Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με βουλευτές
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική σύσκεψη

  • [01] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με βουλευτές

    Τα θέματα της εκπαίδευσης, το εισόδημα των πολιτών, η ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, το πράσινο και η καθαριότητα ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με τους βουλευτές της Α Περιφέρειας Αθηνών του Κινήματος, Αννα Διαμαντοπούλου, Συλβάνα Ράπτη, Νάσο Αλευρά και Χρήστο Παπουτσή.

    Εκτός από τα θέματα αυτά, συζητήθηκε επίσης, η πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

  • ** Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει, αύριο το μεσημέρι, το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του Κινήματος.

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την "απαξίωση" της δημόσιας εκπαίδευσης.

    Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για χρηματοδότηση της Παιδείας με το 5% του ΑΕΠ και επικρίνει την κυβέρνηση για άσκηση "μη πολιτικής" με συνέπεια την "απορύθμιση, την υποβάθμιση και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης".

    Συγκεκριμένα, ερωτά τον κ. Καραμανλή:

    1. Πως εξηγείται ότι μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης είναι εξαιρετικά οξυμένη η κατάσταση σε όλα τα σημαντικά ζητήματα χρηματοδότησης, υποδομών, προσωπικού, διδακτικών βιβλίων και λοιπών βοηθημάτων, που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και

    2. Εάν προτίθεται η κυβέρνηση σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα στάση της να ενδιαφερθεί εμπράκτως για τη μείωση των ιδιωτικών δαπανών για την Παιδεία, οι οποίες στη χώρα μας είναι εξοντωτικές για κάθε οικογένεια;

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική σύσκεψη

    Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου και την οργάνωση καμπάνιας για την ένταξη νέων μελών, συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού στη σημερινή συνεδρίασή της.

    Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις περιφερειακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στην πανελλαδική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις ελπίδες των πολιτών για μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας.

    Για το ασφαλιστικό, το οποίο επίσης συζητήθηκε στη συνεδρίαση, αναφέρεται ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν πρωτίστως οι νέοι, οι γυναίκες και οι διατάξεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

    Τονίστηκε η ανάγκη για μια ακόμη αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων στην προσπάθεια, όπως αναφέρεται, συρρίκνωσης αυτονόητων κεκτημένων που ούτως ή άλλως υπολείπονται των αναγκών αξιοπρεπούς διαβίωσης. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η ένταση της καμπάνιας ενημέρωσης και η εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα εκεί που «η γενιά των 400 και 600 ευρώ δουλεύει όλη την ημέρα, χωρίς δικαιώματα για ένα χαρτζιλίκι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 February 2008 - 19:30:14 UTC