Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αυτοπεποίθηση για την πορεία της πατρίδας»

  • [01] «Αυτοπεποίθηση για την πορεία της πατρίδας»

    "Τα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει όλες εκείνες τις δυνάμεις για να προασπίζει τα συμφέροντά της. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό", τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό από το Βουκουρέστι όπου συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

    Ο Πρωθυπουργός επισήμανε στο μήνυμά του πως η ΠΓΔΜ θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μόνο αν λυθεί το θέμα της ονομασίας. "Είχα πει σε όλους τους τόνους ότι μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση. Αυτό και έπραξα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Σημείωσε δε ότι η αποφασιστικότητα και τα επιχειρήματα, όταν χρησιμοποιούνται σωστά έχουν αποτελέσματα.

    "Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έδωσε έναν σκληρό αγώνα. Ασκεί την εξωτερική της πολιτική με αυτοπεποίθηση, με αποφασιστικότητα, με σύνεση". Στην διαπραγμάτευση του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο πρωθυπουργός, επαναλάβαμε τα ισχυρά επιχειρήματά μας. Δεν απομονωθήκαμε όπως ίσως κάποιοι φοβούνταν. Αντίθετα βρήκαμε συμπαραστάτες. Το θέμα δεν τελειώνει εδώ, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αυτό που τελειώνει, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, είναι η ψευδαίσθηση εκείνων που νομίζουν ότι μπορούν να συμμετέχουν στο διεθνές γίγνεσθαι χωρίς να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. "Οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ' όλους" τόνισε.

    "Είμαστε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου, νιώθω υπερήφανος για όσα πετυχαίνουμε μαζί", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Στόχος μας δεν είναι να ταπεινώσουμε τους γείτονες αλλά να τους ενισχύσουμε να σταθούν στα πόδια τους. Επιδιώκουμε λύση που να σέβεται τις ευαισθησίες όλων.

    Απηύθυνε δε νέα πρόσκληση προς την πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας να συμμετάσχει στο πλαίσιο του ΟΗΕ στην διαδικασία για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Η Ελλάδα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, έχει όλες εκείνες τις δυνάμεις για να προασπίζει τα συμφέροντά της."Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Πίστευα και πιστεύω πως ο κομματικός ανταγωνισμός πρέπει να μένει μακριά από τα εθνικά θέματα, γιατί δεν ωφελεί την Πατρίδα. Να θυμόμαστε πάντα πως μια εξωτερική πολιτική ήρεμης αυτοπεποίθησης, με ξεκάθαρη στρατηγική και συστηματική δουλειά, μπορεί να φέρει αποτελέσματα".

    Είμαστε μια κοινωνία είπε ο πρωθυπουργός που σήμερα δικαιούται να νιώθει αυτοπεποίθηση, οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά μπορούμε με πολύ δουλειά και συστηματική προσπάθεια να λύσουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα. Έκλεισε το μήνυμά του ευχαριστώντας τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη του.

    Δηλώσεις υπουργού Εξωτερικών

    Απόλυτα ικανοποιημένη από την εξέλιξη των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την πρόσκληση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι η ελληνική κυβέρνηση καθώς πέτυχε πλήρως τους στόχους της.

    Όπως, άλλωστε, αποτυπώνεται στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν ότι πρόσκληση για ένταξη της ΠΓΔΜ θα δοθεί όταν επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της γείτονος.

    Σε δηλώσεις που έκανε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά το πέρας των πρωϊνών εργασιών της Συνόδου, τόνισε ότι στο κείμενο των συμπερασμάτων δεν μπορεί να υπάρξουν παρερμηνείες και δεν υπάρχουν χρονικά όρια για τη λύση του ζητήματος της ονομασίας. Υπάρχει ευχή για όσο το δυνατόν πιο σύντομη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας, ανέφερε η κα Μπακογιάννη.

    Η υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα προς το λαό της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει καλά και φιλικά αισθήματα απέναντί του. "Επιθυμούμε να δούμε τα Σκόπια να μπαίνουν στο ΝΑΤΟ, προϋπόθεση όμως, είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη. Και πρόσθεσε ότι θα δουλέψουμε υπό τον κ. Νίμιτς και ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τη γείτονα, η κα Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε ότι η χώρα μας δεν θέλει να επιβάλει ονομασία, αλλά να συμφωνήσουμε σε ένα κοινώς αποδεκτό όνομα.

    Εξηγώντας γιατί η χώρα μας απέρριψε την πρόταση των Αμερικανών για ένταξη της ΠΓΔΜ με την προσωρινή τους ονομασία, η κα Μπακογιάννη είπε ότι δεν ήταν μια πρόταση η οποία θα έλυνε το πρόβλημα, απλώς θα το κουκούλωνε και ακολούθως σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τη θέληση και το έχει δείξει να βοηθήσει την ένταξη της ΠΓΔΜ.

    Σε ερώτηση εάν η χώρα μας ακολουθήσει την ίδια τακτική και το Σεπτέμβριο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η κα Μπακογιάννη απάντησε ότι η αποφασιστικότητα που έδειξε η κυβέρνηση έφερε αποτελέσματα. Η περαιτέρω πολιτική μας θα είναι με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα.

    Ανέφερε, τέλος, ότι το μήνυμα είναι δυνατό και ότι η Ελλάδα πέτυχε τους διπλωματικούς στόχους που είχε θέσει. Από εδω και στο εξής θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια, είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλό για την σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή.

    Βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

    Καθαρό βέτο στο αίτημα για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έθεσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

    Μιλώντας στο δείπνο των ηγετών ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε τις ελληνικές θέσεις και επισήμανε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων, εάν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

    Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς, επίσης, του Λουξεμβούργου και της Ισλανδίας. Με κατανόηση είδαν την ελληνική τοποθέτηση οι ηγέτες της Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας. Αντίθετοι στις ελληνικές θέσεις και υπέρ της άνευ όρων ένταξης των Σκοπίων τάχθηκαν οι ηγέτες της Τουρκίας, Σλοβενίας, Τσεχίας, Εσθονίας και Λιθουανίας. Λιγότερο θερμοί, αλλά στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι ηγέτες της Δανίας, της Βουλγαρίας και της Νορβηγίας. Ενώ, δεν πήραν καθόλου θέση οι ηγέτες του Καναδά, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.

    Ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων ήταν ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι "είμαστε αλληλέγγυοι με τους Ελληνες, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Εχω ουγγαρέζικες ρίζες, αλλά έχω και ελληνικές και τις αποδέχομαι πλήρως".

    Του δείπνου των ηγετών προηγήθηκε μικρή δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ελληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με όλους τους ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους.

    Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

    "Η Μακεδονία εκπλήρωσε όλα τα απαραίτητα κριτήρια για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αλλά η υποψηφιότητά της μπλοκαρίστηκε από την Ελλάδα", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, στο Βουκουρέστι, μετά την ανακοίνωση ότι η χώρα του δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

    Ερωτηθείς για το ποιος μπλόκαρε την ένταξη, ο κ. Μιλόσοσκι απάντησε πως "όλες οι χώρες υποστήριξαν την ένταξη της Μακεδονίας, με εξαίρεση την Ελλάδα".

    Σε ό,τι αφορά το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Μιλόσοσκι δήλωσε πως "δυστυχώς, η Ενδιάμεση Συμφωνία παραβιάστηκε, γι' αυτό και η κυβέρνηση (των Σκοπίων) θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το ζήτημα".

    Κλίμα απαισιοδοξίας, με αιχμηρά και ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια κατά της Ελλάδας, καλλιεργείται από τον Τύπο των Σκοπίων.

    Η εφημερίδα "Βεστ", στο πρωτοσέλιδο της δεύτερης έκδοσής της έχει υπέρτιτλο "Κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας" και κύριο τίτλο "Η Ελλάδα, ο μοναδικός μας εχθρός", ενώ η "Ντνέβνικ", η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, κυκλοφορεί με τίτλο "Η Ελλάδα εμπόδισε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ".

    Ο Τύπος των Σκοπίων υπερτονίζει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υποστήριξαν σθεναρά την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η εφημερίδα "Βρέμε" έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: "Ο Μέγας Μπους αγωνίζεται για τη Μακεδονία".

    Οι τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων έχουν συνεχή ροή από το πρωί σχετικά με όλες τις εξελίξεις από τη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου. Τοπικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι, οι οποίοι συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις, σημειώνουν ότι η Ελλάδα άσκησε "ηχηρό βέτο" στην πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή θα έχει μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Προσθέτουν ότι η αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα σε πολιτικό επίπεδο κινδυνεύει να περάσει σε επίπεδο κοινωνιών.

    Το κείμενο των συμπερασμάτων για την ΠΓΔΜ

    H πρόσκληση ένταξης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ συναρτάται με την επίλυση του προβλήματος της οριστικής ονομασίας της. Αυτό αναφέρει σε γενικές γραμμές η σχετική με την ΠΓΔΜ παράγραφος του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, αισθήματα ικανοποίησης στην ελληνική διπλωματία.

    Αναλυτικότερα, στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, αφού αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχει καταβάλει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας, καθώς και η συμβολή της στην επάνδρωση των νατοϊκών αποστολών, αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι πολλοί, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, εργάσθηκαν σκληρά για την επίλυση του προβλήματος, αυτό - προς λύπη της Συμμαχίας - δεν συνέβη.

    Κατόπιν τούτου, η Ατλαντική Συμμαχία δηλώνει πως ενθαρρύνει την χωρίς καθυστέρηση επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, ώστε να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό αμοιβαίως αποδεκτή λύση, η οποία ευθύς αμέσως θα ανοίξει την πόρτα του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.

    Για να καταλήξει το ΝΑΤΟ στην ανακοίνωση αυτή, απαιτήθηκαν σκληρές διπλωματικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας, οι οποίες όπως φάνηκε από τις σημερινές και χθεσινές τοποθετήσεις των ηγετών του ΝΑΤΟ, σε μεγάλο βαθμό απέδωσαν.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους, ο οποίος είχε - τα τελευταία εικοσιτετράωρα - καταστήσει σαφές ότι επιθυμούσε την άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εμφανίσθηκε σχετικώς διαλλακτικός, λέγοντας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη σύνοδο ότι ναι μεν, δεν είναι ικανοποιημένος από τη μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει σκληρά λόγια «για φίλους και συμμάχους».

    Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι η Ελλάδα νομιμοποιείται να θέτει τις απαιτήσεις της στο ΝΑΤΟ, ότι η Γαλλία τής συμπαρίσταται και κατέληξε διατυπώνοντας την ευχή να λυθεί σύντομα το πρόβλημα της οριστικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Ανάλογη συμπαράσταση προς την Ελλάδα επέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους και οι πρωθυπουργοί πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

    Ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, για παράδειγμα, έκανε λόγο για «καλά τεκμηριωμένες ελληνικές θέσεις», ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος άλλωστε από χθες είχε διατυπώσει τη στήριξή του στις ελληνικές θέσεις.

    Κατανόηση στις ελληνικές θέσεις επέδειξαν επίσης οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Βουλγαρίας, της Ισλανδίας της Ουγγαρίας, του Καναδά κ.ά. οι οποίοι ωστόσο τόνισαν την ανάγκη να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα της ονομασίας, ενώ μάλλον επιφυλακτικότεροι ήταν οι εκπρόσωποι χωρών με σαφέστατη φιλοατλαντική άποψη, αρχής γενομένης από τους εκπροσώπους των χωρών της Βαλτικής.

    Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε και αυτός ότι αντιλαμβάνεται τις ελληνικές θέσεις, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να υπάρξει πρόσκληση στην ΠΓΔΜ, αφού η πρόσκληση δεν σημαίνει αυτόματη ένταξη.

    Πρόσκληση σε Αλβανία και Κροατία

    Από τους ηγέτες της συμμαχίας που συνεδρίασαν σήμερα στο Βουκουρέστι, προσκλήθηκαν να ενταχθουν στο ΝΑΤΟ η Αλβανία και η Κροατία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ.

    Επίσης, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να δεσμευτούν ότι θα δεχθούν τη Γεωργία και την Ουκρανία στους κόλπους τους, αλλά τους αρνήθηκαν προς το παρόν το επίσημο καθεστώς των υποψηφίων που οι δύο χώρες ζητούσαν.

    "Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας και της Γεωργίας και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν ότι αυτές οι δύο χώρες θα γίνουν μια μέρα μέλη της συμμαχίας", δήλωσε ο Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, ο οποίος διάβασε στους δημοσιογράφους το κείμενο του ανακοινωθέντος.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δεν σχολίασε σήμερα το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε τελικά για τη Γεωργία και την Ουκρανία, χαιρέτισε όμως την πρόσκληση που έγινε στην Αλβανία και την Κροατία για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε τη λύπη του που δεν έγινε το ίδιο και με την ΠΓΔΜ.

    "Είμαι ευτυχής που η συμμαχία συμφώνησε να προσκαλέσει την Αλβανία και την Κροατία να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ", δήλωσε στη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

    "Εκφράζουμε τη λύπη μας που δεν καταφέραμε να βρούμε μια συναίνεση" όσον αφορά την ΠΓΔΜ, το όνομα της οποίας έχει προκαλέσει διένεξη με την Ελλάδα, δήλωσε. "Το πρόβλημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί γρήγορα", πρόσθεσε.

    Ο Μπους δεν κατονόμασε τη Γεωργία και την Ουκρανία, αλλά δήλωσε πως "η πόρτα πρέπει να παραμείνει ανοικτή" και οι υποψήφιοι πρέπει να τύχουν μιας "πλήρους και δίκαιης" εξέτασης των υποψηφιοτήτων τους.

    Το ΝΑΤΟ έκανε σαφές στο Βουκουρέστι πως "η διαδικασία της διεύρυνσης θα συνεχιστεί", είπε ο αμερικανός πρόεδρος, απευθύνοντας ένα καθαρό μήνυμα προς τη Ρωσία την παραμονή της διεξαγωγής του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, με το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

    Η ατζέντα της Συνόδου

    Το πρωί της Παρασκευής προβλέπεται η έναρξη της Συνόδου των Εργασιών της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας με θέμα «ΝΑΤΟ-Ουκρανία», όπου θα υπάρξουν εισαγωγικές παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και του Προέδρου της Ουκρανίας και αργότερα θα συγκληθεί η Σύνοδος Εργασίας της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

    Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί αργότερα και στις 2 το απόγευμα ο Κώστας Καραμανλής θα αναχωρήσει από το Βουκουρέστι για την Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2008 - 19:30:22 UTC