Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο Γ.Βουλγαράκης
  • [02] "Αδειάζει τις τσέπες η Παιδεία"
  • [03] "Προσφυγή στις κάλπες"
  • [04] "Κρίση της δημοκρατίας"
  • [05] Συνεδρίασε το Eurogroup

  • [01] Παραιτήθηκε ο Γ.Βουλγαράκης

    Ο Αναστάσιος Παπαληγούρας, θα είναι ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Βουλγαράκη, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

    Ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, αποδέχθηκε την παραίτηση του κ.Βουλγαράκη και τον ευχαρίστησε για το σημαντικό πολιτικό έργο, που προσέφερε από το 2004 στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Ναυτιλίας.

    "Ιδιαίτερα δε για την αποτελεσματική δουλειά, που επιτέλεσε στη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών, μία μεταρρύθμιση που καθιστά τη χώρα σημαντικό κόμβο της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης", υπογράμμισε ο κ.Ρουσόπουλος.

    Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Βουλγαράκης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε συνεχώς από το 2004 μέχρι σήμερα, με την ανάθεση σημαντικών κυβερνητικών θέσεων. "Όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης, εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματός μας".

    Σημειώνει ακόμα ότι είναι υπερήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα, που επιτεύχθηκαν στα υπουργεία που υπηρέτησε.

    Ο κ. Βουλγαράκης προσθέτει "το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης της ΝΔ και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης, που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτή την ανήθικη και συκοφαντική τακτική ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα.

    Την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω, όπως άντεξα και τις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι, είναι η επίθεση αυτή να πλήτει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και εσάς προσωπικά.

    Είμαι από παιδί στη ΝΔ. Αγωνίστηκα για τις ιδέες της στα αμφιθέατρα, τη νεολαία, τη Βουλή, την κοινωνία και έμαθα να βάζω πάντα το συμφέρον της πάνω από το προσωπικό μου. Χρωστώ πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τους υποχρεώσω να περιμένουν τη δικαίωσή μου. Όλοι γνωρίζουν ότι απ΄οπου και αν πέρασα δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όσο και αν προσπάθησαν δεν έχουν βρεί τίποτα να με κατηγορήσουν γι΄αυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Είτε το θέλουν, είτε όχι, η κυβέρνηση, υπό την καθοδήγησή σας, θα προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει".

    Ο κ. Βουλγαράκης, τέλος, ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για τη στήριξη που του περείχε στο διάστημα της "συντονισμένης αυτής επίθεσης" και τον παρακαλεί να κάνει αποδεκτή την παραιτησή του από την θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Νωρίτερα οι κύριοι Καραμανλής και Βουλγαράκης είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία.

  • ** "Η πρόταση του πρωθυπουργού με τιμά και ενισχύει την αποφασιστικότητά μου να συμβάλλω ξανά ως μέλος της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας το αναμφίβολα δύσκολο έργο της", δήλωσε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Παπαληγούρας.

    [02] "Αδειάζει τις τσέπες η Παιδεία"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και με μαθητές.

    «Το συνολικό πρόβλημα της Παιδείας είναι ότι αν και δημόσια, αδειάζει τις τσέπες των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας, αλλά ταυτόχρονα και αυτό επίσης είναι κύριο, αδειάζει και το μυαλό, με αυτά τα προγράμματα διδασκαλίας, με όλη την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με ευθύνη βεβαίως της κυβερνητικής πολιτικής και του αντίστοιχου υπουργείου» δήλωσε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε:.

    «Υπάρχουν 185.000 παιδιά που έχουν προβλήματα αναπηρίας και μαθησιακά προβλήματα, δεν θα βρουν θέση σε ειδικό σχολείο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο για υποχρεωτική εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πολύ λίγα ειδικά σχολεία λειτουργούν και ορισμένα από αυτά πιθανόν να μην ανοίξουν καθόλου, γιατί λείπει το εκπαιδευτικό προσωπικό, μέχρι τώρα. Ενώ άλλα θα υπολειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό και μάλιστα με άσχημες συνθήκες δουλειάς, χωρίς σταθερή απασχόληση, αλλά με ωρομίσθια και τη γνωστή ελαστική μορφή».

    "Εναλλακτική γραμμή πάλης"

    Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα «χρειάζεται μια γραμμή αντιπαράθεσης εφ' όλης της ύλης» τόνισε η γγ του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ. «Προτείνουμε μια εναλλακτική γραμμή πάλης που περιλαμβάνει πίεση, αντίσταση, αντιπολίτευση, διεκδικήσεις» πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

    «Ο πρωθυπουργός ήταν προβλέψιμος στην 73η ΔΕΘ», είπε η γγ του ΚΚΕ και σημείωσε πως ο Σεπτέμβριος δεν φέρνει τίποτε νέο, όπως δεν έφερνε και επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως είπε- 365 μέρες τον χρόνο εφαρμόζονται οι αντεργατικές πολιτικές τους.

    Η κα Παπαρήγα απευθύνθηκε στους εργατοϋπάλληλους και τους κάλεσε να «γκρεμίσουν» τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. «Να ξεμπερδεύουμε με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο σαν κομματικούς σχηματισμούς, αλλά να φέρουμε σε θέση ήττας την αστική τάξη, τα μονοπώλια, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Επισήμανε πως και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προβλήματα, διότι δεν μπορούν να περνούν τις πολιτικές τους με την ευκολία, που το έκαναν στο παρελθόν. Δεν μπορούν να «χειραγωγούν», όπως παλιά, τους πολίτες. Μπορεί να αποσπούν την ψήφο τους, αλλά δεν έχουν την εμπιστοσύνη τους.

    Για τη Ν.Δ. είπε ότι δεν «εξαγνίστηκε» όσο ήταν στην αντιπολίτευση και για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έγινε «λευκή περιστερά», στα χρόνια, που είναι αντιπολίτευση.

    Για τον ΣΥΝ παρατήρησε ότι "ψηφοθηρικά επικεντρώνει σε συγκεκριμένα ζητήματα την πολιτική του (άρθρο 16, γενιά των 700 ευρώ), προτείνει «μεθαδόνη», δηλαδή το χάπι που θα διατηρήσει τη φτώχεια, "όμως η φτώχεια -τόνισε η γγ του ΚΚΕ- δεν κρύβεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαγνίσει την Ε.Ε. και ψηφίζει μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο. «Στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κοσμοπολίτες, στην Ελλάδα φοράνε τζιν και γίνονται επαναστάτες», σχολίασε η κ. Παπαρήγα.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου υπογράμμισε: «Σκάνδαλο υπάρχει. Τα περισσότερα σκάνδαλα είναι νόμιμα, υπάρχει σύνδεση κράτους και μονοπωλίων. Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων συμβαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το ανέδειξε το ΚΚΕ πριν χρόνια και δεν έγινε θέμα. Γιατί τώρα έγινε θέμα;»

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι με τις σημερινές πολιτικές δυνάμεις το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει συμμαχία και σημείωσε πως ο ΣΥΝ θέτει το ζήτημα της συνεργασίας για προεκλογικούς λόγους.

    Ως προς τις ευρωεκλογές είπε ότι το ΚΚΕ θα τους δώσει γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Εξέφρασε τη σιγουριά ότι το κόμμα θα βγει ακόμα πιο δυναμωμένο από το 18ο συνέδριο του και αυτό θα το βοηθήσει να δώσει με μεγαλύτερη επιτυχία τη μάχη των ευρωεκλογών.

    Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργατοϋπαλλήλους να ξεμπλέξουν με το σύνδρομο του φόβου και από ηττημένοι να γίνουν νικητές.

    [03] "Προσφυγή στις κάλπες"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το πρωί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με εκπροσώπους των βιοτεχνών και των επαγελματιών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματά τους.

    Η κυβέρνηση ότι αντί να ενισχύει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες κάνει επιδρομή εναντίον τους δήλωσε ο κ.Τσίπρας μετά τη συνάντηση, ενώ αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή είπε ότι τσακίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τόνισε την ανάγκη να καταργηθεί στην πράξη.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Βουλγαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε πως "ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στην πολιτική συνενοχής και συγκάλυψης. Τώρα πια η ευθύνη δεν βαραίνει τους υπουργούς, βαραίνει τον ίδιο".

    "Η off shore διακυβέρνηση με τον αόρατο πρωθυπουργό και τους ατζέντηδες υπουργούς να σταματήσει να λεηλατεί το δημόσιο πλούτο. Χρειάζεται διέξοδος και αυτή είναι η λύση της αριστεράς πριν είναι αργά", τόνισε ο κ.Τσίπρας.

    "Προσφυγή στις κάλπες"

    Αμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση της Ν.Δ., στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ.

    Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό του» και τον κατηγόρησε πως από τη «μηδενική ανοχή» έχει περάσει στην «απεριόριστη ανοχή, τη συγκάλυψη και τη συνενοχή».

    Με αφορμή και την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε «γραφείο Real Estate» και οι υπουργοί έχουν γίνει «μεσίτες» και «ατζέντηδες», αναφερόμενος και στις υποθέσεις του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΟΣΕ.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου τόνισε ότι το θέμα ξεκίνησε από το 1999 με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι "γι αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα και του κατήγορου. Πρέπει να καθίσουν και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τους υπουργούς της Ν.Δ».

    Είπε ότι ο ΣΥΝ από το 1999 είχε αναδείξει το θέμα και δεν έγινε τίποτε, κάνοντας λόγο για «ιερή σιωπή» και «ιερή διαπλοκή».

    Εξέφρασε την εκτίμηση ότι "βρισκόμαστε στο τέλος εποχής" και από τις εκλογές θα προκύψουν νέοι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων. Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, διότι «αποτελεί μέρος του συστήματος, μέρος της κρίσης και όχι της λύσης».

    "Αυτό που ενδιαφέρει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πότε θα ξαναγίνουν υπουργοί, αλλά αυτό δεν αφορά το ΣΥΝ", είπε και κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Άσκησε κριτική και στην αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ και σχολίασε πως «εμείς κάνουμε αντιπολίτευση με το λαό και όχι με το ΛΑ.Ο.Σ».

    "Η λύση δεν είναι μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς, αλλά μια κυβέρνηση της Αριστεράς, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ριζοσπαστική Αριστερά. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΝ επιδιώκει τη συνεργασία με αριστερούς, οικολόγους, κομμουνιστές και σοσιαλιστές, που διαφωνούν με την κυρίαρχη αντίληψη της σοσιαλδημοκρατίας", απηύθυνε κάλεσμα ο Α. Τσίπρας.

    Για τις αυξομειώσεις των ποσοστών του ΣΥΝ στις δημοσκοπήσεις είπε ότι ο ίδιος δίνει σημασία σε δύο στοιχεία. Στο ότι το 35% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο ΣΥΝ κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση και στο ότι ο ΣΥΝ κερδίζει το 20% όσων βρίσκονται σε ηλικία μεταξύ 20-35 χρονών.

    Σε ερώτηση αν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις ευρωεκλογές, απάντησε ότι αυτό το ζήτημα θα το συζητήσουν τα όργανα του κόμματος.

    Για τις επιθέσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα εναντίον του ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κ. Παπαρήγα «έχει σπάσει τα ρεκόρ εφευρετικότητας» σε αυτά που λέει για το ΣΥΝ. Πρόσθεσε πως αν συγκεντρώσει κανείς όσα έχει πει το τελευταίο εξάμηνο θα διασκεδάσει και παρατήρησε πως έτσι χάνει την εμπιστοσύνη των αριστερών και «πριονίζει το κλαδί της Αριστεράς, στο οποίο κάθεται και η ίδια».

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ηθικό ζήτημα για τον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, από τις δραστηριότητες της συζύγου του, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ηθικό ζήτημα υπάρχει με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και που καλύπτει διαρκώς ο υπουργός Επικρατείας».

    [04] "Κρίση της δημοκρατίας"

    Την εκτίμηση ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι αναπόφευκτες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ.

    Εκανε λόγο για "κρίση στη δημοκρατία", τονίζοντας ότι η "κρίση αυτή οφείλεται στην άκομψη επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της νομοθετικής, της δικαστικής, αλλά και της λεγόμενης 4ης εξουσίας (των ΜΜΕ)".

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ στη συνέντευξή του μίλησε για "ακρίβεια και ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλς, για φοροεπιδρομές στους μη προνομιούχους και για άκρατο πλουτισμό υπουργών της κυβέρνησης".

    Ο κ.Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «έχασε τον μπούσουλα» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να παρουσιαστεί στη Βουλή και να επιβεβαιώσει ότι έχει τη δεδηλωμένη των βουλευτών.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Με αυτή τη Ν.Δ. δεν πρόκειται να έχουμε κουβέντα».

    Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι σε βιβλίο Ιστορίας της Γ΄Λυκείου υπάρχει χάρτης που αναφέρει ως «Μακεδονία» την περιοχή βόρεια της Ελλάδας.

    Επίσκεψη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Θερμά συγχαρητήρια για το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο που επιτελεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», εξέφρασε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ενημερώθηκε για την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα, που λειτουργεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον γενικό διευθυντή του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Σπύρο Κουζινόπουλο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοπόρα αυτή υπηρεσία, καθώς και για τις θεματικές ιστοσελίδες του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Μήνυση Γ.Καρατζαφέρη κατά Χατζηγάκη και Σανιδά

    Μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Η μήνυση αφορά τη διαδικασία αρχειοθέτησης της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστείδη Παυλίδη, σχετικά με τον διαγωνισμό για τα πλοία της άγονης γραμμής στο νότιο Αιγαίο.

    Στο κείμενο της μήνυσης, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι «οι μηνυόμενοι δημόσιοι λειτουργοί παρακωλύσαντες και ματαιώνοντας την απευθείας διαβίβαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη στη Βουλή, σφετερίστηκαν την εξουσία της, αποφασίζοντας αυτοί -αντί της Βουλής- να μην ασκηθεί δίωξη».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνει λόγο για βαρύτατη προσβολή και σημαντική αλλοίωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, που έγινε με την κατάχρηση της ιδιότητάς τους.

    Τέλος, ζητά να διαβιβαστεί η μήνυση απευθείας στη Βουλή, χωρίς να υποβληθεί για αξιολόγηση από οποιανδήποτε εισαγγελικό λειτουργό.

    Επίσκεψη στο Λύκειο Τριανδρίας

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ παρέστη στο Λύκειο Τριανδρίας, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    «Στην εποχή της επιτάχυνσης οι νέοι θα πρέπει να αποκτήσουν τέτοια εφόδια, ώστε να τρέχουν πιο γρήγορα από τα σωματίδια, για να μπορέσουν να προλάβουνε όλες τους τις υποχρεώσεις», ανέφερε ο κ.Καρατζαφέρης στον χαιρετισμό του και συνέστησε στους μαθητές να αποκτήσουν όλα αυτά τα εφόδια, με την προϋπόθεση να μην παραδώσουνε ποτέ την ελευθερία τους και το πνεύμα τους.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ υπογράμμισε: «Τι Ελλάδα παραδίδουμε στα παιδιά; Τους παραδίδουμε μια Ελλάδα που οι υπουργοί πλουτίζουν εις βάρος των υπολοίπων. Τους παραδίδουμε μια Ελλάδα όπου τίποτα δεν είναι διαφανές. Τους παραδίδουμε μια Ελλάδα που ένα σύστημα έχει ποδοπατήσει τη δικαιοσύνη, την ελευθερία του Τύπου, ένα σύστημα το οποίο δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα».

    Στη συνέχεια ο κ.Καρατζαφέρης συναντήθηκε με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    [05] Συνεδρίασε το Eurogroup

    Στην διαπίστωση ότι οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνου, είναι μεγαλύτερες για τις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης, από ότι είχε εκτιμηθεί μέχρι πρόσφατα, κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά την συνάντηση που είχαν στην Νίκαια στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου του Eurogroup, όπως ανέφερε σε δηλώσεις ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Είναι σαφές ότι υπάρχουν επιπτώσεις και από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και από τον διεθνή πληθωρισμό σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ υπάρχουν επιπτώσεις και στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και στις πραγματικές οικονομίες πολλών χωρών της ευρωζώνης, ανέφερε ο κ.Αλογοσκούφης, υπενθυμίζοντας ότι σε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες η ανάπτυξη έχει πλέον αρνητικό πρόσημο στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην παρέμβαση του υπογράμμισε ότι πρέπει να διασφαλισθεί ότι οι κανόνες που έχουν τεθεί σε επίπεδο πληθωρισμού, τήρησης του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας θα ακολουθηθούν και θα εφαρμοσθούν.

    Ειδικότερα όσον αφορά τον πληθωρισμό, όπως τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης την ευθύνη την έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η οποία θα πρέπει να συνεχίσει να στοχεύει στην μείωση του καθώς εξακολουθεί να είναι υψηλός παρά το γεγονός ότι αρχίζει και μετριάζεται.

    Ο κ.Αλογοσκούφης επισήμανε ότι η κάθε χώρα της ευρωζώνης ανάλογα με την δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται, τους ρυθμούς ανάπτυξης θα πρέπει να αναλάβει δικιές της πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των κανόνων που προαναφέρθηκαν

    Στην Ελλάδα πήραμε ήδη πρωτοβουλίες για τον προϋπολογισμό του 2009, την στήριξη της ανάπτυξης και την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων. Κάθε χώρα θα πρέπει να αναλάβει τις δικιές της πρωτοβουλίες ώστε να δώσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους ευρωπαίους πολίτες ότι υπάρχει επαρκής απάντηση στην κρίση, ανέφερε ο υπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2008 - 14:30:30 UTC