Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων
  • [02] Συνέδριο των Δημοκρατικών

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

    Κύκλο διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εν όψει της μεταβάσεώς του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Καραμανλής συναντάται αυτή την ώρα με την ηγεσία της ΓΣΕΕ,παρουσία των υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Χρ. Φώλια και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη-Πετραλιά.Στις 12.00 θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΣΕΒ,στις 18.00 με της ΕΣΕΕ και στις 19.30 με της ΓΣΕΒΕΕ,παρουσία των υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης Χρ. Φώλια.

    Συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχε, την Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών κα Ντ.Μπακογιάννη, με την οποία συζήτησε για το Σκοπιανό, το Κυπριακό, τις εξελίξεις στη Γεωργία, αλλά και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Ο υπουργός Άμυνας απαντώντας, μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση για την κατάσταση στην Ν. Οσετία, ανέφερε: "Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και όπως γνωρίζετε η Ελλάδα προσπαθεί να υπάρχει μονίμως ένας δίαυλος επικοινωνίας και ουσιαστικού διαλόγου για να γυρίσουμε στην κατάσταση που υπήρχε πριν".

    Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το ντόπινγκ, ο υπουργός είπε ότι μόλις τελειώσουν οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι μια ευκαιρία όλοι μαζί, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, ομοσπονδίες, πολιτεία, να βοηθήσουμε ουσιαστικά να λυθεί αυτό το ζήτημα γιατί πράγματι φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα για το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς επί της ουσίας, ώστε να επιλυθεί.

    Είναι κρίμα, ανέφερε ο κ.Μεϊμαράκης για τον ελληνικό αθλητισμό και για τους αθλητές, οι οποίοι εν τέλει είναι τα θύματα, διότι αφοσιώνονται σε αυτό, το αγαπούν, κάνουν πολλές θυσίες, εμπιστεύονται πάρα πολύ τους προπονητές τους και τους παράγοντες των ομοσπονδιών και αυτοί φέρουν τη βαρύτερη, τη μεγαλύτερη ευθύνη.

    Ο κ.Μεϊμαράκης κατέληξε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο, αυτοί που οι Έλληνες αθλητές εμπιστεύονται, να αξίζουν απόλυτα την εμπιστοσύνη τους.

    Σε άλλη ερώτηση εάν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ.Παυλίδης από βουλευτής, για να διευκολύνει την κυβέρνηση, ο κ.Μεϊμαράκης παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του.

    Από την πλευρά της η κα Μπακογιάννη, σε ερώτηση για την υπόθεση Παυλίδη, δεν έκανε σχόλιο, ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις για τη Μονή Εσφιγμένου, σημείωσε πως "το θέμα της Μονής Εσφιγμένου υπάρχει με αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες, πράγματι, θα πρέπει να εφαρμοστούν. Η μοναστική κοινότητα έχει η ίδια θέσει τους όρους με τους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις".

    [02] Συνέδριο των Δημοκρατικών

    Με στόχο την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και την ενίσχυση της ενότητας των Δημοκρατικών γύρω από την υποψηφιότητα του Μπάρακ Ομπάμα,ξεκινούν σήμερα στο Ντένβερ οι εργασίες του συνεδρίου του κόμματος,στη διάρκεια του οποίου ο αφροαμερικανός γερουσιαστής θα αποδεχτεί την υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα .

    Τις εργασίες του συνεδρίου που ξεκινούν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ανοίξει η σύζυγος του Μπάρακ Ομπάμα , Μισέλ,που έφτασε χθες στο Ντένβερ μαζί με τις δύο κόρες του ζεύγους-την 10χρονη Μάλια και την 7χρονη Σάσα-αλλά και τη μητέρα της Μάριαν Ρόμπινσον.

    Το συνέδριο των Δημοκρατικών αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην υποψηφιότητα Ομπάμα-μετά και την επιλογή του Τζότζεφ Μπάιντεν ως υποψηφίου αντιπροέδρου-σε μιά περίοδπο,που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει μειωθεί το προβάδισμα του αφροαμερικανού γερουσιαστή έναντι του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Τζον ΜακΚέιν.

    Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες στην Ουάσινγκτον Ποστ δίνει στον Ομπάμα προβάδισμα 49% έναντι 45 % του Μακ Κέην,αλλά σημερινή σφυγμομέτρηση του CNN δείχνει "ισόπαλους" τους δύο μονομάχους με 47%.

    Ενα μηνα πρίν ,ο Ομπάμα είχε προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΜακΚέιν,αλλά η διαφορά έχει περιοριστεί- κυρίως λόγω της δυσαρέσκειας των υποστηρικτών της Χίλαρι Κλίντον προς το πρόσωπο τουαφροαμερικανου νυποψηφγίου.Στη δημοσκόπηση του CNN,το 27% των οπαδών της Χίλαρι δηλώνει ότι θα στηρίξει τον ΜακΚέιν,από 16% που ήταν τον περασμένο Ιούνιο.

    Κομβικό σημείο στο συνέδριο θα αποτελέσει η αυριανή ομιλία της Χίλαρι Κλίντον που αναμένεται να ζητήσει από όλος τους συνέδρους να ψηφίσουν υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα. Η Χίλαρι Κλίντον που διεκδίκησε με μεγάλες αξιώσεις το χρίσμα των Δημοκρατικών,συγκεντρώνει την υποστήριξη περίπου 2.000 συνέδρων σε σύνολο 4.200 και το όνομά της θα τεθεί σε ψηφοφορία ενώπιον των αντιπροσώπων. Αν και οι υποστηρικτές της Κλίντον δεν επαρκούν για να της εξασφαλίσουν το χρίσμα για την προεδρία, αν δεν ψηφίσουν τον Ομπάμα θα δώσουν την εντύπωση ενός διχασμού στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

    Πηγή του Δημοκρατικού κόμματος τόνισε πάντως χθες ότι η Κλίντον ενδέχεται να αφήσει ελεύθερους τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

    Στο συνέδριο αναμένεται να παραστούν και να μιλήσουν επίσης δύο εμβληματικές προσωπικότητες του κόμματος-ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ και ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι, που έχει κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Ο 76χρονος αδελφός του δολοφονημένου πρώην προέδρου Τζον Κένεντι, που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία κι ακτινοβολίες στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έχει γράψει την ομιλία του για το τετραήμερο συνέδριο κι επιθυμεί διακαώς να την εκφωνήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 August 2008 - 8:30:18 UTC