Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ"
  • [02] "Προστασία των μικροκαταθετών"

  • [01] "Οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ"

    Για "πρωτοφανή κρίση" η οποία δεν οφείλεται τις επιτπώσεις της διεθνούς κρίσης, αλλά στον τρόπο διακυβέρνησης της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην ΚΟ του Κινήματος.

    «Μπροστά σε αυτή την κρίση, την κρίση θεσμών, την κρίση αξιοπιστίας, την κρίση που αγγίζει την τσέπη των πολιτών, μπροστά σε αυτή την κρίση οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ. Είναι η ώρα που προσβλέπουν στο δικό μας σχέδιο για έξοδο από την κρίση, στο σχέδιο που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ.Παπανδρέου και μίλησε για ανατροπή που δεν είναι "στατιστική" αλλά "πολιτική".

    «Σήμερα ο Ελληνας πολίτης μπορεί να ελπίζει ξανά στις δυνάμεις της προόδου. Αυτή η πολιτική ανατροπή μας γεμίζει ευθύνες. Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε τη χώρα, πώς θα την πάμε, και ξέρουμε και με ποιους» είπε ο κ.Παπανδρέου και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε πίσω από δικαιολογίες, ούτε φοβήθηκε να παραδεχθεί τις δικές του ευθύνες.

    «Πρέπει να τελειώσει η εποχή που μια κυβέρνηση μπορεί να βάζει στο περιθώριο τον άνθρωπο. Πρέπει να τελειώσουμε με τέτοιου είδους λογικές, με τέτοιου είδους διακυβερνήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο κ.Παπανδρέου τον χαρακτήρισε "αδιέξοδο" και "άδικο" που "μας βάζει στα πρόθυρα της επιτήρησης". Αντί για ένα σχέδιο ενίσχυσης των εισοδημάτων και προώθησης της ανάπτυξης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχουμε έναν "προϋπολογισμό φόρων" που "αφαιρεί αντί να προσθέτει εισοδήματα", που "παίρνει από τους πολλούς αντί από τους έχοντες και κατέχοντες", έναν προϋπολογισμός στον οποίο μειώνονται οι δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τις δημόσιες επενδύσεις, την περιφέρεια, τα εισοδήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων.

  • **Πρόταση νόμου για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Έλληνα πολίτη, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

    [02] "Προστασία των μικροκαταθετών"

    Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κοινοβουλευτή Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Όταν βρισκόμαστε στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης την οποία έχει προκαλέσει μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται και στη χώρα μας και στην Ευρώπη και διεθνώς προφανώς και υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτή η ανησυχία πρέπει να μας οδηγήσει στην ενίσχυση των αγώνων και των διεκδικήσεων για να αλλάξει αυτή η πολιτική». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο.

    Ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως ευχαρίστησε τον κ.Προβόπουλο γιατί έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει ο ΣΥΝ μια πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η οποία «είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι μας βοηθάει να διαμορφώσουμε την πολιτική μας πρόταση» και του εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για το γεγονός ότι η κρίση έχει ήδη περάσει στα νοικοκυριά, στους δανειολήπτες.

    «Η αύξηση του Euribor, που είναι συνδεδεμένο με τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια, έχει μετακυλιστεί στα ελληνικά νοικοκυριά που είναι ήδη αναγκασμένα να βλέπουν μια αύξηση της μηνιαίας δόσης για στεγαστικά δάνεια στο ύψος του 25%. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, με την ακρίβεια, με τον υψηλό πληθωρισμό, που ιδίως πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα, δημιουργεί μια ασφυκτική, μια δραματική κατάσταση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει προτάσεις και διεκδικήσεις για την προστασία των δανειοληπτών και των μικρών καταθετών, οι οποίοι πρέπει να προστατευθούν από την κρίση.

    Τέλος, ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις αποδεικνύουν ότι «είναι αναγκαία μια νέα αρχιτεκτονική του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με ιδιαίτερη και ισχυρή την παρουσία και το ρόλο του δημοσίου και βεβαίως με αυξημένο δημόσιο κοινωνικό έλεγχο».

    «Οι τράπεζες δεν μπορεί να υποκαθιστούν το κοινωνικό κράτος ή την αδυναμία των κυβερνήσεων να ασκούν κοινωνική πολιτική. Δεν μπορούν να είναι οι τράπεζες η λύση στην αδυναμία των κυβερνήσεων να ασκούν κοινωνική πολιτική για τη στέγη, για την εκπαίδευση, για την υγεία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 October 2008 - 10:30:30 UTC