Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων
  • [02] "Πάλη κατά του ιμπεριαλισμού"

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

    Κύκλο διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εν όψει της μεταβάσεώς του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί διαδοχικά με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ (10:30) - στη συνάντηση θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη-Πετραλιά- του ΣΕΒ (12:00), της ΕΣΕΕ (18:00) και της ΓΣΕΒΕΕ (19:30) - στις συναντήσεις θα μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας.

    Συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχε, την Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών κα Ντ.Μπακογιάννη, με την οποία συζήτησε για το Σκοπιανό, το Κυπριακό, τις εξελίξεις στη Γεωργία, αλλά και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Ο υπουργός Άμυνας απαντώντας, μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση για την κατάσταση στην Ν. Οσετία, ανέφερε: "Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και όπως γνωρίζετε η Ελλάδα προσπαθεί να υπάρχει μονίμως ένας δίαυλος επικοινωνίας και ουσιαστικού διαλόγου για να γυρίσουμε στην κατάσταση που υπήρχε πριν".

    Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το ντόπινγκ, ο υπουργός είπε ότι μόλις τελειώσουν οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι μια ευκαιρία όλοι μαζί, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, ομοσπονδίες, πολιτεία, να βοηθήσουμε ουσιαστικά να λυθεί αυτό το ζήτημα γιατί πράγματι φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα για το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς επί της ουσίας, ώστε να επιλυθεί.

    Είναι κρίμα, ανέφερε ο κ.Μεϊμαράκης για τον ελληνικό αθλητισμό και για τους αθλητές, οι οποίοι εν τέλει είναι τα θύματα, διότι αφοσιώνονται σε αυτό, το αγαπούν, κάνουν πολλές θυσίες, εμπιστεύονται πάρα πολύ τους προπονητές τους και τους παράγοντες των ομοσπονδιών και αυτοί φέρουν τη βαρύτερη, τη μεγαλύτερη ευθύνη.

    Ο κ.Μεϊμαράκης κατέληξε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο, αυτοί που οι Έλληνες αθλητές εμπιστεύονται, να αξίζουν απόλυτα την εμπιστοσύνη τους.

    Σε άλλη ερώτηση εάν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ.Παυλίδης από βουλευτής, για να διευκολύνει την κυβέρνηση, ο κ.Μεϊμαράκης παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του.

    Από την πλευρά της η κα Μπακογιάννη, σε ερώτηση για την υπόθεση Παυλίδη, δεν έκανε σχόλιο, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις για τη Μονή Εσφιγμένου, σημείωσε πως "το θέμα της Μονής Εσφιγμένου υπάρχει με αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες, πράγματι, θα πρέπει να εφαρμοστούν. Η μοναστική κοινότητα έχει η ίδια θέσει τους όρους με τους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις".

    [02] "Πάλη κατά του ιμπεριαλισμού"

    Επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων τους επόμενους μήνες προέβλεψε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινές δηλώσεις της στη Νίκαια, όπου παραβρέθηκε στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας, ενώ ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι δηλώσεις της για του Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Μιλώντας κατ΄αρχήν για το νόημα της σημερινής εκδήλωσης στη Νίκαια η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι ο λαός τιμώντας τα θύματα αυτής της περιοχής αλλά και όλης της Ελλάδας, όλης της Ευρώπης, πρέπει να συνειδητοποιήσει ακόμα καλύτερα ότι δεν πιάνει τόπο ένας αγώνας που έχει γενικά και αφηρημένα συνθήματα "όχι στον πόλεμο" και "ναι στην ειρήνη". Αυτά είναι λόγια των ιμπεριαλιστών, είναι λόγια αυτών που προκαλούν τους πολέμους για να μοιράζονται και να διανέμουν μεταξύ τους τις αγορές, για να ληστεύουν τον κόπο των λαών, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι "ο αγώνας σήμερα για την υπεράσπιση της ειρήνης μια κατεύθυνση πρέπει να έχει: Πάλη κατά του ιμπεριαλισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όσο κυριαρχεί η εξουσία του κεφαλαίου, ο πόλεμος, είτε με τη μορφή του επιθετικού πολέμου, είτε με τη μορφή του αμυντικού θα είναι πανταχού παρών".

    Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης η κ. Παπαρήγα είπε ότι "η φτώχεια, η ανεργία, η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, η εργοδοτική βία και τρομοκρατία δεν έχουν ούτε ηλικία, ούτε καθορίζονται από τις εποχές. Με αυτή την έννοια ο Σεπτέμβρης θα είναι χειρότερος, όπως θα είναι χειρότερος ο Δεκέμβρης, ο επόμενος Φλεβάρης και ο επόμενος Ιούνης".

    Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι τα μέτρα που προτείνει "είναι κοροϊδία 100%", γιατί όπως εξήγησε, τα μέτρα αυτά "δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ των εργαζομένων. Δεν μπορούν να τους ανακουφίσουν ούτε για 20 ημέρες. Είναι μέτρα παραπλάνησης."

    Επικρίσεις διατύπωσε η κ. Παπαρήγα και για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι "το ίδιο ισχύει δυστυχώς και για την αντιπολίτευση που συνολικά κάνει άμιλλα με την κυβέρνηση σε μέτρα για την ακραία φτώχεια, ξέροντας όμως ότι η ακραία φτώχεια είναι μια μορφή εκδήλωσης της γενικότερης επιδείνωσης της θέσης του λαού. Για τη στάση του ΚΚΕ τόνισε ότι "εμείς διεκδικούμε σήμερα ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο. Προμετωπίδα μας είναι: "Διεκδικούμε τα πάντα". Όταν διεκδικείς τα πάντα τότε μπορείς να κατακτήσεις όσο γίνεται περισσότερα".

    Αναφερόμενη τέλος στις υποθέσεις ντόπινγκ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι "το θέμα είναι ότι τέλειωσε ο ρόλος και η όποια αξία κρατούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες" και πρότεινε "να αποδεσμευτούμε από αυτό το θεσμό". Δεύτερον, είπε η κ. Παπαρήγα ο πρωταθλητισμός που καλλιεργείται από τις τράπεζες και από τις βιομηχανίες και από το εμπόριο πρέπει να καταργηθεί, να χάσει κάθε ίχνος κύρους στη συνείδηση του λαού και κατέληξε:

    "Πρωταθλητισμός, άμιλλα μόνο όταν αναπτυχθεί ο δωρεάν μαζικός λαϊκός αθλητισμός, που αυτό που έχει σαν κριτήριο είναι πριν απ' όλα η υγεία και η φυσική αγωγή και από εκεί και πέρα τα ρεκόρ και τα μετάλλια".-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 August 2008 - 10:30:17 UTC