Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο
  • [02] Σε τροχιά συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Στον Πρόεδρο η Αλ.Παπαρήγα

  • [01] Εγκρίθηκε το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

    Το εθνικό χωροταξικό σχέδιο ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι "για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό" και πρόσθεσε ότι "είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση, από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες και θα συντελέσει καθοριστικά σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη της χώρας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον".

    "Δηλαδή, απλά, ο καθένας θα ξέρει τι μπορεί να κάνει και πού και για όλες τις δραστηριότητες θα υπάρχουν εκ των προτέρων γνωστοί κανόνες", συμπλήρωσε.

    Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

    Νωρίτερα, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ και έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγησή του υπουργού των Εσωτερικών για την επιλογή ως Αρχηγού της ΕΛΑΣ, μετά τη λήξη της θητείας του νυν Αρχηγού Τάσου Δημοσχάκη, του Αντιστρατήγου Βασιλείου Τσιατούρα, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν προϊστάμενος του επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στον κ. Τ.Δημοσχάκη και στον κ. Στ.Σύρο απονεμήθηκαν αντιστοίχως οι τίτλοι του Επιτίμου Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενημέρωσε, εξ άλλου, το ΚΥΣΕΑ για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο, όπως είπε, "να πετύχουμε την καλύτερη τιμή και την καλύτερη ποιότητα, αλλά κυρίως να ενισχύσουμε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία".

    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα της προμήθειας των βλημάτων για τα άρματα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις κι οι διαπραγματεύσεις και μόλις ολοκληρωθούν θα επανέλθει το θέμα στο ΚΥΣΕΑ για να ληφθεί η τελική απόφαση.

    Ο υπουργός Αμυνας πρόσθεσε ότι "γνωρίζετε ότι είμαι πάντα στη διάθεση και των εκπροσώπων των κομμάτων και της επιτροπής της βουλής και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης γενικότερα".

  • ** Το μεσημέρι, ο κ. Κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Ιερώνυμο.

    [02] Σε τροχιά συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του κ.Γ. Παπανδρέου, συνεδριάζει το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ.

    Στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου και των εκδηλώσεων και δράσεων που πραγματοποιούνται στην πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και στελέχη του Κινήματος, θα περιοδεύσουν σήμερα και αύριο σε Δήμους της Α' και Β' Αθήνας.

    Ως θετικό για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για την εσωκομματική ζωή του πολιτικού συστήματος αποτίμησαν το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Νίκος Αθανασάκης, και ο συντονιστής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, την οποία συντόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ο αριθμός των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες ανήλθε σε 208.738 άτομα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά και να φθάσει στις 210.000 περίπου άτομα μετά την καταμέτρηση και των τελευταίων τμημάτων.

    «Αυτό που ενδιαφέρει είναι το πολιτικό πλαίσιο» είπε ο κ. Αθανασάκης, τονίζοντας την σημασία του διαλόγου που ανέπτυξε το ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες στις διάφορες προσυνεδριακές εκδηλώσεις.

    Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με βουλευτές

    Τα θέματα της εκπαίδευσης, το εισόδημα των πολιτών, η ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, το πράσινο και η καθαριότητα ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με τους βουλευτές της Α Περιφέρειας Αθηνών του Κινήματος, Αννα Διαμαντοπούλου, Συλβάνα Ράπτη, Νάσο Αλευρά και Χρήστο Παπουτσή.

    Εκτός από τα θέματα αυτά, συζητήθηκε επίσης, η πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

    Δήλωση για τον νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ

    "Η κυβέρνηση της ΝΔ έριξε στο λάκκο των λεόντων άλλον έναν αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, των 5.376 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών", δήλωσε ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας.

    Ο κ. Ρόβλιας πρόσθεσε: "Απορούμε τι μπορεί να κάνει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Του ευχόμαστε, πάντως, ειλικρινά, καλή επιτυχία στο έργο του, που θα είναι πολύ δύσκολο, λόγω των συνθηκών διάλυσης της Ελληνικής Αστυνομίας,που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση της ΝΔ".

    [03] Στον Πρόεδρο η Αλ.Παπαρήγα

    Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου εξέφρασε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ότι το θέμα του Κοσόβου είναι ένα κεντρικό ζήτημα για όλη την περιοχή και θα έχει επίδραση ακόμη και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Η Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε ότι απορρίπτει τις τοποθετήσεις διαφόρων χωρών ότι η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι κάτι το μοναδικό, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί κανείς να είναι ήσυχος από τις τοποθετήσεις αυτές.

    Η κα Παπαρήγα είπε ακόμη ότι πολλαπλασιάζονται οι βάσεις των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, αναφερθείσα στη δημιουργία μεγάλης αμερικανικής βάσης στο Κόσοβο και πρόσθεσε ότι ακόμη και τώρα αν δεν εκδηλωθούν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή θα εκδηλωθούν, αργότερα, σε βάθος χρόνου.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα της εγκαλεί την κυβέρνηση τόσο για τη στάση της στο θέμα του Κοσόβου, αλλά και για το ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην αποστολή δύναμης στο Κόσοβο,λέγοντας θα μπορούσε να θέσει βέτο, στην επέκταση των ΗΠΑ στην περιοχή αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ,η κα Παπαρήγα είπε ότι η σύσκεψη δεν έχει να δώσει κάτι, χωρίς, ωστόσο, να εναντιώνεται το ΚΚΕ, διότι, όπως είπε, το μαγειρείο και το παρασκήνιο βρίσκονται στις Βρυξέλες, το Βερολίνο και αλλού.

    Τέλος, στην ερώτηση αν η σημερινή συνάντησή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η τελευταία με την ιδιότητά της ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα απάντησε: "Πάλι τα ίδια; Έχουν δοθεί απαντήσεις. Πολύ σας αρέσει αυτό το θέμα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2008 - 13:30:19 UTC