Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξεταστική επιτροπή για τη Ζίμενς
  • [02] "Δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ"

  • [01] Εξεταστική επιτροπή για τη Ζίμενς

    "Η πάταξη της διαφθοράς είναι πρώτη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και για την υπόθεση της Siemens απαιτεί να έλθουν στο φως όλα τα στοιχεία. Γι΄ αυτό το λόγο συγκεντρώνονται υπογραφές βουλευτών ώστε να κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens. Το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα και κανέναν".

    Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει σχετική επαφή με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

    Ωστόσο είπε ότι θεωρεί αυτονόητη τη θετική ανταπόκριση των κομμάτων στην πρόταση για την εξεταστική επιτροπή για τη Siemens αλλά και τις προτάσεις για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για άλλες υποθέσεις που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

    Για Κ. Κουκοδήμο

    "Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση εκτίθεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση του ελληνικού λαού και απέναντι στην ιστορία του τόπου. Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή και πρωτόγνωρα",δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης ερωτηθείς σχετικά με "διαφαινόμενη παράταση του θέματος Κουκοδήμου".

    Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι "ουσιαστικά όλη η λειτουργία της κυβέρνησης συντείνει στη συγκάλυψη της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων και προσπαθεί όλοι οι ένοχοι να μείνουν στη σκιά και στο φως να έλθουν μόνο τα ψέματα".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο μέχρι τέλους,"αλλά μέχρι τέλους κι ο ελληνικός λαός δεν θα αλλάξει γνώμη από αυτήν που έχει σχηματίσει, ότι η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για να συγκαλύπτει και να κουκουλώνει σκάνδαλα".

    Ο Γιάννης Ραγκούσης παρέπεμψε σε προηγούμενες εκτιμήσεις που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται 3,3 μονάδες πίσω από τη ΝΔ και τελευταίο στις θετικές γνώμες των πολιτών. Και σημείωσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη κι η κατάσταση της τελευταίας περιόδου εντός του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος ερωτηθείς εάν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κ.Ευ. Βενιζέλου θα υπάρξει απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου συνοδευόμενη από "κίνηση καλής θέλησης" και ενδεχόμενη συνάντησή τους, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι "είναι θετική η εξέλιξη, όσα είπαμε ισχύουν, τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν όταν έλθει η ώρα".

    "Το ΠΑΣΟΚ διαφέρει από τη ΝΔ"

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με θέμα "Φτώχεια, εκπαίδευση και κοινωνικές ανισότητες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης".

    Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου'' σήμερα ζούμε σ' ένα γκρίζο τοπίο που πληγώνει την Ελλάδα και τους Ελληνες με μια κυβέρνηση στη δίνη του υπόκοσμου, των μυστικών υπηρεσιών, της σήψης και της λάσπης που δεν αξίζει στον τόπο''.

    Η κυβέρνηση απασχολείται σήμερα, είπε, με την συγκάλυψη και την παραγωγή σκανδάλων με ανοιχτές τις πληγές της κοινωνίας, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διαφέρει από τη Νέα Δημοκρατία καθώς, όπως είπε, έχει διαφορετική αντίληψη για την πολιτική.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, καθώς και για το σχέδιο που έχει για την αναδιανομή του εισοδήματος και των ευκαιριών μέσω ενός, όπως είπε, έξυπνου και απλού συστήματος κοινωνικής κληρονομιάς.

    Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος τόνισε ότι "πυρήνας της αντίδρασής μας είναι και οφείλει να είναι η οικονομία της εμπορεύσιμης γνώσης, η παραγωγή και εκμετάλλευση των προϊόντων της ανθρώπινης διανοίας και εφευρετικότητας, η προηγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία σε πλαίσιο ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης και στη χώρα αλλά και στον κόσμο".

    Παράλληλα, είπε ότι η ΓΣΕΕ είναι απόλυτα σαφής και δεν θα επιτρέψει να μεταβληθεί η χώρα σε μια οικονομία μόνο και αποκλειστικά κατασκευών, τραπεζικών και τουριστικών υπηρεσιών, μια ακόμα περισσότερο υποβαθμισμένη περιφέρεια της Ευρώπης.

    Ο κ. Παναγόπουλος είπε ακόμη ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν αποτελεί νομοτέλεια, αλλά τεχνητό κατασκεύασμα που θα αντικατασταθεί καθώς κινείται αντίθετα και ενάντια στην κοινωνία, ενώ πρόσθεσε ότι η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα του κόσμου της εργασίας.

    [02] "Δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ"

    Το Ηράκλειο επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

    Το πρωί συναντήθηκε με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ και επισκέφθηκε τη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ Ηρακλείου και συναντήθηκε με τον Σύλλογο Γιατρών και το Σύλλογο Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ.

    Το μεσημέρι επισκέφθηκε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και τα Ενετικά Τείχη και ενημερώθηκε από εκπροσώπους του Γραφείου Ενετικών Τειχών του Δήμου για την εξέλιξη των εργασιών στη συντήρηση των Τειχών.

    Το απόγευμα ο Αλ. Αλαβάνος θα συναντηθεί με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας και θα παραστεί στη συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφος o κ. Αλ.Αλαβάνος έκανε λόγο για «πλήρη ανικανότητα του δικομματισμού να δώσει απαντήσεις», είπε ότι η πολιτική της ΝΔ «έχει βουλιάξει τη χώρα στο βούρκο» και τόνισε ότι κανείς πια δεν μπορεί να την αμφισβητήσει τη δυναμική που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Εχουμε μια ελπίδα, που δεν γεννιέται, έχει γεννηθεί. Και αυτή είναι η αναζήτηση μιας νέας πλειοψηφίας και μιας εναλλακτικής λύσης μέσα από τη συσπείρωση πλατύτερων δυνάμεων στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Υπάρχει πια ένα τμήμα της πολιτικής και εκλογικής βάσης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς το οποίο έχει σοσιαλιστική αφετηρία. Το καλωσορίζουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε όλοι μπροστά μαζί σε μια νέα πορεία με απαντήσεις για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και όλος ο λαός μας» δήλωσε ο κ.Αλαβάνος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 January 2008 - 17:30:18 UTC