Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ηράκλειο ο Αλ.Αλαβάνος
  • [02] Παγωνία και ισχυροί άνεμοι
  • [03] Οι Κένεντι στηρίζουν Ομπάμα

  • [01] Στο Ηράκλειο ο Αλ.Αλαβάνος

    Περιοδεία στο Ηράκλειο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέκος Αλαβάνος.

    Το πρωί θα επισκεφθεί στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στη συνέχεια στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών.

    Το μεσημέρι θα περιοδεύσει στα Ενετικά Τείχη και θα ενημερωθεί από εκπροσώπους του Γραφείου Ενετικών Τειχών του Δήμου για την εξέλιξη των εργασιών στην συντήρηση των Τειχών.

    Το βράδυ, θα παραστεί σε συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Microsoft

    «Η συμφωνία ενισχύει ένα ιδιωτικό μονοπώλιο άνευ προηγουμένου το οποίο πλήττει τον κοινωνικό χαρακτήρα της γνώσης. Έτσι, απλώς για να κάνουν σαφές πως όταν πρόκειται για την κερδοφορία των μεγάλων πολυεθνικών δεν υπάρχουν θεσμικές δυσκολίες και αδιέξοδα", τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για τη συνεργασία δημοσίου-Microsoft.

    O ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει προτάσεις για δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους τους μαθητές και φοιτητές, πλήρη εξοπλισμό των σχολείων με υπολογιστές, εποπτικά μέσα και προσβάσεις σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

    Ακόμα προτείνει τη χρησιμοποίηση ελεύθερου λογισμικού στα σχολεία και αξιοποίησή του στο δημόσιο τομέα. Στις προδιαγραφές έργων πληροφορικής να περιλαμβάνεται η δυνατότητα χρήσιμοποίησης ελεύθερου λογισμικού. Αποδέσμευση της πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής από τον εναγκαλισμό της μάικροσοφτ.Αύξηση των κονδυλίων για έρευνα στις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσεγγίσουν το μέσο όρο της ΕΕ.

    [02] Παγωνία και ισχυροί άνεμοι

    Παγωνιά επικρατεί σε όλη τη χώρα. Θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι 10 μποφόρ κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, καθώς έχει επιβληθεί γενικό απαγορευτικό απόπλου. Σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα αναμένονται χιονόνερο στο πεδινά και χιόνια στο ορεινά.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης.

    Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο αναμένονται σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς. Θυελλώδεις και το πρωί πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό και τον Ν. Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στην Αθήνα από 3 έως 8 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 0 έως 7 βαθμούς κελσίου ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση στην Αττική. Σύμφωνα με την Τροχαία κλειστοί είναι οι δρόμοι από παλιά Πεντέλη προς Νέα Μάκρη, από το ύψος του 404 στρατιωτικού νοσοκομείου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

    Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών από την 5η χιλιομετρική θέση μέχρι τα όρια της Βοιωτίας και από Άγιο Μερκούριο προς Μαλακάσα από το ύψος της ταβέρνας "Λεωνίδας" μέχρι τον κόμβο Μαλακάσας.

    Ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς. Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

    Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στις περιοχές της Επανομής, της Καρδίας, του Τριλόφου και της Περαίας, μετά τις βλάβες που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ, από τους ισχυρούς ανέμους, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

    Τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης που παρουσιάζονται τα προβλήματα και εκτιμάται ότι η αποκατάσταση της παροχής ρεύματος, θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%-95%, μέχρι το απόγευμα.

    Λόγω της κακοκαιρίας προβλήματα δημιουργήθηκαν στις αεροπορικές συγκοινωνίες, καθώς ματαιώθηκαν πτήσεις.

    [03] Οι Κένεντι στηρίζουν Ομπάμα

    Ο πατριάρχης της μεγάλης οικογένειας Κένεντι, Εντουαρντ Κένεντι, υποστήριξε σήμερα με πολύ σθένος την υποψηφιότητα του Μπάρακ Ομπάμα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλλαγής και συσχετίζοντας περισσότερο--κάτι που γίνεται συχνά από πολλούς--τον κ. Ομπάμα με τον αδελφό του, τον δολοφονημένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.

    Ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι έκανε ακόμα ένα βήμα χαιρετίζοντας το νεαρό γερουσιαστή από το Ιλινόι, το "κουράγιο" του, την "ευφυΐα" του την "ακάματη επιδεξιότητά" του, την "αποτελεσματικότητά" του...

    "Γνωρίζω ότι είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος από την πρώτη ημέρα", τόνισε ο Εντουαρντ Κένεντι, κάνοντας έμμεση κριτική στην Χίλαρι Κλίντον που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι αυτή και μόνο είναι έτοιμη να κυβερνήσει "από την πρώτη ημέρα".

    "Θυμάμαι μια άλλη εποχή, στη δεκαετία του 60, όταν μπήκα στη γερουσία στην ηλικία των 30 χρόνων. Είχαμε τότε ένα νέο πρόεδρο που ενέπνεε ελπίδες στο λαό και ειδικότερα στους νέους, που ζητούν νέα σύνορα", τόνισε ο Εντουαρντ Κένεντι που το ενθουσιασμένο πλήθος τον χειροκροτούσε όρθιο μέσα σε ένα κατάμεστο πανεπιστημιακό στάδιο στην Ουάσινγκτον.

    Τώρα ήρθε ο καιρός για μια νέα γενιά", ολοκλήρωσε ο 75χρονος γερουσιαστής αφήνοντας το βήμα στον μαύρο υποψήφιο Μπάρακ Ομπάμα, τον οποίο αγκάλιασε με θέρμη.

    Ο Τεντ Κένεντι συνοδευόταν από την ανιψιά του Καρολάιν, που είναι και το μοναδικό εν ζωή παιδί του Τζον Κένεντι, η οποία έχει ήδη δηλώσει την αμέριστη υποστήριξή της στον Μπάρακ Ομπάμα.

    "Ποτέ δεν είχαμε έναν πρόεδρο που να μου έδινε αυτή την ορμή που, όπως λένε όλοι, ενέπνεε ο πατέρας μου. Για πρώτη φορά νομίζω ότι βρήκα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ο πρόεδρος. Όχι μόνο για μένα αλλά για όλη τη νέα γενιά Αμερικανών", έγραψε η Κορολάιν σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 January 2008 - 7:30:15 UTC