Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για θέματα του υπ. Ανάπτυξης
  • [02] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή για θέματα του υπ. Ανάπτυξης

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ.Κώστα Καραμανλή, συνεδριάζει στις 11 το πρωί, η κυβερνητική επιτροπή για θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφη.

    Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο δείπνο στο 12ο συνέδριο του Εconomist.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Καραμανλής αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν είναι εύκολο θέμα και έστειλε εκ νέου μήνυμα προς τη γειτονική χώρα να ανταποκριθεί ώστε να βρεθεί σύντομα λύση.

    Χαράξαμε μια στρατηγική, τόνισε ο πρωθυπουργός, την οποία ακολουθούμε με συνέπεια και σημείωσε ότι με αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Ελπίζουμε, είπε ο κ. Καραμανλής, να ανταποκριθεί και η άλλη πλευρά για να βρεθεί σύντομα λύση.

    Στο διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσία των δημοσιογράφων, ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι ήταν επιτυχία το Βουκουρέστι, σημειώνοντας ότι δημιουργεί μια καινούργια αφετηρία.

    Περάσαμε ένα δύσκολο κάβο, παρατήρησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η πορεία θα είναι μακρά, εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

    Ο Κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι το Βουκουρέστι δίνει έναν καινούργιο αέρα αισιοδοξίας, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές.

    Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης

    Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Φώλιας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν σχετικά με θέματα ενέργειας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο να αποτελέσει η Ελλάδα ενεργειακό κόμβο-κλειδί στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με στόχο τη διασφάλιση εγγυημένης επάρκειας ενέργειας αλλά και να αποτελέσει έναν αξιόπιστο διαμετακομιστικό κέντρο ενεργειακών πόρων.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν επεκτείνεται η συνεργασία με τους Ρώσους στον ενεργειακό τομέα, ο κ. Φώλιας σημείωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία και πρόσθεσε ότι ο αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ήδη προχωρεί σε εταιρικό επίπεδο.

    Πάντοτε, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης συνεργαζόμαστε με όλους όσους έχουν κάτι να προσφέρουν προς όφελος των στόχων που επιδιώκουν.

    Σε άλλη ερώτηση για την ακρίβεια, ο κ. Φώλιας ανέφερε ότι έχουν γίνει αρκετά αλλά όχι όλα, σημειώνοντας ότι δεν κατανικάται η ακρίβεια από τη μια μέρα στην άλλη.

    Σημείωσε ότι έχουν ανακοινωθεί 41 μέτρα τα οποία όπως είπε έγιναν ευνοϊκά δεκτά από την αγορά και την κοινωνία και κάθε 15 μέρες ανακοινώνοντας όσα μπαίνουν σε εφαρμογή. Ηδη, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, εφαρμόζονται δώδεκα από τα μέτρα και συνεχίζει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση του ελέγχου της οποιασδήποτε δυσλειτουργίας της αγοράς. Ο κ. Φώλιας υπογράμμισε, ότι όπου υπάρχει παραβάτης θα υπάρχει και σκληρή τιμωρία.

    Τέλος, σε άλλη ερώτηση σχετικά με το κλίμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και αν ανησυχεί, σημείωσε ότι η οικονομία προηγείται πάντοτε των οποιονδήποτε προεκτάσεων και εξέφρασε την άποψη ότι όλα θα εξομαλυνθούν χωρίς μεγάλα προβλήματα.

  • ** Την Τετάρτη το πρωί θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο της Ν.Δ., υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Την Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

    [02] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

    Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί εως τις 4 το απόγευμα, πραγματοποιεί σήμερα η ΕΣΗΕΑ, για το ασφαλιστικό. Επίσης, σημέρα διεξάγεται η Γενική Συνέλευση των μελών της 'Ενωσης.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ που συμμετέχει στη στάση εργασίας δεν θα μεταδίδει ειδήσεις το διάστημα αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 April 2008 - 8:30:18 UTC