Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού για Διαφάνεια

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού για Διαφάνεια

    Συνάντηση με την πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ιγκέτ Λαμπέλ, τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας κ. Κώστα Μπακούρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Χατζηγάκης υπογράμμισε μετά τη συνάντηση ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ η Ελληνική κυβέρνηση αναπτύσσει ένα πρόγραμμα με τη Διεθνή Διαφάνεια, το οποίο θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο του 2008.

    Υπογράμμισε ακόμα ότι σύντομα η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδιο που σχετίζεται με την κύρωση της Διεθνούς Διαφάνειας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θέμα αυτό και με την κύρωση της σύμβασης του ΟΗΕ θα βάλει ένα λιθαράκι στον τομέα αυτό.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις βουλευτών κατά της Δικαιοσύνης, ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της και πρόσθεσε δεν θα πρέπει να την παρεμποδίζουμε και να τη θίγουμε στην πορεία της προς το να επιτελεί το δημιουργικό της έργο".

    Η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και διαπίστωσε ,όπως είπε, ότι ο κ. Καραμανλής αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της διαφάνειας.

    Επίσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την απόφασή της να φιλοξενήσουν τη σημαντικότερη διεθνή διάσκεψη κατά της διαφθοράς φέτος στην Ελλάδα, στα τέλη Οκτωβρίου.

    Ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς Κώστας Μπακούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του και σημείωσε ότι αργότερα το μεσημέρι θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα για το θέμα της διαφθοράς και τί μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μας.

    Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός έχει συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

    Ο κ. Καραμανλής το απόγευμα στις 20.00, θα μιλήσει σε ημερίδα την οποία διοργανώνει η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» στο Μέγαρο Μουσικής.

    Επίσημη επίσκεψη κ. Κ. Καραμανλή στην Ινδία

    Την ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας και το πλαίσιο της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον ομόλογό του Μανμοχάν Σινγκ με τον οποίο είχε συνάντηση στο Νέο Δελχί.

    Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Ινδίας αναπτύσσονται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο κ. Κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας σε πολλούς τομείς όπως ο επιχειρηματικός, το εμπόριο, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε στον ομόλογό του το ρόλο της Ελλάδας ως οικονομικού κέντρου στην ΝΑ Ευρώπη, ενώ μαζί εξέτασαν τη συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και η Ινδία συνεργάζονται εξαιρετικά στους διεθνείς οργανισμούς και σημείωσε ότι όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά τη διεύρυνσή του. Εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, εργαζόμαστε με σκοπό την εξεύρεση τρόπων και μέσων για την αναβάθμιση του γενικότερου πλαισίου των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ινδίας.

    Οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν επισκόπηση των θεμάτων της περιοχής, όπως η τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Πακιστάν.

    Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον ομόλογό του λεπτομερώς επί του κυπριακού προβλήματος και τον ευχαρίστησε για την σταθερή στάση της Ινδίας τα τελευταία χρόνια.

    Συζήτησε επίσης μαζί του το θέμα της ονομασιας της ΠΓΔΜ, την κατάσταση στο Κόσοβο και τις επιπτώσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια καθώς επίσης και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κ. Καραμανλής κλείνοντας τη δήλωσή του ευχαρίστησε τον Ινδό πρωθυπουργό για την θερμή του υποδοχή και φιλοξενία και σημείωσε ότι η παρουσία του στην ινδική πρωτεύουσα αποτελεί απόδειξη της βούλησης να προωθηθούν ακόμα περισσότερο οι διμερείς σχέσεις.

    Ο κ. Καραμανλής είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας κ. Πρανάμπ Μουχερτζί και με την Πρόεδρο της Ινδίας κ. Πρατίμπα Πατίλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 January 2008 - 11:30:11 UTC