Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Πυροδοτήθηκε κύμα ανατιμήσεων"
  • [02] "Φάση ψυχρού πολέμου"
  • [03] Εκτροχιασμός τρένου του ΗΣΑΠ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Πυροδοτήθηκε κύμα ανατιμήσεων"

    Η ζωή σε μία τετραμελή οικογένεια επί των ημερών της ΝΔ κοστίζει 820 ευρώ παραπάνω, όταν η αύξηση των εισοδημάτων ήταν μόλις 450 ευρώ, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. "Μπαίνει μέσα, δηλαδή, η κάθε ελληνική οικογένεια κατά 370 ευρώ το μήνα", τόνισε.

    Αμφισβητώντας τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον πληθωρισμό είπε ότι στο αλεύρι, τα αυγά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, οι ετήσιες αυξήσεις φτάνουν στο 12% και "εσείς λέτε ότι μειώσατε τον πληθωρισμό. Μα ζείτε σε άλλη χώρα, κ. πρωθυπουργέ;", είπε ο κ. Παπανδρέου, καλώντας τον κ. Καραμανλή "να ακούσει και να συζητήσει με το λαό". Αφού επισήμανε ότι οι περισσότεροι Έλληνες επιβιώνουν με καταναλωτικά δάνεια και ότι οι τράπεζες "κάνουν πάρτυ, με 40% αύξηση των κερδών τους", σημείωσε ότι "παλιά, εξοικονομούσε ο Έλληνας. Σήμερα, από νοικοκύρης γίνεται υπέρ-χρεωμένος δανειολήπτης. Η μεσαία τάξη γίνεται νεόπτωχη. Και η κυβέρνησή σας χορεύει ταγκό με τους κερδοσκόπους".

    Ο κ.Παπανδρέου αμφισβήτησε, επίσης, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, κάνοντας λόγο για "κατάλογο προθέσεων": Είναι λόγια που δεν θα εφαρμοστούν, ενώ τα μισά από αυτά αποτελούν ήδη θεσμοθετημένες αγορανομικές διατάξεις, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι το εξαγγελθέν Παρατηρητήριο Τιμών το είχε παγώσει υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Σήμερα, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου,"ο ελληνικός λαός πληρώνει ακριβά τα προϊόντα στην αγορά. Πληρώνει και για την απαξίωση των δημοσίων αγαθών στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια. Στην πραγματικότητα, πληρώνει πολύ ακριβά την πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που εξέθρεψε το τέρας της ακρίβειας, της ασυδοσίας και της διαφθοράς. Παράδεισος για τον κερδοσκόπο, καθημερινός εφιάλτης, όμως, για τον παραγωγικό και δημιουργικό πολίτη".

    [02] "Φάση ψυχρού πολέμου"

    Για την ανάγκη "υπεύθυνων χειρισμών" στην υπόθεση του Κοσόβου έκανε λόγο ο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, από το βήμα της Βουλής.

    «Τόσο στην περίπτωση της Κύπρου όσο και σε αυτή του Κοσόβου έχει υπάρξει εισβολή, των Τούρκων με νατοϊκά όπλα στην πρώτη περίπτωση και των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη δεύτερη. Προηγήθηκε η εισβολή των Αμερικάνων στο Κόσοβο για την εκδίωξη των Σέρβων» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    «Εχουμε μπει σε μια φάση ψυχρού πολέμου. Το να κάνουμε τη στρουθοκάμηλο δεν ωφελεί. Υπάρχει πραξικόπημα Αμερικανών στην περιοχή μας», ανέφερε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, οι ΗΠΑ αντιδρούν στη διείσδυση της Ρωσίας στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης και επεμβαίνουν πραξικοπηματικά στα Βαλκάνια, σε αντίθεση με την απόφαση 1244 του ΟΗΕ που θεωρεί το Κόσοβο σερβική επαρχία.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης ότι το θέμα του Κοσόβου συνδέεται με αυτό των Σκοπίων και "αφιέρωσε" στον πρωθυπουργό το εθνικό τραγούδι "δεν θα την πάρουνε ποτέ τη γη των Μακεδόνων".

    [03] Εκτροχιασμός τρένου του ΗΣΑΠ

    Ελαφρά τραυματίσθηκαν οι έξι εργάτριες καθαριότητας του ΗΣΑΠ, όταν σήμερα στις 12.45, ο συρμός με έξι βαγόνια που ήταν ακινητοποιημένα στον ειδικό χώρο συντήρησης των ηλεκτρικών τρένων και ο οποίος προηγουμένως είχε καθαρισθεί, κινήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα να εκτροχιασθεί και να προσκρούσει στον εξωτερικό μανδρότοιχο. Ο συρμός τελικά σταμάτησε στην Ακτή Καλιμασιώτη.

    Οι έξι εργάτριες που τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο.

    Στο σημείο του εκτροχιασμού, έχουν σπεύσει τεχνικοί του ΗΣΑΠ, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του εκτροχιασμού τού εκτός λειτουργίας τρένου, ενώ γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθεί να "τραβήξει" το συρμό απο το δρόμο, ώστε να συνεχισθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 February 2008 - 13:30:16 UTC