Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις
  • [02] Περιοδεία Τσίπρα στα Οινόφυτα
  • [03] "Η χώρα δεν τεμαχίζεται"
  • [04] Διπλωματική κινητικότητα
  • [05] Στα 104,52 δολάρια το πετρέλαιο
  • [06] Παντρεύεται η Σεσιλιά

  • [01] ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και το συμβούλιο των ΤΕΙ Αθήνας, στις 12:00 το μεσημέρι.

    Στη 13:00 μ.μ θα μιλήσει σε εκδήλωση, στο αμφιθέατρο Πληροφορικής των ΤΕΙ, με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».

    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του για το Ασφαλιστικό, έχουν στόχο τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος και ότι θα θίξουν μόνο ορισμένες ειδικές κατηγορίες προνομιούχων, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το ασφαλιστικό και προσθέτει ότι "τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα είναι η συνέχεια της αντιασφαλιστικής επίθεσης, που απαιτεί το κεφάλαιο. Θα θίγουν όλους τους εργαζόμενους, και πρώτα απβ όλα τις γυναίκες και τους νέους".

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε "πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό για σύγχρονα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση και στις συντάξεις".

    [02] Περιοδεία Τσίπρα στα Οινόφυτα

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας και αντιπροσωπεία του κόμματος στην οποία μετέχουν οι Δημήτρης Στρατούλης, μέλος ΠΓ ΣΥΝ, ο Γιάννης Σπινάσας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝ Ιδιωτικού Τομέα, ο Παύλος Ροβολής, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Θήβας, ο Χρήστος Στάικος, μέλος της ΚΠΕ ΣΥΝ, θα επισκεφθεί σήμερα, το εργοστάσιο Σνέντερ Ελέκτρικ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση.

    Θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Θα ακολουθήσει συνάντηση στα Οινόφυτα με τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον.

    ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί την κυβέρνηση: "έστω και την ύστατη στιγμή, να εγκαταλείψει τους σχεδιασμούς και ρυθμίσεις της που πλήττουν ευρύτατες κατηγορίες πολιτών, ασφαλιστικά δικαιώματα και ταμεία και κυρίως τις γυναίκες, τους νέους και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά" και διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τους αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων στην προσπάθεια αντίστασης και αποτροπής και θα συνεχίσει την έντονη κοινοβουλευτική της δραστηριότητα στο θέμα του Ασφαλιστικού.

    Σε ότι αφορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης και Προστασίας των Υδατικών Πόρων που παρουσίασε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η εμμονή του ΥΠΕΧΩΔΕ στις κατασκευαστικές λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό είναι ένας πλασματικός τρόπος για να διορθωθεί «στα γρήγορα» η κρίση του νερού. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ αγνοεί τις επανειλημμένες αρνητικές αποφάσεις του ΣτΕ, και επιμένει στην εκτροπή του Αχελώου, ένα έργο που δεν έχει εξασφαλίσει ούτε τη βιωσιμότητά του ούτε τη περιβαλλοντική του κατοχύρωση (βλ. άρθρο 24 του Συντάγματος) και ήδη έχει απορροφήσει τεράστιες χρηματοδοτήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα για το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της Θεσσαλίας, αν αξιοποιούνταν σε ήπιες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας.

    Επίσης η Κ.Ο. θεωρεί κορυφαίο ζήτημα το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι από τους 19 φορείς που συμμετέχουν στο ΕΣΧΠ, οι σημαντικότεροι σε αντιπροσωπευτικότητα και οι έχοντες μεγαλύτερη συνάφεια με το θέμα, εξέφρασαν αντίθετη γνώμη με τις πολιτικές επιλογές του Σχεδίου.

    Τέλος, σε ότι αφορά στο σχέδιο νόμου που προετοιμάζει η κυβέρνηση «περί συμβιωτικών σχέσεων» η Κ.Ο. αποφάσισε να ζητήσει άμεση ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση της ότι όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις που θα αφορούν τα ετερόφυλα ζευγάρια θα πρέπει να ισχύουν και για τα ομοφυλόφιλα.

    [03] "Η χώρα δεν τεμαχίζεται"

    «Ονομα και ιστορία δεν διαπραγματεύονται. Η χώρα δεν τεμαχίζεται και δεν ξεπουλιέται στους Αμερικανούς. Έχουμε αγωνία ποια θα είναι η τύχη αυτού του τόπου που λέγεται Μακεδονία», τόνισε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, που οργάνωσε το Ινστιτούτο «Ιων Δραγούμης», το οποίο εποπτεύεται από τον ΛΑ.Ο.Σ

    Άσκησε κριτική στη στάση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει την κ. Μπακογιάννη από το υπουργείο Εξωτερικών.

    [04] Διπλωματική κινητικότητα

    Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ στα Σκόπια, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα. Στη συνέχεια ο κ.Νίμιτς μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον Ελληνα αντιπρόσωπο στις συνομιλίες, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, τον οποίον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών του στα Σκόπια.

    Την εκτίμηση ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν λύση στο θέμα του ονόματος διατύπωσε ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕσε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να εξετάσει που βρίσκεται η διαδικασία και θα βρίσκεται σε επαφή με τις δύο πλευρές.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει χρόνος για να λυθεί το ζήτημα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι είναι διαπραγματευτής των Ηνωμένων Εθνών και δεν αναμειγνύεται στη διαδικασία του ΝΑΤΟ, την οποία ωστόσο γνωρίζει. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν και πρόσθεσε ότι όσο πιο γρήγορα βρεθεί λύση, τόσο το καλύτερο.

    Επανέλαβε ότι δεν κόμισε νέα πρόταση, αλλά συζήτησε για τις πτυχές της πρότασης που έχει παρουσιάσει στις δύο πλευρές, για να δώσει στις δύο χώρες την ευκαιρία να εκφράσουν τις ιδέες τους και να παρουσιάσουν, ίσως, κάποιες προτάσεις.

    Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε κοντά σε λύση του θέματος, ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι εάν και όταν υπάρξει λύση θα το ανακοινώσει.

    Ανακοίνωση του ΟΗΕ για τις επαφές Νίμιτς

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών και δήλωση της εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς Οργασμού, Μισέλ Μοντάς, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γ.Γ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, συναντήθηκε στην ΠΓΔΜ με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών και το διαπραγματευτή για το "ζήτημα του ονόματος". Όπως σημειώνεται, "ο κ. Νίμιτς έλαβε λεπτομερή ενημέρωση (από τους αξιωματούχους της ΠΓΔΜ) στην τελευταία πρότασή του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, διερευνώντας τις δυνατότητες για μια λύση". Ο κ. Νίμιτς, σύμφωνα με την ανακοίνωση και την σχετική αναφορά της εκπροσώπου του Γ.Γ., δήλωσε ότι υπάρχει "ισχυρή επιθυμία" μεταξύ της ηγεσίας των Σκοπίων να επιλυθεί το θέμα και σύμφωνα με την άποψή τους να είναι μια "αποδεκτή και δίκαιη λύση". Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Νίμιτς προγραμματίζει να συναντηθεί απόψε με τον αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις συνομιλίες, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη, στη Θεσσαλονίκη.

    Κ.Καραμανλής: Έχουμε ξεκάθαρη πολιτική

    Τη θέση της Ελλάδας στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ερωτηθείς σχετικώς μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    «Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη πολιτική σε ό,τι αφορά τα Σκόπια και την έχουμε κάνει με απόλυτη ειλικρίνεια και σαφήνεια γνωστή σε συμμάχους και σε εταίρους και βέβαια και στην ίδια την κυβέρνηση της FYROM. Θέλουμε να πάμε σε έναν συμβιβασμό, θέλουμε να βρεθεί λύση. Εάν όμως δεν βρεθεί λύση, με ευθύνη προφανώς της πλευράς εκείνης που μέχρι στιγμής δεν δείχνει να ανταποκρίνεται ώστε να καλύψει το δικό της τμήμα της απόστασης με μια τέτοια αμοιβαία συμφωνημένη λύση, τότε βεβαίως δεν μπορεί να συναινέσει η Ελλάδα ούτε στην πρόσκληση στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αναγνώριση της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «ήταν η ελληνική πλευρά που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ με την παρουσία της ευρωπαϊκής αποστολής εκεί» και σημείωσε ότι «από κει και πέρα είναι στην ευχέρεια κάθε κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφασίσει τι θα κάνει όσον αφορά την αναγνώριση ή όχι του τελικού, όπως λέγεται, καθεστώτος της περιοχής».

    Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι "η Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με απολύτως ξεκάθαρες θέσεις και επιθυμεί ουσιαστικά να βρεθεί λύση" και κάλεσε τα Σκόπια "να αφήσουν την αδιαλλαξία τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για το λαό τους και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή".

    Η υπουργός είπε ακόμη ότι στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο οποίο θα μετάσχει σήμερα "θα έχω ακόμη μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσω τις ελληνικές απόψεις".

    Ερωτηθείσα πόσο μακριά μπορεί να πάει η διαπραγμάτευση απάντησε ότι "υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος ορίζοντας και αυτός είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι". Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι απολύτως ξεκάθαρη: "Χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση, πρόσκληση για τα Σκόπια δεν μπορεί να υπάρξει, με συναίνεση της Ελλάδας".

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι (με τις οποίες κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή να ξεκαθαρίσει αν τον ενδιαφέρει περισσότερο η σταθερότητα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ή στην περιοχή) έκανε λόγο για άκομψες δηλώσεις, τις οποίες, όπως σημείωσε, δεν πρόκειται να σχολιάσει.

    "Η Ελλάδα στη διαδρομή της έχει αποδείξει με πράξεις ποιος ενδιαφέρεται και ποιος συμβάλλει αποφασιστικά στην εξασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή", τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ερωτηθείς για το χρονικό ορίζοντα που υπάρχει για τις διαπραγματεύσεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ -με αφορμή χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών- ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι ουδέποτε είπε η κυβέρνηση ότι χρονικός ορίζοντας είναι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

    "Η κυβέρνηση είχε πει ότι όλο αυτό το χρόνο, αφού υπάρχει εντολή του ΟΗΕ προς τον κ. Νίμιτς και τον προηγούμενο διαπραγματευτή, για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, η Ελλάδα αποφασιστικά, εποικοδομητικά και ουσιαστικά συμβάλει στις διαπραγμάτευση αυτή ώστε να επιτευχθεί ο στόχος", επεσήμανε ο κ. Αντώναρος.

    Σε παρεμφερή ερώτηση συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξευρεθεί μια λύση και η Ελλάδα προσέρχεται με εποικοδομητικό τρόπο σ' αυτή τη διαδικασία στην οποία συμμετέχει.

    Δηλώσεις Ο.Ρεν - Αμερικανοί βουλευτές επικρίνουν την ΠΓΔΜ

    Ο αρμόδιος για την Διεύρυνση Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν παρουσιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Δυτικά Βαλκάνια, κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της ονομασίας.

    Ειδικότερα, ο Όλι Ρεν ερωτηθείς από δημοσιογράφο πώς σκέφτεται να αντιδράσει η Επιτροπή σε περίπτωση που η Ελλάδα προβάλει βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, απάντησε ότι όπως είναι γνωστό οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται με ομοφωνία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για να έλθει σε συμφωνία με την Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί το βέτο.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι υποστηρίζει με θέρμη την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι αν το θέμα της ονομασίας δεν επιλυθεί θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενταξιακή πορεία της χώρας.

    Τη στιγμή που ο μεσολαβητής του ΟΗΕ επισκέπτεται τα Σκόπια και τη Θεσσαλονίκη, εμφανίσθηκε στην εφημερίδα του αμερικανικού Κογκρέσου, The Hill, στην Ουάσιγκτον, καταχώριση με τα ονόματα 110 Αμερικανών βουλευτών που συγκηδεμονεύουν το ψήφισμα 356 το οποίο καλεί την ΠΓΔΜ να παύσει τις εχθρικές ενέργειες και την προπαγάνδα και να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.

    «Τρία εκατομμύρια Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής είναι ευγνώμονες για την ηγετική στάση που έχουν επιδείξει τα παρακάτω μέλη του Κογκρέσου που έχουν συνυπογράψει το ψήφισμα 356», τονίζεται στην καταχώριση στην οποία παρατίθενται τα ονόματα των νομοθετών και την υπογράφει η «Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια Ελλήνων».

    Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη:

    Το συλλαλητήριο του ΛΑΟΣ, στο άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Γ.Καρατζαφέρη και η συγκέντρωση της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με κεντρικούς ομιλητές τον μητροπολίτη Ανθιμο, τον Στέλιο Παπαθεμελή και τον Κώστα Ζουράρι.

    Στη συγκέντρωση της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα μίλησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο Κώστας Ζουράρις.

    «Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το ένδοξο όνομα της Μακεδονίας», είπε ο μητροπολίτης και σημείωσε: «Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία».

    Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τα όσα είπε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και εξήρε τη στάση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

    «Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα, την ψυχή και το έδαφος μας», υπογράμμισε ο κ. Παπαθεμελής, πρόσθεσε πως απέναντι μας είναι οι ΗΠΑ και παρατήρησε πως οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα θα καταλήξει στο «Μακεδονία».

    «Ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι ακρωτηριασμός και η σύνθετη ονομασία είναι μειοδοσία», είπε ο κ. Ζουράρις. Επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μακεδονική και μίλησε για «τετρακομματικό ψευδοκράτος των Αθηνών».

    Η τελευταία αναφορά του ενόχλησε το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος αποχώρησε όσο βρισκόταν στο βήμα ο κ. Ζουράρις. «Ήρθα να ακούσω λόγο ενωτικό και μη κομματικό. Διαφωνώ με τα περί "ψευδοκράτους των Αθηνών". Έχω εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή και τα κόμματα», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

    [05] Στα 104,52 δολάρια το πετρέλαιο

    Μιά "ανάσα" από τα 105 δολάρια το βαρέλι βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου που συνεχίζει την φρενήρη πορεία του ,μετά και την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει την ημερήσια παραγωγή των χωρών μελών στα σημερινά επίπεδα και την ανακοίνωση για την μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων.

    Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου είχε διαμορφωθεί το πρωί στα 104,37 δολάρια το βαρέλι ,ενώ είχε φτάσει προσωρινά και στα 104,95 δολάρια. Στην Νέα Υόρκη ,η τιμή του ελαφρού αργού έκλεισε χθες στα 104,52 δολάρια.

    Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε το πρωί μια ελαφρά μείωση κατά 8 σεντς στα 101,56 δολάρια.

    Η τιμή του μαύρου χρυσού ανέβηκε χθες πάνω από 5 δολάρια το βαρέλι μέσα σε μία ημέρα.

    Στην άνοδο των τιμών συνέβαλε η ανακοίνωση της μείωσης των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια ,ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια.

    [06] Παντρεύεται η Σεσιλιά

    Η Σεσιλιά Σιγκανέρ-Αλμπενίζ, πρώην σύζυγος του γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, πρόκειται να παντρευτεί μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα με τον αγαπημένο της από χρόνια, εκδότη Ρίτσαρντ Ατίας, στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε από τον ιταλικό οίκο μόδας Βερσάτσε.

    "Ο οίκος Βερσάτσε με χαρά ανακοινώνει ότι η Σεσιλιά Σιγκανέρ-Αλμπενίζ και ο Ρίτσαρντ Ατίας επέλεξαν να ντυθούν με ρούχα του οίκου Βερσάτσε για την ευτυχισμένη στιγμή του γάμου τους που θα τελεστεί στη Νέα Υόρκη το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι η Σεσιλιά και ο κ. Σαρκοζί πήραν διαζύγιο τον Οκτώβριο του 2007 και ότι η Σεσιλιά είχε εγκαταλείψει επί μακρόν τη συζυγική εστία τον Μάιο του 2005 για να ζήσει τον έρωτά της μες τον κ. Αττίας. Ακολούθησαν και άλλες σύντομες αποδράσεις της στη Νέα Υόρκη όπου ζει ο αγαπημένος της.

    Επέστρεψε για μικρό διάστημα στο πλευρό του Σαρκοζί στη διάρκεια της προεκλογικής προεδρικής εκστρατείας του, έμεινε μαζί του για πολύ λίγο ως πρώτη κυρία της Γαλλίας, αλλά τελικώς έκανε αυτό που ήθελε και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έως τις 22 Μαρτίου θα γίνει κυρία Αττίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2008 - 7:30:27 UTC