Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Καρατζαφέρης:"Νοσηρό κλίμα"
  • [02] Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν

  • [01] Γ.Καρατζαφέρης:"Νοσηρό κλίμα"

    Νοσηρό χαρακτηρίζει το πολιτικό κλίμα των ημερών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος μιλά σήμερα στο ΑΠΕ. Ο κ.Καρατζαφέρης αναφέρεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου, επιρρίπτει ευθύνες στους χειρισμούς της κυβέρνησης, και αναφέρεται στο θέμα των δυο βουλευτών του κόμματός του που παρέλαβαν επιστολή από τον δικηγόρο ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ο κ.Καρατζαφέρης θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο μελλοντικών κυβερνήσεων συνεργασίας, και δεν αποκλείει την συμμετοχή του σε αυτές.

    -Κύριε Καρατζαφέρη πως σχολιάζετε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ;

    -Δε νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερα νοσηρό κλίμα. Αυτό οφείλεται σε λάθος χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου. Λάθος επιλογές ανθρώπων -που επαναλαμβάνονται- και εν συνεχεία λάθος χειρισμός των κρίσεων που παρουσιάζονται. Είναι αδιανόητο ο κ. Ανδριανός να παραλαμβάνει DVD και σήμερα να είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός, εάν πρωταγωνίστησε σε μοντάζ αυτού του DVD. Αυτά είναι παιδαριώδη λάθη, τα οποία δημιουργούν τριγμούς απέναντι στους θεσμούς και ανήκεστη βλάβη στην αξιοπρέπεια και στην αξιοπιστία της πολιτείας. Πρέπει να ξεκαθαριστεί το όλο κλίμα. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη δεν προχωράει με τους ρυθμούς που πρέπει. Όχι μόνο με την ταχύτητα που πρέπει αλλά και με τη συνέπεια που επιβάλλεται. Δείχνει να έχει επάνω της συμπτώματα προβληματισμού και φοβικών συνδρόμων στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Χρειάζεται μια ριζική αντιμετώπιση , διαφορετικά πολύ φοβούμαι, ότι μπορεί να έχουμε αλυσιδωτές αντιδράσεις μη ελεγχόμενες.

    -Πως σχολιάζετε την έμμεση εμπλοκή των δύο βουλευτών κ. κ. Γεωργιάδη και Πλεύρη στην υπόθεση αυτή;

    -Ο κ. Κουτελίδας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , με Συνήγορο Υπεράσπισής του, το προβεβλημένο στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ ( Τ. Γραμματέως του Υπουργικού Συμβουλίου ) κ . Γιάννη Μαντζουράνη, έδωσε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη μία σφραγισμένη επιστολή της οποίας το κείμενο κοινοποίησε με τον ίδιο τρόπο στον κ. Αθανάσιο Πλεύρη. Αμέσως με την ανάγνωση του περιεχομένου οι βουλευτές ενημέρωσαν τη σύζυγό του για το περιεχόμενο και εν συνεχεία παρέδωσαν την επιστολή στις αρμόδιες αρχές .

    Την επομένη έδωσαν αναλυτική συνέντευξη τύπου για το συμβάν , όπου και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που ετέθησαν. Μετά την εμπεριστατωμένη συνέντευξη τύπου, έδωσα σαφείς οδηγίες , ότι έπρεπε να απέχουν από κάθε διάθεση λαϊκιστικής εκμετάλλευσης του θέματος.

    -Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητες του κόμματός σας για το νέο έτος ;

    -Δύο λέξεις. Ανακατανομή και επαναπροσδιορισμός. Ανακατανομή για το εσωτερικό της χώρας. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση και συνταγή να υπάρξει μία ανακατανομή των εισοδημάτων και του πλούτου. Συμφωνώ απόλυτα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εκρηκτικές διαφορές που υπάρχουνε στον τόπο και πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα. Μία λύση, την οποία δε δέχτηκε η Κυβέρνηση , ένα ποσοστό από το ΑΕΠ να πηγαίνει για την ανακατανομή του πλούτου. Να δίνεται στις ασθενέστερες τάξεις.

    Λέξη κλειδί και στόχος μας είναι η ανακατανομή. Είναι αδιανόητο οι τράπεζες να κερδίζουν 6-7δις σε ένα χρόνο, χρήματα τα οποία κερδίζουν από τους απλούς καθημερινούς πολίτες, οι οποίοι βάλλονται και προσβάλλονται με πάρα πολλούς τρόπους και από την άλλη πλευρά να μιλάμε για αύξηση των συντάξεων κατά 10 ή 12 ευρώ το μήνα.

    Επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής πολιτικής. Αυτή η εξωτερική πολιτική έχει χαραχτεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ακολουθήθηκε με τον ίδιο πιστό τρόπο από όλες τις κυβερνήσεις, από την εποχή του Συναγερμού μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δούμε όλες τις παραμέτρους, να δούμε τα ενδιαφέροντα γύρω από την περιοχή μας και να ορίσουμε , να χαράξουμε έναν επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής μας πολιτικής. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια μιλάμε για την ανάγκη ανακαλύψεως άλλου πορτοκαλεώνα. Χαίρομαι που ο κ. Καραμανλής, έστω και με καθυστέρηση αρκετών ετών, είδε αυτό το οποίο εμείς είχαμε δει πριν από δέκα χρόνια. Αυτή η άγονος εξωτερική πολιτική η οποία υπηρετείται τυφλά από κάποιους σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες των τριών κομμάτων, στο άμεσο μέλλον θα επιφέρει ανήκεστες εθνικές βλάβες. Χρειάζεται λοιπόν επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής μας πολιτικής.

    -Με βάση την σημερινή πραγματικότητα και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων , πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασιών είναι εφικτές στη χώρα μας ;

    -Εμείς μιλούσαμε και στόχος μας ήταν - απόδειξη και η αφίσα που υπερβάλλει, με τη γροθιά στο πολιτικό κατεστημένο - ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η εικόνα της μεταπολίτευσης με τα κυρίαρχα δύο κόμματα τα οποία συσσώρευσαν και ελλείμματα οικονομικά αλλά και σκάνδαλα σε αυτόν τον τόπο, όπως αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας που θα έχουν μία ευρύτερη βάση και μία σύνθεση ούτως ώστε να μην έχουμε την αρχή του ενός ανδρός, όπως είναι σήμερα μετά την αλλαγή του Συντάγματος του 1986. Ήρθε καιρός για περισσότερη σύνθεση. Εμείς που ζήσαμε στην Ευρώπη έχουμε διαπιστώσει ότι όλη η Ευρώπη προχωράει με συνθέσεις και όχι με αποσυνθέσεις, όπως γίνεται εδώ στην Ελλάδα. Δείτε τι συμβαίνει στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σουηδία, στην Αυστρία, στην Ιταλία?όλη η Ευρώπη προχωρά με συνθέσεις. Σε μία τέτοια ανάγκη των πραγμάτων εμείς δεν είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα στρίψουμε αδιάφορα το κεφάλι μας.

    -Εσείς και το κόμμα σας θα λαμβάνατε μέρος σε μια τέτοια κυβέρνηση;

    - Όπως είπα και προηγουμένως δε θα αποστρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον των κυβερνήσεων συνεργασίας. Χρειάζεται όμως να το καταλάβουν οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μεθοδεύουν την μονοκρατορία των δύο μεγάλων κομμάτων. Με το νέο εκλογικό νόμο δίνουν 50 έδρες, αύριο μπορεί να δώσουν 60 ή 100. Αυτό δεν είναι Δημοκρατικό ούτε υπηρετεί το Σύνταγμα, για όλες αυτές τις προβλέψεις τις οποίες έχει κάνει για τη Δημοκρατία. Πολύ φοβούμαι ότι και ο νέος νόμος θα έχει μέσα αντιθεσμικά στοιχεία. Εμείς χαιρετίζουμε την ανάγκη για περισσότερη Δημοκρατία η οποία σαφώς μέσα περιλαμβάνει κυβερνήσεις συνεργασίας.

    [02] Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν

    Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν, στην πλειψηφία τους αστυνομικοί, στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της Λαχόρης, στο ανατολικό Πακιστάν, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

    "Ηταν επίθεση αυτοκτονίας και αστυνομικοί ήταν ο στόχος", δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Λαχόρης Μοχάμαντ Ικμπάλ στο δίκτυο Dawn News TV.

    Ο αστυνομικός διοικητής είπε ότι δεν έχει "τον ακριβή απολογισμό των θυμάτων και ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί". Οι αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας ήταν έξω από το δικαστήριο, προετοιμάζονταν για την πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιούσαν δικηγόροι.

    Φωτογράφος του πρακτορείου Ρόιτερ είδε 15 αστυνομικούς να κείτονται στο έδαφος αλλά δεν ήταν σε θέση να διακρίνει αν ήταν νεκροί ή τραυματίες.

    Το Πακιστάν γνωρίζει κύμα βομβιστικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες, ωστόσο καμιά επίθεση δεν είχε σημειωθεί στη Λαχόρη, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2008 - 9:30:13 UTC