Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκράτηση των τιμών ενόψει Πάσχα
  • [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

  • [01] Συγκράτηση των τιμών ενόψει Πάσχα

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Αλέξανδρος Κοντός μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στο θέμα του καρτέλ του κρέατος, μετά απο σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι "έχουμε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες επικράτησης εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα του κρέατος. Εκτός απ' αυτό προτρέπουμε και ενισχύουμε προσπάθειες των κτηνοτρόφων, έτσι ώστε να οργανωθούν σε συλλογικές δράσεις για να μπορέσουν απευθείας να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών του παραγωγού και του καταναλωτή".

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προέτρεψε τους καταναλωτές να προτιμήσουν το ελλληνικό κρέας, το οποίο είναι, όπως είπε, πιο υγιεινό και πιο ποιοτικό, να στηρίξουν την ελληνική κτηνοτροφία και να ζητούν στα κρεοπωλεία στις αποδείξεις των ζυγιστικών μηχανών να αναγράφεται η προέλευση του κρέατος.

    Ο κ. Κοντός είπε ότι υπάρχει επάρκεια κρέατος και άλλων προϊόντων, σημείωσε ότι οι τιμές σε ότι αφορά το κρέας κινούνται σε περυσινά και σε αρκετές περιπτώσεις χαμηλότερα απο τα περυσινά επίπεδα, ενώ και στα άλλα προϊόντα φυτικής προέλευσης οι τιμές κινούνται στα περυσινά επίπεδα.

    Ο κ. Κοντός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, όπως είπε, για τα τεκτενόμενα στον αγροτικό τομέα, για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις που έχουν στην αγροτική παραγωγή για την κτηνοτροφία και την άλλη γεωργία.

    Επίσης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης της μελέτης σχετικά με την αποκατάσταση των πυρόπληκτων νομών. Η μελέτη, είπε ο αρμόδιος υπουργός, υλοποιείται κανονικά, καθώς εγκρίθηκε το πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων απο την ΕΕ ύψους 350 εκατ. ευρώ, ενώ 230 εκτιμητές του ΕΛΓΑ προχωρούν στις εκτιμήσεις των ζημιών.

    Ο κ. Κοντός πρόσθεσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις για το πάγιο και το ζωικό κεφάλαιο και κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς οι εκτιμήσεις στο φυτικό κεφάλαιο.

    Την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τους νομάρχες των πυρόπληκτων νομών, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να προχωρήσουν τα έργα που έχουν σχέση με τις υποδομές στον αγροτικό τομέα.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα για τη δασοπροστασία ενόψει του θέρους, ο κ. Κοντός είπε "λαμβάνονται συνέχεια μέτρα για την δασοπροσστασία και παράλληλα προχωρούν οι εφαρμοστικές μελέτες για τον εμπλουτισμό και την προστασία των δασών στις περιοχές αυτές".

    Αφαλιστική μεταρρύθμιση

    Το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης συζήτησε και ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη Πετραλιά μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου θα ενταχθούν στο ΙΚΑ ορισμένα Ταμεία και ακολούθως από την 1η Αυγούστου θα γίνουν οι ενοποιήσεις άλλων Ταμείων. Οι ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί για το τετράμηνο και το εξάμηνο θα εφαρμοστούν, είπε η κα Πετραλιά και από την 1η Οκτωβρίου θα περάσουμε στην επόμενη φάση.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για πάγωμα των μισθών και περιορισμένες αυξήσεις, η κα Πετραλιά ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις του κ.Γκαργκάνα, αλλά η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αύξηση των ορίων απολύσεων που προτείνει η επιτροπή Κουκιάδη, η κα Πετραλιά τόνισε πως οι επιστημονικές επιτροπές κάνουν εκθέσεις αλλά την πολιτική και στα εργασιακά την χαράσσει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός.

    [02] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

    Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή.

    Το πρώτο συμπέρασμα απ' αυτά που είδα είναι ότι δεν υπάρχει κράτος, είπε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας πως "δεν υπάρχει κράτος", ούτε για να ελέγξει την είσοδο και την παραμονή των οικονομικών μεταναστών στη χώρα, ούτε τις συνθήκες υγιεινής και εργασίας, αλλά ούτε και για να αφουγκραστεί τα προβλήματα των παραγωγών, οι οποίοι καλλιεργούν ένα τόσο δυναμικό προϊόν.

    Ο κ. Ραγκούσης είπε επίσης ότι κράτος δεν υπάρχει ούτε και για να μπορέσει να στηρίξει τη διακίνηση της φράουλας, το 95% της πανελλαδικής παραγωγής καλλιεργείται στη Νέα Μανωλάδα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ η φράουλα "φεύγει" από το χωράφι γύρω στο 1 ευρώ και κάτι, σε επώνυμα σούπερ μάρκετ της Αθήνας πωλείται 3 και 68 ευρώ το κιλό, δηλαδή σε τριπλάσια τιμή, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, κυριαρχούν στην αγορά τα καρτέλ και οι μεσάζοντες.

    Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα ούτε διαμαρτυρίας, ούτε φασαρίας, τόνισε ότι το όλο πρόβλημα αφορά την κυβέρνηση Καραμανλή και την κάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή και να δώσει λύσεις άμεσα στα προβλήματα διαβίωσης των οικονομικών μεταναστών.

    Επίσης, είπε, ότι η επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ έγινε μετά από εντολή του κ. Παπανδρέου, για τον οποίο τα δικαιώματα των μεταναστών αλλά και όλων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα. Επίσης, πρόσθεσε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα, ενώ θα φέρει το ζήτημα και στη Βουλή.

    Τέλος, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε από την Αθήνα συναντήθηκε στη Νέα Μανωλάδα και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννη Κουτσούκο, Θάνο Μωραϊτη, Δημήτρη Γεωργακόπουλο και Μιχάλη Κατρίνη.

    «Το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι»

    "Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς: πέμπτο Πάσχα με κυβέρνηση Καραμανλή και ο λαός πληρώνει το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι, τα πιο ακριβά διόδια και τα πιο ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Το συμπέρασμα είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις ίσον αυξήσεις τιμών και τίποτα άλλο", δήλωσε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μαζί με μέλη του πολιτικού συμβουλίου και της νεολαίας μοίρασαν φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ κατά της ακρίβειας, στα διόδια της Ελευσίνας.

    Η πορεία της υγείας του Γ.Παπανδρέου

    "Η πορεία της νοσηλείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου συνεχίζεται όπως είχε προγραμματισθεί κατά την εισαγωγή του. Τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από το Νοσοκομείο". Αυτά αναφέρονται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται ο κ. Παπανδρέου μετά το ατύχημα που είχε την Κυριακή. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας στο σπίτι του.

    Ο κ.Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, ενώ τον επισκέφθηκε και ο Μανώλης Γλέζος.

    Τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος, αλλά και απλοί πολίτες. Ο κ.Παπανδρέου, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Γ.Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την μεγάλη αλληλεγγύη που έδειξαν στο πρόσωπο του οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2008 - 10:30:21 UTC