Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η έρευνα
  • [02] Προβάδισμα Μπερλουσκόνι

  • [01] Συνεχίζεται η έρευνα

    Συνεχίζονται σήμερα στον ειδικό ανακριτή οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η έρευνα από την εισαγγελέα κ.Γκανέ για τις καταγγελίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περί εμπλοκής βουλευτή της ΝΔ, καθώς και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρου Κλαδά στο θέμα για το θέμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στο μεταξύ, νέα δεδομένα δημιουργούνται στην υπόθεση των τραπεζικών καταθέσεων του Θέμου Αναστασιάδη.

    Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, τον περασμένο Οκτώβριο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ σε επιταγές, σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο προσώπου άμεσα εμπλεκομένου με την υπόθεση.

    Απαντώντας με ανακοίνωσή του ο κ.Αναστασιάδης δήλωσε ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και αποτελούν προσωπικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούνται. Κάνει δε λόγογια κακόβουλες διαρροές πληροφοριών από κρατικές υπηρεσίες, ενώ αφήνει αιχμές κατά του γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρου Κλαδά.

    Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων που ερευνά την υπόθεση των 5,5, εκατομμυρίων ευρώ, σύντομα θα προχωρήσει σε συνεργασία με τις αντίστοιχες γαλλικές αρχές, για τη διευκόλυνση του έργου της και για τη διερεύνηση πιθανής σχέσης των χρημάτων με τις προαναφερθείσες επιταγές.

    [02] Προβάδισμα Μπερλουσκόνι

    Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση της Ιταλίας υπό τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημειώνει ένα προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κεντροαριστερού συνασπισμού που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, σε μία νέα σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης.

    Η δημοσκόπηση, για λογαριασμό της επίθεώρησης L'Espresso, δείχνει ότι ο Μπερλουσκονι θα είναι αναμφισβήτητα νικητής εάν ο πρόεδρος της Γερουσίας Φράνκο Μαρίνι αποτύχει στην προσπάθειά του να σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση και προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

    Ο Μπερλουσκόνι, μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, επιμένει στην ανάγκη προκήρυξης νέων εκλογών από την ημέρα που παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, ο άνθρωπος που τον εκτόπισε από την πρωθυπουργία στις εκλογές του 2006.

    Ο δήμαρχος της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) το οποίο ίδρυσε πέρυσι με τον Πρόντι και πιθανός αντίπαλος του Μπερλουσκόνι για την πρωθυπουργία, επιδιώκει τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου σε τρόπον ώστε να ευνοείται το δικομματικό σύστημα, δυσχεραίνοντας την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των μικρότερων κομμάτων.

    Συνολικά η τελευταία σφυγμομέτρηση δίνει στον κεντροδεξιό συνασπισμό 58% έναντι 42% του κεντροαριστερού, και 29,6% στην Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι έναντι 27,5% στο PD.

    Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο να αναλάβει τα ηνία της χώρας, 16% απάντησαν ο Βελτρόνι, ενό ο Μπερλουσκόνι και ο κυριώτερος σύμμαχός του, ηγέτης της Εθνικής Συμμαχίας Τζιανφράνκο Φίνι, πήραν από 17% έκαστος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2008 - 7:30:14 UTC