Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκβιαστικά διλήμματα"

  • [01] "Εκβιαστικά διλήμματα"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ότι δεν είναι σωστό να βάζει εκβιαστικά διλήμματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ζητώντας του να επικυρώσει με την υπογραφή του , έναν νόμο με τον οποίο είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

    Ο Τσίπρας έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής για την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη του Αμβρακικού.

    Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια διέξοδος και πρόσθεσε ότι "καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί ενάντια στη λαϊκή βούληση". Είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ να οπισθοχωρήσει με αξιοπρέπεια , θέτοντας στην κρίση του ελληνικού λαού το νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι «τα προβλήματα των εργαζομένων και η ανάγκη για διεκδικήσεις της εργατικής τάξης δεν πρέπει να είναι θύμα ευρύτερων διεκδικήσεων πολιτικών και κοινωνικών. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που λέμε ότι δεν μας αφορά το να διεκδικούμε να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, το δικό μας μαγαζάκι. Δεν έχουμε τη λογική ότι το δικό μας μαγαζί είναι γωνία, των άλλων δεν είναι. Από το στόμα σου και στο αυτί όλων όσων εκείνων μπαίνουν εμπόδιο σ΄ αυτό που είναι πόθος των εργαζομένων, του λαού, της κοινωνίας, να υπάρξει μια μεγάλη αριστερά, ελπιδοφόρα, δυναμική, που θα μπορέσει να είναι μια νέα πλειοψηφία. Εμείς το πιστεύουμε αυτό."

    Η Αριστερά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρέπει "να βγει μπροστά, όχι για να διεκδικήσει καρέκλες, αλλά για να διεκδικήσει τη λύση των μεγάλων προβλημάτων της νεολαίας και των εργαζόμενων, διότι δεν πάει άλλο. Διότι δοκιμάσαμε και τις κυβερνήσεις της δεξιάς και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και είδαμε πού καταντήσαμε. Και πιστεύουμε ότι αυτή η άλλη προοπτική είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ρεαλιστική προοπτική".

    Για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι άποψη του κόμματός είναι ότι το ασφαλιστικό θα είναι για την κυβέρνηση, για τη νέα θητεία της κυβέρνησης ό,τι ήταν για την προηγούμενή της θητεία το άρθρο 16 και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Είναι ένας λάκκος που έσκαψε η ίδια και θα πέσει μέσα.

    Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα έχει την κατάληξη που είχε το νομοσχέδιο του κ. Γιαννίτση και πρόσθεσε ότι η μάχη για το ασφαλιστικό είναι μια κορυφαία πολιτική μάχη, που πρέπει να την δώσουμε ενωμένοι όλοι μαζί.

    Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσθεσε ότι γι΄ αυτό καλέσαμε έγκαιρα όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

    Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι εκεί να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι μέρος της λύσης. Κι εκεί να δούμε αν το ΚΚΕ δέχεται την ενότητα στη βάση. Να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο που θα αντισταθεί και θα αντικρούσει τη συγκεκριμένη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της υπογραμμίζοντας ότι "βλέπουμε σήμερα μια κυβέρνηση, η οποία βλέπει να συρρικνώνεται η δύναμή της στις δημοσκοπήσεις, να μην μπορεί να συμπληρώσει ούτε 30% στις δημοσκοπήσεις, και που οι μεταρρυθμίσεις της δεν έχουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, να μην αντιλαμβάνεται ότι αλλάζουν οι διεθνείς συνθήκες και να προχωράει σε μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνικής συνοχής".

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη "να μπει ένα φρένο" σε αυτή την πολιτική σημειώνοντας ότι "αυτοί που μπορούν να τους βάλουν φρένο είναι οι κοινωνικοί αγώνες" και κατέληξε:

    "Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που είναι χρεοκοπημένο, βάλτε ένα χεράκι να χρεοκοπήσει ακόμη περισσότερο."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 March 2008 - 19:30:15 UTC