Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το βλέμμα στις χρηματαγορές
  • [02] "Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την κρίση"
  • [03] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Εύβοια
  • [04] Νέα υπόθεση απαγωγής επιχειρηματία
  • [05] Χριστόφιας: Εφικτή η λύση
  • [06] Ενταση στη Γεωργία
  • [07] Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται το Ισραήλ
  • [08] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις
  • [09] "Δεν υπάρχει σχέδιο"
  • [10] "Διασφάλιση των αποθεματικών"
  • [11] "Η χώρα αιμορραγεί"
  • [12] Στην τελική ευθεία

  • [01] Με το βλέμμα στις χρηματαγορές

    Στη σημερινή συνεδρίαση των διεθνών χρηματιστηρίων στρέφεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τον πορεία της διεθνούς οικονομίας, η οποία βρίσκεται στα όρια της ύφεσης, με ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα σε όλους του παραγωγικούς τομείς και στην ανεργία.

    Με νέα κατακόρυφη πτώση 6,36% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 486,18 μονάδες στις 7.162,90, το χαμηλότερο επίπεδό του τα τελευταία 26 χρόνια.

    Πτώση 9,0% σημείωσε το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στη διάρκεια της συνεδρίασης του.Με πτώση 4,65 έκλεισε το Χρηματιστήριο της Ταϊπέι. Πτώση 6,96% σημείωσε στο μέσο της ημέρας και το Χρηματιστήριο της Μπανγκόκ.Πτώση 5,27% κατέγραψε το Χρηματιστήριο της Βομβάης, ενώ το Χρηματιστήριο της Μανίλας έκλεισε με κατακόρυφη πτώση 12,3%.

    Οι πιο προηγμένες χώρες του πλανήτη, μέλη της ομάδος G7, επέκριναν σήμερα την «υπερβολική αστάθεια» της ισοτιμίας του γιέν και δήλωσαν έτοιμες να συνεργασθούν για να καταπολεμήσουν την κρίση στις παγκόσμιες χρηματαγορές, αναφέρουν σε κοινό τους ανακοινωθέν.

    Στην Κίνα, οι ηγέτες από 40 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, συναντήθηκαν με στόχο να εξετάσουν μέτρα για την αντιμετώπιση των αιτιών που προκάλεσαν την οικονομική κρίση και την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις αγορές. Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να επέμβει πιο δραστικά και αποτελεσματικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ τονίστηκε ότι χρειάζεται διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε πως η συμφωνία (των ηγετών όλου του κόσμου) για τις μεταρρυθμίσεις των οικονομικών ρυθμιστικών αρχών και θεσμών θα είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην αποφυγή μιας άλλης καταστροφής.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φιλοξενήσουν στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον τη σύνοδο των ηγετών των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών και των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών (G20) για να συζητήσουν τους κινδύνους μιας παγκόσμιας ύφεσης που μπορεί να προκαλέσει η μεγάλη οικονομική κρίση.

    Η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε τη διενέργεια στις 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες μιας συνόδου των επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ που στόχο θα έχει την προετοιμασία της διεθνούς συνόδου για την αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Λονδίνο για να συζητήσουν για τη διεθνή οικονομική κρίση και τις μεταρρυθμίσεις στις αγορές.

    Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσε χθες ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί ότι θα χορηγηθεί στην Ουγγαρία "μια πολύ σημαντική οικονομική βοήθεια".

    [02] "Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την κρίση"

    Εργοτάξια ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στη Ντόχα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο Κατάρ.

    Τις δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ συζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε με τον εμίρη της χώρας Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι.

    Στη δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στη διεθνή συγκυρία κατά την οποία οι παγκόσμιες οικονομίες αντιμετωπίζουν τις βαριές επιπτώσεις από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Είναι μία κρίση η οποία αποδεικνύεται ότι είναι απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να επενδύσουν σε στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει τις εθνικές οικονομίες απέναντι στους κινδύνους και να απελευθερώσει την αναπτυξιακή τους δυναμική όταν αυτή τελειώσει.

    Η ελληνική κυβέρνηση είπε ο πρωθυπουργός, έχει θέση και επιδιώκει δύο κύριους στόχους: να διασφαλίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης μέσω μία σειράς αποτελεσματικών μέτρων και δεύτερον να επιταχύνει την εφαρμογή οποιασδήποτε μεταρρύθμισης είναι απαραίτητη για τη δομική αναμόρφωση της οικονομίας μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας- Κατάρ και κυρίως στις πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές που διανοίγονται. Στη συνάντηση με τους Καταρινούς αξιωματούχους εξέτασαν ενα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με έμφαση στις επενδύσεις, την ενέργεια, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον κατασκευαστικό τομέα. Το Κατάρ, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι χώρα με γεωστρατηγική σημασία στην περιοχή και πολύ δυναμική οικονομική ανάπτυξη. Η παρουσία μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών αποτελεί απόδειξη των κοινών προσπαθειών στον τομέα αυτό.

    Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε για το θέμα της Ολυμπιακής και ανέφερε ότι συζήτησαν επενδύσεις σε πολλούς τομείς και σημείωσε ότι η Qatar Airways ανήκει στους επίδοξους επενδυτές για την Ολυμπιακή. Για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός του Κατάρ περιορίστηκε να πει ότι το θέμα συζητήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση.

    Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Εξωτερικών με τον ομόλογό της υπέγραψαν τη συμφωνία απαλλαγής της διπλής φορολογίας, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας υπέγραψε τη συμφωνία που αφορά την υγεία και τις ιατρικές επιστήμες.

    Ο κ. Καραμανλής, στο σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη του ελληνο-καταρινού φόρουμ επιχειρηματιών, είπε ότι η επίσκεψή του στο Κατάρ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και αποβλέπει στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.

    Σημείωσε ότι το Κατάρ είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, ενώ η Ελλάδα είναι η ατμομηχανή της οικονομίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να παρακολουθούν παθητικά και η απάντηση σ΄αυτή είναι να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και να προωθήσουν την ανάπτυξη.

    Σημείωσε ότι αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και η επίσκεψή του στο Κατάρ, ενισχύοντας τις επενδυτικές δυνατότητες και των δύο χωρών. Είπε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και κατέληξε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα αντιδράσει εάν χρειαστεί.

    Εγκαίνια Ελληνικής Πρεσβείας στη Ντόχα-Χαιρετισμός Κ.Καραμανλή

    Στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, σε όλα τα επίπεδα, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ομογένεια του Κατάρ κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Ελληνικής Πρεσβείας.

    Η ίδρυση της ελληνικής πρεσβείας στη Ντόχα καθώς και αυτής του Κατάρ στην Αθήνα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις και αποδεικνύει τη βούληση των δύο μερών για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι σήμερα ο κόσμος ολόκληρος και η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Μιας σοβαρής κρίσης που οφείλουμε όλοι να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για να περιοριστεί το κόστος της κρίσης στο εισόδημα των νοικοκυριών και στις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και για να επιταχύνει τους ρυθμούς για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που αφενός θα προστατέψουν από τους κινδύνους και αφετέρου θα προετοιμάσουν την ελληνική οικονομία ώστε όταν τελειώσει η κρίση, να "τρέξει" με τους ρυθμούς που απαιτούν οι καιροί.

    Απευθυνόμενος προς την ελληνική ομογένεια του Κατάρ ανέφερε ότι η δυναμική παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, μας κάνει υπερήφανους καθώς προβάλλει με επιτυχία την εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας και του σύγχρονου Έλληνα στις χώρες του Αραβικού κόσμου.

    Από την πλευρά της, η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε και τα εγκαίνια της Πρεσβείας, ανέφερε ότι τα εγκαίνια σηματοδοτούν ένα μεγαλύτερο άνοιγμα της χώρας μας στον Αραβικό κόσμο. Η κ. Μπακογιάννη φύτεψε και μια ελιά, αναφέροντας ότι σηματοδοτεί την πρόθεση, η συνεργασία των δύο χωρών να έχει διάρκεια.

    [03] Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Εύβοια

    Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.20 το απόγευμα της Κυριακής, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στο νότιο Ευβοϊκό κοντά στην Αμάρυνθο της Εύβοιας, 50 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας

    Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Αττική και Εύβοια, ενώ δεν προκλήθηκαν ζημιές

    [04] Νέα υπόθεση απαγωγής επιχειρηματία

    Υπόθεση, η οποία αφορά στην εξαφάνιση ενός 55χρονου επιχειρηματία, ερευνούν οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπηρεσία ενημερώθηκε χτες από συγγενείς του επιχειρηματία, που διαμένουν στο Ωραιόκαστρο, πως έχουν χαθεί τα ίχνη του 55χρονου.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις των συγγενών του επιχειρηματία, ο 55χρονος έπεσε θύμα απαγωγής. Πάντως, η αστυνομία εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή κι ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η οικογένεια του.

    [05] Χριστόφιας: Εφικτή η λύση

    Η λύση του κυπριακού θα είναι εφικτή μέχρι το Δεκέμβριο, εφβ όσον και οι δύο πλευρές επιδείξουν την ίδια καλή θέληση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει όλη την καλή θέληση πού χρειάζεται.

    Ο κ. Χριστόφιας σχολίαζε δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

    Ο κ. Ταλάτ, σε ομιλία του κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να είναι προετοιμασμένοι και για «πικρές εξελίξεις», εξηγώντας ότι στις διαπραγματεύσεις σημασία έχει το κέρδος να είναι μεγαλύτερο από τη ζημιά.

    «Θα υπάρξουν ακόμα πολλές συναντήσεις στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων. Αυτό που απαιτείται είναι καλή θέληση, διαλλακτικότητα και ο πραγματικός στόχος να είναι η επίλυση του Κυπριακού. Η τουρκοκυπριακή πλευρά ενεργεί κατβ αυτόν τον τρόπο», είπε ο κ. Ταλάτ, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ένας από τους λόγους που η Τουρκία εξελέγη στο ΣΑ του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος είναι και η υποστήριξή της στην επίλυση του Κυπριακού, η οποία - όπως είπε - θα είναι προς όφελος της Αγκυρας.

    [06] Ενταση στη Γεωργία

    Η αποσχισθείσα από τη Γεωργία περιοχή της Αμπχαζίας κατηγόρησε τους παρατηρητές της Ε.Ε ότι αδιαφορούν για τις "ένοπλες προκλήσεις" της Γεωργίας, κατά μήκος των συνόρων της και προειδοποίησε το Τμπιλίσι ότι η απάντηση θα είναι σκληρή.

    Η κατηγορία διατυπώθηκε μια ημέρα μετά τον θάνατο ενός γεωργιανού τοπικού διοικητή κι ενός πολίτη από την επίθεση με όλμους, που, σύμφωνα με την αστυνομία, εβλήθησαν από την πλευρά της Αμπχαζίας στα σύνορα.

    Η Αμπχαζία κατηγόρησε σήμερα τη Γεωργία ότι άνοιξε πυρ εναντίον συνοριακού φυλακίου τραυματίζοντας έναν από τους φύλακές της.

    Ο αμπχάζιος ηγέτης, Σεργκέι Μπαγκάπς, συγκάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο ασφαλείας της αποσχισθείσας περιοχής.

    "Η Γεωργία πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας τρομοκρατική επιχείρηση στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αμπχαζίας. Επαναλαμβάνω: όποια επίθεση εναντίον φυλακίου της Αμπχαζίας από γεωργιανό έδαφος θα τιμωρείται με αντίποινα, με όλα τα όπλα που διαθέτουμε", δήλωσε ο Μπαγκάπς ενώπιον του συμβουλίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24. Το Τμπιλίσι υποστηρίζει ότι στη δυτική Γεωργία επικρατεί ηρεμία.

    "Αλλά οι αμπχάζιοι αυτονομιστές, υποστηριζόμενοι από ρωσικά στρατεύματα, επιχειρούν να πυροδοτήσουν την ένταση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών, Σότα Ουτιασβίλι.

    [07] Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται το Ισραήλ

    Η επικεφαλής του κόμματος Καντίμα στο Ισραήλ Τζίπι Λίβνι ζήτησε δημοσίως την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις αρχές του 2009, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειές της να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

    "Ο λαός θα επιλέξει τους ηγέτες του", τόνισε η Λίβνι μετά την συνάντησή της με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και πρόσθεσε: "δήλωσα στον πρόεδρο πως κάτω από αυτές τις συνθήκες πρέπει να πάμε σε εκλογές".

    Ο ισραηλινός πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του ότι θα καλέσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες τους ηγέτες των κομμάτων για να τους ενημερώσει για την απόφαση της Λίβνι να μην σχηματίσει κυβέρνηση.

    Καταλήγοντας, ο Πέρες τόνισε πως "οι εκλογές δεν είναι τραγωδία".

    [08] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, άρχισαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου, που θα κορυφωθούν την Τρίτη με τη στρατιωτική παρέλαση, την οποία θα παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά, και Βαλκάνιοι υπουργοί Αμυνας, προσκεκλημένοι του Ελληνα ομολόγου τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Ο επίσημος εορτασμός της 96ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και του έπους του '40, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Στις ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες της εποχής που έχουν να κάνουν με τη διεθνή οικονομική κρίση, την επισιτιστική κρίση, την περιβαλλοντική, την ενεργειακή καθώς και τις γεωπολιτικές διενέξεις που θέτουν σε δοκιμασία την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    «Αυτό που καταδεικνύεται τον τελευταίο καιρό είναι η πτώση ενός συγκεκριμένου πολιτισμικού προτύπου, η ιδεολογική απονομιμοποίηση ενός τρόπου ανάπτυξης της οικονομίας, λειτουργίας της κοινωνίας», είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι μας, στην προοπτική ενός αναγκαίου και εφικτού καλύτερου κόσμου, να αφουγκραστούμε τα μηνύματα των επερχόμενων, να αναζητήσουμε τη βαθύτερη ουσία των κρίσεων και να συναισθανθούμε τις ανησυχίες όλων εκείνων που πλήττονται άμεσα από αυτές. Ετσι, ώστε, να διασφαλίσουμε τις αξίες εκείνες που θα οικοδομούν μια δημοκρατία προσανατολισμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά».

    Στην προσφώνησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τον κ. Παπούλια σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας του ελληνικού Εθνους. Αναφέρθηκε στη θέση και τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και σημείωσε: « Η Θεσσαλονίκη σήμερα, 96 χρόνια μετά την απελευθέρωση της, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και δυναμισμό. Προχωρά, διεκδικεί, κατακτά, πρωτοπορεί και σταδιακά γίνεται μια αξιοζήλευτη και ανταγωνιστική σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη του πολιτισμού και των επιστημών, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

    Μήνυμα του πρωθυπουργού

    Το χρέος όλων μας σήμερα είναι σαφές: να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη της εποποιίας του β40, της Εθνικής Αντίστασης κατά της τριπλής κατοχής, αλλά και των μαύρων σελίδων του Εμφύλιου Σπαραγμού και της μετέπειτα εθνικής συμφιλίωσης που επετεύχθη από την ίδια εκείνη σκληρά δοκιμασμένη γενιά. Τα διδάγματα της πρόσφατης ιστορίας μας δικαιώνονται μόνο στο βαθμό που γίνονται γνώμονες της σκέψης μας για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

    Σήμερα, το όραμα μιας κοινωνίας ευημερούσας και αλληλέγγυας, μιας πατρίδας φάρου ειρήνης και δημοκρατίας, προόδου και δικαιοσύνης για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, το όραμα που ενέπνευσε το β40, παραμένει επίκαιρο. Και το κατά πόσο η δική μας γενιά θα συμβάλει στην πραγμάτωσή του, εξαρτάται από το αν είμαστε εμείς, οι Έλληνες του 21ου αιώνα, πρόθυμοι να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στις νοοτροπίες και τις πρακτικές του χθες που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Εξαρτάται από το βαθμό της αποφασιστικότητάς μας να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά, αναφέρει ο κ.Κ.Καραμανλής.

    Μήνυμα ειρήνης στη ΝΑ Ευρώπη από τον Β.Μεϊμαράκη

    Μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας και με σχέσεις καλής γειτονίας, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον Πολιούχο της Αγ. Δημήτριο.

    Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι για πρώτη φορά φέτος υπουργοί και υφυπουργοί Αμυνας από χώρες της Ν.Α. Ευρώπης θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση της Τρίτης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Στην πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη ανταποκρίθηκαν οι υπουργοί Αμυνας της Τουρκίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και οι υφυπουργοί Αμυνας της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της Σερβίας και της Κροατίας. Αύριο το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή τους, ενώ στις 7μ.μ. της ίδιας μέρας θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης και Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρθηκαν και στην πολιτική επικαιρότητα.

    «Η απελευθέρωση της πόλης μας είναι η ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την ανάγκη της απελευθέρωσης των προσδοκιών των ανθρώπων, άρα την έλευση ενός καλύτερου μέλλοντος και μάλιστα άμεσα για τους πολίτες και τη χώρα. Και ο Αγιος Δημήτριος ας είναι το παράδειγμα της Εκκλησίας, σε αντίθεση με τις μέρες που κυριάρχησαν και τα παραδείγματα άλλων», επισήμανε ο κ. Καστανίδης

    «Οι πολίτες απαιτούν την αλλαγή. Απαιτούν να φύγουμε από την κρίση που μας οδηγεί η πολιτική της Ν.Δ. Εμπιστεύονται το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή την εμπιστοσύνη τους θέλουμε να την κάνουμε πολιτική αλλαγή», τόνισε ο κ. Μαγκριώτης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης υπογράμμισε: «Μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Πρέπει να φροντίσουμε όλοι να περιφρουρήσουμε τη λαμπρότητα αυτής της γιορτής στο μέλλον, εις το διηνεκές. Χαίρομαι που ο λαός είναι κοντά στην Εκκλησία, χαίρομαι που η εκκλησία είναι κοντά στο έθνος».

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είπε: «Γιορτάζουμε τα 96 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα χρόνια έχουν γίνει τεράστια άλματα μπροστά, ώστε σήμερα η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα του πολιτισμού, των Πανεπιστημίων, της νεολαίας, πόλη της προόδου και της ανάπτυξης. Είμαι αισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία της Θεσσαλονίκης, σε ένα δύσκολο βεβαίως διεθνές περιβάλλον».

    Ο μητροπολίτης Ανθιμος στο κήρυγμα του τόνισε πως ο Αγιος Δημήτριος ξαναζωντανεύει την αυτοθυσία και ανακινεί τις καρδιές των Θεσσαλονικέων για να είναι πάντα δυνατές, φιλειρηνικές και φιλικές προς τους γείτονες, αλλά και έτοιμες να υπερασπιστούν την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της λατρεμένης Θεσσαλονίκης και της ελληνικότατης Μακεδονίας.

    [09] "Δεν υπάρχει σχέδιο"

    «Οι πολίτες απαιτούν μία αξιόπιστη κυβέρνηση και ένα θαρραλέο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης», τόνισε ο κ.Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση προειδοποίησε για ενδεχόμενο ενός «νέου και τεραστίου εγκλήματος σε βάρος του ελληνικού λαού» και πρότεινε τη μερική κρατικοποίηση των κλυδωνιζόμενων τραπεζών.

    Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, ως «πλήρως αναξιόπιστη», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεκτάθηκε στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας πως τα 28 δισ ευρώ που θα διατεθούν για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δίνονται «χωρίς σχέδιο, χωρίς διαφάνεια, χωρίς όρους και προοπτική, ενώ για τους φτωχότερους συμπολίτες μας υπάρχουν μόνο 100 εκ., αν ποτέ υπάρξουν και αυτά».

    «Η κυβέρνηση δίνει 28 δισ ευρώ από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς καμία εγγύηση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αυτά βρέθηκαν ως δια μαγείας για τις τράπεζες, αλλά ποιον θα ωφελήσουν; Αυτό θα το αποφασίσει αυθαίρετα ο υπουργός Οικονομίας, ο υπουργός της κυβέρνησης των ομολόγων, του Βατοπαιδίου, της χειραγώγησης της δικαιοσύνης».

    «Ο πολίτης δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη σήμερα σε μια αποχωρούσα κυβέρνηση», παρατήρησε και συμπλήρωσε: «Φοβόμαστε ένα νέο και τεράστιο έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού, που βεβαίως περνά σχετικά απαρατήρητο, λόγω της συνεχούς παραγωγής σκανδάλων και του ηχηρού κύκνειου άσματος της Νέας Δημοκρατίας».

    Η αντιμετώπιση της κρίσης του τραπεζικού συστήματος, περνά κατά τον κο Παπανδρέου, «μέσα από την αγορά σημαντικών μεριδίων των τραπεζών, από το ελληνικό Δημόσιο».

    «Να μπει το ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος, ίσως και ως κύριος μέτοχος στις ελληνικές τράπεζες που έχουν πρόβλημα. Αυτό είναι μια μερική κρατικοποίηση, που διασφαλίζει ωστόσο, την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τραπεζών, σε μια διεθνή αγορά, όπου κρατικοποιούνται πλέον, πολλές και μάλιστα μεγάλες τράπεζες. Μια πρόταση που διασφαλίζει τη συμμετοχή του Δημοσίου (άρα και του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη), στα κέρδη των τραπεζών και όχι στην χασούρα τους, για την οποία βεβαίως είναι πρωτίστως υπεύθυνες οι τράπεζες».

    Δηλώσεις Λούκας Κατσέλη

    Οι αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις, από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για τη διάθεση των 28 δις ευρώ προς τις Τράπεζες, αποδεικνύουν ανεπίτρεπτη προχειρότητα και εμπαιγμό του φορολογούμενου και της κοινής γνώμης.

    Σε μια περίοδο μεγάλων χρηματοπιστωτικών κλυδωνισμών, όπου απαιτείται διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αποκατάσταση εμπιστοσύνης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών με μια απλή διευκρινιστική ανακοίνωση, ανατρέπει το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου που ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή προ ολίγων ωρών, τόνισε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία κ.Λούκα Κατσέλη.

    Αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει ο υπουργός αλλά και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ευθύς εξ αρχής, είναι να θέσουν δύο προϋποθέσεις για την παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας προς τις Τράπεζες, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες : α) την υποχρεωτική αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου προς το επενδυτικό κοινό, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετέχει με αγορά προνομιούχων μετοχών και αποφασιστικές αρμοδιότητες του εκπροσώπου του στο ΔΣ και β) την διασύνδεση της παροχής ρευστότητας με τον διακανονισμό και την αναχρηματοδότηση δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά με χαμηλό κόστος. Μόνο τότε, οι πόροι που διαθέτει το Δημόσιο θα στήριζαν όχι τις Τράπεζες αλλά τον φορολογούμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον δανειολήπτη, τόνισε.

    Με τη σημερινή του μορφή, το νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμών και εξυπηρετήσεων προς όφελος των τραπεζών, και δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι θα ωφεληθεί η πραγματική οικονομία, κατέληξε η κ.Κατσέλη.

    [10] "Διασφάλιση των αποθεματικών"

    "Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης ή ο λαός αντεπιτίθεται και το λαϊκό κίνημα γίνεται ένα ορμητικό ποτάμι, ή αν δε συμβεί αυτό, τότε ο λαός θα βρεθεί κολλημένος κυριολεκτικά στον τοίχο και θα χάσει τα πάντα", τόνισε σε δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την οικονομική κρίση.

    Η γγ του ΚΚΕ πρόσθεσε πως "επειδή η κρίση δεν προέρχεται από τις φούσκες όπως λέγεται ούτε από ένα μοντέλο καπιταλισμού ούτε από τα λαθάκια του κυρίου Γκρίνσπαν, αλλά επειδή προέρχεται από την υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίου και εμπορευμάτων, που δεν μπορούν να τα καταναλώσουν οι εργαζόμενοι γιατί έχει υποσκαφτεί η αγοραστική τους ικανότητα, το άμεσα ζητούμενο είναι: Διεκδικήσεις".

    Και διευκρινίνισε: "Πρώτον τη διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Την αναπλήρωση της ζημιάς που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας συνταξιούχος που να χάσει ένα ευρώ γιατί τινάχτηκε στον αέρα η «μπάνκα» των ασφαλιστικών ταμείων που είναι φτιαγμένη από τον ιδρώτα, το μόχθο, τα χρήματα των εργαζομένων πριν απβ όλα.

    Δεύτερον, διεκδικούμε αυξημένα μέτρα προστασίας των ανέργων, που έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν. Η ανεργία θα χτυπήσει κυρίως τις ΗΠΑ, τις καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, τη ΝΑ Ευρώπη και την Ελλάδα.

    Τρίτον, ζητάμε αυξημένα μέτρα προστασίας των οικογενειών που έχουν στεγαστικά, επισκευαστικά και άλλου τύπου δάνεια και όχι προστασία των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Η προστασία πρέπει να πάρει υπόψη το πραγματικό εισόδημα της κάθε λαϊκής οικογένειας.

    Διεκδικούμε να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και οι σχετικοί φόροι που υπάρχουν στα καύσιμα, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στο χειμώνα.

    Δε δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ να πάρουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι. Και όλα αυτά που λέγονται ότι αν δοθεί ρευστό χρήμα σε αυτούς οι οποίοι το κατακράτησαν, σε αυτούς οι οποίοι το έκλεψαν και ότι τάχα μέσα από εκεί θα περάσει η κρίση, θα γίνει το αντίθετο. Δίνουν τα χρήματα σε αυτούς που θα είναι υπεύθυνοι για τον επόμενο κύκλο κρίσης".

    Σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων η γγ του ΚΚΕ είπε: «Απορρίπτουμε την παγίδα των ταμείων φτώχειας, είναι η βιτρίνα για την επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και της φτωχής αγροτιάς. Αναμφισβήτητα το ΚΚΕ - και το πιστεύουμε αυτό - θα είναι ο πυρήνας, θα λέγαμε, της συσπείρωσης νέων δυνάμεων, για να αναπτυχθούν αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε όλη την Ελλάδα. Γιβ αυτό το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ» σήμερα είναι το πιο ουσιαστικό μέτρο, για να αποκτήσει ο λαός την αισιοδοξία και την πεποίθηση, ότι μπορεί να αναχαιτίσει τα χειρότερα και να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός».

    Σε ερώτηση για τις μηνύσεις που δέχονται ΜΜΕ, η κα. Παπαρήγα σημείωσε: Όπως ξέρετε το ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο που δέχτηκε και δέχεται τις μεγαλύτερες και ουσιαστικές επιθέσεις και ουδέποτε κατέφυγε στο μέτρο των μηνύσεων. Ωστόσο αυτά τα ήθη και τα έθιμα είναι πολύ συνηθισμένα στους χώρους όπου γίνεται διαπάλη για τη διανομή και αναδιανομή κονδυλίων ή υπάρχουν πολιτικά κίνητρα ή ακόμα και προσωπικά, ενταγμένα μέσα στην πολιτική ζωή».

    [11] "Η χώρα αιμορραγεί"

    «Οι εξελίξεις με την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παράξει πολιτική και ότι φοβάται τον ίδιο της τον ίσκιο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

    «Υπάρχει κανένας σε αυτή τη χώρα που να αμφισβητεί ότι τόσο οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ δεν ήξεραν τι υπέγραφαν στο θέμα του Βατοπαιδίου; Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι ο κ. Ρουσόπουλος ενεργούσε δίχως την κάλυψη του πρωθυπουργού;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

    Έκανε επίσης λόγο για συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες που αφορούν τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως οι πολιτικές ευθύνες είναι βαριές και συγκεκριμένες και σε αντίθεση με τις ποινικές, δεν παραγράφονται. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν για την υπόθεση με το Βατοπαίδιο, είπε ο κ. Τσίπρας: Πρώτον, να επιστρέψει η περιουσία στο Δημόσιο και να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες και οι πράξεις που έχουν γίνει, και δεύτερον να αρθεί το άδικο, όπως είπε, καθεστώς φορολογικής ασυλίας για τις εκκλησίες και τις μονές.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι την ώρα που η χώρα αιμορραγεί οικονομικά την ίδια ώρα η κυβέρνηση σπεύδει να δώσει ενίσχυση 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, εκφράζοντας την αντίθεση του. Είπε επίσης ότι ο Συνασπισμός είναι το μόνο από τα κόμματα της Βουλής που παρουσιάζει άνοδο στις δημοσκοπήσεις, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

    [12] Στην τελική ευθεία

    Πάνω από εκατό χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Ντένβερ (Κολοράντο) για να παρακολουθήσουν ομιλία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Μπαράκ Ομπάμα, ένας αριθμός ρεκόρ για τα αμερικανικά δεδομένα, που αποτελεί και άλλη μια ένδειξη για την κατά τα φαινόμενα νίκη του μαύρου υποψήφιου στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

    Το συγκεντρωμένο πλήθος, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, ήταν πολύ μεγαλύτερο από την επίσης μεγάλη συγκέντρωση του κ. Ομπάμα στο Σαν Λούις στο Μιζούρι, στις αρχές Οκτωβρίου.

    Στην ομιλία του, ο γερουσιαστής του Ιλινόι έκρινε τις δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο αντίπαλος του Ρεπουμπλικανός Τζον Μακέιν που όπως είπε ο κ. Ομπάμα έδειξαν σαφώς ότι ο κ. Μακέιν μοιράζεται ακριβώς τις "ίδιες απόψεις και την ίδια φιλοσοφία" με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

    "Νομίζω -είπε ο κ. Ομπάμα- ότι ο Τζον Μακέιν έκανε κάποιες δηλώσεις μάλλον τίμιες που όμως απηχούν τις απόψεις του κ. Μπους".

    Συνέντευξη Μακέιν στο NBC

    Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν, επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, σε συνέντευξή του στο κανάλι NBC, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο δημοκρατικό αντίπαλό του, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τον κατηγορεί ότι διαφέρει ελάχιστα από τον Μπους.

    Στην εκπομπή "Meet the Press", ο Μακέιν είπε, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που φέρουν τον Ομπάμα να προηγείται κατά πολύ, ότι διαισθάνεται πώς κλείνει η ψαλίδα εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές.

    Ο ίδιος παρείχε στήριξη στην υποψήφια αντιπρόεδρό του, Σάρα Πέιλιν, η οποία έχει δεχτεί έντονη κριτική για πολλά θέματα οδηγώντας πολλούς αμερικανούς στο συμπέρασμα ότι δεν είναι έτοιμη για να γίνει πρόεδρος.

    Εχοντας εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την προεκλογική του εκστρατεία, το επιτελείο του Ομπάμα κυκλοφόρησε μια νέα τηλεοπτική διαφήμιση που δείχνει τον Μακέιν με τη φωνή του Μπους να λέει: "Εχει στερέψει από ιδέες, είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός χρόνου".

    Ο Μακέιν επέμεινε ότι, ενώ σέβεται τον Μπους, έχει διαφωνήσει μαζί του σε πολλά καίρια ζητήματα, όπως στην αύξηση των κυβερνητικών δαπανών, στην ακολουθούμενη πολιτική στο Ιράκ και στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

    "Αν έχουμε κοινή φιλοσοφία στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα; Σαφώς. Αλλά έχω εναντιωθεί σε κάποιους, όχι μόνο στον πρόεδρο Μπους, αλλά και σε άλλους, και έχω τα σημάδια για να το αποδείξω", είπε ο Μακέιν.

    Για τη Σάρα Πέιλιν, ο Μακέιν τονισε: "Τα πηγαίνουμε περίφημα. Εχουμε πλησιάσει την τελευταία εβδομάδα", είπε ο Μακέιν και πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση "Θα ξενυχτήσουμε πολύ, πολύ τη βραδιά των εκλογών".

    "Δεν την υπερασπίζομαι. Την εκθειάζω. Δεν χρειάζεται υπεράσπιση", δήλωσε ο Μακέιν για την Πέιλιν και είπε ότι "διάγει μια λιτή ζωή". "Είμαι τόσο περήφανος για τον τρόπο που ξεσηκώνει τα πλήθη", είπε για την υποψήφια αντιπρόεδρό του.

    Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Ομπάμα

    Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν στις εθνικές δημοσκοπήσεις αλλά και στις δημοσκοπήσεις σε πολιτείες-"κλειδιά", ανάμεσά τους και η Αϊόβα, την οποία κέρδισε ο Μπους το 2004, αλλά τώρα φαίνεται ότι θα αναδείξει άνετα τον Ομπάμα.

    Σε πρόσφατη δημοσκόπηση των Reuters/C-SPAN/Zogby, ωστόσο, φαίνεται ότι όντως κλείνει η ψαλίδα, με τον Ομπάμα να προηγείται του Μακέιν με 49% έναντι 44%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 October 2008 - 7:30:38 UTC