Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα πορεία στο λαό"

  • [01] "Νέα πορεία στο λαό"

    Από το πρωί σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα περιοδεύει στη Μεσσηνία. Ηδη επισκέφθηκε στην Πύλο την Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) και συναντήθηκε με τον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ενώ αμέσως μετά μίλησε στους εργαζομένους στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ όπου ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός της.

    Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην ΠΟΤΑ η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ να κάνουν διαγωνισμό ομορφιάς μεταξύ τους, ποιος θα ξεγελάσει περισσότερο το λαό, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πραγματικά δεν πάει άλλο, πολύ περισσότερο που μετά το Ασφαλιστικό έρχονται και νέα μέτρα, με απολύσεις, με αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κ.α.».

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι «το ΚΚΕ θα ξεκινήσει μια νέα πορεία στο λαό αυτή την περίοδο όπου θα αναπτύξει και τις θέσεις του πάνω στα μεγάλα προβλήματα, στις διεκδικήσεις του σήμερα, αλλά και στην πολιτική πρόταση διεξόδου που έχει ανάγκη ο λαός, μακριά και πέρα από τους ψεύτικους ανταγωνισμούς και την ψεύτικη αντιπολίτευση που κάνουν στην άγρια πολιτική της ΝΔ».

    Το μεσημέρι η κα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας στην Καλαμάτα.

    "Βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη σχεδίου αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του λαού, τόσο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

    Και προσθέτει πως "η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη, σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση και τους αγώνες, να επιβάλει την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου. Να φέρει νέους αντεργατικούς νόμους, να επεκτείνει τις ιδιωτικοποιήσεις. Επιπλέον, αναζητώντας λύση στο όνομα της FYROM, προσφέρει γη και ύδωρ στα σχέδια των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή".

    Σύμφωνα με το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ "ανταγωνίζονται ανούσια μεταξύ τους για τις εντυπώσεις. Και τα δυο κόμματα κάνουν ψευδεπίγραφη και όχι ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ, γιατί συμφωνούν στις βασικές επιλογές του «ευρωμονόδρομου». Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος αντιπαρατίθεται στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Με την πολιτική τους βάζουν εμπόδια στο κύριο και βασικό που είναι η ανασύνταξη του κινήματος, ώστε να ανέβει η οργάνωση και η δράση των ίδιων των μισθωτών εργαζομένων, που είναι η κινητήρια δύναμη της ταξικής πάλης, να αναπτυχθεί η κοινή πάλη με τα φτωχά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων".

    Το ΚΚΕ εκτιμά επίσης ότι "αποκαλυπτικό της υποκρισίας της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το γεγονός ότι την ίδια ώρα που κατέθετε την πρόταση μομφής, τα στελέχη του στη ΓΣΕΕ υπέγραφαν με την ΔΑΚΕ και τον ΣΕΒ την προκλητική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που προβλέπει εξευτελιστικές αυξήσεις στους μισθούς. Εκτεθειμένες είναι και οι δυνάμεις του ΣΥΝ που όλο αυτό το διάστημα είναι συνοδοιπόροι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ".

    Το ΚΚΕ, τονίζει το ΠΓ, "εκτός από την αξιοποίηση του κοινοβουλευτικού βήματος, θα δώσει το κύριο βάρος στην ανασύνταξη και αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, ώστε αυτό να μη βρεθεί ενσωματωμένο στα σχέδια της πλουτοκρατίας. Το ΚΚΕ θα παλέψει ώστε το εργατικό κίνημα και οι λαϊκές δυνάμεις που ριζοσπαστικοποιούνται να μη γίνουν κάδρο στα αντιλαϊκά συναινετικά σενάρια".

    Και καταλήγει:

    "Το ΚΚΕ θα φέρει, θα στηρίξει και θα οργανώσει την πάλη για τα παρακάτω προβλήματα:

    Για να ανατραπούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα.

    Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Για σταθερή δουλειά για όλους με ελεύθερο χρόνο. Για σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές παροχές.

    Για να μην υλοποιηθεί ο αντιδραστικός νόμος πλαίσιο που παραδίδει τα πανεπιστήμια και την έρευνα στον έλεγχο των μονοπωλίων.

    Να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση στην προώθηση του αντιδραστικού Καποδίστρια ΙΙ.

    Για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής θωράκισης, προστασίας του νερού, αντιπλημμυρικές υποδομές, προστασίας των δασών, του περιβάλλοντος.

    Θα φέρει στο προσκήνιο τη διεκδίκηση δημοψηφίσματος για να καταδικαστεί από το λαό η νέα ευρωσυνθήκη και γενικότερα η ΕΕ.

    Άλλη πολιτική, φιλολαϊκή, σημαίνει άλλο δρόμο ανάπτυξης, κατάργηση των μονοπωλίων και των νόμων που τους υπηρετούν, σημαίνει λαϊκή εξουσία.

    Σε αυτή τη γραμμή το ΚΚΕ καλεί να συσπειρωθούν οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις, να αντιπαρατεθούν οργανωμένα και αποφασιστικά με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που τους καταδυναστεύουν".

    Εκδήλωση του ΚΚΕ για την προστασία από σεισμούς - Ομιλία Αλ. Παπαρήγα

    Για έλλειψη πολιτικής για την αντισεισμική προστασία της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, με θέμα "Αντισεισμική προστασία - δικαίωμα ζωής και ασφάλειας για τον εργαζόμενο και τη λαϊκή οικογένεια".

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι έχει σημασία να προλάβουμε, ώστε όπου και αν χτυπήσει ένας νέος σεισμός να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα, επισημαίνοντας πως "καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Δεν μας ταιριάζει να διαμαρτυρόμαστε εκ των υστέρων να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα. Δεν αρκεί η διαμαρτυρία πίσω από την κάμερα, ούτε οι φιλανθρωπικοί μαραθώνιοι". Πρόσθεσε, ακόμη, πως "δεν εννοούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν γενικά ενδιαφέρον για την αντισεισμική προστασία, το ζήτημα είναι ότι η στρατηγική τους είναι συγκεντρωμένη στο κύριο και το βασικό, την κερδοφορία του κεφαλαίου, τη δημιουργία ελεύθερου εδάφους για την απρόσκοπτη εξέλιξη του ανταγωνισμού ανάμεσα στα μονοπώλια. Επομένως, χώρος και κυρίως χρήμα για τις υποδομές για την αντισεισμική θωράκιση δεν υπάρχει".

    Είπε, ακόμη, ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση, που όμως θα πληρωθούν από την τσέπη των εργαζομένων, τονίζοντας ότι "με τη σημερινή ημερίδα θα αναπτυχθούν οι συνολικές θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τα άμεσα αιτήματα πάλης που πρέπει να παρθούν χωρίς να επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι που καθημερινά χάνουν σε οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα".

    Τέλος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ υπόσχεται πως δεν θα μείνει στη σημερινή εκδήλωση, αλλά οι κομματικές οργανώσεις του θα εντάξουν το ζήτημα αυτό στην καθημερινή δράση, ώστε να γίνει υπόθεση πριν από όλα των εργατοϋπαλληλικών σωματείων και των μαζικών οργανώσεων στη γειτονιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 March 2008 - 13:30:14 UTC