Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αναλάβετε τις ευθύνες σας"

  • [01] "Αναλάβετε τις ευθύνες σας"

    Πρόταση για εθνικό διάλογο με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της Δημοκρατίας, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, διαπιστώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και η Δημοκρατία υπό κατάλυση.

    Στην ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2009, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως τώρα απαιτείται εθνική συνεννόηση και «η ανάγκη των πραγμάτων επιτάσσει να ακούσουμε όλους όσους διαθέτουν λίγη πείρα». Κατηγόρησε όλα τα κόμματα για τη στάση τους απέναντι στην συγκυρία που βιώνει ο τόπος και ειδικότερα, την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ότι «περιμένουν το τυράκι του ανασχηματισμού και δεν μιλάνε», το ΠΑΣΟΚ ότι σπαράσσεται, «έφτασε στο σημείο να μιλάει στον πρώην πρωθυπουργό του», και πως αναμένει πολιτικά οφελήματα από την κρίση, και την Αριστερά πως «τρώγονται μεταξύ τους και παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι».

    Ξεκινώντας την ομιλία του είπε πως σκέφτηκε να βάλει τρεις τίτλους για να περιγράψει την κατάσταση: «παύσατε πυρ», «εσχάτη προειδοποίηση» και «πιάσε το αυγό και κούρευτο».

    Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «απαξιωμένη στην κοινή γνώμη» και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι «το μέλλον δεν είναι δίπλα του, αλλά απέναντί του». Στον Γιώργο Παπανδρέου καταλόγισε ότι δεν κατέθεσε την πρόταση για την προανακριτική, αλλά περιμένει τον ανασχηματισμό μήπως εισπράξει κάτι. «Συμπεριφερόμαστε στους θεσμούς σαν να παίζουμε τάβλι, πλακωτό γι αυτό και ο λαός θα πει «φεύγα».

    Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς», «είναι τόσο επικίνδυνοι που στέλνουν την υπουργό Εξωτερικών στη Θράκη» και ανέφερε ότι «επαναβαλκανοποιήσατε την Ελλάδα. Οι Τούρκοι αμφισβητούν ως και τις ακτές της Εύβοιας».

    Αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια ανέφερε ότι «εξευτιλίζεται η Ελλάδα» και διερωτήθηκε: «Γιατί το επιτρέπετε; Σκότωσε κανείς κανέναν; Γιατί κουβαλάτε αυτές τις ενοχές, γιατί δεν σηκώνετε το ανάστημά σας; Τι περιμένουμε για να λάβουμε μέτρα;». Στο σημείο αυτό κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν ψελλίζει τίποτα για να δει πού θα πάει η ζυγαριά, ενώ είπε ότι το ΚΚΕ τήρησε την πιο ειλικρινή στάση.

    Ο κ. Καρατζαφέρης με γνώμονα να βγει η χώρα από την κοινωνική κρίση ζήτησε να συγκεντρωθούν οι καλύτεροι από όλα τα κόμματα και να καταρτίσουν ένα οικονομικό πρόγραμμα, να χαρακτηριστεί «ιδιώνυμο αδίκημα η κουκούλα», να αντιγραφεί ο νόμος των σοσιαλιστών στη Γερμανία, «να αναταχθεί το κύρος της αστυνομίας», να «επιβληθούν, επιτέλους, οι νόμοι», να δημιουργηθεί μια Επιτροπή της Βουλής, που να εξετάσει το πρόβλημα των Εξαρχείων, να καταργηθεί το (ήδη καταργηθέν) άσυλο, να υπάρχει εισαγγελέας για να προστατεύει την περιουσία του Δημοσίου, να υπάρξουν ειδικής μορφής δικαστήρια, που να δικάζουν κουκουλοφόρους, να επανέλθει το άρθρο 4 του Ευ. Γιαννόπουλου, να έχει την ευθύνη της διαδήλωσης αυτός που την διοργανώνει.

    «Γιατί κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν, όπως το ΚΚΕ; Να γίνεται με κανόνες η διαδήλωση και να κάνετε χρήση του άρθρου 11, όταν σε κάθε διαδήλωση έχουμε φωτιές», είπε συγκεκριμένα ο Γ. Καρατζαφέρης.

    «Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Διαφορετικά θα αναλάβετε την ευθύνη της αυτοδικίας που έρχεται», κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2008 - 19:30:32 UTC