Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προστασία της απασχόλησης"

  • [01] "Προστασία της απασχόλησης"

    Με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων της Altec Telecoms συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Ταίπρας.

    «Το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να καταργηθεί τώρα. Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, αν στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής δεν τεθούν άλλες προτεραιότητες. Όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, η προστασία της σταθερής και μόνιμης απασχόλησης, η προστασία του δημόσιου πλούτου. Και αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό αίτημα των εργαζομένων, σε ολόκληρη της Ευρώπη, και στην χώρα μας», τόνισε ο κ.Τσίπρας σε ομιλία του χθες στη Δράμα.

    «Όσο για τα ψίχουλα κοινωνικής βοήθειας, που η κυβέρνηση ονομάζει κομψά "στοχευμένη κοινωνική πολιτική", είναι προφανές ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην τους φύγει προς τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα καμιά δεκάρα παραπάνω», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «τα 28 δις προς τις τράπεζες δεν είναι καθόλου στοχευμένα. Είναι χύμα, για όλους, διαθέσιμα σε όλους, είτε τα έχουν ανάγκη, είτε δεν τα έχουν».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στα προγράμματα stage, όπου, όπως είπε, «με ανασφάλιστη εργασία, επιδοτούμενη από το δημόσιο επιχειρούν να ξετινάξουν την αγορά εργασίας, να σπρώξουν ακόμα περισσότερο κόσμο στην επισφάλεια, στην υπερεκμετάλλευση, στην δουλειά χωρίς ωράριο, χωρίς αμοιβή και χωρίς δικαιώματα. Να τον σπρώξουν στην ανάγκη των κομματαρχών και του ρουσφετιού».

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα, ο κ.Τσίπρας συμμετείχε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην πώληση του ΟΣΕ, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της πόλης.

    Σε ομιλία του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου έκανε λ.όγο για "προμελετημένο σχέδιο" με στόχο την "απαξίωση του ΕΣΥ" και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του χώρου της Υγείας.

    «Δεν πιστεύουμε ότι όλα αυτά που βλέπουμε, τα εκρηκτικά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία και το ναυάγιο του ΕΣΥ οφείλεται σε παραλείψεις ή στην αδυναμία της κυβέρνησης να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Δεν είναι αδυναμία, είναι σχέδιο, το οποίο προμελετημένα και καλοσχεδιασμένα εξυφαίνεται εδώ και 10-15 χρόνια, όχι προχθές, και έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους» τόνισε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 , όταν γινόταν το ΕΣΥ, οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία ήταν γύρω στο 13-14% και σήμερα έχουν φτάσει στο 64%, ενώ οι ισολογισμοί των ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων φανερώνουν υπερκέρδη. «Κερδίζουν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και όσοι έχουν επενδύσει κι έχουν φτιάξει πολυκλινικές ή μεγάλα ιατρικά κέντρα. Αυτοί κερδίζουν. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

    «Σε κάθε νοσοκομείο που πηγαίνω βλέπω ότι υπάρχει ένας οργανισμός απαρχαιωμένος, της προηγούμενης δεκαετίας, οι μισές οργανικές θέσεις είναι κενές» ανέφερε και τόνισε:

    «Η κυβέρνηση έχει σαφή στόχο. Να ναυαγήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Να ναυαγήσει το ΕΣΥ και να έρθει μετά, με συμπράξεις , με τις περίφημες συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού, να κόβει σαλάμι-σαλάμι, φέτα-φέτα υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία και να τις ιδιωτικοποιεί».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε εκρηκτική την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και αναρωτήθηκε «ως πότε κάποιοι ευσυνείδητοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, θα κρατάνε το οικοδόμημα σε λειτουργία» και τόνισε πως «είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένας ριζικός αναπροσανατολισμός της πολιτικής στο χώρο της υγείας, με ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, ανασυγκρότηση του ΕΣΥ σε υγιείς βάσεις.

    «Δημόσιες επενδύσεις και ενίσχυση του δημόσιου νοσοκομείου και του ΕΣΥ με μαζικές νέες προσλήψεις αλλά και κυρίως όμως και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας ώστε να πάψουν αυτές οι αδικίες που κατά την εκτίμησή μας είναι σκόπιμες. Δεν αποτελούν μια αδυναμία του συστήματος. Είναι σκόπιμες, διότι κάποιοι απ΄αυτό κερδίζουν και κάποιοι βολεύονται» κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

    Ομίλία στην εκδήλωση ενάντια στην πώληση του ΟΣΕ

    Για «διαχρονικό έγκλημα εις βάρος του ΟΣΕ που έχουν διαπράξει οι τελευταίες κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην πώληση του ΟΣΕ.

    «Το τρένο είναι το ασφαλέστερο, οικολογικότερο και οικονομικότερο συγκοινωνιακό μέσο. Είναι όμως ένα μέσο το οποίο απαξιώνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

    «Βλέπουμε σήμερα, μετά το έγκλημα της Ολυμπιακής που ξεπουλιέται στους Άραβες, μετά το έγκλημα των λιμανιών, οι πύλες εισόδου της χώρας μας που ξεπουλιούνται στους Κινέζους, βλέπουμε το έγκλημα της απαξίωσης του σιδηροδρόμου, βλέπουμε το έγκλημα της απαξίωσης του ΟΣΕ και δεν ξέρω εγώ σε ποιους θα θελήσουν να ξεπουλήσουν τα φιλέτα των συγκοινωνιών, τα φιλέτα του σιδηροδρόμου».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως «δεν μπορεί να απαξιώνεται η επικοινωνία της περιφέρειας όταν μιλάμε διαρκώς για την ανάγκη ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της περιφέρειας» και ζήτησε να ενισχυθεί ο σιδηρόδρομος και να παραμείνει στα χέρια του δημοσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 November 2008 - 11:30:24 UTC