Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Εξεταστική Επιτροπή για τα ομόλογα
  • [03] "Φτώχεια και ακρίβεια"
  • [04] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

  • [01] Συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την Οικονομία θα διεξαχθεί στις 10.30 το πρωί.

    Το βράδυ, ο κ. Κ.Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν του κ.Λεωνίδα Κύρκου.

    Συνέντευξη Κ.Καραμανλή

    Την επιθυμία της Ελλάδας να λυθεί στις σχετικές διαπραγματεύσεις το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ με δίκαιο τρόπο, γι αυτό και η ίδια δέχθηκε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει για όλους, τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», επισημαίνοντας συγχρόνως πως εναπόκειται στα Σκόπια να δείξουν συμβιβαστική διάθεση και να συναντήσουν την Ελλάδα στο ήμισυ της διαδρομής.

    Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός, με τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει για όλους, θα εγκαταλειφθούν οποιεσδήποτε επεκτατικές διαθέσεις, πάθη και μίση του παρελθόντος.

    Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Καραμανλής αναφέρει πως τελικός στόχος είναι η επανένωση της νήσου. Η Ελλάδα υποστηρίζει την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών. Το πλαίσιο για τη δημιουργία ενός διζωνικού ομοσπονδιακού κράτους με δύο εθνότητες είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο πρωθυπουργός τονίζει την προθυμία της Αθήνας για πλήρη ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία και προσθέτει πως το κλίμα έχει ήδη βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας αναφέρει πως αυτή έχει προχωρήσει με ενθουσιασμό στην προσπάθεια προσαρμογής της στα ευρωπαϊκά «στάνταρτ» όμως η προσπάθεια αυτή έχει χάσει την αρχική της δυναμική.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Καραμανλής υπάρχουν κριτήρια που πρέπει να εκπληρωθούν προκειμένου η Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δεν πρόκειται για εύκολο εγχείρημα.

    Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται ανοικτά από την κοινή γνώμη και τις ηγεσίες συγκεκριμένων χωρών-μελών ως προς τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, τονίζει πως η απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ελήφθη από την ίδια την ΕΕ, για το λόγο αυτό η Ελλάδα υποστηρίζει ότι την πλήρη εκπλήρωση των κριτηρίων από την Τουρκία, θα πρέπει να επακολουθήσει η πλήρης ένταξή της.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως κατά τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν του είχε τονίσει την εποικοδομητική στάση της Κύπρου έναντι της Τουρκίας, επισημαίνοντάς του συγχρόνως πως το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών είναι κάτι το αυτονόητο και δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Όπως σημειώνει, στο τέλος του 2008 η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και ο ίδιος ελπίζει ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί μέχρι τότε στις υποχρεώσεις της και θα αποφύγει δυσάρεστες συνέπειες.

    Ο προσδιορισμός των συνόρων της ΕΕ αποτελεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό , ουσιώδες ζήτημα, η ΕΕ δεν μπορεί να διευρύνεται ασταμάτητα και θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι μια μεγάλη Ευρώπη μπορεί επίσης να λειτουργεί αποτελεσματικά και να είναι ισχυρή, ενώ θα πρέπει να αναπτυχθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ΕΕ και τους πολίτες της.

    Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην είσοδο λαθρομεταναστών σημειώνει πως η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης επιβαρύνεται σε μεγάλο βαθμό, συμμετέχει στις προσπάθειες της ΕΕ για σύναψη και εφαρμογή συμφωνιών με τρίτες χώρες για την επαναπροώθηση μεταναστών. Ο πρωθυπουργός θεωρεί, όπως λέει, ότι αυτές οι συμφωνίες είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και επισημαίνει πως για τους νόμιμους μετανάστες η Ελλάδα επιθυμεί την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση.

    Η συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην «Κουρίρ» συνοδεύεται από αναφορά στην πολιτική του καταγωγή - με παραπομπές στο θείο του, Κωνσταντίνο Καραμανλή - και από βιογραφικό σημείωμα.

    Συνάντηση πρωθυπουργού με Δ.Σιούφα

    Η Συνταγματική Αναθεώρηση θα είναι το πρώτο θέμα που θα εισαχθεί σε συζήτηση στη Βουλή αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα, μετά από απόφαση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρης Σιούφας, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

    Ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με τον κ. Καραμανλή το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και συζήτησαν για το κοινοβουλευτικό έργο, ενώ τον ενημέρωσε και για την έβδομη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, στη Σόφια.

    Στη διάσκεψη αυτή όπως είπε ο κ. Σιούφας, συζητήθηκαν θέματα κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη, σημειώνοντας ότι τα Κοινοβούλια μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση των διμερών και πολυμερών σχέσεων και να συμβάλλουν ώστε η περιοχή να γίνει περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας.

    Συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αντήλλαξαν απόψεις αλλά και ευχές ενόψει του Πάσχα καθώς ο ίδιος αναχωρεί για την Κρήτη, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων υπογράμμισε ότι "δεν νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή να προχωρήσουμε". Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι επισπεύδουσα και σημείωσε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και τα Σκόπια θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους, καθώς η Αθήνα δεν βιάζεται.

    Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν επιτυχία για την ελληνική πλευρά το Βουκουρέστι και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη για να βρεθεί λύση με σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα του ΟΤΕ, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σκληρός λέγοντας ότι "δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ο κ. Παπανδρέου είχε υπογράψει ότι θα υπάρχει μία μετοχή στον ΟΤΕ και πούλησε το 62%".

    [02] ΠΑΣΟΚ: Εξεταστική Επιτροπή για τα ομόλογα

    Με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών θα συναντηθεί το μεσημέρι ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για τη διερεύνηση του θέματος των δομημένων ομολόγων, ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου.

    Στη σχετική επιστολή, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για «συγκάλυψη των διαστάσεων ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, το οποίο συγκλόνισε κυριολεκτικά την κοινή γνώμη» και στο οποίο συνέπραξαν άμεσα ή έμμεσα, «υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και μέλη της διοίκησης των ασφαλιστικών ταμείων που διόρισε η ίδια».

    Το ΠΑΣΟΚ, προτείνει για την Εξεταστική Επιτροπή, να διερευνήσει τα παρακάτω ζητήματα:

    1. Γιατί η Κυβέρνηση προώθησε στα Ασφαλιστικά Ταμεία δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου;

    2. Γιατί η έκδοση των «αμαρτωλών» ομολόγων έγινε «εν κρυπτώ και παραβύστω» με αδιαφανείς διαδικασίες;

    3. Γιατί η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τους ακριβείς όρους έκδοσης όλων των σχετικών συμβάσεων που αφορούν τα δομημένα ομόλογα;

    4. Γιατί, με ποιους και πώς έγινε η διακίνηση των δομημένων ομολόγων προτού εκδοθούν;

    5. Ποια Ασφαλιστικά Ταμεία αγόρασαν από τις αρχές του 2005 μέχρι σήμερα, σύνθετα δομημένα ομόλογα, σε ποια τιμή, σε ποιες ημερομηνίες, μέσα από ποιες διαδικασίες και ποιο είναι το ποσό των προμηθειών που έχουν καταβληθεί για κάθε συναλλαγή;

    6. Ποια Ασφαλιστικά Ταμεία εκποίησαν, την ίδια περίοδο, ομόλογα σταθερής απόδοσης;

    7. Ποιες χρηματιστηριακές εταιρείες, τράπεζες ή επενδυτικοί οργανισμοί του εσωτερικού ή του εξωτερικού συνέπραξαν για την διαμόρφωση των σύνθετων δομημένων ομολόγων και με ποια διαδικασία επιλέχθηκαν από τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων;

    8. Ποια Ασφαλιστικά Ταμεία συνήψαν δάνεια προκειμένου να αγοράσουν δομημένα ομόλογα, με ποιες τράπεζες, ελληνικές και ξένες, με ποιους όρους και μέσα από ποιες διαδικασίες;

    9. Ποιο είναι το ύψος της ζημίας που έχει υποστεί κάθε Ταμείο από την εκποίηση ομολόγων σταθερής απόδοσης και την αγορά δομημένων ομολόγων;

    10. Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τα αποθεματικά των ταμείων και τη βιωσιμότητά τους;

    11. Γιατί αδρανοποιήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδος;

    12. Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός παρακολούθησης διαχείρισης των αποθεματικών από το εποπτεύον Υπουργείο, από τη στιγμή μάλιστα που εγκαινιάστηκαν επικίνδυνες επενδυτικές πρακτικές;

    13. Ποιοι δημόσιοι οργανισμοί ή εταιρείες, στις οποίες το ελληνικό δημόσιο κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό ή ασκεί μέσω εκπροσώπων του τη διοίκηση, είχαν αγοράσει και από ποιους εγχώριους ή διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, διάφορων ονομασιών και τύπων δομημένα ομόλογα;

    «Ζητάμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν επιτέλους άμεσα όλες οι βασικές πτυχές της υπόθεσης, να σπάσει το απόστημα που βαρύνει την ελληνική κοινωνία, να πληροφορηθούν οι πολίτες το μέγεθος του σκανδάλου και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες σε όσους συνέβαλαν στη διάπραξή του» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    «Με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, το ΠΑΣΟΚ θέλει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν, να αναζητηθούν ευθύνες σε επίπεδο υπουργών και στον ίδιο τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη, και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση συγκαλύπτει το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται γνωστοί και φίλοι του πρωθυπουργού».

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εξεταστική επιτροπή γιατί «το σκάνδαλο αυτό αφορά την περιουσία των ταμείων».

    Για τον ΟΤΕ

    «Δυστυχώς ο κ. Ρουσόπουλος καταφεύγει και πάλι σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας (...) καθώς αναφέρθηκε και πάλι στον ΟΤΕ και τις δήθεν παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ που άλλα λέει ως κυβέρνηση και άλλα ως αντιπολίτευση. Θα αρκούσε να του πει κανείς ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μιλούν από μόνα τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    «Θα προσέθετα ότι με τις μετοχοποιήσεις που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε έναν οργανισμό ο οποίος βρίσκεται σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη αγορά τηλεπικοινωνιών, απελευθερωμένη πλέον, και τον έκανε μια δύναμη στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «εμείς είχαμε σχέδιο για τον ΟΤΕ και για την ανάπτυξη αυτών των νέων υποδομών στην χώρα μας. Το ερώτημα είναι η κυβέρνηση ποιο ακριβώς σχέδιο έχει για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υποδομών στην χώρα μας; Και αντιστοίχως τι σχέδιο έχει για την ενεργειακή πολιτική;»

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να εκχωρεί το δικαίωμα του δημοσίου σε αυτές τις κρίσιμες υποδομές σε ιδιώτες και πολλές φορές και σε ξένους ανταγωνιστές».

    Εξάλλου, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «απλώς να θυμίσω ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον πρωθυπουργό που επιχείρησε να πουλήσει τον ΟΤΕ για 500 εκ. ευρώ, που ήταν τα κέρδη του ΟΤΕ σε μία μόλις χρονιά, και από τον πρωθυπουργό επί της θητείας του οποίου η χώρα μας είχε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και εκτόξευση του δημοσίου χρέους».

    Για την ακρίβεια

    «Στην βάση της αυριανής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή βρίσκεται μια απλή διαπίστωση: Οι Έλληνες πολίτες σήμερα ζουν χειρότερα απβ ότι ζούσαν πριν τέσσερα χρόνια και αυτό οφείλεται στις συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές επιλογές αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Αναφερόμενος επιπλέον στο θέμα της ακρίβειας, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού επισήμανε ότι εν όψει του Πάσχα το θέμα αποκτά πιο έντονο χαρακτήρα, επισήμανε ότι «ο πληθωρισμός του 4,4% είναι ο υψηλότερος από τον Νοέμβριο του 1998, με άλλα λόγια οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης γυρνούν την χώρα 10 χρόνια πίσω».

    «Αντί να έχουμε πολιτικές που αντιμετωπίζουν αυτό το φαινόμενο, έχουμε πολιτικές του αρμοδίου υπουργού που ξεκινούν από δηλώσεις «θα κόψω τα χέρια των κερδοσκόπων» και καταλήγουν στην χθεσινή του δήλωση περί «υπομονής ως να αποδώσουν τα περίφημα 41 μέτρα» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «με λαϊκισμούς και σοφιστείες δεν γίνεται πολιτική».

    Για τον κ. Αλ. Τσίπρα

    «Δεν σκόπευα να τοποθετηθώ σε αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας και αυτό για τον λόγο ότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝασπισμού δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει από το να αναρωτιέται τι ακριβώς κάνει ένας τέως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει τα αναφερθέντα από τον κ. Τσίπρα για τον κ. Κουκιάδη.

    «Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε κάτι που δεν αποτελεί πολιτικό επιχείρημα. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα αυτά εκφράζονται από τον πρόεδρο και τα αρμόδια στελέχη του» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η περίφημη έκθεση (Κουκιάδη) στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας δεν είναι δημόσια. Εμείς ζητάμε από την αρμόδια υπουργό να την φέρει στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έχει διαβάσει αυτήν την έκθεση; Αντί να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει μια έκθεση που δεν γνωρίζουμε, για να «μαρκάρει» ένα πόντο απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, καλά θα έκανε να καταφύγει σε πολιτικά επιχειρήματα αντιπαράθεσης».

    [03] "Φτώχεια και ακρίβεια"

    «Οι εργαζόμενοι πρέπει να κηρύξουν στη συνείδησή τους παράνομο τόσο το νόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης, όσο και την άθλια συμφωνία που έκλεισε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ. Να ανατρέψουν όλα αυτά στο δρόμο του αγώνα, στην κάλπη, με όλες τις μορφές πάλης. Δεν έχουν άλλη επιλογή», δήλωσε η κ.Αλέκα Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φτώχεια και την ακρίβεια η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

    «Χτυπάει η φτώχεια και η ακρίβεια περισσότερο κόσμο αλλά «βγάζει μάτι» και το ψέμα που ακούγεται, ότι η φτώχεια και η ακρίβεια έρχεται απβ έξω. Είτε απβ έξω είτε από μέσα είναι προϊόν της ταξικής εκμετάλλευσης και της κερδοφορίας».

    [04] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

    Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο συναδέλφους τους που απολύθηκαν από την ΤΡΑΜ ΑΕ.

    Τα μπλέ λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν μετά τις 8 το πρωί και θα αποσυρθούν στις 10 το βράδυ.

    Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, ενώ το Τραμ δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

    Από το Μετρό ανακοινώθηκε ότι οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται στα αμαξοστάσια περίπου μισή ώρα πριν από τις 11, ενώ τα δρομολόγια θα ομαλοποιηθούν πλήρως μετά τις 3:30 το μεσημέρι.

    Αντιστοίχως, στο Τραμ η σταδιακή απόσυρση των οχημάτων θα αρχίσει από τις 06:30 και η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων θα επέλθει από τις 13:15.

    Τα τρόλει και ο Προαστιακός σιδηροδρόμος θα κινηθούν κανονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 April 2008 - 4:33:16 UTC