Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου:"Θα χυθεί άπλετο φώς"

  • [01] Γ.Παπανδρέου:"Θα χυθεί άπλετο φώς"

    Σκληρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει "εστία διαφθοράς", εξαπολύει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό της στόχο "την εξυπηρέτηση

    ενός συστήματος που νέμεται την εξουσία" και "δεν ασχολείται με τα προβλήματα του κόσμου".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παλαιότερα είχε μιλήσει για "συμμορία", απαντώντας σε σχετική ερώτηση περιγράφει τις σχέσεις της κυβέρνησης με διάφορα συμφέροντα ως "σχέσεις που μοιάζουν με εκείνες της μαφίας". Και προσθέτει ότι "η κυβέρνηση λειτουργεί ως υπηρέτης των λίγων και ισχυρών, διευθετεί συμφέροντα και παράγει διαρκώς καινούργια σκάνδαλα".

    Παράλληλα αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός είναι μέρος του συστήματος διαφθοράς, ενώ καλεί τα κόμματα της άλλης αριστεράς να αφουγκραστούν τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, ό οποίος "θέλει λύσεις και αποτέλεσμα".

    Ερωτηθείς γιατί επιτίθεται προσωπικά στον κ. Καραμανλή, ο κ. Παπανδρέου απαντά ότι προσπαθεί να αναδείξει τις ευθύνες του Πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως αναφέρει, "θερίζει ό,τι έσπειρε". Και τον κατηγορεί ότι "προεδρεύει και προϊσταται του συστήματος", αλλά και "καθοδηγείται από αυτό". Αναφέρει επίσης ότι "έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση σήψης και παρακμής που βιώνει η χώρα" και ότι "ηγείται μιας κυβέρνησης που το μόνο που έχει παράξει είναι τσουβάλι σκάνδαλα, μια οικονομία σε αδιέξοδο και μια Ελλάδα απαθή μπροστά σε προκλήσεις απαράδεκτες για τα εθνικά μας συμφέροντα". Κάνει επίσης λόγο για "γενικευμένη κατάσταση σήψης, πελατειακής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και διαφθοράς σε ένα κύκλωμα της ηγεσίας της ΝΔ".

    Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη τονίζει ότι "αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή" και υπόσχεται ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα φέρει στο ακροατήριο όλες τις "παγωμένες υποθέσεις", όπως των δομημένων ομολόγων, των υποκλοπών κλπ και θα χυθεί άπλετο φώς. Επίσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει την άποψή του σύμφωνα με την οποία "όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση και όσο πιο γρήγορα έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τόσο το καλύτερο για τη χώρα".

    Απορρίπτει κατηγορηματικά, ως ισοπεδωτικό, τον ισχυρισμό περί ίδιων κομμάτων, για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τον οποίο προωθούν και τα κόμματα της "άλλης αριστεράς". Προσθέτει ότι τα κόμματα αυτά "κρύβονται πίσω από το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ", το οποίο προβάλουν ως "άλλοθι, για να μη συμμετάσχουν σε μια ευρύτερη πολιτική συμμαχία".

    Δεν δέχεται ότι υπάρχει δικομματισμός και καλεί όσους ζητούν αναλογικότερο εκλογικό σύστημα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα "με ποιόν θέλουν να κυβερνήσουν". Επίσης θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτάσει στα άκρα μια τακτική που του έδωσε πρόσκαιρα οφέλη.

    Σε ερώτηση, εξάλλου, σχετικά με τις καταγγελίες του για τα εκδοτικά συμφέροντα, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει αποδοχή του αποτελέσματος ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και να αντιμετωπίζεται δίκαια η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να υποστηρίζεται ότι "δεν υπάρχει αντιπολίτευση". Κάνει επίσης λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τον Τύπο με χρήματα του ελληνικού λαού, "από τον ΟΠΑΠ μέχρι τις στρατιωτικές προμήθειες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 January 2008 - 9:30:09 UTC