Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πατρινό καρναβάλι

  • [01] Πατρινό καρναβάλι

    Η βροχή δεν κατάφερε να χαλάσει το κέφι και τη ζωντάνια των χιλιάδων Πατρινών καρναβαλιστών, που ολοκλήρωσαν την παρέλαση κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Η βροχόπτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, όμως δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την παρέλαση, αφού τα μέλη των πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού» την αψήφησαν και συνέχιζαν να χορεύουν και να τραγουδούν.

    Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, με την μπάντα του δήμου Πατρέων και καρναβαλιστές από την πόλη Βιαρέτζιο της Ιταλίας.

    Στην συνέχεια έκανε την εμφάνιση του ο βασιλιάς Καρνάβαλος, που φέτος ήταν «ο Μάγος του διαδικτύου». Στα χέρια του κρατούσε μία υδρόγειο σφαίρα, ενώ από το κεφάλι του ξεχύνονταν μαγικές καρναβαλικές κορδέλες.

    Μετά τον βασιλιά εμφανίστηκαν η βασίλισσα του Καρναβαλιού και το εντυπωσιακό άνθινο άρμα.

    Η παρέλαση συνεχίστηκε με τα άρματα που κατασκευάστηκαν από το καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων με εμφανή πάντα την διάθεση για σάτιρα.

    Συγκεκριμένα στην καρναβαλική παρέλαση πήραν μέρος το «Αυτοκινητοδρόμιο», όπου κυρίαρχες φιγούρες ήταν ο δήμαρχος Ανδρέας Φούρας και ο πρώην δήμαρχος Ευάγγελος Φλωράτος, ο «Ηλεκτρονικός κόκορας», το «Πουλί της διαφθοράς», το «Υπουργείο Υγείας»,το «Υπουργείο Αθλητισμού», ο «Αίσωποςwww.gr»,το «Άλαλα τα χείλη», «Το παπάκι, το ποντίκι κι ο καρνάβαλος», «Ο χορός του φακέλου», «Mouse», «Η μυθική απειλή» και το «Internet cafι», που ήταν μια δημιουργία του εικαστικού τμήματος των πολιτιστικών ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Μετά τα άρματα άρχισαν να παρελαύνουν οι 40.000 νέοι και νέες της Πάτρας, μέλη των πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», που με το κέφι και τον ενθουσιασμό τους, έβαλαν σε ξεχωριστούς καρναβαλικούς ρυθμούς τους χιλιάδες θεατές της παρέλασης, ενώ οι στολές και οι κατασκευές τους ήταν εμπνευσμένες από την επικαιρότητα.

    Η παρέλαση έκλεισε με τον παραδοσιακό σοκολατοπόλεμο, από τους τέσσερις συλλόγους σοκολατοριχτών, οι οποίοι μοίρασαν στο κόσμο μεγάλες ποσότητες σοκολάτας.

    Η αυλαία του Καρναβαλιού ολοκληρώνεται το βράδυ στον μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης. Η τελετή περιλαμβάνει την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου εν μέσω εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων και θα ακολουθήσουν σόου λέιζερ με μουσική, καθώς και ακροβατικά από ομάδα ιταλών χορευτών.

    Όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του δήμου Πατρέων ήταν και φέτος μεγάλος, ενώ από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είχε πάρει αυξημένα μέτρα για να προλάβει τυχόν απρόοπτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 March 2008 - 19:30:18 UTC