Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αγώνας για την ανατροπή"
  • [02] Δύσκολες ώρες
  • [03] Σόκ στην κοινωνία του Ηρακλείου
  • [04] Δεύτερη νίκη του Ομπάμα

  • [01] "Αγώνας για την ανατροπή"

    Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε και το πείραμα της Ιταλίας, το πείραμα Πρόντι, της κεντροδεξιοαριστεράς με τα «ανανεωμένα» κόμματα και τα «ανανεωμένα προγράμματα», τόνισε η κ.Αλ.Παπαρήγα σε δηλώσεις της στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΚΕ του ΚΚΕ.

    "Ο λαϊκός παράγοντας, το λαϊκό κίνημα πρέπει να γράψει τα δικά του πραγματικά σενάρια για εναλλαγή, για αλλαγή, για την εναλλακτική λύση. Αγώνας, λοιπόν, και συνειδητή προσπάθεια για την ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού, χωρίς εγκλωβισμό στα σενάρια που φτιάχνονται στα σαλόνια από τα πάνω", υπογράμμισε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Συνέντευξη Αλέκας Παπαρήγα

    Στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων αναφέρθηκε στην εφβ όλης της ύλης συνέντευξή της, στη ΝΕΤ 105,8, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση σε διανοουμένους και δημοσιογράφους να βάλουν τέλος στην όξυνση που προκαλούν τα ΜΜΕ σχετικά με την υπόθεση Zαχόπουλου.

    "Υπάρχει βόθρος και εγώ δεν προτείνω να τον καλύψουμε με αποσμητικό, αλλά αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό οξύνονται κα μεγαλώνουν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Εν πάσει περιπτώσει δέκα λεπτά την ημέρα αρκεί να ασχολούμαστε με τον Ζαχόπουλο και με την όλη υπόθεση. Και επεκτείνεται, ανοίγει δίχτυ. Βρέθηκε ένα σκάνδαλο που κατά τη γνώμη μου δεν είναι και το μεγαλύτερο του 20ου αιώνα και του 21ου στην Ελλάδα και εδώ ανοίγουν και παίζονται πάρα πολλά παιχνίδια", τόνισε η κ.Αλέκα Παπαρήγα.

    Η γγ του ΚΚΕ επισήμανε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες είναι εκείνα της δουλειάς, της σύνταξης, της ασφάλειας, της παιδείας, αλλά και διεθνή.

    [02] Δύσκολες ώρες

    Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου, Χριστόδουλου, ο οποίος παραμένει στο σπίτι του υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

    Ο Αρχιεπίσκοπος ταλαιπωρείται και από αναπνευστικά προβλήματα και ανεπάρκεια του ήπατος, ενώ ο οργανισμός του εξασθενεί μέρα με τη μέρα.Τις περισσότερες ώρες βρίσκεται σε λίθαργο.

    Υπενθυμίζεται ότι οι θεράποντες γιατροί τού αφαίρεσαν υγρό (παρακέντηση) από την κοιλιακή και θωρακική χώρα περιορίζοντας σε ένα βαθμό τα αναπνευστικά προβλήματα.

    [03] Σόκ στην κοινωνία του Ηρακλείου

    Ομολόγησε, ενώ κρατείτο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ότι βίαζε και κακοποιούσε συστηματικά το 6χρονο αγοράκι του ο 33χρονος πατέρας που θεωρήθηκε ύποπτος από την Αστυνομία χθες, μετά την μεταφορά του παιδιού στο Νοσοκομείο από την γιαγιά του και την διαπίστωση ότι έφερε σημάδια κακοποίησης.

    Ο δράστης ομολόγησε, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τις πράξεις του ενώ επικαλέστηκε ως δικαιολογία το ποτό. Ο 33χρονος, που διαμένει στα Δειλινά, οδηγήθηκε το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Γαλήνα με τη μητέρα του, που ήταν το τρίτο άτομο του σπιτιού, στο οποίο εξελισσόταν η απίστευτη τραγωδία - κτηνωδία.

    Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του 33χρονου ποινική δίωξη για βιασμό κατβ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των δέκα ετών κατβ εξακολούθηση, ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατβ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από την οποία επήλθαν ψυχικά τραύματα κατβ εξακολούθηση. Για τη βαριά κακουργηματική δίωξη ο 33χρονος παραπέμφθηκε στην τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

    Στην 67χρονη γιαγιά ασκήθηκε δίωξη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

    [04] Δεύτερη νίκη του Ομπάμα

    Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Μπάρακ Ομπάμα κέρδισε τις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Σάββατο στη Νότια Καρολίνα, πετυχαίνοντας έτσι τη δεύτερη νίκη του η οποία του δίνει νέα πνοή στην κούρσα για το χρίσμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων CNN, MSNBC και Fox News.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές, η Χίλαρι Κλίντον και ο Τζον Έντουαρντς μάχονται για τη δεύτερη θέση.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοίνωσε το CNN, ο μαύρος γερουσιαστής του Ιλινόι κέρδισε το 81% της ψήφου των μαύρων στην Πολιτεία αυτή, στην οποία κατοικούν πολλοί Αφροαμερικανοί. Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε το 17% της μαύρης ψήφου.

    Ο Ομπάμα έχει ήδη κερδίσει τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα, στις 3 Ιανουαρίου. Η Κλίντον έχει κερδίσει τις προκριματικές στο Νιού Χαμσάιρ και στη Νεβάδα.

    Αυτές οι προκριματικές εκλογές προηγούνται της "μεγάλης Τρίτης", στις 5 Φεβρουαρίου, οπότε θα ψηφίσουν 20 Πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια.

    Το περασμένο Σάββατο ο Τζον Μακέιν είχε κερδίσει τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 January 2008 - 5:30:16 UTC