Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κοινό μέτωπο ανατροπής"

  • [01] "Κοινό μέτωπο ανατροπής"

    Το δίλημμα που έθεσε ο υπουργός Μεταφορών για την «Ολυμπιακή» ιδιωτικοποίηση με διατήρηση του ονόματος της εταιρείας ή κλείσιμο είναι παραπλανητικό και εκβιαστικό, τονίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν την ολοκλήρωση του εγκλήματος της ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής». Η πάλη τους μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν στραφεί συνολικά κατά της πολιτικής της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας έναν ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών. Μόνο έτσι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε όλες τις εταιρείες αερομεταφορών και θα εξασφαλιστούν φθηνές και ασφαλείς αερομεταφορές για το λαό, αναφέρει το ΚΚΕ.

    Για φορολογικό νομοσχέδιο

    Απέναντί μας δεν έχουμε μια «ανίκανη» κυβέρνηση, όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται και προωθεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το φορολογικό νομοσχέδιο και κάνει λόγο για "διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων, που αποφασιστικά θα μάχεται για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου".

    Για βαρέα και ανθυγιεινά

    «Η κατάργηση των ΒΑΕ αποτελεί βασικό στόχο των βιομηχάνων και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει τις απόπειρες που έχουν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Είναι συστατικό στοιχείο της συνεχιζόμενης επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    «Η εργατική τάξη είναι ανάγκη να αντιπαλέψει αποφασιστικά και να εμποδίσει την κατάργηση των ΒΑΕ γιατί πληρώνει με το αίμα της και με δεκάδες επαγγελματικές ασθένειες την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια και τις γενικότερες εκμεταλλευτικές εργασιακές σχέσεις, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους», υποστηρίζει το ΚΚΕ και τονίζει πως «μονόδρομος για την εργατική τάξη σήμερα είναι να απορρίψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και παλεύοντας για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει:

    Να μην αποχαρακτηριστούν τα ΒΑΕ. Κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε παλαιούς και νέους εργαζόμενους. Να διευρυνθεί ο θεσμός. Για τα ΒΑΕ 6ωρη δουλειά, 5μερο, 30ωρο. Μείωση ορίου συνταξιοδότησης 55 για τους άνδρες, 50 για τις γυναίκες. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία. Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών ατυχημάτων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 August 2008 - 4:30:17 UTC