Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Χτίζουμε το σχολείο του μέλλοντος"
  • [02] Γ.Παπανδρέου: "Δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους"
  • [03] "Συμβούλιο αρχηγών για ΠΓΔΜ"
  • [04] Διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη
  • [05] Συνάντηση για την ειρήνη

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Χτίζουμε το σχολείο του μέλλοντος"

    Η Παιδεία είναι χώρος εθνικής συννενόησης και όχι μικροκομματικής αντιπαράθεσης τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή. Χτίζουμε σήμερα το σχολείο του μέλλοντος με σειρά καινοτόμων μεταρρυθμίσεων, σύγχρονα βιβλία, παροχή φορητού υπολογιστή σε κάθε μαθητή, επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, δια βίου επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ηδη κατασκευάζονται 1200 νέα σχολεία σε όλη τη χώρα και ανακαινίζονται εκατοντάδες.

    Επεκτάθηκε ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων σε ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία . Η απορροφητικότητα των κονδυλίων για την παιδεία αυξήθηκε πάνω 80%. Συντάξαμε επιχειρησιακό σχέδιο με την έγκριση της ΕΕ που προβλέπει τη διάθεση του 14% του ΕΣΠΑ.

    "Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τολμησε να πάρει συγκεκριμένη θέση σε κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία. Μοναδική εξαίρεση η αναθεώρηση του άρθρου 16. Υπέταξε το συμφέρον της Παιδείας στην πολιτική αδυναμία της. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το άρθρο 16 πρέπει να αλλάξει. Η νέα γενιά χρειάζεται δράσεις και όχι ευχολόγια. Η μεταρρύθμιση δεν σταματά δεν αλλάζει" τόνισε ο κ.Καραμανλής, παρουσίασε τους πέντε πυλώνες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και απηύθυνε πρόσκληση "συννενόησης".

    Η εκπαίδευση είναι βασική πολιτική προτεραιότητά μας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Καραμανλής απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την ποινικοποίηση του διαδικτύου γιατί θέλει "ελεγχόμενη ενημέρωση", δήλωσε ότι η χώρα μας υποχρεούται να υιοθετήσει κανόνες για την καταπολέμηση αδικημάτων που συντελούνται στο ίντερνετ κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη

    Οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που σερφάρουν στο διαδίκτυο δεν είναι ψηφοφόροι ενός και μόνο κόμματος για να τους εκμεταλλεύεται ο οποιοσδήποτε, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι ουδεμία πρόθεση έχει η κυβέρνηση να μη στηρίξει το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης στο διαδίκτυο. "Αυτό που υποχρεούται και η χώρα μας να κάνει, όπως και τόσες άλλες χώρες, είναι η ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκαιο της Συνθήκης της Βουδαπέστης, δηλαδή των ελαχίστων κανόνων για την καταπολέμηση ποινικών αδικημάτων κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη", τόνισε. Κάλεσε τέλος, τον κ. Παπανδρέου να μην μονοπωλεί ένα διεθνές αγαθό με εκατομμύρια χρήστες και να μην παραβλέπει το δικαίωμα στη υπεράσπιση των αξιών της ανθρώπινης υπόστασης, που "εξίσου όλοι δικαιούνται να απολαμβάνουν".

    Επίσης, ο κ.Καραμανλής εξέφρασε τη λύπη του για την περιπέτεια της υγείας της κ.Μ.Γιαννάκου.

    Απάντηση στην Αλ.Παπαρήγα

    "Οι πολιτικές της κυβέρνησης έχουν γνώμονα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας . Βασική προτεραιότητα μας η τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση να αναπτύξουμε τις αεροπορικές υποδομές. Στόχος να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας χωρίς να θιγούν τα δικαιώματα όλων όσοι εργάζονται ήδη" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τη "διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση κρατικών αεροδρομίων".

    "Δεν σχεδιάζουμε πώληση αεροδρομίων αλλά συνεργασίες με στόχο την αναβάθμιση τους" τόνισε ο κ.Καραμανλής.

    Απάντηση στον Αλ.Αλαβάνο

    "Δεν συμμετέχω σε παιχνίδια εντυπώσεων" τόνισε ο πρωθυπουργός " Εχουν γίνει σημαντικά και τολμηρά βήματα για την εμπέδωση της διαφάνειας. Δεν συμφωνώ με τον γενικό αφορισμό για κατάπτωση του δημοσίου βίου της χώρας. Κάποιοι επενδύουν στο λαϊκισμό με κομματικά οφέλη. Οφείλουμε να αντιδράσουμε."

    Απάντηση στον Γ.Καρατζαφέρη

    "Μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση" επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

    "Είναι εθνική υποχρέωση. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η διαπραγματευτική διαδικασία κορυφώνεται θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους τους γείτονες μας και με τη FYROM. Για αυτό θέλουμε λύση κοινά αποδεκτή. Απευθύνομαι στους γείτονες μας με καθαρότητα θέσεων και ειλικρίνεια προθέσεων. Δεν τους ωφελεί η εμμονή σε πρακτικές αδιαλλαξίας."

    'Χαράξαμε ωστόσο μια ξεκάθαρη γραμμή και από αυτή τη γραμμή δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα", τόνισε ο πρωθυπουργός

    Το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους Προέδρους της Ευρωμεσογειακής Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Στη συνάντηση παρεβρέθησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ και ο Πρόεδρος των Αντιπροσώπων της Τυνησίας κ. Χουάν Μεπατζά.

    [02] Γ.Παπανδρέου: "Δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους"

    "Ένας επισκέπτης στη χώρα μας θα έφευγε με την εντύπωση ότι η μοναδική παραγωγή αυτής της κυβέρνησης είναι η διαφθορά και τα σκάνδαλα. Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι αυτά τη απαξίωσης των δημοσίων αγαθών" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έστειλε από το βήμα της Βουλής ευχές αλληλεγγύης και ανάρρωσης στην πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

    "Όσον αφορά τα ολοήμερα σχολεία υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, στην πράξη εξαφανίζονται. Φοβάστε κάθε μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα, στο δημόσιο σχολείο. Καταργήσατε το πρόγραμμα Μελίνα, εγκαταλείψατε τα μουσικά και τα αθλητικά σχολεία" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε. "Πετάξατε οικογένειες στα φροντιστήρια. Το πρόβλημα των φροντιστηρίων είναι παλιό πρόβλημα. Εμείς έχουμε λύση. Προτείνουμε νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου" .

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την ποινικοποίηση του διαδικτύου. Η άρνησή σας για δωρεάν φορητούς υπολογιστές και δωρεάν διαδίκτυο στους μαθητές εξηγείται από το ενδιαφέρον σας για "ελεγχόμενη ενημέρωση, ελεγχόμενα μέσα, ελεγχόμενους εισαγγελείς" σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Βλέπετε κάθε νέο με ηλεκτρονικό υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει μπλόγκερ". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που θεώρησε ως "απαράδεκτο" το νέο νομοσχέδιο για την "ποινικοποίηση του διαδικτύου" υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει απέναντί της τη νέα γενιά.

  • ** Αυτή την ώρα συνεδριάζει, υπό την προεδρία του κ.Παπανδρέου, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

    Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση

    Δημόσια δωρεάν παιδεία με υψηλή ποιότητα και για όλους, είναι οι τρεις άξονες της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως διατυπώθηκε από την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του Κινήματος Αννα Διαμαντοπούλου.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες η κ. Διαμαντοπούλου και ο αναπληρωτής εισηγητής ΚΤΕ Παιδείας του Κινήματος, Κώστας Καρτάλης αναφέρθηκαν στα προβλήματα της παιδείας και τις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι αύριο, στην "ώρα του πρωθυπουργού" θα συζητηθεί η ερώτηση που κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου για το θέμα και η οποία επικεντρώνεται στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και στο κόστος για την ελληνική οικογένεια.

    Οπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, η κατάσταση που επικρατεία την τρέχουσα περίοδο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων, καθώς, όπως είπε, εντοπίζονται ελλείψεις σε δασκάλους, αυξήσεις στις ιδιωτικές δαπάνες, προβλήματα στα νηπιαγωγεία και την τεχνική εκπαίδευση, μείωση των ολοήμερων σχολείων και ελλείψεις σε βιβλία.

    Η ίδια, επικαλούμενη στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι το 2007 η χώρα μας βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις των δεικτών που σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και Διαδικτύου στα σχολεία από μαθητές και δασκάλους. Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα της παιδείας και την ανάγκη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μέσα από μια ολοκληρωμένη, όπως είπε, πρόταση που θα ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και θα φθάνει μέχρι το μεταπτυχιακό. Στόχος, πρόσθεσε, είναι η επέκταση των ολοήμερων σχολείων και της ενισχυτικής διδασκαλίας σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε στην Γ΄Γυμνασίου οι μαθητές να έχουν πιστοποιημένη γνώση σε μια ξένη γλώσσα και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

    Αναφορικά με την εισαγωγή στα ΑΕΙ, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για ένα νέο τρόπο εισαγωγής που θα συνδυάζει τους βαθμούς της Β΄και Γ΄ Λυκείου, στους οποίους θα γίνεται στάθμιση από τις πανεπιστημιακές σχολές.

    Ο κ. Καρτάλης αναφέρθηκε στα σχολεία που εξακολουθούν να λειτουργούν αν και αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη χρήση αμιάντου, καθώς και στα προβλήματα προσωπικού που υπάρχουν στα ολοήμερα σχολεία.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι οι απόψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι σαφείς και οι ερωτήσεις που γίνονται προς την κυβέρνηση αφορούν το σύνολο της παιδείας. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου ότι για να υπάρχει σύμπλευση των δύο κομμάτων θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η αναθεώρηση του άρθρου 16, είπε: "Δεν σχολιάζω δογματικού τύπου προσεγγίσεις".

    Σε ό,τι αφορά τα blogs, είπε ότι είναι καλή η συζήτηση για τους "μπλόγκερ", αλλά ακόμη καλύτερη θα ήταν για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Επίσης, είπε ότι τα blogs αλλάζουν τα δεδομένα του Διαδικτύου, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει αυτορρύθμιση στο χώρο.

    Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι τη Δευτέρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθούν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη της χώρα για να παρουσιάσουν τις προτάσεις του Κινήματος, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας τα στελεχη θα δώσουν συνεντεύξεις Τύπου στα κατά τόπους μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    [03] "Συμβούλιο αρχηγών για ΠΓΔΜ"

    "Είμαστε υπάκουες θεραπαινίδες των αμερικανών. Πιστεύετε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών; Είναι αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Αυτά τα οποία πιστεύατε και λέγατε εσείς το 1995 γιατί δεν τα κάνετε σήμερα; Βλέπω υποχώρηση, έκπτωση , βλέπω συμβιβασμό" τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Καρατζαφέρης υπογράμμισε "Να μην υπάρχει στα σύνορα μας κράτος που να λέγεται Μακεδονία διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Το πιστεύετε αυτό κ.Παπανδρέου; Το είπε ο πατέρας σας".

    [04] Διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη

    Αρχίζουν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι νέες κρίσιμες διαβουλεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Ο ειδικός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί χωριστά με τους διαπραγματευτές Αθήνας Αδαμάντιο Βασιλάκη και Σκοπίων Νικόλα Ντιμιτρόφ και αφού ακούσει επισημάνσεις, αντιρρήσεις και αντιπροτάσεις, θα ορίσει τη μορφή και τη διάρκεια των περαιτέρω συζητήσεων.

    «Είμαστε έτοιμοι με τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας παρατηρήσεις επί της προτάσεως που κατέθεσε ο Μ.Νίμιτς. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς προτείνει η άλλη πλευρά», τόνισε σχετικά με τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, ενώ διέψευσε ότι υπάρχει αίτημα ή έστω προσέγγιση από αμερικανικής πλευράς για να υπάρξει στο άμεσο μέλλον συνάντηση του κ.Καραμανλή με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

    «Εμείς θέλουμε να βρεθεί λύση στο θέμα των Σκοπίων - γιατί για αυτό συζητάμε για βέτο - που να είναι αμοιβαία αποδεκτή», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά δεν απεμπολεί κανένα από τα δικαιώματά της,σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

    Κληθείς να σχολιάσει τις συναντήσεις μεταξύ των πρέσβεων κ.κ. Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ,ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κ. Τομ Κέισι, δήλωσε ότι η θέση των ΗΠΑ επί του θέματος είναι γνωστή: «Ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της "Μακεδονίας" να εργαστούν υπό τις καλές υπηρεσίες του κ. Νίμιτς, ώστε να φθάσουν σε αμοιβαίως αποδεκτή κατάληξη επί του θέματος της ονομασίας, ζήτημα το οποίο θεωρούμε ότι είναι σημαντικό και για τις δυο χώρες».

    Από την πλευρά του, ο Νίκολας Μπερνς δήλωσε πως κατανοεί την ευαισθησία του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα του ονόματος τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν τη σημασία του ζητήματος και για τον λόγο αυτό στηρίζουν πλήρως τον "έμπειρο και ικανό" μεσολαβητή του ΟΗΕ, πρέσβη κ. Νίμιτς, και ελπίζουν ότι θα πετύχει την επεξεργασία μιας διευθέτησης που θα είναι αποδεκτή στην Ελλάδα και στη "Μακεδονία"- όπως ανέφερε την ΠΓΔΜ.

    Χθες η κ. Ντ.Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Σημίτη και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα.

    Σκληρή γλώσσα κατά των Σκοπίων αλλά και κατά της Ουάσινγκτον χρησιμοποίησε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Η Ελλάδα έχει το απόλυτο δικαίωμα να μην ψηφίσει για την είσοδο νέων μελών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έχουν κάνει κι άλλες χώρες στο παρελθόν, σε διάφορες περιστάσεις, ακόμα κι αν είναι η μόνη που θα μειοψηφίσει σε μια απόφαση που λαμβάνεται με ομοφωνία", τόνισε.

    Από την πλευρά της, η Ιερά Συνοδός της Εκκλησίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου με την πεποίθηση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στην αναζήτηση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

    [05] Συνάντηση για την ειρήνη

    Διήμερη συνάντηση των Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μάρτη 2008 στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ)

    Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι 12 οργανώσεων από 10 χώρες της περιοχής (Ελλάδα, Σερβία, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία και Ουκρανία), καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΣΕ. Θα παρουσιαστούν επίσης εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές σε θέματα, όπως:

    α) Ο διαμελισμός των Βαλκανίων και η δημιουργία προτεκτοράτων, η απόσχιση του Κοσόβου,

    β) Οι επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. στην περιοχή, ο ρόλος των ξένων βάσεων, στρατηγικών και στρατευμάτων,

    γ) Οι αγωγοί υδρογονανθράκων και τα ενεργειακά προβλήματα, η ξένη επέμβαση και εξάρτηση στα Βαλκάνια.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, «στη σημερινή πολύ κρίσιμη στιγμή, για τους λαούς και τα κράτη της Βαλκανικής, τα Κινήματα Ειρήνης της περιοχής μας θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν απόψεις κι εμπειρίες, για να σχεδιάσουν τις απαραίτητες κοινές αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις στην κατεύθυνση της αναχαίτισης της ξένης επέμβασης και της οικοδόμησης σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 February 2008 - 11:30:19 UTC