Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν υπάρχει σχέδιο ανασυγκρότησης»

  • [01] «Δεν υπάρχει σχέδιο ανασυγκρότησης»

    "Δεν έχουμε έλθει εδώ για να κάνουμε φιέστες", τόνισε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με φορείς στη Νομαρχία Ηλείας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας σε επικρίσεις ορισμένων εκ των συνομιλητών του οι οποίοι διατύπωσαν παράπονο για το σύντομο των επισκέψεων, τόνισε ότι αυτή συνάντηση είναι προπαρασκευαστική διότι, όπως ανέφερε, πολύ σύντομα θα υπάρξει επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις περιοχές, αμέσως μόλις αναρρώσει από το πρόσφατο ατύχημά του.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης τόσο ο νομάρχης Ηλείας όσο και ο δήμαρχος Πύργου ενημέρωσαν τον κ.Ραγκούση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και τα οποία εστιάζονται στον οικιστικό και τον αγροτικό τομέα, καθώς και στο τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει ο νομός.

    Ο Δήμαρχος Πύργου επέμεινε στο ότι πρέπει να υπάρξει συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής, ενώ πρότεινε στο ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει παρατηρητήριο στην περιοχή.

    Από την μεριά του ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την κατάσταση ζοφερή και προσβλητική για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως είπε, ούτε απλά ζητήματα διεκπεραίωσης δεν προχωρούν.

    Ο κ.Ραγκούσης είπε ότι ήταν συνειδητή επιλογή το ΠΑΣΟΚ να αφήσει να περάσει ένα διάστημα ώστε να μπορούν να εξαχθούν με ασφάλεια συμπεράσματα και επέκρινε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή πολιτική στις πλάτες καταστραμμένων ανθρώπων τόπων και κοινωνιών.

    Επίσης σημείωσε ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σχέση με την επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, καθώς "σήμερα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ενεργοποιήθηκαν".

    Ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αναγέννησης της περιοχής και αυτό φαίνεται στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο, ενώ, όπως είπε, οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση.

    Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πληροφορίες που υπάρχουν για ενδεχόμενες παραιτήσεις στελεχών των επιτροπών που συγκέντρωναν χρήματα από ιδιώτες για βοήθεια, καθώς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν συμβεί σημεία και τέρατα. Είπε δε ότι το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε πρόταση η οποία επικεντρώνεται στο όραμα για τη Νέα Ολυμπία για την περιοχή και υπογράμμισε ότι αυτό το πρόγραμμα δεσμεύει και θα δεσμεύει το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας ότι από τη μεριά μας θα πιέζουμε την κυβέρνηση να διευθετήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

    Ο Γ.Ραγκούσης και το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ηλεία με επισκέψεις στον δημοτικό διαμέρισμα Βαρβάσαινας όπου υπάρχουν και καμένα χωριά και παγετοπληκτες εκτάσεις,τελευταίος δε σταθμός της περιοδείας του ήταν το πυρόπληκτο χωριό Σαλμόνι.

    Επίσκεψη στη Νέα Μανωλάδα

    Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή.

    Το πρώτο συμπέρασμα απ' αυτά που είδα είναι ότι δεν υπάρχει κράτος, είπε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας πως "δεν υπάρχει κράτος", ούτε για να ελέγξει την είσοδο και την παραμονή των οικονομικών μεταναστών στη χώρα, ούτε τις συνθήκες υγιεινής και εργασίας, αλλά ούτε και για να αφουγκραστεί τα προβλήματα των παραγωγών, οι οποίοι καλλιεργούν ένα τόσο δυναμικό προϊόν.

    Ο κ. Ραγκούσης είπε επίσης ότι κράτος δεν υπάρχει ούτε και για να μπορέσει να στηρίξει τη διακίνηση της φράουλας, το 95% της πανελλαδικής παραγωγής καλλιεργείται στη Νέα Μανωλάδα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ η φράουλα "φεύγει" από το χωράφι γύρω στο 1 ευρώ και κάτι, σε επώνυμα σούπερ μάρκετ της Αθήνας πωλείται 3 και 68 ευρώ το κιλό, δηλαδή σε τριπλάσια τιμή, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, κυριαρχούν στην αγορά τα καρτέλ και οι μεσάζοντες.

    Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα ούτε διαμαρτυρίας, ούτε φασαρίας, τόνισε ότι το όλο πρόβλημα αφορά την κυβέρνηση Καραμανλή και την κάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή και να δώσει λύσεις άμεσα στα προβλήματα διαβίωσης των οικονομικών μεταναστών.

    Επίσης, είπε, ότι η επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ έγινε μετά από εντολή του κ. Παπανδρέου, για τον οποίο τα δικαιώματα των μεταναστών αλλά και όλων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα. Επίσης, πρόσθεσε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα, ενώ θα φέρει το ζήτημα και στη Βουλή.

    Τέλος, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε από την Αθήνα συναντήθηκε στη Νέα Μανωλάδα και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννη Κουτσούκο, Θάνο Μωραϊτη, Δημήτρη Γεωργακόπουλο και Μιχάλη Κατρίνη.

    «Το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι»

    "Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς: πέμπτο Πάσχα με κυβέρνηση Καραμανλή και ο λαός πληρώνει το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι, τα πιο ακριβά διόδια και τα πιο ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Το συμπέρασμα είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις ίσον αυξήσεις τιμών και τίποτα άλλο", δήλωσε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μαζί με μέλη του πολιτικού συμβουλίου και της νεολαίας μοίρασαν φυλλάδια του ΠΑΣΟΚ κατά της ακρίβειας, στα διόδια της Ελευσίνας.

    Εξέρχεται από το ΚΑΤ ο Γιώργος Παπανδρέου

    Αργά σήμερα το απόγευμα εξέρχεται από το ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται από την Κυριακή μετά το ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η έξοδος του κ. Παπανδρέου είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς και καλής εξέλιξης της υγείας του, στην οποία έχει βοηθήσει πολύ η καλή φυσική του κατάσταση.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου, παραμένοντας στο σπίτι του, τις πρώτες ημέρες, δεν θα απέχει των δραστηριοτήτων του και θα έχει συνεργασία με στελέχη του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, χωρίς να προσδιορίσει με ακρίβεια τη συγκεκριμένη ημέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2008 - 14:30:19 UTC