Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικτή εικόνα στην Ευρώπη

  • [01] Μικτή εικόνα στην Ευρώπη

    Μικτή εικόνα εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σήμερα το μεσημέρι, καθώς υποχωρούν αυτά σε Λονδίνο και Παρίσι, αλλά αυτό της Φρανκφούρτης ενισχύεται, με αιχμή της ανόδου τη μετοχή της Volkswagen.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 των κορυφαίων ευρωπαϊκών μετοχών ενισχυόταν κατά 0,2%, στις 905,18 μονάδες. Ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης ενισχυόταν 1,4%, αλλά ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρούσαν μεταξύ 1% και 1,2%.

    Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, και κυρίως της Barclays και της HSBC έδωσαν θετική ώθηση στην αγορά, ενώ η ενίσχυση κατά 8,7% της μετοχής Volkswagen έσπρωξε προς τα πάνω τον κλάδο των αυτοκινήτων.

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.060,31 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,50%.

    Με οριακή πτώση άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τελευταία ημέρα συνεδρίασης ενός "καταστροφικού" μήνα για την κίνηση των μετοχών στη Wall Street.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 34,01 μονάδες (0,37%), στις 9.146,68 μονάδες, και ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor's 500 σημείωνε πτώση 3,80 μονάδες ( ή 0,40% ) στις 950,29 μονάδες. Επίσης, ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έχει υποχωρήσει 16,94 μονάδες ( ή 1% ), στις 1.681,58 μονάδες.

    Απώλειες καταγράφουν και τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ασία.

    Με πτώση 5,01% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 52,78 μονάδες, κλείονοντας στις 8.576,98.

    Απώλειες κατά 4,94% κατέγραφε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ λίγο πριν το κλείσιμο, καθώς οι επενδυτές προχωρησαν σε πωλήσεις για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους ύστερα από τρεις ημέρες συνεχούς ανόδου.

    Αντίθετα, άνοδο σημείωναν λίγο πριν το κλείσιμο τα χρηματιστήρια της Ταϊπέι με 3,99% ,της Νέας Ζηλανδίας 2,10% και του Σίδνεϊ 0,4%.

    Στην Ιαπωνία, η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 0,3% -από το 0,50% στο 0,20%, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πλήττεται λόγω της ενίσχυσης του γεν και της μείωσης των εξαγωγών.

    Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα αναθεώρησε προς το κάτω τις προβλέψεις της για αύξηση του ΑΕΠ στον προυπολογισμό 2008-2009 από 1,2% στο 0,1% .

    Η αμερικανική Ομοσπονδιακή τράπεζα μείωσε προχθές κατά 0,5% το βασικό επιτπόκιο στο 1% ,ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας.

    Οι αναλυτές εκτιμούν οτι οι απώλειες στο χρηματιστήριο του Τόκιο οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα άσχημα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν μεγάλες εταιρίες , όπως η Mazda, η Sharp και η Nikon.

    Οι ιαπωνικές εταιρίες δεν είναι οι μόνες που πλήττονται από την κρίση. Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος American Express ανακοίνωσε χθες την απόλυση 7.000 υπαλλήλων (το 10% του συνολικού προσωπικού) στο πλαίσιο περικοπών ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Motorola θα απολύσει επίσης περίπου 3.000 υπαλλήλους της (4,5% του προσωπικού της) . Η General Electric θα απολύσει 500 εργαζόμενους από τους 15.000 που απασχολεί στα εργοστάσιά της στην Ουγγαρία.

    Στη Γερμανία, η πρώτη στον κόσμο εταιρία χημικών BASF ανακοίνωσε επίσης 1.000 απολύσεις ως το 2012 .

    Προτάσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική κρίση και το Σύμφωνο Σταθερότητας

    Τη δυνατότητα να επωφεληθούν τα κράτη μέλη από την ευελιξία που περιλαμβάνει το Αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, χωρίς όμως να γίνονται σημαντικές υπερβάσεις, δίνει η ανακοίνωση που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως συνεισφορά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 7 Νοεμβρίου. Στην έκτακτη αυτή Σύνοδο που θα έχει ως αντικείμενο την ανάγκη συντονισμένης αντιμετώπισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο της οικονομικής κρίσης αναμένεται να καθοριστεί η θέση της ΕΕ ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης του G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Ουασινγκτον.

    Ειδικότερα, η Επιτροπή συστήνει στα κράτη μέλη να ακολουθούν ορισμένες αρχές που διασφαλίζουν τόσο τα περιθώρια ευελιξίας που περιέχει το Σύμφωνο όσο και την ανάγκη τήρησης των κανόνων περί δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της Επιτροπής επισημαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα των μειωμένων εσόδων θα πρέπει να αναμένεται μια επιδείνωση της κατάστασης των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών μελών. Για τον επόμενο χρόνο

    Η Επιτροπή εκτιμά μάλιστα ότι η επιδείνωση αυτή θα είναι της τάξης του 1% του ΑΕΠ των χωρών μελών με σημαντικές όμως διαφορές να παρατηρούνται μεταξύ των «27».

    Η Επιτροπή αναφέρει ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με την καταβολή πιστώσεων εγγυήσεων δεν επηρεάζουν άμεσα το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος, θα πρέπει να αναμένεται ωστόσο μια επιβάρυνση του πραγματικού οικονομικού κόστους από την καταβολή δημοσίων εγγυήσεων. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα υπέρ της επανακεφαλοποίησης των τραπεζών επηρεάζουν ήδη το ύψους του δημοσίου χρέους των κρατών μελών. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επιδείνωση στα δημόσια οικονομικά των κρατών μελών προκαλεί αναπόφευκτα και ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους, ιδίως στις χώρες που έχουν εκτεθεί περισσότερο.

    Για τους λόγους αυτούς η Επιτροπή σημειώνει ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας παρέχει το κατάλληλο πλαίσιο άσκησης οικονομικής πολιτικής εξισορροπώντας τις ανάγκες βραχυπρόθεσμης σταθεροποίησης με τις απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις με μακροπρόθεσμο αντίκτυπο. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εφαρμόζοντας το Σύμφωνο οι χώρες μέλη θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών τους θα συνοδεύεται από τη λήψη μέτρων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που να είναι προσαρμοσμένες στην κατάσταση και έχοντας ως γνώμονα την επιστροφή σε υγιείς δημοσιονομικές θέσεις.

    Στο πλαίσιο της ευελιξίας στην εφαρμογή του Συμφώνου, η Επιτροπή συστήνει στα κράτη μέλη να ακολουθούν τις εξής αρχές:

    -Η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να είναι διατηρήσιμη λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες για τερματισμό της κρίσης.

    -Οι ιδιαιτερότητες των κρατών μελών θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής με ισχυρούς και αξιόπιστους θεσμούς για το σχεδιασμό και την εκτέλεση των προϋπολογισμών.

    -Στο σχεδιασμό που αφορά την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δίνεται σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ευελιξία και διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

    -Οι μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζουν τη ζήτηση μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να είναι έγκαιρες, στοχευμένες και προσωρινές.

    Η Επιτροπή αναφέρει ακόμη ότι η διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα στήριγμα για την αντιμετώπιση των σημερινών δυσκολιών και τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας. Τέλος, η Επιτροπή διευκρινίζει στην εισήγησή της προς τη Σύνοδο Κορυφής ότι θα πρέπει να γίνεται μια διάκριση μεταξύ των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων που πηγάζουν από λάθη στην άσκηση οικονομικής πολιτικής και τις κυκλικές επιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών από την εφαρμογή εθνικών σχεδίων διάσωσης. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις στα επίπεδα του δημοσίου χρέους των κρατών μελών που οφείλονται στα εθνικά σχέδια διάσωσης θα λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία επιτήρησης.

    Προτάσεις της Γαλλικής Προεδρίας για το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα

    Έντεκα συγκεκριμένες προτάσεις θα παρουσιάσει η Γαλλική Προεδρία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 7 Νοεμβρίου. Οι προτάσεις αυτές, εφόσον υιοθετηθούν από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, θα αποτελέσουν τη διαπραγματευτική βάση, με την οποία η Ε.Ε. θα εμφανιστεί στη Διεθνή Διάσκεψη που θα γίνει στην Ουάσιγκτον στις 15 Νοεμβρίου, για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Σε γενικές γραμμές, η θέση της Ε.Ε. στη Διεθνή Διάσκεψη της Ουάσιγκτον θα είναι ότι η παγκόσμια οικονομία απαιτεί τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος. Δηλαδή, για να αποφευχθούν στο μέλλον οι "επιπτώσεις ντόμινο" που έφερε η σημερινή κρίση στο χρηματοπιστωτικό τομέα και για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας θα πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: αφενός να δημιουργηθούν πιο αποτελεσματικοί και συνεκτικοί διεθνείς κανόνες (νέα λογιστικά πρότυπα, κώδικας συμπεριφοράς, διαχείριση κινδύνου, απόδοση ευθυνών κ.ά.), οι οποίοι θα διέπουν ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία και, αφετέρου, να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι εποπτικοί μηχανισμοί που θα ελέγχουν τη διαφάνεια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και το κατά πόσο εφαρμόζουν τους διεθνείς κανόνες ή όχι.

    Συγκεκριμένα, η Γαλλική Προεδρία προτείνει στους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν στα ακόλουθα σημεία:

    1. Να αυξηθεί η διαφάνεια στις χρηματαγορές και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών.

    2. Να καταγραφούν επισήμως όλες οι εταιρείες αξιολόγησης, ώστε να έχουν καλύτερη εποπτεία.

    3. Να δημιουργηθεί κώδικας συμπεριφοράς, ώστε να μειωθούν τα κίνητρα των χρηματοπιστωτικών οργανισμών για επενδύσεις υψηλού κινδύνου. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται συγκεκριμένο πλαίσιο αποζημιώσεων.

    4. Να αναθεωρηθούν τα παγκόσμια λογιστικά πρότυπα, κατά τρόπο ώστε να είναι συνεκτικά μεταξύ τους και έτσι να διευκολυνθούν οι ελεγκτικές διαδικασίες και να αντιμετωπίζονται οι προ-κυκλικές επιπτώσεις.

    5. Να αναθεωρηθούν τα πρότυπα κεφαλαιακής επάρκειας.

    6. Να προωθηθούν οι κατάλληλοι τρόποι διαχείρισης των κινδύνων που συνεπάγεται η τιτλοποίηση των πιστώσεων των χρηματοοικονομικών οργανισμών.

    7. Να ενισχυθεί η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των εποπτικών και των νομοθετικών αρχών, κυρίως δε όσον αφορά στην επίβλεψη των δραστηριοτήτων των πολυεθνικών ομίλων επιχειρήσεων.

    8. Να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, κυρίως δε στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των αγορών.

    9. Να αναζητηθούν τρόποι για τη βελτίωση της διαχείρισης κινδύνου ρευστότητας και να προωθηθεί μια συνεκτική προσέγγιση για τους πολυεθνικούς ομίλους επιχειρήσεων.

    10. Να προωθηθεί μια διεθνής και συντονισμένη απάντηση στις μακροοικονομικές προκλήσεις που έρχονται.

    11. Να αναζητηθούν λύσεις για τη βελτίωση της διεθνούς οικονομικής διακυβέρνησης.

    Ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας

    Τα μέτρα για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας που προτείνει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μαζί με τον Επίτροπο Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής για την αντιμετώπιση κρίσης. Το τελικό σχέδιο της Επιτροπής θα παρουσιαστεί στις 26 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των καταναλωτών της ζώνης του ευρώ έπεσε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 1993.

    Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης που αντανακλά τη γνώμη των επιχειρηματιών και των καταναλωτών, έχασε πάνω από επτά μονάδες και διαμορφώθηκε στις 80,4 μονάδες έναντι των 87,5 μονάδων του Σεπτεμβρίου.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που σημειώνει ο δείκτης αυτός από τότε που δημιουργήθηκε, τον Ιανουάριο του 1985, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το επίπεδο αυτό, το χαμηλότερο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, είναι πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών των αναλυτών. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Dow Jones Newswire ήταν της τάξης των 85,3 μονάδων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -στα μέτρα που παρουσίασε ο Ζ.Μπαρόζο- προτείνει "συντονισμένη" αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει προτεραιότητα στον περιορισμό των συνεπειών από την οικονομική κρίση στην απασχόληση, στην αγοραστική δύναμη των πολιτών και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

    Ειδικότερα, η Επιτροπή πρότεινε βραχυπρόθεσμες δράσεις, οι οποίες σε γενικές γραμμές αφορούν την ενίσχυση των νοικοκυριών, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, οικονομική στήριξη για τα οικονομικά κατώτερα στρώματα του πληθυσμού, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μείωση της φορολογίας σε ορισμένα αγαθά με στόχο την αύξηση της ζήτησης και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Επιπλέον, η Επιτροπή προτείνει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Ακόμη, αναζητούνται τρόποι για την αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.

    Εξάλλου, ο Χ. Αλμούνια, ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την αύξηση του ανώτατου ορίου οικονομικής βοήθειας που θα μπορεί να χορηγεί η ΕΕ στα κράτη μέλη, εκτός ευρωζώνης, που ατιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από 12 σε 25 δις. ευρώ. Ας σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό του 2002 το ανώτατο όριο οικονομικής βοήθειας που μπορεί να χορηγήσει σήμερα η ΕΕ σε ένα κράτος μέλος, εκτός ευρωζώνης, που αντιμετωπίζει δυσκολίες στο ισοζύγιο πληρωμών του, είναι 12 δις. ευρώ. Ήδη η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα οικονομική βοήθεια ύψους 6,5 δις. ευρώ στην Ουγγαρία, η οποία επίσης θα δανειοδοτηθεί με 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ και άλλα 1,3 δισ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα. Επίσης η Επιτροπή δήλωσε έτοιμη να στηρίξει και την Ισλανδία, η οποία έχει ζητήσει τη βοήθεια της ΕΕ.

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εφαρμογή του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η Επιτροπή συστήνει τα κράτη μέλη "να επωφεληθούν από την ευελιξία που προτείνει το Σύμφωνο, χωρίς ωστόσο να υπερβαίνουν τις "κόκκινες γραμμές". "Το περιθώριο ελιγμού είναι διαφορετικό για την κάθε χώρα" δήλωσε ο Χ. Αλμούνια, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται ισχυρές και αξιόπιστες αρχές για τον προϋπολογισμό από το κάθε κράτος μέλος. " Το Σύμφωνο Σταθερότητας αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης, προτείνει ευελιξία σε καιρούς ισχνών αγελάδων και λέει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να αλληλοστηρίζονται σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που περνάει σήμερα η ΕΕ", τόνισε ο Χ. Αλμούνια.

    Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σχέδια για την ενίσχυση του δανεισμού από τις τράπεζες προς τις μικρές επιχειρήσεις.

    "Έχοντας αναδιαρθρώσει την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα δανείων σε ανταγωνιστικές τιμές" ανέφερε ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν μιλώντας χθες στη Βουλή των Κοινοτήτων. Όπως σημείωσε "εκτενέστερες ανακοινώσεις θα γίνουν [την Πέμπτη] όταν θα έχουμε τη συνάντηση με τις τράπεζες".

    Η Βρετανία έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος από το ρίσκο των εμπορικών τραπεζών εταίρων της σχετικά με το δανεισμό σε μικρές επιχειρήσεις, για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 October 2008 - 15:30:23 UTC