Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οχι συνεργασία με ΠΑΣΟΚ
  • [02] Χωρίς νικητή το ντέρμπι

  • [01] Οχι συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

    Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κοινωνικά προβλήματα και όχι το γήπεδο στο οποίο θέλουν να μας βάλουν τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό της σκανδαλολογίας, της σκανδαλοθηρίας, Μιλώντας σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο της νεολαίας του ΣΥΝ ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "έχω βαρεθεί να απαντάω σε όσους με ρωτούν αν τελικά θα συνεργαστούμε ή δεν θα συνεργαστούμε, έχω βαρεθεί να απαντώ στις πολλές φορές κακόγουστες προκλήσεις των πολιτικών μας αντιπάλων".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε από τη νεολαία του κόμματός να ξεχάσει αυτό που θέλουν να επιβάλουν οι άλλοι ως κεντρική πολιτική σκηνή, γιατί όπως εξήγησε κεντρική σκηνή πρέπει να είναι τα προβλήματα των νέων ανθρώπων, τα προβλήματα της Παιδείας, η ανεργία των νέων πτυχιούχων, οι στρατιές των συμβασιούχων, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία των νέων

    Ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός τόσο για την υπόθεση Βατοπεδίου, όσο και για τα 28 δις ευρώ για τις τράπεζες υποστηρίζοντας ότι την "ώρα, λοιπόν, που όλοι ασχολούνται με την υπόθεση του Βατοπεδίου, αυτοί που πραγματικά κυβερνούν τη χώρα συνεχίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Εν μέσω αυτής της κρίσης, λοιπόν, φώναξαν τον κ. Αλογοσκούφη και του είπαν να τους δώσει 28 δις. ευρώ για να καλύψουν τα νώτα τους. Την ίδια στιγμή που δεν έχουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη δημόσια παιδεία, την ίδια στιγμή που δεν έχουν να δώσουν ούτε ευρώ παραπάνω για επίδομα θέρμανσης ή επίδομα ανεργίας ή για διορθωτικές αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, την ίδια στιγμή έχουν να εκταμιεύσουν 28 δις ευρώ για να καλύψουν τους τραπεζίτες".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την άποψη ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και της κρίσης και πρόσθεσε ότι τους βλέπουμε να τσακώνονται για πράγματα που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να καταλάβει καλά, όπως το αν θα γίνει πρώτα εξεταστική επιτροπή ή πρώτα προανακριτική. Ας συγκρίνουν τις βρωμιές τους να δουν ποιανού έχουν μεγαλύτερη δυσοσμία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    Στην εκτενή αναφορά του για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρίσκεται σε μια περιδίνηση, γιατί "κυρίως τους απασχολεί το πώς θα μπορέσουν γρήγορα να επανέλθουν στην εξουσία που έχασαν. Και όταν δεν αντέχουν με τον εαυτό τους, τα βάζουν με την Αριστερά. Πρόσθεσε ακόμη ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε διαφορετικά πράγματα για την συνεργασία, άλλοτε κάνουν πρόταση άλλοτε επιτίθενται στην αριστερά υπογραμμίζοντας ότι εάν επρόκειτο για ένα πρόσωπο, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αυτό το άτομο έχει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα. Δεν πρόκειται, όμως, για ένα άτομο, αλλά για μια πολιτική συλλογικότητα. Λέμε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται περί υπαρξιακού αδιεξόδου, αλλά περί ενός πολιτικού σχεδίου που το έχουμε ξαναδοκιμάσει, το οποίο αποσκοπεί, πολύ συγκεκριμένα, στο να πάρει από τη δυναμική της Αριστεράς, προκειμένου να βρεθεί ξανά στην εξουσία. Το έχουμε δει πάρα πολλές φορές αυτό το έργο. Και είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι επιθέσεις. Και σε προσωπικό επίπεδο".

    [02] Χωρίς νικητή το ντέρμπι

    Αποδίδοντας μέτριο ποδόσφαιρο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, στο ντέρμπι για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

    Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο Ολυμπιακός νίκησε στο γήπεδο Καραϊσκάκη 2-0 τον Πανθρακικό, σε αγώνα για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και συνεχίζει ακάθεκτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Αργεντινός άσος, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 65', πέτυχε και τα δύο γκολ στο 66' και στο 72'. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 71', λόγω αποβολής του Ζαπρόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ

    Μια προβληματική ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ με τη Λάρισα, σε αγώνα για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ άνοιξε ο Μπλάνκο με πέναλτι στο 83' και ισοφάρισε ο Σαρμιέντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

    ΟΦΗ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

    Ιστορική νίκη σημείωσε ο Θρασύβουλος την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, καθώς με πρωταγωνιστή τον Κόζλεϊ επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ στο "Βαρδινογιάννειο" στάδιο, πήρε την πρώτη νίκη, κατάκτησε τους πρώτους βαθμούς και πέτυχε τα πρώτα τέρματά του στο πρωτάθλημα της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας. Ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί με τον Ντόι στο 5΄, για να ισοφαρίσει ο Κόζλεϊ στο 31΄, να κάνει το 1-2 με πέναλτι στο 57΄ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ

    Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Λεβαδειακός και Ξάνθη στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Ετσι, η Ξάνθη παρέμεινε αήττητη εκτός έδρας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Λεβαδειακό στις εντός έδρας αναμετρήσεις του.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλβάρο Ρεκόμπα στην «παρθενική» εμφάνισή του στη Σούπερ Λίγκα, ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Άρη στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο 2΄ με τον Χαβίτο, ενώ οι «κυανέρυθροι» ανέτρεψαν το σκορ με δημιουργό τον Ουρουγουανό άσο και «εκτελεστές» τους Μανιάτη στο 64΄ και Άντερσον Γκονσάγκα στο 77΄.

    ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) έληξε η αναμέτρηση στις Σέρρες ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

    Χωρίς νίκη παρέμεινε ο Ηρακλής για ακόμη έναν αγώνα στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, αφού, σε αναμέτρηση για την 6η ημέρα στο «Καυτανζόγλειο», ο Εργοτέλης, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 54΄, λόγω αποβολής του Φερνάντες, απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 October 2008 - 18:30:30 UTC