Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμιά ανοχή των εργαζομένων"
  • [02] "Επίθεση σε κοινωνικά στρώματα"
  • [03] "Μέτρα εμπαιγμού"
  • [04] Επιστολή Γ.Βουλγαράκη
  • [05] Υποσχέθηκε "αλλαγές"
  • [06] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 73η ΔΕΘ

  • [01] "Καμιά ανοχή των εργαζομένων"

    Οι μικροαλλαγές που έκανε η κυβέρνηση στο φοροεπιδρομικό νομοσχέδιο σε σχέση με τους εργαζόμενους που αμείβονται με το απαράδεκτο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών είναι κάλπικες. Δεν έχουν αντίκρισμα και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι πρέπει να απορρίψουν ασυζητητί και τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική της, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    Το ΚΚΕ ζητά από τους εργαζόμενους να μην δείξουν "καμιά ανοχή στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου και δίνει επιδόματα εξαθλίωσης στους εργαζόμενους" και τους καλεί σε "συσπείρωση και πάλη για σύγχρονα δικαιώματα στο εισόδημα και στην εργασία. Ανυπακοή και απειθαρχία στον «ευρωμονόδρομο» και στα κόμματά του".

    ΚΚΕ για δηλώσεις Φώλια

    "Ο κ. Φώλιας ανακοίνωσε μέτρα υποτιθέμενου ελέγχου των πολυεθνικών, τη στιγμή που και ο ίδιος γνωρίζει ότι τέτοια διακοσμητικά μέτρα δεν βάζουν φρένο ούτε κατβ ελάχιστο στην ακρίβεια, στη ληστεία του λαού. Ότι οι πολυεθνικές, που για τη μεγέθυνσή τους εργάζεται με ζήλο η κυβέρνηση που συμμετέχει, δεν μπορούν να ελεγχθούν, παρά μόνο να καταργηθούν από μια λαϊκή εξουσία", αναφέρει το ΚΚΕ.

    [02] "Επίθεση σε κοινωνικά στρώματα"

    Το φορολογικό νομοσχέδιο και ζητήματα αναθεώρησης του Συντάγματος, καθώς και οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα θέματα της ΚΟ του συνδυασμού, που συνεδρίασε στη Βουλή.

    «Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Χρειάζονται εκλογές και πρέπει η κοινωνία να κάνει ριζοσπαστικές επιλογές σε μια νέα κατεύθυνση» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

    Ο κ.Αλαβάνος έκανε λόγο για λογικές "πλουτισμού" και "real estate" που «έχει περάσει ακόμα και τις πύλες του Αγίου Όρους», ενώ σχετικά με τις καταγγελίες για υπουργούς της ΝΔ τόνισε ότι «αυτά τα στοιχεία είναι μια σταθερά της πολιτικής της Ν.Δ. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Αυτοί είναι οι σκοποί τους σε σχέση με την παραμονή τους στην εξουσία».

    Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποτελεί «επίθεση ενάντια σε πολλά κοινωνικά στρώματα, ανάμεσα στα οποία κεντρική θέση έχουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι νέοι που δουλεύουν κατά δεκάδες χιλιάδες με δελτία παροχής υπηρεσιών» και κάλεσε «όλους όσους πλήττονται και όλους τους εργαζομένους να δώσουν το παρόν στις μεγάλες κινητοποιήσεις που θα γίνουν αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη».

    Τέλος, αναφερόμενος στην καταγγεγλία του ΠΑΣΟΚ για νοθεία στην ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ.Αλαβάνος, ο κ. Αλαβάνος, αφού ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει «έρευνα σχετικά μβ αυτό το θέμα και τα προβλήματα που προέκυψαν», τόνισε ότι «η αναγωγή αυτής της υπόθεσης σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ζωής της χώρας, αποτελεί στην πραγματικότητα ένα στοιχείο αποπροσανατολισμού» και έκανε λόγο για "συνεχή σκιαμαχία" μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «σε επουσιώδη ζητήματα στις κρίσιμες στιγμές των κινημάτων, όπως στη Συνταγματική Αναθεώρηση και την απόπειρα τροποποίησης του άρθρου 16».

    «Για μας υφίσταται θέμα νοθείας σε σχέση με το Σύνταγμα κι αυτή αφορά στην προσπάθεια να παραβιαστεί το άρθρο 16 μέσα από το νόμο που ψηφίστηκε για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Γιβ αυτό καλούμε άλλη μια φορά τους φοιτητές, τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα να υπερασπιστούν το Σύνταγμα της χώρας». είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογίες

    Για τροποποίηση που αποτελεί μεγάλο εμπαιγμό για τους νέους και τις νέες και μια περιφρονητική υποτίμηση της νοημοσύνης τους, μίλησε ο Παν.Λαφαζάνης, σχετικά με τις τροπολογίες στο φορολογικό.

    Όπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, «ο υπουργός Οικονομίας με τη νομοθετική ρύθμιση επαναφέρει το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ για όσους αμείβονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε έναν εργοδότη ή σε δύο διαδοχικούς εργοδότες κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, και το πολύ μέχρι 6 χρόνια, εφόσον είναι κάτω από 30 χρονών».

    Για δηλώσεις Φώλια

    Τα δήθεν μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη χαλιναγώγηση της ληστείας του καταναλωτικού κοινού από τις πολυεθνικές όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικά, αλλά και κινδυνεύουν να νομιμοποιήσουν μια απαράδεκτη κατάσταση: οι ίδιες εταιρείες να πουλάνε ακριβότερα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται σχεδόν στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο κ.Λαφαζάνης.

    Όσο η κυβέρνηση διατηρεί ανέπαφο και ασύδοτο το καθεστώς των «απελευθερωμένων» αγορών και των «απελευθερωμένων» τιμών, ενώ παραμένει ανεξέλεγκτη η επιδίωξη της υψηλότερης δυνατής κερδοφορίας και η αλχημιστική διαμόρφωση των ισολογισμών των επιχειρήσεων, τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να προχωρήσει για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας ακρίβειας», ανέφερε.

    [03] "Μέτρα εμπαιγμού"

    "Ο κ. Καραμανλής να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να δει τί ελέγχει και τί όχι", τόνισε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του.

    Σε ανακοίνωση του ο ΛΑ.Ο.Σ για το φορολογικό νομοσχέδιο τονίζει ότι "ο κ. Αλογοσκούφης πρέπει να σταματήσει να σχεδιάζει και να εμπνέεται στο πόδι, μέτρα εμπαιγμού για την γενιά των 700 ευρώ και φοροεισπρακτικά, που ζημιώνουν την ελληνική οικονομία και αποτρέπουν κάθε μορφή ανάπτυξης".

    "Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική εξέλιξη τον 21ο αιώνα, με αντιλήψεις Οθωμανού κατακτητή, που επιδιώκει να γεμίσει το ταμείο του, επιβάλλοντας «φοροεισπρακτικό ζυγό», στον υπόδουλο μικρομεσαίο ελληνικό πληθυσμό", αναφέρει η ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ, ο κ.Γ.Καρατζαφέρης με δήλωσή του υπογράμμισε ότι "ο κ. Καραμανλής να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να δει τί ελέγχει και τί όχι".

    [04] Επιστολή Γ.Βουλγαράκη

    Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και στους βουλευτές όλων των κομμάτων απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Γ.Βουλγαράκης, για το θέμα των καταγγελιών που διατυπώθηκαν σε βάρος του από 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Στην επιστολή κάνει λόγο για "πόλεμο λάσπης" εναντίον του και ζητά τη συμβολή του κοινοβουλίου "για να εκλείψουν φαινόμενα που δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό".

    Η επιστολή έχει ως εξής:

    Με την επιστολή μου εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία και καταγγέλλω την ανήθικη και συκοφαντική τακτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του κ. Καρχιμάκη, με την οποία τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται η σπίλωση της προσωπικότητάς μου με σειρά ψευδών και κατασκευασμένων δήθεν στοιχείων.

    Με αδίστακτο τρόπο, ταύτισαν την επωνυμία της -μέχρι χθες τελείως άγνωστης και άσχετης με εμένα- ανώνυμης εταιρείας "Αστική Ανάπτυξη Ακίνητων Α.Ε" συμφερόντων του Ομίλου Πάπιστα, με μια Ε.Π.Ε με την επωνυμία "Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευσης Ακίνητων" στην οποία συμμετείχα με τη σύζυγό μου για δύο περίπου χρόνια, καθώς το 2007 μεταπωλήθηκε.

    Σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποιώντας τη γκαιμπελική τακτική του "Πες πες κάτι θα μείνει" συνέχισαν ισχυριζόμενοι ότι τα ίδια πρόσωπα συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιριών όταν γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτό είναι ψέμα, καθώς όπως είναι γνωστό και σε πρωτοετή φοιτητή της Νομικής η Ε.Π.Ε δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο.

    Ενώ το Σύνταγμα ορίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι είναι ασυμβίβαστο και τι όχι, διαστρέβλωσαν τις σχετικές διατάξεις στην προσπάθειά τους να με πλήξουν.

    Τώρα που όλα αυτά καταρρέουν ο κ. Καρχιμάκης και οι συν αυτώ κατασκεύασε νέα "αποκάλυψη". Τα "νέα στοιχεία" που διαρρέει βρίσκονται στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένα στη Βουλή εδώ και πολλά χρόνια και επομένως δημοσίως γνωστά.

    Επιχειρούν να με παρουσιάσουν ως πολιτικό που κάνει business ενώ μοναδικός σκοπός αυτών των εταιρειών ήταν η διαχείριση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειάς μου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν το μέλλον των τεσσάρων παιδιών μου

    Από την στιγμή της πρώτης μου εκλογής ως βουλευτή μέχρι σήμερα, είτε η Νέα Δημοκρατία ήταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν έκρυψα τίποτε και λειτούργησα και λειτουργώ πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια, γι΄ αυτό και κάθε τέτοια προσπάθεια θα πέφτει στο κενό.

    Η πολιτική επιχειρηματολογία και αντιπαράθεση, ο έλεγχος και η κριτική είναι πάντοτε επιθυμητές και ευπρόσδεκτες. Όχι όμως οι συκοφαντίες και τα ψεύδη, γιατί δεν δείχνουν μόνο πολιτική αδυναμία αλλά κυρίως παντελή έλλειψη αρχών.

    Κύριε Συνάδελφε,

    Τις ημέρες αυτές επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής και ηθικής μου οντότητας και η αμαύρωση της τιμής και της υπόληψής μου.

    Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες θα καταρρεύσουν. Εκείνο όμως που μένει δεν τιμά την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές.

    Σας παρακαλώ να καταδικάσετε τις πρακτικές της λάσπης και του ψιθύρου και να ασκήσετε την επιρροή σας, ώστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν καθώς δεν τιμούν τον πολιτικό μας πολιτισμό, που με τόσο κόπο οι πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε.»

    Δηλώσεις και αντιδράσεις

    "Όλοι μας είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κυβερνητικών στελεχών, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας, περιφρόνησης και πρόκλησης προς την κοινωνία", σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

    "Είναι ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά ανεπίτρεπτο, υπουργός της κυβέρνησης να στήνει εταιρείες ακόμη και off shore και να δηλώνει ταυτόχρονα ότι τις στήνει για φορολογικούς λόγους" σχολίασε ο κ. Καρχιμάκης.

    Για δραστηριότητες που ξεπερνούν κάθε όριο ηθικής δεοντολογίας μίλησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης.

    [05] Υποσχέθηκε "αλλαγές"

    Το πρόγραμμά του παρουσίασε ο Τζον Μακέιν αποδεχόμενος το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές και υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει "αλλαγές".

    "Ως πρόεδρος, θα εργαστώ για να εξασφαλίσω καλές σχέσεις με την Ρωσία, για να μην έχουμε τον φόβο της επιστροφής στον Ψυχρό Πόλεμο", τόνισε ο Μακέιν στην ομιλία του ενώπιον του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Σαίντ Πόλ της Μινεσότα.

    "Όμως, πρόσθεσε, δεν μπορούμε να παραμείνουμε τυφλοί σε περίπτωση επίθεσης και μη σεβασμού του διεθνούς δικαίου που απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα στον κόσμο και την ασφάλεια των Αμερικανών".

    Ο Μακέιν επέκρινε δριμύτατα τους ρώσους ηγέτες που "πλούσιοι χάρη στο πετρέλαιο και διεφθαρμένοι από την εξουσία, έχουν απορρίψει τα δημοκρατικά ιδεώδη και τις υποχρεώσεις μιας υπεύθυνης δύναμης".

    "Εισέβαλαν σε ένα μικρό δημοκρατικό τους γείτονα για να ελέγχουν καλύτερα τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, να φοβίσουν τους άλλους γείτονες και να συνεχίσουν τη φιλοδοξία τους να ανασυγκροτήσουν τη ρωσική αυτοκρατορία", τόνισε.

    "Ο θαρραλέος λαός της Γεωργίας έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη μας και τις προσευχές μας", πρόσθεσε ο κ. Μακέιν.

    [06] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην 73η ΔΕΘ

    Την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα, καθώς και τις άλλες υπηρεσίες του, παρουσιάζει στην 73η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σε ειδικές οθόνες υψηλής ευκρίνειας (LCD), το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας συμμετέχει με αυτόνομο περίπτερο στο χώρο της HELEXPO, απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ, απ' όπου καλύπτει με δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο καθημερινά, όλες τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ, μεταδίδοντας τηλεοπτικά απευθείας μέσω του κόμβου του στο Internet, τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκειά της, όπως την τελετή των εγκαινίων, την ομιλία του πρωθυπουργού, καθώς και τις ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

    Επίσης, καλύπτει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ενώ στο περίπτερό του, όπου υπάρχει ειδικό studio, θα φιλοξενηθούν και φορείς του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας σε συνεντεύξεις που θα προβληθούν απευθείας μέσω του Διαδικτύου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 September 2008 - 6:30:31 UTC