Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Οχι στη διπλή ονομασία"

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Οχι στη διπλή ονομασία"

    Κατά της διπλής ονομασίας για τα Σκόπια τάσσεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ". Σε ότι αφορά το θέμα του Κοσόβου θεωρεί "δυσμενέστατη εξέλιξη τις μονομερείς αναγνωρίσεις" και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου αναφερόμενος στην Τουρκία τονίζει ότι "η θέση μας πρέπει να παραμείνει ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά και την υποχρέωση να εκπληρώσει, χωρίς παρεκκλίσεις, τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται κατηγορηματικός σε σχέση με την αντιμετώπιση θεμάτων διαφάνειας και σκανδάλων λέγοντας ότι "δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου", ενώ για την υπόθεση Ζίμενς ζητά να βγουν "όλα στο φως", επισημαίνοντας πως "πρέπει να πληρώσει όποιος έφταιξε, σε όποια παράταξη και αν ανήκει".

    Μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι δεν υπάρχει χώρος για "ρεβανσισμούς και προσωπικές στρατηγικές".

    Ομιλία Γ.Παπανδρέου στη Βουλή

    Η ζωή σε μια τετραμελή οικογένεια επί των ημερών της ΝΔ κοστίζει 820 ευρώ παραπάνω, όταν η αύξηση των εισοδημάτων ήταν μόλις 450 ευρώ, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. "Μπαίνει μέσα, δηλαδή, η κάθε ελληνική οικογένεια κατά 370 ευρώ το μήνα", τόνισε.

    Αμφισβητώντας τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον πληθωρισμό είπε ότι στο αλεύρι, τα αυγά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, οι ετήσιες αυξήσεις φτάνουν στο 12% και "εσείς λέτε ότι μειώσατε τον πληθωρισμό. Μα ζείτε σε άλλη χώρα, κ. πρωθυπουργέ;", είπε ο κ. Παπανδρέου, καλώντας τον κ. Καραμανλή "να ακούσει και να συζητήσει με το λαό". Αφού επισήμανε ότι οι περισσότεροι Έλληνες επιβιώνουν με καταναλωτικά δάνεια και ότι οι τράπεζες "κάνουν πάρτυ, με 40% αύξηση των κερδών τους", σημείωσε ότι "παλιά, εξοικονομούσε ο Έλληνας. Σήμερα, από νοικοκύρης γίνεται υπέρ-χρεωμένος δανειολήπτης. Η μεσαία τάξη γίνεται νεόπτωχη. Και η κυβέρνησή σας χορεύει ταγκό με τους κερδοσκόπους".

    Ο κ.Παπανδρέου αμφισβήτησε, επίσης, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, κάνοντας λόγο για "κατάλογο προθέσεων": Είναι λόγια που δεν θα εφαρμοστούν, ενώ τα μισά από αυτά αποτελούν ήδη θεσμοθετημένες αγορανομικές διατάξεις, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι το εξαγγελθέν Παρατηρητήριο Τιμών το είχε παγώσει υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή.

    "Σήμερα", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου,"ο ελληνικός λαός πληρώνει ακριβά τα προϊόντα στην αγορά. Πληρώνει και για την απαξίωση των δημοσίων αγαθών στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια. Στην πραγματικότητα, πληρώνει πολύ ακριβά την πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που εξέθρεψε το τέρας της ακρίβειας, της ασυδοσίας και της διαφθοράς. Παράδεισος για τον κερδοσκόπο, καθημερινός εφιάλτης, όμως, για τον παραγωγικό και δημιουργικό πολίτη".

    Αύριο η εκλογή συνέδρων

    Ερωτηματολόγιο που αφορά στη δημοκρατία και τη διαφάνεια θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που θα εκλέξουν αύριο τους συνέδρους για το Συνέδριο του Κινήματος.

    Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει δέκα κρίσιμα ζητήματα για ένα κράτος διαφάνειας, ποιότητας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας. Στο ανοιχτό δημοψήφισμα μπορεί να συμμετάσχει και κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εκφράσει την θέση του για τις ριζικές αλλαγές, που απαιτούνται στο σύστημα διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών θα δεσμευτεί το Συνέδριο του Κινήματος και θα αποτελέσει το συμβόλαιο επανίδρυσης και αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο γραμματέας του κινήματος Ν.Αθανασάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 February 2008 - 9:30:09 UTC