Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στη Χαλκίδα
  • [02] "Οχι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα"

  • [01] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στη Χαλκίδα

    Στη Χαλκίδα θα βρεθεί αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ. Παπανδρέου ο οποίος θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

    Τα νοσοκομεία Παίδων, "Αγλαΐα Κυριακού" και "Αγία Σοφία", επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου και συνομίλησε με παιδιά που περέμεναν να εξεταστούν.

    «Επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος και η υγεία» τόνισε ο κ. Γ.Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του ΕΣΥ. «Υπάρχει ανάγκη απαραίτητης υποδομής για παιδιά με καρκίνο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις ελλείψεις σε βασικά μηχανήματα για την θεραπεία παιδιών με καρκίνο που αντιμετωπίζει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του "Αγλαΐα Κυριακού".

    Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

    Το βράδυ παρέθεσε δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γ΄Θερινού Τμήματος της Βουλής.

    Συνέντευξη Τύπου υπευθύνων τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ για Ολυμπιακή

    Δριμύτατη κριτική στις εξαγγελίες του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, για το θέμα της Ολυμπιακής άσκησαν οι υπεύθυνοι του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, κύριοι Σιφουνάκης και Τσιόκας, στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου του παραχώρησαν.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι από την επομένη των εκλογών της 7ης Μαρτίου του 2004, με μεθοδευμένο τρόπο προχώρησε στην απαξίωση της εταιρείας με τελικό στόχο τη συρρίκνωση και εν τέλει την οριστική της διάλυση και την παράδοσης του μεριδίου της αγοράς που κατέχουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές στους ανταγωνιστές της.

    Κατηγόρησαν τον κ. Χατζηδάκη, για τον οποίο τόνισαν ότι θα μείνει στην ιστορία, ως ο νεκροθάφτης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ότι προχώρησε σε μυστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς ενημέρωση του Κοινοβουλίου, χωρίς καμία συζήτηση με τους εργαζόμενους, υπογράφοντας το πιστοποιητικό θανάτου της εταιρίας.

    Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισαν ότι με το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση:

    - Συρρικνώνεται το πτητικό έργο της στο 65%, ήδη όμως βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο κάτω από αυτό το όριο και εκποιείται άνευ ανταλλάγματος το 1/3.

    - Οδηγείται στη μείωση του προσωπικού της που φτάνει στην τεχνική βάση και παραμένει μόλις το 15%.

    - Προχωρεί στην πώληση όλων των δράσεων της εταιρείας στο 100% πτητικής, επίγειας εξυπηρέτησης και της τεχνικής βάσης.

    Διερωτήθηκαν επίσης τι θα γίνει αν δεν βρεθεί επενδυτής, όπως αναμένει η κυβέρνηση. Θα μπει οριστικό λουκέτο στην εταιρία; Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις που εξαγγέλθηκαν για τους εργαζόμενους έκαναν λόγο για μεσαιωνική συμφωνία.

    Οι κύριοι Σηφουνάκης και Τσιόκας αμφισβήτησαν ευθέως τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης για την κατάσταση που βρίσκεται η Ολυμπιακή και για να αποδείξουν ότι η εταιρία εγκαταλείφθηκε πλήρως από την κυβέρνηση σημείωσαν ότι φέτος μόνο το 1ο πεντάμηνο του 2008 λόγω έλλειψης προσωπικού και 10 λιγότερα αεροσκάφη, ακυρώθηκαν 6.050 πτήσεις, χάθηκαν 140.985 επιβάτες και η εταιρεία ζημιώθηκε το πεντάμηνο με 180 εκ. ευρώ. Παράλληλα επανέλαβαν ότι η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση μέχρι το 2004 κατήγγειλε στις Βρυξέλες τις παράνομες υποτίθεται επιδοτήσεις προς την εταιρεία. Είναι αυτό που έπραττε όμως αυτή.

    [02] "Οχι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα"

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα να μην γίνεται χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλή ή βοηθούν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα.

    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία πρωτοκατασκευάστηκαν στην Κίνα και πωλούνται κυρίως στο Ίντερνετ σε διάφορες χώρες--μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Βρετανία, ο Καναδάς και το Ισραήλ--γνωρίζουν μία άνοδο της δημοτικότητάς τους παρά το γεγονός ότι δεν υπόκεινται σε ρυθμιστικές διατάξεις που θα απαιτούνταν για την έγκρισή τους.

    Ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι φτιαγμένο από έναν μεταλλικό σωλήνα με έναν θάλαμο στον οποίο υπάρχει ένα φυσίγγιο με νικοτίνη σε υγρή μορφή, το οποίο αντικαθίσταται. Οι χρήστες το καπνίζουν χωρίς να το ανάβουν, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς στο να το χρησιμοποιούν για να αποφεύγουν την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

    Ωστόσο, οι χρήστες εισπνέουν νικοτίνη, "και πιθανώς πολλές άλλες τοξικές ουσίες, για τις οποίες δεν είμαστε σίγουροι", δήλωσε ο Ντάγκλας Μπέτσερ, ασκών χρέη διευθυντή της Πρωτοβουλίας Χωρίς Καπνό του παγκόσμιου Οργανισμού.

    "Ο ΠΟΥ δεν γνωρίζει να υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη που να επιβεβαιώνει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλή και συνιστούν μία αποτελεσματική συσκευή για το κόψιμο του καπνίσματος", σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου.

    "Δεν έχουν γίνει τοξικολογικές και κλινικές δοκιμές στο προϊόν αυτό", υπογράμμισε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποδειχθεί ότι συνιστά μια αναγνωρισμένη θεραπεία για το κόψιμο του καπνίσματος, όπως οι τσίχλες ή τα τσιρότα νικοτίνης κλπ.

    "Αν οι κατασκευαστές και αυτοί που εμπορεύονται το ηλεκτρονικό τσιγάρο θέλουν να βοηθήσουν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα, θα πρέπει να λειτουργήσουν εντός των κατάλληλων ρυθμιστικών πλαισίων", σημείωσε ο Μπέτσερ, δηλαδή να υποβληθεί το προϊόν τους σε αυστηρούς κλινικούς και τοξικολογικούς ελέγχους.

    Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στον ΠΟΥ το γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν το όνομά του ή το λογότυπό του στο πακέτο τους ή στην ιστοσελίδα τους, υπονοώντας ψευδώς την υιοθέτηση του προϊόντος τους από τον οργανισμό, πρόσθεσε ο Μπέτσερ, αρνούμενος να τους κατονομάσει.

    Ο ΠΟΥ έρχεται σε επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές στις 193 χώρες μέλη του για να τις προειδοποιήσει για αυτούς τους ψευδείς, πλαστούς ισχυρισμούς, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη απαγορεύσει τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων.

    Ο ΠΟΥ ενημερώθηκε μόλις φέτος για την εξάπλωση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων παγκοσμίως, κατέληξε ο ίδιος, σημειώνοντας: "Πραγματικά αιφνιδίασε τις χώρες και τον ΠΟΥ. Πρόκειται για ένα προϊόν που εμφανίστηκε πολύ ξαφνικά στην αγορά σε πολύ μικρή χρονική περίοδο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 September 2008 - 12:30:21 UTC