Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμιά ανεκτικότητα σε καμιά παρανομία"
  • [02] Ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΡΗ

  • [01] "Καμιά ανεκτικότητα σε καμιά παρανομία"

    «Τίποτε δεν θα εμποδίσει την αλήθεια. Δεν υπάρχει καμιά ανεκτικότητα σε καμιά παρανομία» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ο κ. Κ.Καραμανλής υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα των πολιτών και προωθεί σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.

    Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, που ξεκίνησαν το πρωί με την εισήγηση του κ.Καραμανλή θα ολοκληρωθούν με τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και τον προγραμματισμό της δράσης του κόμματος.

    Συνεργασία για την Ολυμπιακή

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην "Ολυμπιακή".

    Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η "Ολυμπιακή" είναι η μόνη εξ ολοκλήρου κρατική αεροπορική εταιρία στην ΕΕ, η οποία έχει τόσο μεγάλα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η πιο ζημιογόνα αεροπορική εταιρία σε όλη την Ευρώπη,α νάλογα με το μέγεθός της.

    Επομένως, υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να παραμείνει αδρανής.

    Προχωρούμε μπροστά, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, επιτελώντας το πατριωτικό μας καθήκον και λύνοντας ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, την οικονομία και την κοινωνία για 30 χρόνια.

    Ταυτόχρονα δίνουμε μια λύση κοινωνικά δίκαιη, όχι μόνο γιατί καλύπτουμε απολύτως τους εργαζόμενους, αλλά και γιατί θα σταματήσουν οι φορολογούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ακόμη περισσότερο, να πληρώνουν για ένα "βαρέλι χωρίς πάτο", τόνισε.

    Η κυβέρνηση, επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά με λογική και ευαισθησία, ενώ οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την πραγματικότητα και πως η κυβέρνηση τους συμπεριφέρεται ανθρώπινα και χωρίς να τσιγκουνευτεί.

    Προχωρούμε, λοιπόν, σε αυτή τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση, για μια νέα Ολυμπιακή που θα έχει το όνομα και το σήμα της σημερινής, είπε.

    Ο Κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι προηγουμένως θα συνέλθει η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για να δώσει το πράσινο φως για τον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, σύμφωνα και με τις προϋποθέσεις, που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν ήταν παρών στη συνάντηση και ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο υπουργός απάντησε αρνητικά, σε άλλη δε ερώτηση αν αληθεύουν οι φήμες ότι ο υπουργός Επικρατείας έχει υποβάλει παραίτηση, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι "δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, ούτε υφίσταται τέτοιο θέμα".

    Σε παρεμφερή ερώτηση για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει ο Κώστας Καραμανλής σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι "όπως φαίνεται και από την περίπτωση της Ολυμπιακής, αλλά κι από άλλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, για το χωροταξικό, το ασφαλιστικό και άλλα μεγάλα θέματα, η κυβέρνηση έχει μεταρρυθμιστική ατζέντα και θα προχωρήσει μπροστά".

    "Έχουμε δουλειά να κάνουμε, πολύ σημαντική για τον τόπο και τους Ελληνες και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Σε αυτό επενδύουμε και ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε", πρόσθεσε.

    Τέλος, σε άλλη ερώτηση αν μετά το νέο έτος ο πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι "η κυβέρνηση έχει πολύ δουλειά να κάνει. Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε στο πεδίο της πολιτικής".

    [02] Ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΡΗ

    Το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη στη Τούμπα, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ λίγκα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν και θέλει να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι και να δείξει ότι στοχεύει πολύ ψηλά. Από την άλλη πλευρά ο Αρης θα πάει στην «καυτή» Τούμπα για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα και να κάνει μια νέα αρχή, μετά τις δύο ήττες από Εργοτέλη και Παναθηναϊκό.

    Από εκεί και πέρα, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα έχει δύσκολη αποστολή στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος θέλει να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Ιεροκλή Στολτίδη. Και η ΑΕΚ θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς θα παίξει για τη νίκη στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    (Ηράκλειο) ΟΦΗ-Ολυμπιακός 19:00 Nova

    (Σέρρες) Πανσερραϊκός-Λάρισα 19:00 Alpha

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Πανθρακικός 17:00

    (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Αστ.Τρίπολης 17:00

    (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-ΑΕΚ 19:00 Nova

    (Ξάνθη) Ξάνθη-Θρασύβουλος 19:00 ΝΕΤ

    (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Άρης 21:15 Nova

    ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10

    (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 19:00 ΝΕΤ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 September 2008 - 8:30:18 UTC