Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκτός μέτρου δηλώσεις"
  • [02] Μέτρα για την επιστροφή
  • [03] Τελετή λήξης

  • [01] "Εκτός μέτρου δηλώσεις"

    «Εκτός μέτρου» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και προκλητικότητας του κ. Γκρούεφσκι είναι εκτός κάθε μέτρου. Επιβεβαιώνουν τη δεινή θέση στην οποία ο ίδιος επέλεξε να περιέλθει».

    Επισήμανε μάλιστα ότι «έχουν προηγηθεί ενέργειες και δηλώσεις υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης ακόμα και μόλις πριν την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Νίμετς».

    Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «ο κ. Γκρουέφσκι διαπράττει μέγα σφάλμα. Η ευθύνη για την όποια εμπλοκή στη διαπραγμάτευση και κατ' επέκταση στην ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική πορεία της χώρας του, βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο».

    [02] Μέτρα για την επιστροφή

    Σύμφωνα με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ όλες οι δυνάμεις θα είναι σήμερα σε επιφυλακή, που αναμένεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής.

    Εκτακτα μέτρα υπάρχουν και από το λιμενικό σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

    Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και σήμερα ο Υδράργυρος, και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε ορισμένες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 39 βαθμούς.

    Όπως προβλέπεται, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

    -Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν απαγορεύσεις για την πρόληψη ή καταστολή πυρκαγιών, καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

    Επίσης, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στα τμήματα των εθνικών οδών στα οποία παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

    -Αυξημένα μέτρα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, καθώς και παρουσία τροχονόμων στα διόδια για την παροχή συμβουλών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Αυξημένα μέτρα μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και κυρίως την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και άλλων παραβάσεων που στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

    Ιδιαίτερους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι τροχονόμοι στα φορτηγά και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι διαπράττονται επικίνδυνες παραβάσεις, θα ακινητοποιούνται.

    Το έργο της Τροχαίας θα ενισχύσουν η Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση θα παρακολουθείται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας.

    Η κίνηση των φορτηγών θα απαγορεύεται για την είσοδο την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.

    [03] Τελετή λήξης

    Ο Ζακ Ρογκ χαρακτήρισε "πραγματικά εξαιρετικούς" τους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, "εκπληκτικές" τις εγκαταστάσεις και η αυλαία έπεσε σήμερα στο Πεκίνο, με την τελετή λήξης. Οπως είθισται, η ομιλία του πρόεδρου της ΔΟΕ ("dream games" είχε πει στην Αθήνα πριν από 4 χρόνια), η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας και ο τρόπος με τον οποίο σβήνει ο βωμός, είναι τα σημεία που "μένουν" στις τελετές λήξης.

    Οσο για το σκηνοθετικό μέρος, αυτή τη φορά ο Ζαν Γινμού άφησε κατά μέρος την προβολή της ιστορίας και των επιτευγμάτων της Κίνας, στοιχεία τα όποια άλλωστε εξάντλησε στην τελετή έναρξης. Ενας σκηνοθέτης με παγκόσμια φήμη και έργα όπως το "Hero" και τα "Ιπτάμενα Στιλέτα", έστησε ένα φαντασμαγορικό πάρτι, με ήχο και φως, περίεργα οχήματα χορευτές, ακροβάτες, τυμπανιστές. Ολα συνυπήρχαν αρμονικά μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου και ο κόσμος το διασκέδασε.

    Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής σημαίας στο Πεκίνο, ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Μπορεί την περίοδο που μεσουρανούσαν οι Led Zeppelin, να ήταν απαγορευμένο "είδος" στην Κίνα, αλλά οι εποχές έχουν αλλαξει. Κι ο Τζίμι Πέιτζ ξεσήκωσε τα πλήθη συνοδεύοντας με την κιθάρα του τη Λιόνα Λιούις στο θρυλικό "Whole lotta love". Εκεί, βέβαια, που οι Κινέζοι... τρελλάθηκαν, ήταν όταν αντίκρισαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής του κόσμου, γεννηθείς σε προάστειο του Λονδίνου πριν από 33 χρόνια, ήταν μέλος της βρετανικής αποστολής και "μάγεψε" το πλήθος στέλνοντας μια μπάλα προς τους εθελοντές. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν είδε τον Δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, να παραλαμβάνει την Ολυμπιακή σημαία από τον Ζακ Ρογκ, παρουσία του Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

    To σβήσιμο της φλόγας ήταν καθαρά... τηλεοπτικό και μακράν το χειρότερο των τελευταίων διοργανώσεων. Ελάχιστοι από τους 90.000 παρευρισκόμενους κατάλαβαν πότε έσβησε, ούτε και την αναπαράστασή της από 396 συντελεστές, στο κέντρο του γηπέδου και στον "πύργο των αναμνήσεων" που σχημάτισαν.

    Στη συνέχεια, το πάρτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο της "Φωλιάς του Πουλιού" συνεχίστηκε, με τη συμμετοχή (εκτός των "εγχώριων" σταρ) και του Πλάθιντο Ντομίνγκο. Οι αθλητές γλεντούσαν, παρά τις τραγικές καιρικές συνθήκες με ζέστη και αφόρητη υγρασία. Ο καιρός έμοιαζε βροχερός από το πρωί, όμως φαίνεται πως οι Κινέζοι φρόντισαν και πάλι να μην πάει τίποτα στραβά, την ώρα που τα βλέματα όλου τού πλανήτη θα ήταν στραμμένα πάνω τους.

    Οι 29οι Ολυμπιακοι Αγώνες πέρασαν στην ιστορία, χωρίς να αφήσουν κακές αναμνήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο. Παράλληλα, αφησαν "κληρονομιά" τα ρεκόρ του Μάικλ Φελπς και του Ουσάιν Μπολτ και οι διοργανωτές απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά με τους Δυτικούς. Προσπάθησαν πολύ, είναι η αλήθεια, να φτάσουν στο επίπεδο της Αθήνας και του Σίδνεϊ και στους περισσότερους τομείς τα κατάφεραν. Ισως γι΄αυτό, όμως, να μην παρουσίασαν τίποτα καινούριο, εκτός κι αν η καινοτομία τους είχε να κάνει με την παντοκρατορία των Κινέζων στον πίνακα μεταλλίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 August 2008 - 14:30:18 UTC