Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγροτουρισμός και ανάπτυξη

  • [01] Αγροτουρισμός και ανάπτυξη

    Στον αγροτουρισμό ήταν αφιερωμένη η ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, στη διάρκεια της οποίας το ίδρυμα Λαμπράκη παρέδωσε στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ένα εκπαιδευτικό DVD με θέμα τον τουρισμό της υπαίθρου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φορέων και της κοινής γνώμης, για τις προοπτικές και τις δυνατότητες του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.

    Στην ομιλία του ο υπουργός, αφού εξήρε την πρωτοβουλία του ιδρύματος, στάθηκε στη σημασία του Αγροτουρισμού στην ανάπτυξη της περιφέρειας τονίζοντας ότι ενισχύει σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ταυτόχρονα κάνει πράξη τις αρχές του πράσινου τουρισμού και της οικολογίας γενικότερα. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην Αγρότημα Α.Ε. (εταιρία μετεξέλιξη της Αγρουτουριστικής ΑΕ) σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει τον επιχειρησιακό βραχίονα προκειμένου να ενισχυθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού. Η εν λόγω εταιρία, όπως τονίστηκε, θα έχει ανοικτές θύρες σε όσους θελήσουν να ασχοληθούν με τον αγροτουρισμό προσφέροντας κάθε δυνατή διευκόλυνση. Εξάλλου το υπουργείο από την πλευρά του θα συνεργάζεται με το ίδρυμα σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

    Ήδη μέσω της ψηφιακής πύλης www.agrotravel.gr προωθούνται περίπου 1569 αγροτουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού της υπαίθρου και δέχεται πάνω από 260.000 επισκέψεις μηνιαίως από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τόνισε η πρόεδρος της Αγροτουριστικής ΑΕ Μπριγκίττα Παπασταύρου.

    Τα τελευταία 4 χρόνια έντονη ήταν η δράση της Αγροτουριστικής, αφού περισσότερες από 700 επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια με την καθοδήγηση της Αγροτουριστικής, ενώ δώδεκα ολοκληρωμένα πρότυπα αναπτυξιακά προγράμματα βασισμένα στον εναλλακτικό τουρισμό υλοποιούνται ήδη ή εκπονούνται από την αγροτουριστική σε ισάριθμους νομούς της χώρας.

    Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι ο πράσινος τουρισμός δείχνει το δρόμο προς το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, ένα μέλλον που δεν μπορεί να είναι ταυτόσημο με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων του τόπου. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη, Χρήστος Λαμπράκης σημείωσε ότι η ενασχόληση με τον αγροτουρισμό συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ δεν είναι ανταγωνιστική δραστηριότητα προς τον κλασικό ξενοδοχειακό τουρισμό.

    Το DVD που παραδόθηκε στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης παρουσιάζει επιτυχημένα ελληνικά παραδείγματα αγροτουρισμού που λειτουργούν ήδη με επιτυχία στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης στο νομό Σερρών δείχνοντας το δρόμο σε κάθε κάτοικο της υπαίθρου για μια νέα επικερδή και δημιουργική δραστηριότητα. Απευθύνεται σε ανθρώπους των αστικών περιοχών που για κάποιο λόγο δεν είναι ευχαριστημένοι από το επάγγελμα τους ή από τη ζωή τους στην πόλη και σκέφτονται να επιστρέψουν στην ύπαιθρο, όσο και σε αγρότες στους οποίους μπορεί να φέρει ένα καλό εισόδημα.

    Α.Σπηλιωτόπουλος: Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει

    Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός τουρισμός θα επιδείξει και σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία τις αντοχές του, όπως συνέβη στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μιλώντας στην τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, που έχει θεσπίσει η έκθεση xenia.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι απαιτείται συντονισμός και ενότητα δράσεων όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και εξειδικευμένα προϊόντα, ώστε ο τουρισμός να βγει αλώβητος από την κρίση, τονίζοντας παράλληλα ότι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ αναπτύσσουν ήδη μια στρατηγική θωράκισης του ελληνικού τουρισμού προς δυο κατευθύνσεις: α) στις παραδοσιακές αγορές, με σκοπό τη συγκράτηση του μεριδίου σε αυτές τις αγορές και, β) στις νέες αγορές, ώστε να συμπληρωθούν τα τουριστικά έσοδα και οι όποιες απώλειες υπάρξουν από τις παραδοσιακές αγορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2008 - 13:30:25 UTC