Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέματα ανάπτυξης στην Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] "Σύμφωνο κοινωνικής συνοχής"
  • [03] Ολυμπιακή: Οι υποψήφιοι επενδυτές

  • [01] Θέματα ανάπτυξης στην Κυβερνητική Επιτροπή

    Με θέματα υπουργείου Ανάπτυξης συνεδρίασε η Κυβερνητική επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απαντά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ότι απόφαση είναι να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας.

    Είμαστε αποφασισμένοι, είπε ο κ. Φώλιας, να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες, όσες υπάρχουν, εξασφαλίζοντας ανάπτυξη και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης του επιτοκίου για κεφάλαια κίνησης άνω του 6% και για ποσό έως 350.000 για την επόμενη τριετία με την εγγύηση του ταμείου εγγυοδοσίας.

    Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη είπε ο κ. Φώλιας, έχουν κληθεί να απαντήσουν οι τράπεζες για το ποιές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι δεν θα χαθεί χρόνος, καθώς μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις τράπεζες θα προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του σχεδίου.

    Ο κ. Φώλιας ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή όπως είπε, για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου που ρυθμίζει ζητήματα συμπαραγωγής, ενέργειας και ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων το οποίο όπως σημείωσε, θα ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα στην ενεργειακή αγορά.

    Κληθείς να σχολιάσει τις συνεντεύξεις του κ. Ρουσόπουλου ο κ. Φώλιας είπε "έχει δώσει επαρκείς απαντήσεις σε όλα".

    Αύριο το πρωί, στις 10.30, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκη.

    Συγχαρητήρια επιστολή Καραμανλή σε Ομπάμα

    Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής στην επιστολή του αναφέρει ότι "η εκλογή σας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή ύφεση. Οι διεθνείς προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις ενωμένοι".

    Ο κ. Καραμανλής εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη - ορόσημο όπως την χαρακτηρίζει του κ. Ομπάμα και σημειώνει πως, ευελπιστεί σε μια συνάντηση με το νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο στο προσεχές μέλλον.

    Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως οι Ελληνοαμερικανοί έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτιμώ τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις που έχετε υιοθετήσει πάνω σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής σας, ώστε τα θέματα αυτά να επιλυθούν, καθώς και στην προώθηση και εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα".

    [02] "Σύμφωνο κοινωνικής συνοχής"

    Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στη σημερινή του έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου για ουσιαστική αναπροσαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, έτσι ώστε τα κονδύλια στήριξης της οικονομίας να οδηγηθούν στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας και όχι να ξοδευτούν ασκόπως.

    Την πρόταση αυτή αναμένεται να μεταφέρουν οι σοσιαλιστές ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δε Γιώργος Παπανδρέου σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι αν τελικά θα γίνει δεκτή αυτή η πρόταση από την ΕΕ εξαρτάται από τις 22 δεξιές κυβερνήσεις. Και ανέφερε σχόλιο ορισμένων σοσιαλιστών ότι "δεν είναι εύκολο από εμπρηστής να γίνεις πυροσβέστης".

    "Οι σοσιαλιστές της Ευρώπης χαιρετίσαμε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τη μεγάλη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά είχαμε και την ευκαιρία να συζητήσουμε το ρόλο της Ευρώπης και των προοδευτικών δυνάμεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σε σχέση με την οικονομική και πολιτική κρίση", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου και πρόσθεσε ότι απαιτούμε ένα Σύμφωνο βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής με τον πολίτη, το οποίο θα βάζει την Ευρώπη να επενδύει σε αυτόν, αλλά και σε μία διαφορετική Ευρώπη, όχι απλώς των αγορών αλλά της πολιτικής και κοινωνικής συνοχής".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό το μήνυμα μετέφερε τόσο στον κ. Μπαρόζο όσο και στον κ. Σολάνα με τους οποίους συναντήθηκε χθες ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τις προοπτικές επίλυσης της κρίσης μετά την εκλογή Ομπάμα, είπε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία των επιτελείων του Ομπάμα με τους σοσιαλιστές διεθνώς και με ευρωπαίους σοσιαλιστές και τόνισε ότι δίνεται ευκαιρία στην ΕΕ να παίξει ρόλο, όχι ρόλο συντηρητικό, αλλά προοδευτικό.

    Ο κ. Παπανδρέου εξηγώντας αυτή τη θέση είπε: «Όχι να μπαλώσουμε το παλιό σύστημα, αλλά να βάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο και να αλλάξουμε σελίδα, με πράσινη οικολογική ανάπτυυξη και αποφυγή των λογικών αδιαφάνειας, υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και συγκέντρωσης της εξουσίας, ώστε να μπορεί ο Ευρωπαίος πολίτης, αλλά και ο πολίτης κάθε χώρας, να αισθάνεται και να είναι κυρίαρχος».

    Γ. Παπανδρέου για την εκλογή Ομπάμα

    "Χθες ο αμερικανικός λαός με την ιστορική του απόφαση γύρισε σελίδα και επέλεξε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποιος πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του πολίτη, σε μια πολιτεία που προασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη, αλλά και εγγυάται μια δίκαιη κοινωνία.

    Γι' αυτό και ενέπνευσε και δημιούργησε μια δυναμική συμμετοχής των πολιτών και τόσων νέων ανθρώπων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, μια δυναμική για την ανατροπή. Το μήνυμα είναι κοινό: μπορούμε. Το μήνυμα των προοδευτικών σε όλη τη γη είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του είπε, ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση υπέρ των πολιτών και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δικαίου που φροντίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα των συντάξεων, της υγείας και της εργασίας αλλά και μπορούμε να φτιάξουμε έναν πλανήτη που σέβεται το περιβάλλον και προωθεί την πράσινη ανάπτυξη.

    "Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα στηρίξω κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής τους στον πλανήτη. Ως Ελληνας και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα για τα προβλήματα της περιοχής μας, έτσι ώστε να λυθούν με πνεύμα συνεργασίας, εμπέδωσης ειρήνης και αξιών διεθνούς δικαίου", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχόμενος στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ "κάθε επιτυχία".

    [03] Ολυμπιακή: Οι υποψήφιοι επενδυτές

    Συνολικά 38 είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για την Ολυμπιακή, αλλά μόνο τα ονόματα των 12 σχημάτων δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς οι υπόλοιπες δεν θέλησαν να γίνει γνωστή η υποψηφιότητά τους στην παρούσα φάση. Από τους 38 ενδιαφέρον για το πτητικό έργο εκδήλωσαν 13 εταιρίες, για την επίγεια εξυπηρέτηση 15 και για την τεχνική βάση 10.

    Από τα 12 ονόματα που ανακοινώθηκαν τα 7 σχήματα δραστηριοποιούνται στο χώρο των αερομεταφορών, και από τα υπόλοιπα 5 οι δύο έχουν σχέση με την επίγεια εξυπηρέτηση σε αεροδρόμια και οι άλλοι τρεις είναι εταιρίες το αντικείμενο των οποίων, όπως προκύπτει, δεν έχει σχέση με τις αερομεταφορές.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι επενδυτικοί σύμβουλοι του κράτους οι εταιρίες Lazard, Alpha Bank, Emporiki Bank, NBGI, οι υποψήφιοι επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν είναι:

    Athens Airways

    Νέα εταιρεία αερομεταφορών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

    Chrysler Aviation

    Ιδιωτική αεροπορική εταιρεία charters και jets με έδρα την Καλιφόρνια.

    Fouad Al Ghanim Group

    Όμιλος του Κουβέιτ που έχει στην ιδιοκτησία του, μεταξύ άλλων, την Gainjet.

    MyAir

    Ιταλική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

    Qatar Airways

    Η βασική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ.

    Sky Europe

    Κεντροευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους

    SkyOne

    Αμερικανική αεροπορική εταιρεία με δραστηριότητα σε πτήσεις charter.

    Ellaktor

    Ελληνικό κατασκευαστικό group.

    Goldair

    Εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που ήδη δραστηριοποιείται σε ελληνικά αεροδρόμια.

    Hellenic Cargo Group

    Consortium που υποστηρίζεται από την Atis Global και την Aritrans Group.

    Swissport

    Εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που ήδη δραστηριοποιείται σε ελληνικά αεροδρόμια.

    Iberia

    Η μεγαλύτερη ισπανική αεροπορική εταιρεία.

    Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε διευκρινίζεται ότι για την εταιρεία που θα αναλάβει το πτητικό έργο έχει εκδηλωθεί ακόμα ενδιαφέρον από μία ευρωπαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των αερομεταφορών, η οποία είναι υποψήφια και στους τρεις διαγωνισμούς, και από 5 επενδυτικά funds.

    Για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης πέραν της ευρωπαϊκής εταιρείας που αναφέρεται παραπάνω, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης και από 7 επενδυτικά funds.

    Για την εταιρεία τεχνικής βάσης έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον η προαναφερόμενη ευρωπαϊκή εταιρεία και 6 επενδυτικά funds.

    Με βάση συγκεκριμένους κανόνες που θα τεθούν, όπως συμβαίνει συχνά, από τους επενδυτικούς συμβούλους, όλοι οι υποψήφιοι σε κάθε διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ονόματα όλων των υπολοίπων υποψηφίων, προκειμένου να υπάρχουν ίσοι όροι μεταχείρισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2008 - 17:30:25 UTC