Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ και έργα στη Στερεά Ελλάδα
  • [02] Στη Μόσχα ο Σαρκοζί
  • [03] Προηγείται ο Μακέιν

  • [01] ΕΕ και έργα στη Στερεά Ελλάδα

    Την ελπίδα ότι η Στερεά Ελλάδα θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και περισσότερο καινοτόμος διατύπωσε η Επίτροπος της Ε.Ε Ντανούτα Χούμπνερ που είναι αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

    Η κα Ντανούτα Χούμπνερ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στη Θήβα το έργο του ΧΥΤΑ και στη συνέχεια τα έργα αποκατάστασης στη μονή της Παναγίας της Σκριπούς στον Ορχομενό ενώ διαπίστωσε την πρόοδο των έργων στο μνημείο που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά. Η κα Ντανούτα Χούμπνερ ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της σε έργα σε στερεά Ελλάδα με την επίσκεψη στα κτήρια της Lake Copais. Πρόκειται για παλιά κτίρια του οργανισμού Κωπαϊδας και του υπουργείου Γεωργίας τα οποία αποκαταστάθηκαν και σήμερα στεγάζουν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και τις δομές της δια βίου μάθησης.

    Σε δηλώσεις της η κ. Χούμπνερ εξέφρασε την ικανοποίησή της από την εξέλιξη των έργων τονίζοντας παράλληλα ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί έργα στη Στερεά και στη νέα προγραμματική περίοδο.

    Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Στερεά Ελλάδα και η πρώτη μου στη Βοιωτία. Με χαροποίησε που είδα διαφορετικά έργα να εξελίσσονται όπως το έργο της υγειονομικής ταφής απορριμμάτων καθώς και ένα έργο πολιτισμού, αποκατάστασης μνημείου. Επίσης με χαροποιεί ότι η Ε.Ε. θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα σε αυτή την περιφέρεια και στο μέλλον σε έργα που θα είναι και αυτά ποικίλα όπως αυτά που είδα σήμερα, θα εξακολουθήσει να επενδύει σε ΧΥΤΑ αλλά και σε άλλα έργα ώστε αυτή η περιφέρεια να γίνει ανταγωνιστική και πιο καινοτόμος».

    Ο Γ.Γ. της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Α. Σκορδάς που παρουσίασε τα έργα στην Επίτροπο δεν παρέλειψε μιλώντας για τους στόχους που έχουν τεθεί να δώσει έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία.

    «Σήμερα -είπε ο κ. Σκορδάς- είχαμε την χαρά και την τιμή να δεχθούμε μια επίσκεψη από την επίτροπο την κα. Ντανούτα Χούμπνερ αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής στην Ε.Ε. και να της παρουσιάσουμε την εξέλιξη των έργων που υλοποιούμε στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος με την χρηματοδότηση όπως ξέρετε των ευρωπαίων συμπολιτών μας. Όπως και η ίδια είπε, διαπίστωσε την πρόοδο των έργων και την ανάγκη αυτά αλλά και άλλα να συνεχιστούν και τη νέα προγραμματική περίοδο. Στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από την καινοτομία και την τεχνολογία».

    Την επίτροπο ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της και την επίσκεψή της ο Γ. Γ. Επενδύσεων & Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών Παναγιώτης Δρόσος ο οποίος έδωσε έμφαση στις παρεμβάσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών.

    «Στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους πολίτες, και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους και το ποιο σημαντικό για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Την περίοδο του ΕΣΠΑ θεωρούμε ότι θα πραγματοποιηθούν και πολλά άλλα έργα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δρόσος.

    [02] Στη Μόσχα ο Σαρκοζί

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επισκέπτεται σήμερα τη Μόσχα και το Τμπιλίσι ως πρόεδρος της ΕΕ μαζί με άλλους δύο Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να επιτύχει την επιτάχυνση της εφαρμογής ενός σχεδίου ειρήνης στη Γεωργία.

    Ο Σαρκοζί αναμένεται γύρω στις !2:30 ώρα Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα όπου θα συναντήσει το Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από κοινού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον επικεφαλής διπλωμάτη της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα και με μία συγκεκριμένη, ομόφωνη, εντολή υποστήριξης από τους «27».

    Κατά την πρώτη επίσκεψή του, πριν από ένα μήνα, ο Σαρκοζί είχε διαπραγματευθεί μόνος και επειγόντως ένα κείμενο που προκάλεσε επικρίσεις εις βάρος του από πολλούς εκ των Ευρωπαίων εταίρων του.

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ επιφόρτισαν, στη διάρκεια μίας συνόδου κορυφής την 1η Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, την ευρωπαϊκή "τρόικα" να αποσπάσει το ταχύτερο την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των έξι σημείων την οποία διαπραγματεύθηκε στις 12 Αυγούστου, πολλές διατάξεις της οποίας οι Ρώσοι καθυστερούν, σύμφωνα με την εκτίμησή τους.

    Μετά τη Μόσχα, ο Γάλλος πρόεδρος και οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στη Γεωργία, όπου αναμένεται να φθάσουν στις 18:20 ώρα Ελλάδας. Στο Τμπιλίσι, θα συναντήσουν τον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι.

    Η διένεξη Γεωργίας-Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήρια

    Η διένεξη Γεωργίας-Ρωσίας για τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

    Το Δικαστήριο θα ακούσει για τρεις συνεχόμενες ημέρες τα επιχειρήματα του Τμπιλίσι και της Μόσχας σχετικά με τα έκτακτα μέτρα που ζήτησε η Γεωργία, η οποία επιθυμεί όπως οι δικαστές διατάξουν τη Ρωσία να σταματήσει "την εθνοκάθαρση" των δύο αυτών περιοχών με μεγάλο ρωσικό πληθυσμό, οι οποίες δεν αποδέχονται την εξουσία του Τμπιλίσι.

    Το Τμπιλίσι υποστηρίζει πως το 10% των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας είναι εκτοπισμένοι εντός των συνόρων του και απαιτεί από τη Μόσχα να δώσει εντολή για την επιστροφή των Γεωργιανών που εκδιώχθηκαν από αυτές τις δύο περιοχές.

    Το Τμπιλίσι κατέθεσε στις 12 Αυγούστου αγωγή κατά της Ρωσίας, την οποία κατηγορεί ότι παραβιάζει τη "διεθνή σύμβαση για την απάλειψη κάθε μορφής φυλετικής διάκρισης" από το 1965 στις δύο αυτές περιοχές.

    Ωστόσο, εν αναμονή της κρίσης του δικαστηρίου, η οποία μπορεί να πάρει μήνες ακόμη και χρόνια, η Γεωργία κατέθεσε αυτό το αίτημα για λήψη έκτακτων μέτρων, των λεγόμενων "προληπτικών".

    [03] Προηγείται ο Μακέιν

    Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν, προηγείται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα με 50% έναντι 46%, που είναι το μεγαλύτερο προβάδισμά του από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της USA Today/Gallup.

    Η δημοσκόπηση δείχνει πως ο Μακέιν έλαβε σημαντική ώθηση από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα και την επιλογή ως υποψήφιας αντιπροέδρου της Σάρα Πέιλιν, η οποία είναι κυβερνήτης της Αλάσκα.

    Ο Μακέιν μείωσε επίσης τη μεγάλη διαφορά που τον χώριζε από τον Ομπάμα στη διαχείριση του οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα θέμα στην προεκλογική εστρατεία, σύμφωνα με την USA Today.

    Στο ερώτημα της διαχείρισης της οικονομίας, ο Ομπάμα, οποίος είχε προβάδισμα 19 μονάδων πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών, προηγείται τώρα με 3 μονάδες του Μακέιν.Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

    Στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή πως θα διορίσει μέλη των Δημοκρατικών στο υπουργικό συμβούλιο και την κυβέρνησή του στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αλλάξει την πολιτική ατμόσφαιρα στην Ουάσινγκτον.

    Μαζί οι δύο υποψήφιοι στο Σημείο Μηδέν

    Οι δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα των Δημοκρατικών και ο Τζον Μακέιν των Ρεπουμπλικάνων, εξέδωσαν χθες ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν με το οποίο αναγγέλλουν ότι θα παρουσιαστούν μαζί την 11η Σεπτεμβρίου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης για να τιμήσουν τα σχεδόν 3.000 θύματα των φονικότερων τρομοκρατικών επιθέσεων στην ιστορία των ΗΠΑ.

    "Όλοι μας θα έρθουμε μαζί την 11/9 --όχι ως Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι-- αλλά ως Αμερικανοί (...) Την Πέμπτη, θα βάλουμε στην άκρη την πολιτική και θα έρθουμε μαζί να ανανεώσουμε αυτήν την ενότητα, να τιμήσουμε τη μνήμη κάθε Αμερικανού που πέθανε και να θρηνήσουμε μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα", αναφέρουν οι δύο υποψήφιοι για το Λευκό Οικο στην κοινή ανακοίνωσή τους.

    Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο γερουσιαστές θα εμφανιστούν μαζί έπειτα από τότε που πήραν το χρίσμα των κομμάτων τους για να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 September 2008 - 6:30:20 UTC