Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας
  • [02] "Ανεύθυνη και ξεπερασμένη η πολιτική της κυβέρνησης"
  • [03] Φεστιβάλ ΚΚΕ- ΚΝΕ
  • [04] Προτάσεις για κοινή δράση με ΠΑΣΟΚ
  • [05] Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου
  • [06] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [07] Επιδείνωση του καιρού
  • [08] Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

  • [01] Η Ελλάδα στηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας

    Την έναρξη των εργασιών για τον παράλληλο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας κήρυξε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ιδρυμα.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή του παγκόσμιου ναυτιλιακού οργανισμού, τόσο στη μείωση των θαλάσσιων ατυχημάτων, όσο και στη διευρυνόμενη ευαισθησία του οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ) που γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή του ως παράδειγμα πολύπλευρης και θεσμικής συνεργασίας.

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυτιλίας πως η Ελλάδα θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τον Παγκόσμιο Οργανισμό, τόσο για την προσέλκυση νέων ανθρώπων στο χώρο της Ναυτιλίας, όσο και με την υποστήριξή της σε θέματα έγκαιρης εισαγωγής νέων τεχνολογιών.

    Ο κ. Καραμανλής αφού χαρακτήρισε τιμή για την Ελλάδα τη φιλοξενία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, έκλεισε το χαιρετισμό του με την υπόσχεση πως η ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας.

    Τις εορταστικές εκδηλώσεις χαιρέτισε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρας, ο οποίος τόνισε, πως "ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ναυτιλίας ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις των καιρών".

    Μετά το 2005 η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας εορτάζεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου όπως η Λισαβόνα, η Σιγκαπούρη και το Σάο Πάολο στο παρελθόν.

    Φέτος ήταν η σειρά της Αθήνας να φιλοξενήσει τον παράλληλο εορτασμό της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Κοινότητας και όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ευθ. Μητρόπουλος, είναι ευτυχής συγκυρία που το 2008 ο Οργανισμός γιορτάζει τα 60 χρόνια στην υπηρεσία της ναυτιλίας σε μια χώρα με κορυφαία ναυτική παράδοση.

    Ο κ. Μητρόπουλος έκανε ιδιαίτερο λόγο στην ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση της σύγχρονης ναυτιλίας και δεσμεύτηκε πως μία από τις βασικές προτεραιότητες του Οργανισμού, θα είναι η μείωση των εκπομπών αερίων από τα εμπορικά πλοία.

    Τέλος, ο γγ του Οργανισμού αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων της σύγχρονης πειρατίας.

    Οι παράλληλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, θα ολοκληρωθούν με ειδικές εκδηλώσεις στο Γαλαξίδι.

    Συνάντηση με τον Δανό πρωθυπουργό

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Δανό ομόλογό του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε μια ώρα, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων, Ευρωπαϊκής Ενωσης, οικονομικά ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, καθώς και ενεργειακά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στη δήλωσή του, εξήρε το επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο χαρακτήρισε άριστο και πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Δανού ομολόγου του στην Αθήνα, υπογραμμίζει την κοινή πρόθεση των δύο για περαιτέρω προώθηση των σχέσεων αυτών.

    Οι δυνατότητες στον τομέα του εμπορίου, των επενδύσεων και της έρευνας είναι μεγάλες, είπε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάληψης κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας.

    Συζητήθηκαν επίσης, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, οι προοπτικές εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβόνας και το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ, ενώ συζητήθηκε ακόμη η κατάσταση στον Καύκασο ενόψει και της ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, καθώς και οι εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Ράσμουσεν για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

    Ετέθη επίσης το θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου, καθώς και το ζήτημα της συνεργασίας των χωρών της ΕΕ στον τομέα της φύλαξης των συνόρων που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη χώρα μας.

    Δόθηκε έμφαση, όπως είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός, στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως επίσης και της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπου υπάρχουν οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Δανίας.

    Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, ότι ο διεθνής συντονισμός είναι επιβεβλημένος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια αυτά προβλήματα.

    Τέλος, όπως είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός, συζητήθηκε το πρόβλημα της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη και οι προτεραιότητες για τη διασφάλιση της δυναμικής των οικονομιών και για την ανακούφιση των πιο ευπαθών ομάδων.

    Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κρίση που μαστίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και τις παρενέργειές του στις ευρωπαϊκές οικονομίες, είπε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα παρά μόνο προβλήματα που προκύπτουν λόγω παρενεργειών της κρίσης στις ΗΠΑ.

    Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπάρχουν κανόνες που μας δίνουν τις δυνατότητες να παίξουμε ρυθμιστικό ρόλο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Τέλος, σε ερώτηση για μια πιθανή υποψηφιότητα του κ. Ράσμουσεν για τη θέση του γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί τέτοιο θέμα, εξήρε πάντως, τις δυνατότητες και τις ικανότητες του Δανού ομολόγου του.

    Από την πλευρά του ο Δανός πρωθυπουργός στις δηλώσεις του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα των κλιματικών αλλαγών, τόνισε την ανάγκη ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από τα ορυκτά καύσιμα και έδωσε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και τάχθηκε υπέρ, όπως είπε, αποτελεσματικών πολιτικών επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών και, τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της Γεωργίας και της Ρωσίας καταδικάζοντας με έμφαση, όπως είπε, την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Γεωργίας.

    Ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε επίσης ότι δεν ενδιαφέρεται τώρα να γίνει γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού της Δανίας.

    Μετά τη συνάντηση ακολούθησε γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και των αντιπροσωπειών τους.

    [02] "Ανεύθυνη και ξεπερασμένη η πολιτική της κυβέρνησης"

    Στη Χαλκίδα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ. Παπανδρέου ο οποίος θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

    Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει αντιληφθεί την οικονομική κρίση να έρχεται, σημειώνει σε άρθρος του στην εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Οταν η διεθνής κρίση ήταν πια σε εξέλιξη, προσθέτει ο κ.Παπανδρέου, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η ελληνική οικονομία δεν κινδυνεύει καθώς είναι θωρακισμένη. Η πολιτική της άκρατης ασυδοσίας των αγορών και των ακραίων ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι ανεύθυνη και ξεπερασμένη επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Τα νοσοκομεία Παίδων, "Αγλαΐα Κυριακού" και "Αγία Σοφία", επισκέφτηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου και συνομίλησε με παιδιά που περέμεναν να εξεταστούν.

    «Επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος και η υγεία» τόνισε ο κ. Γ.Παπανδρέου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του ΕΣΥ. «Υπάρχει ανάγκη απαραίτητης υποδομής για παιδιά με καρκίνο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις ελλείψεις σε βασικά μηχανήματα για την θεραπεία παιδιών με καρκίνο που αντιμετωπίζει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του "Αγλαΐα Κυριακού".

    Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

    Το βράδυ παρέθεσε δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γ΄Θερινού Τμήματος της Βουλής.

    [03] Φεστιβάλ ΚΚΕ- ΚΝΕ

    Με επιτυχία άνοιξαν οι πύλες του Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ στην Αθήνα. Κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων πλήθος κόσμου παρακολούθησε το εορταστικό πολύμορφο, πολιτιστικό, πολιτικό πρόγραμμα προς τιμήν των 90χρονων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των 40χρονων από την ίδρυση της ΚΝΕ.

    Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με πλούσιες εκδηλώσεις και τις επόμενες μέρες. Σε κάθε γωνιά, σε κάθε περίπτερο οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με την ιστορική προσφορά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και να συναντηθούν με τις δεκάδες αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και εργατικών Κομμάτων και των αντιμπεριαλιστικών οργανώσεων που έχουν έρθει από όλο τον κόσμο.

    Σαν πράξη αλληλεγγύης σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνεται συλλογή χρημάτων, ως βοήθεια προς τον Κουβανικό λαό, μετά την πρόσφατη δοκιμασία από τις καταστροφές των δυο τυφώνων που έπληξαν το νησί.

    Σήμερα στις 20:45 μ.μ. θα μιλήσει η Γ.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χουάν Κάρλος Μαρσάν Αγκιλέρα, υπεύθυνος Ευρώπης του Τμήματος Διεθνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

    [04] Προτάσεις για κοινή δράση με ΠΑΣΟΚ

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος, παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις που γίνονται στο Θησείο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ». Στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθη συζήτηση η οποία τιτλοφορείται «Mετά το δικομματισμό τι;» με την συμμετοχή των Γ. Μπανιά, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Χριστοδουλοπούλου, Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ, Χριστοφ. Βερναρδάκη, πολιτικό επιστήμονα, πανεπιστημιακό.

    [05] Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

    Κατάθεση στην εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Σωτηροπούλου, η οποία μαζί με το συνάδελφό της, Ηλία Κολιούση, διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής.

    Ο κ. Πεταλωτής, ως πρόεδρος τότε του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, είχε διατυπώσει καταγγελία για την υπόθεση. Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Αν και αργήσαμε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, έστω και τώρα δεν είναι αργά να περιοριστεί η ζημιά του δημοσίου".

    Ο μάρτυρας χαρακτήρισε την υπόθεση ως "το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαπλοκής των τελευταίων χρόνων", που, όπως είπε, "εξυφάνθηκε ανάμεσα στην εκτελεστική εκκλησιαστική και δικαστική εξουσία".

    Εξάλλου, συνήλθε εκτάκτως στις Καρυές η Διπλή Σύναξη του Αγίου Όρους αποτελούμενη από τους ηγουμένους και τους εκπροσώπους των είκοσι ιερών μονών.

    Θέμα της Σύναξης, που αποτελεί το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

    Εν τω μεταξύ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι διαδικασίες ήταν νόμιμες και είχαν στόχο την προστασία της περιουσίας της Μονής προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για να ανακαινιστεί το Βατοπαίδι.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    «Από δημοσιεύματα εφημερίδων μαθαίνουμε ότι τελικά αυτό που έλαβε το ελληνικό δημόσιο σε αντάλλαγμα με τα φιλέτα, που έδωσε στη Μονή Βατοπαιδίου, ήταν νερό. Όχι τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, αλλά το περιεχόμενο της λίμνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    «Μπροστά στην αυταπόδεικτη ευθύνη υψηλών κυβερνητικών παραγόντων, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει στην Βουλή το αμίμητο: Η όλη υπόθεση διεπράχθη, εξετελέσθη και τελείωσε επί ΠΑΣΟΚ», είπε και πρόσθσε ότι «θα έλεγα στον υπουργό Δικαιοσύνης, αντί να βγάζει συμπεράσματα που προσκρούουν στην κοινή λογική, να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να σταματήσει να υπαγορεύει στους δικαστικούς λειτουργούς πού πρέπει και πού δεν πρέπει να πάει η υπόθεση». Ο εκπρόσωπος του Κινήματος επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ «ο φάκελος να πάει στην Βουλή, καθώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αναζητήσει η Βουλή».

    [06] Νέες δημοσκοπήσεις

    Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Στις τρεις από αυτές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με διαφορά από 1,1% έως 2,6%, στην τέταρτη η ΝΔ προηγείται οριακά με 0,6%.Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της OPINION για το "Βήμα της Κυριακής", το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 2,6% και συγκενρώνει 29,7%. Ακολουθούν η ΝΔ με 27,1%, το ΣΥΡΙΖΑ με 10,6% , το ΚΚΕ με 6,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 4,5% και οι Οικολόγοι 3,8%.

    Επίσης στη δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων καταγράφεται στο 2%. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28,1% και ακολουθούν ΝΔ 26,1%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΚΚΕ 6,7%, και ΛΑ.Ο.Σ. 4,8%.Στη δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής " η διαφορά διαμορφώνεται στο 1,1%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,9% και ακολουθούν ΝΔ 26,8%, ΣΥΡΙΖΑ 11,4%, ΚΚΕ 7,3% και ΛΑ.Ο.Σ. 4,8%.

    Στη δημοσκόπηση της RASS για το "Παρόν της Κυριακής" η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,6%, συγκεντρώνει 30,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 30,1%, ΣΥΡΙΖΑ 10,2%, ΚΚΕ 8,1% και ΛΑ.Ο.Σ. 4,6%. Τέλος, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Θεσσαλονίκης , σύμφωνα με δημοσκόπηση του "Αγγελιοφόρου της Κυριακής". Ειδικότερα, στην Α΄Περιφέρεια συγκεντρώνει 24,6% έναντι 19,2% της ΝΔ. Στη Β΄Περιφέρεια προηγείται με 24,3% ενώ το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 22,5%.

    [07] Επιδείνωση του καιρού

    Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.

    Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο , τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά , την Εύβοια, τη Θεσσαλία τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επηρεαστούν και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα .

    Ιδιαίτερα για την Αττική από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τις πρωινές της Κυριακής τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά .

    Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από τη νύχτα του Σαββάτου στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής και στην υπόλοιπη Χώρα.

    Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από την Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας , ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

    Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

    [08] Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

    Σειρά εκδηλώσεων για το επιβατικό κοινό, με τίτλο: Γιορτή Μέσων Μαζικής Μεταφοράς "Βάλε Χ στα Ι.Χ.", διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, στο Σύνταγμα το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο .

    Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ως ένας παράγοντας που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

    Η εκδήλωση θα κλείσει με Live μουσική από το μουσικό σχήμα "Αλχημιστές". Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο ΟΤΕ και η Cosmote. Οι δύο εταιρίες σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα θα ενημερώνουν το κοινό για τα προγράμματα ανακύκλωσης που προωθούν.

    Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα, οι μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Αξίζει πάντως να διευκρινιστεί ότι ειδικά και για τον Προαστιακό, η δωρεάν μετακίνηση αφορά το κομμάτι της διαδρομής από τον Πειραιά έως τη Μαγούλα και από τον Πειραιά έως το Κορωπί, που εντάσσονται στον αστικό κύκλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 September 2008 - 6:30:28 UTC