Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν παίζουμε με το μέλλον της Κοινωνίας μας"
  • [02] ''Συνεχίζουμε τον αγώνα''
  • [03] ''Η μομφή να φαίνεται καθημερινά''
  • [04] ''Δώρο ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση''
  • [05] Τη Δευτέρα η ψήφιση του ν/σ
  • [06] Ελληνική γωνιά στο Μόντρεαλ

  • [01] "Δεν παίζουμε με το μέλλον της Κοινωνίας μας"

    Το ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκει τίποτα άλλο παρά μόνο να καλύψει την αναξιοπιστία του, το έλλειμμα πολιτικών θέσεων του και την απουσία συνολικής άποψής του για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η πρόταση δυσπιστίας είναι προϊόν ανταγωνισμού με την Αριστερά, σημειώνοντας ότι αποτελεί πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ εάν θέλει να μονιμοποιηθεί στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «για μερικά λεπτά δημοσιότητας» παίζει με τους θεσμούς και επαίρεται για την πρόκληση αναταραχής.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει το συντηρητισμό της αντιπολίτευσης, αποδοκιμάζει το λαϊκισμό και στέκεται μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες στο δημόσιο βίο. Οι ακρότητες δεν βλάπτουν την κυβέρνηση αλλά τον τόπο είπε ο κ. Καραμανλής επιδοκιμαζόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

    Έντονα αντέδρασε ο κ. Καραμανλής στον κ. Παπανδρέου που -όπως είπε- ζήτησε από τους επενδυτές να ξεχάσουν τις ΔΕΚΟ, τον ΟΤΕ και τα λιμάνια, και που τους προειδοποίησε ότι αύριο θα βρουν μπροστά τους την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σχολιάσω τις αυταπάτες για κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν χρειάζεται να θυμίσω ότι την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΤΕ εκείνοι την διέθεσαν, είπε ο κ. Καραμανλής επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί (ο κ. Παπανδρέου) να επιτίθεται εναντίον των συμφερόντων της χώρας και να επιχειρεί να υπονομεύσει την οικονομία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν χωρούν σε μια χώρα της ΕΕ «τριτοκοσμικές τοποθετήσεις»: Πλανάται ο κ. Παπανδρέου ότι πλήττει την κυβέρνηση. Βάζει όμως σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ελλάδας συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής ο οποίος βεβαίωσε ότι αυτή η κυβέρνηση εγγυάται να προωθήσει το συμφέρον του τόπου, με συνέπεια και απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα. Καμία ακρότητα δεν πρόκειται να ανακόψει την πορεία ανάπτυξης της χώρας είπε χαρακτηριστικά.

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είχε ποτέ δίλημμα: «Οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν, για να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά μεταρρύθμισης, σε τροχιά αλλαγών, σε τροχιά φυγής προς τα εμπρός και μας εμπιστεύθηκαν, γιατί είμαστε δύναμη ευθύνης, δύναμη σταθερότητας, δύναμη μεταρρύθμισης. Αυτή την υπόσχεση δώσαμε. Και την υπόσχεση αυτή δεν τη διαψεύδουμε, δεν την προδίδουμε, δεν την αθετούμε».Ζήτησε μάλιστα από τους βουλευτές «ψήφο ευθύνης» και «εντολή» να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις.

    Σας ζητώ να πούμε «όχι» στην πρόταση που εμπνεύστηκε η Αντιπολίτευση της αμηχανίας. Ζητώ, από όλες και όλους σας, να πούμε «όχι» στο λαϊκισμό, «όχι» στη συντήρηση, «όχι» στη μικροπολιτική. Να πούμε «όχι» στην απόπειρα πόλωσης. «Όχι» στην απόπειρα αιχμαλωσίας του Τόπου σε κομματικές σκοπιμότητες.

    Σας ζητώ να στείλουμε, με την ψήφο μας, το πιο ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες: Δεν συνθηκολογούμε με τα προβλήματα. Δεν υποχωρούμε στις δυσκολίες. Δεν παίζουμε με την προοπτική της Πατρίδας μας. Δεν παίζουμε με το μέλλον της Κοινωνίας μας.

    Ζητώ ψήφο ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας, κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Για την ΠΓΔΜ

    Απογοητευτικό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το γεγονός ότι και τώρα, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η ηγεσία του γειτονικού κράτους επιδεικνύει σταθερά αρνητική και αντιπαραγωγική συμπεριφορά.

    Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι «μόνο αμοιβαία αποδεκτή λύση, επικυρωμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας, δηλαδή μια λύση συνεκτική και σφαιρική, με επαρκείς εγγυήσεις εφαρμογής, μπορεί να είναι η βάση για την οικοδόμηση συμμαχικών σχέσεων και σχέσεων αλληλεγγύης». Εάν όχι, τόνισε ο κ. Καραμανλής, είναι ξεκάθαρο ότι στο στάδιο αυτό της πολύχρονης και συνεχιζόμενος διαπραγμάτευσης «δεν θα έχουμε λύση. Και μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι (στην περίπτωση αυτή) η Ελλάδα θα συνεχίσει να μετέχει στην υπό τον ΟΗΕ διαπραγματευτική διαδικασία, με τη μετριοπάθεια και την αποφασιστικότητα που διακρίνει τη στάση της.

    Η ψηφοφορία

    Με ψήφους 152 έναντι 138 απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης.

    Υπέρ της πρότασης, ψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος. Οι δέκα βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, δήλωσαν παρόντες.

    [02] ''Συνεχίζουμε τον αγώνα''

    «Ακόμα και αν απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή στη συνείδηση όλων των Ελλήνων, έχει ήδη εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του στη Βουλή.

    «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση και τις πολιτικές σας, μέσα και έξω από τη Βουλή, κάθε μέρα παντού» συμπλήρωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου που ξεκινώντας την ομιλία του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τα λεγόμενά του αποτελούν «φυγή από τη ζοφερή πραγματικότητα, που διαμορφώνεται από τη συσσώρευση των κυβερνητικών σκανδάλων».

    «Αν αυξάνετε τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες και μειώνετε τις επικουρικές συντάξεις ελλείψει χρημάτων, γιατί χαρίζετε τεράστια ποσά στις τράπεζες από τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία; Θα πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενες μητέρες τα δώρα σας προς τις τράπεζες με τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ευρώπη; Μήπως έφτασαν επιτέλους τα στοιχεία για τις ζημιές από τα δομημένα ομόλογα; Πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια είναι σήμερα η ζημιά και πόσο εκτιμάτε πως θα φτάσει το καλοκαίρι; Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;» ανέφερε ο κος Παπανδρέου και συνέχισε:

    «Σας ενημέρωσαν ότι ο πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, ο πρόεδρος του πιο αμαρτωλού ομολόγου παραμένει στη θέση του; Γιατί θέσατε παρανόμως στο αρχείο τα πορίσματα για το ΤΕΑΔΥ και το ΤΣΠΕΑΘ; Εμείς δεν πρόκειται να σας αφήσουμε: Αμέσως μετά το δημοψήφισμα θα καταθέσουμε πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των ομολόγων. Θα μας πείτε και πάλι ότι για το θέμα ασχολείται η Δικαιοσύνη, που βάζει το ένα θέμα μετά το άλλο στο αρχείο;».

    «Γιατί μπήκε στο αρχείο η υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας με την Ealy International; Μήπως έφτασε στα χέρια σας κάποιο στοιχείο για την υπόθεση Ζαχόπουλου-Κλαδά - η γνωστή περιβόητη γνωμοδότηση του ιδιώτη δικηγόρου Σπύρου Κλαδά με την οποία παρακάμφθηκαν οι διαγωνισμοί και άρχισαν τα όργια με τα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας το σχετικό έγγραφο, για να αναφερθεί στη συνέχεια, στη χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα:

    «Υπαινιχθήκατε ότι πίσω από την υπόθεση Ζαχόπουλου υπάρχει ξένος δάκτυλος και το συνδέσατε με τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας και Ρωσίας. Για τους Ρώσους μιλάτε; Για τους Αμερικανούς; Ή έχετε συγκεκριμένα στοιχεία που υποχρεούστε να αποκαλύψετε τώρα, ή η κυβέρνηση βρίσκεται πραγματικά σε παράνοια» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνοντας δε, ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος δεν είχε σχέση με την ενεργειακή πολιτική της χώρας, αλλά με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατέληξε: «Για να μην σας εκβιάζουν, πρέπει να πείτε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια για την υπόθεση αυτή. Γιατί είναι απαράδεκτο να εμφανίζει ο Πρωθυπουργός τον εαυτό του όμηρο ξένων συμφερόντων και να το αποδέχεται».

    Ο κος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα τεκταινόμενα στον ΟΤΕ, σημειώνοντας πως «όσα χαρίζει η κυβέρνηση στην MIG, ισοδυναμούν με όσα θα μαζέψει σε 5 χρόνια με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν προχωρήσετε και σβ αυτό το θέμα, θα πρέπει κι εδώ να γίνει Εξεταστική να μάθει ο λαός την αλήθεια».

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι η υπακοή των βουλευτών της ΝΔ στο κόμμα τους, δεν συνάδει με την αφοσίωσή τους στις ηθικές και εθνικές επιταγές. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, ακόμα και αν απορριφθεί η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, «στη συνείδηση όλων των Ελλήνων, έχει ήδη εγκριθεί με συντριπτική πλειοψηφία».

    «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση και τις πολιτικές σας, μέσα και έξω από τη Βουλή, κάθε μέρα παντού. Εις το επανιδείν κε Πρωθυπουργέ» κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.

    Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ειδικά σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, υπενθύμισε πως το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ξεκάθαρα, ότι «η προοπτική στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με κάποιον σημαντικό ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και με στόχο τον γενικότερο εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, είναι θετική και για τον Οργανισμό και για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή».

    «Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον μεγαλύτερο και σοβαρότερο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, είναι συμβατή με τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. «Επιδίωξή μας είναι μια ισορροπία όσον αφορά και τη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση. Το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει μια συζήτηση για συμφωνία, όταν στη σύμβαση για το Αεροδρόμιο των Σπάτων, παραχώρησε το μάνατζμεντ στους εκπροσώπους της μειοψηφίας - και το Δημόσιο που είχε πλειοψηφία έχει περιοριστεί σε ρόλο ελεγκτού. Δεν λέω ότι και εκείνη η συμφωνία δεν είχε στοιχεία ισορροπίας, αλλά θεωρώ απόλυτη υποκρισία να καταγγέλλει αυτά που έκανε όταν ήταν κυβέρνηση» κατέληξε ο κος Αλογοσκούφης.

    [03] ''Η μομφή να φαίνεται καθημερινά''

    «Θα δώσουμε την μομφή μας στην κυβέρνηση της ΝΔ, όμως η μομφή πρέπει να φαίνεται καθημερινά» είπε στην ομιλία της στην Βουλή, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εγκαλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για την στρατηγική της που είναι «η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, η υπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και η στρατηγική της ΕΕ».

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι παρά τα υπαρκτά ζητήματα διαχείρισης και τακτικής, «το βασικό είναι να αποκαλύπτεται ο στρατηγικός χαρακτήρας της πολιτικής της ΝΔ» και υπογράμμισε ότι σε αυτό το σημείο βρίσκεται η διαφορά της πολιτικής του ΚΚΕ.

    «Υποστηρίζουμε το αίτημα για δημοψήφισμα για την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά δημοψήφισμα για όλους τους ασφαλιστικούς νόμους από το β92 και μετά» είπε η κ. Παπαρήγα.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι ακούστηκαν διθύραμβοι από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο για την «μεγάλη σημασία της μομφής» και απαντώντας πρώτον στην επισήμανση του κ. Αλαβάνου για το δημοψήφισμα με το οποίο απερρίφθη το Ευρωσύνταγμα, είπε ότι η Ευρωσυνθήκη είναι αντιγραφή του Ευρωσυντάγματος. Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ «και της μομφής και του δημοψηφίσματος και οτιδήποτε ανεβάζει την λαϊκή πάλη», τονίζοντας, όμως, ότι «αυτά δεν αποτελούν την πεμπτουσία του κινήματος».

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «το κίνημα απέχει πάρα πολύ από το να μπορεί να πετύχει μεγάλη και ουσιαστική νίκη απέναντι στο πολιτικό πλαίσιο».

    «Δεν εμπιστευόμαστε τις ηγεσίες που θυμήθηκαν τώρα τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, δεν μπορούμε να συστρατευθούμε με ένα κίνημα που θυμάται μόνο τι κάνει η ΝΔ και όχι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας επίσης, ότι «δεν εμπιστευόμαστε ηγεσίες που υπέγραψαν την κατάπτυστη σύμβαση εργασίας».

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα παλαίψει για δημοψήφισμα και για την Ευρωσυνθήκη, ενώ επισήμανε, επικαλούμενη και την εμπειρία της Ιρλανδίας, όπου «οι σύγχρονοι μεταμοντέρνοι και οι εκσυγχρονιστές ξεθάβουν αντικομμουνιστικά φαντάσματα», ότι «μπορεί να διεξάγεται δημοψήφισμα με τους πιο αντιδραστικούς όρους».

    «Παρά τα βήματα που έχουν γίνει το κίνημα είναι ένας «Δαυίδ» και απέναντί του έχει ένα «Γολιάθ» που δεν είναι μόνο η ΝΔ, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ο καπιταλισμός, η αστική τάξη και η ΕΕ, ο «Δαυίδ» μπορεί να νικήσει, αλλά όχι με χίμαιρες και αυταπάτες» επισήμανε η κ, Παπαρήγα.

    Αναφερόμενη στην ΠΓΔΜ η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο αμερικάνικος παράγοντας παίζει αποφασιστικό ρόλο, πρόσθεσε ότι «πιθανόν να ζητείται και κάτι άλλο από την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ότι «στα Βαλκάνια παίζονται μεγάλα παιχνίδια» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε ανταλλάγματα στο όνομα του ονόματος». Επιπλέον τόνισε ότι «το βέτο είναι ένα χαρτί, το οποίο μπορεί να ασκηθεί και παράλληλα να γίνονται παραχωρήσεις».

    Σε ότι αφορά την φτώχεια και το περιβάλλον η κ. Παπαρήγα είπε ότι πλέον η φτώχεια θεωρείται ως προϊόν των «ανθρώπων» και όχι του καπιταλισμού, ενώ επικαλούμενη και την απεργία πείνας 3 αμμοβολιστών στην Γαλλία, είπε ότι «800 ναυτεργάτες προωθήθηκαν στην Γαλλία και έτσι κρύβεται η ανεργία».

    «Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και του Μάαστριχτ που αν το είχαμε ψηφίσει δεν ξέρω για το ΚΚΕ, μπορεί και να υπήρχε αλλά θα ήταν άχρηστο» είπε, χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

    «Απαιτείται κίνημα που θα τα σαρώσει και θα τα ανατρέψει όλα» είπε η κ. Παπαρήγα.

    Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι αυτό δεν μπορεί να αντιπολιτευθεί την ΝΔ από θέσεις διαφορετικού προγράμματος και στρατηγικής, ενώ σε ότι αφορά τον ΣΥΝασπισμό είπε ότι «παίζει σε δύο ταμπλό».

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επικαλούμενη στοιχεία σχετικών νομοθεσιών από το 1992 και μετά είπε ότι «από τότε ξεκίνησαν οι ιδιωτικοποιήσεις», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «κάνει απεργία για το «νεοδημοκρατικό κομμάτι».

    «Το ΚΚΕ δεν μπορεί να παίξει με αυτά, απέναντι στον λαό υπάρχει μια αλυσίδα γεγονότων και εμείς δεν διαμορφώνουμε την στρατηγική μας με βάση την κάλπη» είπε η κ. Παπαρήγα.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στην συμφωνία που υπεγράφη με την Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία 8 ιδρυμάτων που θα αναλάβουν πιλοτικό πρόγραμμα σε 58 σχολεία, εγκάλεσε τον υπουργό Παιδείας για την συμφωνία αυτή, λέγοντας πως αποτελεί πρόκληση, και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα αντιπαλαίψει αποφασιστικά σε αυτά τα προγράμματα, τονίζοντας πως δεν «θέλουμε τα 8 ιδρύματα να αγκαλιάσουν τα σχολεία, «παράγοντας σύγχρονα τούβλα» και το χειρότερο, χειραγώγηση των παιδιών, μαζί με το «παραδάκι».

    «Αν ήθελαν, ας έκαναν προσφορά στον κρατικό προϋπολογισμό» για την Δημόσια Παιδεία, κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    [04] ''Δώρο ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση''

    "Δώρο" του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση,χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας,στην ομιλία του στην Βουλή,ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας πρώτον ότι η ΝΔ "δεν συνθλίβεται (λόγω της πρότασης) αλλά αντίθετα συσπειρώνεται" και δεύτερον ότι με την πρόταση κι ενώ συζητάμε το "Σκοπιανό" η κυβέρνηση θα "μείνει για τους επόμενους έξι μήνες στο απυρόβλητο".

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για πολλά δυσμενή στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει αποδείξεις για τα όσα ανέφερε περί σχέσεων της "υπόθεσης Ζαχόπουλου"με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

    Ο κ.Καρατζαφέρης ανέφερε ότι αν η κυβέρνηση αποφάσισε να μπεί στο ενεργειακό παιχνίδι με την Ρωσία κι οι ΗΠΑ επειδή δεν το θέλουν δημιούργησαν το σκάνδαλο Ζαχόπουλου τότε το θέμα είναι σοβαρό και τόνισε ότι "αν ο πρωθυπουργός φέρει αποδείξεις θα το ψηφίσω με τα δυό μου χέρια" και πρόσθεσε ότι "αν δεν έλθουν αποδείξεις τότε μιλάμε για επικοινωνιακά τρίκ".

    Επιπλέον ανέφερε ότι θα περίμενε από τον πρωθυπουργό να πεί ότι "ήταν λάθος η επιλογή του κ. Ζαχόπουλου".

    "Αν πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι είναι στο στόχαστρο των ΗΠΑ,τότε να τους καθίσει στο σκαμνί με το θέμα των υποκλοπών",είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Αναφερόμενος στο θέμα των "δομημένων ομολόγων",ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναρωτήθηκε "ποιος πήγε φυλακή;".

    Ο κ.Καρατζαφέρης αναρωτήθηκε,επίσης,"που είναι ο Ζορμπάς και η Επιτροπή για το "βρώμικο χρήμα και πότε έγινε ένας διαγωνισμός του υπουργείου Αμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα",ενώ αναφέρθηκε και στις "υπόγειες διαδρομές Βγενόπουλου-Deutsche Telecom,από τις οποίες ο κ. Βγενόπουλος οφελήθηκε με πάνω από 300 εκατ.ευρώ".

    "Είναι μόνο ο Βγενόπουλος",είπε ο κ. Καρατζαφέρης,ο οποίος στην συνέχεια μίλησε για "το κόλπο με τον άλλο "Γερμανό", όπου η εξαγορά έγινε χωρίς αντίδραση από κανένα, ενώ και κάποιοι έφευγαν από την αίθουσα (της Βουλής)".

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και "στο κόμμα που κόπτεται για τον καπιταλισμό",είπε ότι "η κ. Αγγελοπούλου είναι η χειρότερη μορφή καπιταλισμού"και πρόσθεσε ότι "όταν το κεφάλαιο "τα δίνει" απαλλάσσεται κάθε κριτικής".

    Ο Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κυβέρνηση "συναγωνίζεται το ΠΑΣΟΚ στα σκάνδαλα και με την πολιτική της του επιτρέπει να γίνεται τιμητής" και έθεσε το ερώτημα αν "ο κ.Λασκαρίδης που πήρε τα μεγάλα καζίνο έπραξε ό,τι προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε στην Πάρνηθα". "Ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει,αλλά και ο φίλος τον φίλο εν κόλποις ανέχεται",σημείωσε.

    Επίσης,εκτός του κ. Λασκαρίδη,ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στον κ. Βασιλάκη της Aegean,λέγοντας ότι "κλείνετε την Ολυμπιακή για λογαριασμό του", επισημαίνοντας ότι η Aegean "μόλις έμαθε για το κλείσιμο της Ολυμπιακής παρήγγειλε τα περισσότερα Airbus από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία".

    Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή,ο κ.Καρατζαφέρης επικαλέσθηκε και εθνικούς κινδύνους,καθώς,όπως είπε,"σε περίπτωση ανάγκης η Ολυμπιακή μετατρέπεται σε Σμηναρχία Μάχης".

    Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική,ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "το βέτο το βάλατε στο πρόθεμα και όχι στο "Μακεδονία",ενώ έθεσε και το ερώτημα "αν έχετε μυστικές υπηρεσίες" καθώς,όπως είπε,"ουδείς ασχολήθηκε με το ποιος είναι ο κ. Νίμιτς,ο οποίος έχει θέση στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Τζώρτζ Σόρος,του άτυπου ιδιοκτήτη των "Σκοπίων",στην Βουδαπέστη".

    Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης χρέωσε στην κυβέρνηση "δόλο και εξαπάτηση", καθώς "δεν είπε τίποτα για σύνθεση ονομασία πριν τις εκλογές" και την χαρακτήρισε "επικίνδυνη για τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων".

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η ένταξη των ενδιαφερομένων χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα επικυρώνεται από τον ελληνικό λαό,καθώς αυτό "συνιστά την μόνη εγγύηση".

    Επίσης,απευθυνόμενος στην Αριστερά,έθεσε το ερώτημα "είστε απονήρευτοι ότι υπηρετείτε την Νέα Τάξη Πραγμάτων;".

    Ο κ.Καρατζαφέρης τάχθηκε,τέλος,υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Ασφαλιστικό και για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    [05] Τη Δευτέρα η ψήφιση του ν/σ

    Τη Δευτέρα στις 19:00 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας για τη "Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης".

    Μετά από ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, η ερχόμενη Δευτέρα μετατρέπεται από ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ημέρα νομοθετικού έργου, ώστε να συνεχιστεί η διακοπείσα - λόγω της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ -συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο "Μέτρα για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών".

    Σε αυτή τη συζήτηση θα ενταχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Μετά την ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται κι η κατάθεση προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η συζήτηση επ' αυτών των προτάσεων μπορεί να ολοκληρωθεί σε έως και τρεις συνεδριάσεις.

    Για να προκηρυχτεί δημοψήφισμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαιτούνται τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (180/300).

    [06] Ελληνική γωνιά στο Μόντρεαλ

    Την αναγγελία για τη μεταμόρφωση της Παρκ Αβενιου του Μόντρεαλ σε "ελληνική" λεωφόρο πρόκειται να κάνει ο δήμαρχος της πόλης Ζεράλντ Τραμπλέ κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στην Ελληνική Κοινότητα.

    Ο δήμαρχος Ζεράλντ Τραμπλέ θα δείξει τις μακέτες των πυλών του ελληνικού δρόμου, του οποίου η μεταμόρφωση θα αρχίσει απο την άνοιξη. Οι προτάσεις για την ονομασία της ελληνικής ζώνης, που θα πιάνει απο την οδό Van Horn μέχρι την Mount Royal παίζονται ανάμεσα στο Agora, Greek Quartier και Greek Village.

    Ο δήμαρχος του Μόντρεαλ Ζεράλντ Τραμπλέ και η δήμαρχος της περιοχής Ελένη Φωτόπουλος είναι αποφασισμένοι να δώσουν ελληνική χροιά στην ομορφότερη λεωφόρο του Μόντρεαλ, όπου πρωτοκατοίκησαν οι Ελληνες μετανάστες διατηρώντας ακόμη ιδιοκτησίες σε ακίνητα.

    Η μεταμόρφωση των "Παρκαβενέικων" (όπως αποκαλούν οι Ελληνες την περιοχή) σε ελληνική γωνιά θα προσδώσει στην περιοχή ελληνικό χρώμα, καθιστώντας την ελκυστική για όλους τους κατοίκους του Μόντρεαλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2008 - 23:30:28 UTC