Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για το ασφαλιστικό

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για το ασφαλιστικό

    Mε αντικείμενο το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση συνεδριάζει το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Στις 10:30 το πρωί ο κ.Κ.Καραμανλής θα μιλήσει στη Βουλή σε ειδική συνεδρίαση για την Ελληνίδα αγρότισσα.

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει να κάνει με αλλαγές που θα ενισχύσουν το ασφαλιστικό ώστε να μην κινδυνέψουν οι επόμενες γενεές, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    "Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Είναι πολυδαίδαλο το ασφαλιστικό. Είναι μια πρώτη προσπάθεια ενσωμάτωσης ταμείων που θα έχουν καλύτερη λειτουργία σε βάθος χρόνου με καλύτερο τρόπο διοίκησης", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είπε ότι σήμερα θα ανακοινωθεί πότε θα δημοσιοποιηθεί το ν/σ και πότε θα κατατεθεί στη Βουλή.

    Ειδικότερα σε ερώτηση αν ο κ. Κ. Καραμανλής στη Βουλή θα αναφερθεί και σε ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό για την ελληνίδα αγρότισσα, ο κ. Ρουσόπουλος συνέστησε να περιμένουμε την ομιλία του πρωθυπουργού.

    Κληθείς να απαντήσει σε όσους θα σπεύσουν να πουν ότι η κυβερνητική επιτροπή για το ασφαλιστικό θα συνεδριάσει απόγευμα σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, λόγω των συλλαλητηρίων για την ΠΓΔΜ, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η κυβερνητική πολιτική δεν ετεροκαθορίζεται, ούτε αργεί η κυβέρνηση.

    "Δεν είχαμε δώσει χρονοδιάγραμμα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αναφερόταν περί τα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου όταν ακόμα δεν είχε γίνει αλλαγή υπουργού στο συγκεκριμένο υπουργείο", συμπλήρωσε.

    Τόνισε ότι με τη δουλειά που έγινε από την νέα υπουργό Απασχόλησης και τους συνεργάτες της η κυβέρνηση είναι μέσα στα χρονικά περιθώρια, που -χωρίς να έχουν ανακοινωθεί επισήμως- αρχικά πίστευε η κυβέρνηση ότι πρέπει να κινηθεί. "Να υπάρχει δηλαδή και χρόνος για συζήτηση και χρόνος για καλή επεξεργασία του ζητήματος", πρόσθεσε.

    Συνεργασία με Ευ.Στυλιανίδη

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά το πέρας της συνεργασίας ο κ.Στυλιανίδης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συνόδου των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ.

    Ολοκληρώθηκε, είπε ο κ.Στυλιανίδης, ο πρώτος κύκλος της θεσμικής μεταρρύθμισης με τα τέσσερα κείμενα, το γενικό εσωτερικό κανονισμό, και τον τετραετή οικονομικό προγραμματισμό για τα μεταπτυχιακά, την έρευνα και την τεχνολογία.

    Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη για την εφαρμογή του νόμου, είπε ο κ.Στυλιανίδης και επισήμανε ότι θα συνεχιστεί και θα εφαρμοστεί ο νόμος στην πράξη.

    Πρόσθεσε δε, πως κάθε σκέψη για συμπλήρωση κενών ή εκσυγχρονισμό θα υπάρξει μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή των διατάξεων.

    Είπε ακόμη ότι τα πανεπιστήμια που εφαρμόζουν τις διατάξεις θα έχουν προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών κύκλων, ενώ συμπλήρωσε ότι η χώρα μας δίνει τα περισσότερα χρήματα για την ανώτατη εκπαίδευση, το 1,8 του ΑΕΠ, όπως διευκρίνισε.

    Ο κ.Στυλιανίδης ανέφερε ακόμη ότι εγκρίθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου ύψους 2,2 δισ.ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Δ΄ΚΠΣ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, είπε ότι είναι κατακριτέα κάθε προσπάθεια μικρών ακραίων συνόλων που προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική λειτουργία του πανεπιστημίου.

    Με το νέο νόμο, είπε ο κ.Στυλιανίδης οι πρυτανικές αρχές έχουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να εφαρμόσουν στην πράξη τη δημοκρατική λειτουργία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 March 2008 - 5:30:12 UTC