Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 20 Μαίου οι πανελλαδικές
  • [02] Συγχώνευση ταχυδρομείων

  • [01] Στις 20 Μαίου οι πανελλαδικές

    Από την Τρίτη 20 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν στις 21 Ιουνίου.

    Το πρόγραμμα των απολυτηρίων εξετάσεων της τελευταίας τάξης των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, των ειδικών εισαγωγικών εξετάσεων Β΄κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) και κατόχων πτυχίου ειδικότητας των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

    Επίσης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψηφίων για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) για το τρέχον έτος.

    Ετσι οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Γ΄τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων και για την Δ΄τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 4 μέχρι και 18 Ιουνίου,με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

    Οι απολυτήριες εξετάσεις Γενικού Λυκείου, σε εθνικό επίπεδο θα αρχίσουν την Τρίτη 20 Μαΐου. Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

    Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθημάτων της Δ΄Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, αρχίζουν τη Δευτέρα 19 Μαΐου.

    Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου.

    Η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ ορίσθηκε από τις 19 Ιουνίου μέχρι 27 Ιουνίου.

    [02] Συγχώνευση ταχυδρομείων

    Η Σουηδία και η Δανία ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των ταχυδρομείων των δύο χωρών, που απασχολούν συνολικά 50.000 ανθρώπους και έχουν αθροιστικά ετήσια έσοδα 45 δις κορόνες ή 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Το σουηδικό κράτος και οι υπάλληλοι των Σουηδικών ταχυδρομείων θα έχουν το 60% των μετοχών της νέας εταιρίας, ενώ το 40% της νέας επιχείρησης θα ανήκει στην κυβέρνηση της Δανίας, τους υπαλλήλους των ταχυδρομείων της Δανίας καθώς και στην ιδιωτική επιχείρηση CVC Capital Partners.

    Διευθύνων σύμβουλος της νέας ταχυδρομικής υπηρεσίας θα είναι ο Έρικ Όλσον, σημερινός διευθύνων σύμβουλος της σουδικής Posten, ενώ πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο ομόλογός του στην Post Denmark, Φριτς Σουρ. Ο τελευταίος υποσχέθηκε ότι η νέα εταιρία θα δίνει στους πελάτες της στις δύο χώρες "μεγαλύτερες δυνατότητες". Ο Όλσον επικαλέσθηκε τις "ταχείες αλλαγές" και τον αυξημένο διεθνή ανταγωνισμό ως παράγοντες που συνέβαλαν στην απόφαση της συγχώνευσης, καθώς "οι ταχυδρομικές αγορές απορρυθμίζονται και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες θέτουν προκλήσεις στις παραδοσιακές ταχυδρομικές επιχειρήσεις".

    Η νέα εταιρία θα διατηρήσει τους διακριτικούς τίτλους των δύο επιχειρήσεων στην κάθε χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 April 2008 - 7:30:26 UTC