στην κολύμβηση, ωστόσο υπήρξε ένα πανελλήνιο ρεκόρ και μια ισοφάριση. Ο Σωτήρης Πάστρας στην 4η προκριματική σειρά των 100μ. πεταλούδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 52.41 και βελτίωσε αισθητά το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν 52.97 από το 2006 (κατετάγη 25ος). Ο Απόστολος Τσαγκαράκης στην 10η προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο, πέτυχε χρόνο 22.39, ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος (κατετάγη 26ος). Από εκεί και πέρα, η Ελβίρα Ευσταθίου τερμάτισε στην όγδοη θέση της 4ης προκριματικής σειράς των 800μ. ελεύθερο με χρόνο 8:41.65 (κατετάγη 28η) και η Στέλλα Μπούμη στην πέμπτη θέση της 2ης προκριματικής σειράς των 200μ. ύπτιο με χρόνο 2:14.73 (κατετάγη 29η).

    Με μια νίκη «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση η Εθνική πινγκ πονγκ των ανδρών στο ομαδικό. Αρχικά, σήμερα το πρωί ηττήθηκε 3-0 από την Αυστρία. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έχασε από τον Ρόμπερτ Γκάρντος με 0-3 (6-11, 9-11, 9-11), ο Παναγιώτης Γκιώνης από τον Βέρνερ Σλάγκερ με 1-3 (11-7, 7-11, 8-11, 6-11) και οι Ντανιέλ Τσιόκας/Παναγιώτης Γκιώνης από τους Ρόμπερτ Γκάρντος/Τσεν Ουεσίνγκ με 0-3 (7-11, 8-11, 4-11). Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα νίκησε 3-0 την Αυστραλία. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα επιβλήθηκε του Κίλε Ντέιβς με 3-0 (11-7, 11-4, 11-4), ο Παναγιώτης Γκιώνης του Γουίλιαμ Χένζελ με 3-0 (11-7, 11-8, 11-8) και οι Ντανιέλ Τσιόκας/Παναγιώτης Γκιώνης των Ντέιβιντ Ζάλκμπεργκ/Γουίλιαμ Χένζελ με 3-0 (11-4, 11-7, 11-4). Η Ελλάδα πήρε την 3η θέση του Α' ομίλου και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση.

    Χωρίς βαθμό παραμένει η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών. Για την 3η αγωνιστική ηττήθηκε από το Μαυρβοβούνιο με 10-6 και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες της για πρόκριση.

    Το πρόγραμμα της ελληνικής συμμετοχής έκλεισε η εθνική ομάδα μπάσκετ, η οποία υπέστη «βαριά» ήττα από την αντίστοιχη των ΗΠΑ με 92-69.

    Να σημειωθεί πως δεν αγωνίστηκαν σήμερα οι αθλητές μας της ιστιοπλοϊας, της κωπηλασίας και του κάνοε καγιάκ, επειδή οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν τους διοργανωτές σε αναβολή των αγώνων των συγκεκριμένων αθλημάτων.

    Οι ελληνικές συμμετοχές της Παρασκευής

    Οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που αγωνιζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, την Παρασκευή 15/8 (σε ώρες Ελλάδας):

    Ωρα Αθλητής Αντίπαλος/Κατηγορία Αθλημα

    08.00: Τόνια Φράι RS:X- 6η ιστιοδρομία

    08.00: Πασχαλίδης/Τριγκώνης Tornado-1η και 2η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα

    08.00: Βαγγέλης Χειμώνας Lazer- 6η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα

    08.00: Ευτυχία Μαντζαράκη Lazer R.- 6η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα

    08.00: Αιμίλιος Παναθανασίου FINN- 10η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα

    08.00: Μπεκατώρου/Κραβαριώτη/ YNGLINGK- 9η και 10η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα

    Παπαδοπούλου

    08.00: Κοσματόπουλος/ 470- 8η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα

    Παπαδόπουλος

    10.35: Μαρία Φερεκίδη Ημιτελικός K1 Κάνοε Καγιάκ

    10.40: Εθνική Γυναικών Ουγγαρία Υδατοσφαίριση

    10.40: Μπισκιτζή/Τσιάβου Ημιτελικός Διπλό σκιφ Ελ.βαρών Κωπηλασία

    11.00: Πολύμερος/Μούγιος Ημιτελικός Διπλό σκιφ Ελ.βαρών Κωπηλασία

    11.30: Μαντζουράνης/Ρέππας/ Προκρ. ομαδικό σπριντ Ποδηλασία

    Βουκελάτος

    12.00: Γιάννης Χρήστου "Μικρός" τελικός σκιφ Κωπηλασία

    13.49: Μάρθα Μάτσα Προκρ. 50μ ελεύθερο Κολύμβηση

    14.00: Αργυρώ Στρατάκη Επταθλο, Σφαιροβολία Στίβος

    15.13: Σπύρος Γιαννιώτης Προκρ. 1500μ ελεύθερο Κολύμβηση

    15.37: Ειρήνη Κοκκιναρίου Προκρ. 3000μ στιπλ Στίβος

    16.20: Δωροθέα Καλπακίδου Προκρ. Δισκοβολία Στίβος

    16.36: Αργυρώ Στρατάκη Επταθλο, 200μ Στίβος

    16.40: Πηγή Δεβετζή Προκρ. Τριπλούν Στίβος

    16.40: Αθανασία Πέρρα Προκρ. Τριπλούν Στίβος

    17.25: Περικλής Ιακωβάκης Προκρ. 400μ εμπόδια Στίβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 August 2008 - 10:30:19 UTC