Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ραντεβού με τον φυσικό πλούτο

  • [01] Ραντεβού με τον φυσικό πλούτο

    Περισσότερα από 2.000 είδη της ελληνικής, και όχι μόνο, χλωρίδας θα ευωδιάζουν έως και τις 18 του μήνα, στο Άλσος "Δημήτρης Ζωμόπουλος" της Κηφισιάς, όπου την παραμονή της Πρωτομαγιάς άνοιξε επίσημα τις πύλες της η 54η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου.

    Συνεπής στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού της, η δημοτική Αρχή της Κηφισιάς διοργανώνει το πανηγύρι της φύσης, που φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

    Τη φετινή Έκθεση, στην οποία οι συμμετοχές των Ελλήνων παραγωγών ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, θα πλαισιώσουν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το περιβάλλον και τον φυτικό του πλούτο.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρέλαση 60 παλαιών αυτοκινήτων από την Πολιτεία προς το Άλσος της Κηφισιάς και την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και ακολούθησαν τα επίσημα εγκαίνια της διοργάνωσης, που συνοδεύτηκαν από πυροτεχνήματα.

    Με πυρήνα των εκθεμάτων και των επιμέρους εκδηλώσεων την οικολογική προσέγγιση της κηπουρικής, στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, βοτανικοί κήποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περίπτερα περιβαλλοντικών μηνυμάτων, και άλλα, για την προώθηση βιολογικών προϊόντων.

    Μουσικο-χορευτικές δραστηριότητες, θέατρο σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη, στρογγυλές τράπεζες με περιβαλλοντικά θέματα συζήτησης, μαθητικά πανηγύρια, δεξιοτεχνίες ανθοδετικής, προβολές ντοκιμαντέρ ειδικού περιεχομένου αλλά και μαθητικά πανηγύρια είναι μερικές από τις εκδηλώσεις, που προβλέπεται να πλαισιώσουν την 54η Ανθοκομική Έκθεσης της Κηφισιάς.

    Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, ενώ από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, γεωπόνοι θα παραδίδουν μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, που θα επισκέπτονται το Άλσος.

    Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργεί και συμβουλευτικός σταθμός για τους επισκέπτες, που θα ζητούν προτάσεις για τη φροντίδα του κήπου και των φυτών τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 April 2008 - 20:30:23 UTC