Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συντονισμένη δράση για την οικονομία
  • [02] "Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 10/1/2009
  • [04] "Απαράδεκτη η κατάσταση"
  • [05] "Νέο οικονομικό μοντέλο"
  • [06] "Επικοινωνιακού τύπου η συνεδρίαση"
  • [07] Ανάρπαστα τα εισιτήρια
  • [08] Η 17η αγωνιστική

  • [01] Συντονισμένη δράση για την οικονομία

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, που συνέστησε ο πρωθυπουργός με επικεφαλής τον ίδιο και μέλη τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο νέος υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός των δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η συνεχής παρακολούθηση ώστε να υπάρχουν οι αναγκαίες προσαρμογές στην πολιτική. Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής επισκόπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία", σημείωσε ο κ. Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης της αγοράς, ύψους 28 δισ. ευρώ θα υλοποιηθεί κανονικά.

    [02] "Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο"

    Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα συντονισμού το οποίο δεν πρόκειται να καλύψει το νέο όργανο που συγκροτήθηκε για την οικονομία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ορισμένα ερωτήματα τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε εύλογα και δημιουργούνται σε κάθε πολίτη: Πρώτον, δεν υπήρχε κρίση πριν από μία εβδομάδα; Δεύτερον,υπάρχει σήμερα κρίση και γι΄αυτό χρειάζεται ένας επιπλέον συντονισμός; Τρίτον, γιατί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είναι μέλος μιας επιτροπής οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης; Τέταρτον, ο ΥΠΕΧΩΔΕ θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική πολιτική της χώρας στο εξής;

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας εξάλλου τις διαρροές, όπως είπε, περί αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, επισήμανε ότι ήδη υπάρχει ένα έλλειμμα στον προϋπολογισμό, μία μονάδα πάνω από τις προβλέψεις. Και πρόσθεσε τί είναι αυτό που ζητάει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική: Να έρθει στη Βουλή για συζήτηση ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το οποίο να κάνει μια αναδιανομή δαπανών και μια αναδιανομή εσόδων. Και ζήτησε από το νέο υπουργό Οικονομίας να δηλώσει αν σκοπεύει να αλλάξει τις προτεραιότητες των δαπανών προκρίνοντας τις δημόσιες επενδύσεις, όπως εκείνες στην παιδεία και την υγεία και να πει επίσης αν είναι διατεθειμένος να ανατρέψει το σημερινό άδικο φορολογικό σύστημα και, μεταξύ άλλων, να επαναφέρει το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης οτι η κυβερνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την οικονομία και προσπαθεί με αποσπασματικές δηλώσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα να πείσει ότι γνωρίζει πού πηγαίνει η ελληνική οικονομία. Ανέφερε επίσης ότι στην κυβέρνηση αντιπαλεύουν διάφορες απόψεις για την κατεύθυνση που πρέπει να πάει η οικονομική πολιτική και αυτές τις απόψεις προσπαθεί να συγκεράσει ο πρωθυπουργός δημιουργώντας ένα νέο όργανο.

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 10/1/2009

  • Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους Παλαιστινίους από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης - δήμους και φορείς της πόλης - 12:00:00, Θεσσαλονίκη/άγαλμα Βενιζέλου.

  • Συνεργασία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με Π. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη - 12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

  • Συλλαλητήριο για τη σφαγή στη Γάζα οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά, κοινωνικοί φορείς και κινήματα - 13:30:00, Αθήνα/Σύνταγμα.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Πόδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (17η ημέρα)

    16:45 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός NOVA

    16:45 Πανιώνιος-Πανσερραϊκός NOVA

    19:00 Ολυμπιακός-Ξάνθη ΝΕΤ

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων

    21:00 Σοσό-Σεντ Ετιέν (Γαλλία, 20η ημέρα)

    23:00 Βαλένθια-Βιγιαρεάλ (Ισπανία, 18η ημέρα)

  • Ποδόσφαιρο-Β` εθνική (17η ημέρα): Αναγέννηση Καρδίτσας-Βέροια - 15:00:00, ΕΤ-3

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών-13η Αγωνιστική

    17:00 Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα

    17:00 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

    17:00 Τρίκαλα-Άρης

    17:00 Πανελλήνιος-Αιγάλεω

    19:00 Πανιώνιος-Ολύμπια Λάρισας

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών-13η Αγωνιστική

    16:30 Απόλλων Πάτρας-ΚΑΟ Δράμας

    17:30 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Δάφνη

    17:30 Παγκράτι-Ολυμπιάδα Πατρών

    17:30 ICBS-Κεραυνός Αιγίου

    17:30 Περιστέρι-Ερμής Λαγκαδά

    17:30 Νήαρ Ηστ-Ηλυσιακός

    17:30 Ξάνθη-Πανερυθραϊκός

    17:30 ΜΕΝΤ-Ηρακλής

  • Μπάσκετ-Ευρωμπάσκετ Γυναικών-Επιπρόσθετος προκριματικός γύρος και τουρνουά υποβιβασμού (2η ημέρα)

  • Υδατοσφαίριση-Τσάμπιονς Καπ γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 3ος όμιλος, 2η ημέρα): Χόνβεντ-Γλυφάδα - 19:30:00, Νίκαια (FRA)

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 1ος όμιλος, 2η ημέρα): Εθνικός-Ντιναμό Μόσχας - 19:30:00, Πειραιάς

  • Υδατοσφαίριση-Τσάμπιονς Καπ γυναικών (Β΄ προκριματική φάση, 2ος όμιλος, 2η ημέρα): Χετ Ράβιν-Βουλιαγμένη - 20:30:00, Μάντσεστερ (GBR)

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (7η ημέρα), 18:00 Παλαιό Φάληρο-Ηρακλής

    16:00 Παναθηναϊκός-Χανιά

    17:00 Ολυμπιακός-Εθνικός

    17:00 ΠΑΟΚ-Βουλιαγμένη

    19:00 ΝΟ Πατρών-Χίος

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Κορασίδων (3ος όμιλος, 5η ημέρα), Γιαννιτσά/Γιαννιτσά, 15.30 Εσθονία - Λουξεμβούργο

    18.00 Ελλάδα - Βέλγιο

    20.00 Ρουμανία - Δανία

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό Παίδων (2ος όμιλος, 5η ημέρα), Βρυξέλλες/Βρυξέλλες (BEL), 16.30 Ισραήλ - Λουξεμβούργο

    19.00 Ελλάδα - Ισπανία

    21.30 Λετονία - Βέλγιο

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (13η ημέρα), 15:00 Ολυμπιακός-Λαμία

    18:30 Απόλλων Καλαμαριάς-Παναθηναϊκός

    19:00 Μίλων-Ηρακλής

    19:00 ΕΑ Πατρών-Φοίνικας Σύρου

    20:00 Άρης-ΠΑΟΚ

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (13η ημέρα) , 18:00 Πανιώνιος-Ίωνες

    18:00 Άρης-Ηρακλής Θεσ/νικης

    19:00 Κτησιφών-Μαρκόπουλο

    19:30 ΕΑ Λαρίσης-Παναθηναϊκός

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (10η ημέρα), 18:00 ΓΕ Μεσσηνίας-Επίκουρος

    18:00 Νίκη Αιγινίου-Απόλλων Αθηνών

    19:00 Κόροιβος-Ν. Μουδανιά

    19:00 Μεταμόρφωση-Παναχαϊκή

    19:30 ΑΓΕ Κορίνθου-Πανελλήνιος

    20:00 ΑΕΚ-Ορεστιάδα

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (9η ημέρα)

    16:00 Άρης Θεσσαλονίκης-Αναγέννηση Βύρωνα

    17:30 Άρης Νικαίας-ΑΣΕ Ορμή

    18:00 Εθνικός Κοζάνης-ΑΕΠ Ξάνθης

    18:00 Νέα Ιωνία-Ελπίδες Δράμας

    [04] "Απαράδεκτη η κατάσταση"

    Απαράδεκτη και επικίνδυνη, χαρακτήρισε την κατάσταση σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το νομό της Λάρισας όπου πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία.

    «H κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δεχθεί εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, μέσω του ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως «δεν ικανοποιεί το ΚΚΕ το γεγονός ότι η υπουργός Εξωτερικών εκλιπαρεί τον Αμερικανό πρέσβη για την επίλυση του προβλήματος», ενώ «θα πρέπει να τεθεί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, προκειμένου να ξέρει και ο ελληνικός λαός με ποιον έχει να κάνει και όχι να πιστεύει ότι η Τουρκία κάνει ότι κάνει, επειδή έχει τον δικό της τσαμπουκά».

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να καταγγείλει ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ ότι τον συνδέουν με την τρομοκρατία και μάλιστα, θα ζητήσει την ενεργοποίηση πνευματικών ανθρώπων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για «πολιτική μυωπία, πολιτική τύφλωση και πολιτική ψύχωση», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΚΚΕ ουδέποτε υιοθέτησε τον όρο «τρομοκρατία» για κόμμα, ούτε για τους κουκουλοφόρους.

    «Πρόκειται για πολιτική ψύχωση αν αποδίδουν στο ΚΚΕ τέτοια πρόθεση», τόνισε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε: «Το ΚΚΕ το χωρίζει πολιτική άβυσσος από την ΝΔ και το ΛΑΟΣ, για λόγους ταξικούς».

    Με αφορμή δε, το ότι στη Λάρισα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε συλληφθέντες στα επεισόδια, βάσει του τρομονόμου, εξέφρασε την αντίθεσή της και τόνισε ότι «εφόσον αποδειχθεί ότι σπάσανε βιτρίνες και κάψανε τράπεζες υπάρχει ο ποινικός Νόμος για να τιμωρηθούν».

    Αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μίλησε για «συμμαχία αγροτών, εργατών και αυτοαπασχολούμενων». Ανέφερε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή κριτηρίων αντιμετώπισης των αγροτικών προβλημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη μιας νέας λαϊκής εξουσίας και «όχι απλά μίας Κυβέρνησης εκλεγμένης από τον λαό».

    Για τους αγρότες τόνισε ότι μόνον η ΠΑΣΥ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και κάλεσε σε νέους πρωτόγνωρούς αγροτικούς αγώνες. Υποστήριξε, επίσης, την ανάγκη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τα αγροτικά προϊόντα, κατάργηση του ΦΠΑ, φθηνό πετρέλαιο, ενώ καταφέρθηκε για μια ακόμη φορά κατά της ΚΑΠ, «που οδηγεί στην πλήρη εγκατάλειψη της καλλιέργειας».

    Διατύπωσε την πρόβελψη ότι «μόλις ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τότε θα δρομολογηθούν μέτρα στο όνομα της κρίσης, όπως η 3ημερη εργασία, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, η διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας», ανέφερε δε, ότι το ωράριο είναι ο "κρίκος" που συνδέει τους υπαλλήλους με τους μικρούς επαγγελματίες και πρέπει με αλληλεγγύη να αντιμετωπίσουν το θέμα.

    Εξάλλου, επισήμανε ότι «στο μαθητικό κίνημα, όπου υπάρχει μία παρακαταθήκη αγώνων, πρέπει να γίνουν οι αγώνες πιο μαζικοί, πιο οργανωμένοι και πιο πολιτικοποιημένοι γιατί η παιδεία είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη». Εξέφρασε μεγάλη ανησυχία της για την «κρίση που περνάει το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα, καθώς οι φοιτητικές εκλογές έχουν μετατραπεί σε καταγραφή κομματικών δυνάμεων», χαρακτηρίζοντας το γεγονός απαράδεκτο. «Δεν μπορεί να κλείνουν τα πανεπιστήμια με αποφάσεις 30 ατόμων», είπε.

    Σχολιάζοντας πιθανές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στο ΑΕΙ και ΤΕΙ, μίλησε για «μεγάλη φάκα», διότι, όπως είπε, και να καταργηθούν οι εξετάσεις δεν θα βελτιωθεί το σύστημα, ούτε τα επαγγελματικά δικαιώματα, ούτε θα αντιμετωπισθεί ή ανεργία. «Θα έχουμε περισσότερους ανέργους πτυχιούχους», ανέφερε.

    Καταλήγοντας είπε πως «πρέπει να υπάρξει ένα "τσουνάμι", να εκραγεί ένα ηφαίστειο και σε ό,τι αφορά το συσχετισμό δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στο πολιτικό επίπεδο. Αυτό, δεν γίνεται σε μία εκλογική μάχη, αλλά μπορεί να επέλθει ρήγμα, να γίνει ορατό και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι εγγυητής της συνεπούς, μαχητικής, ρεαλιστικής πάλης. Αν δεν γίνει αυτό, τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα».

    [05] "Νέο οικονομικό μοντέλο"

    Το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, σε ανακοίνωσή του, τονίζει την ανάγκη αλλαγής πολιτικής "προς όφελος των ασθενέστερων οικονομικώσ στρωμάτων". Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, που πλήττει την παγκόσμια οικονομία και την χώρα μας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε την σύσταση μιας διυπουργικής επιτροπής για να ασκήσει την ίδια πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι περισσότεροι «αρχιτέκτονες» για την άσκηση της ίδιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά μια ριζικά διαφορετική αρχιτεκτονική στο οικονομικό μοντέλο προς όφελος των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων και του περιβάλλοντος", καταλήγει η ανακοίνωση.

    "Σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής"

    Την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητούν, με επιστολή τους προς την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς και ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης.

    Στην επιστολή τονίζεται ότι γεννούν ανησυχίες οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο για τις οποίες απαιτείται ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση και προσθέτει ότι: "η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας, απαιτούν κατά τη γνώμη μας την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν από τη χώρα μας χωρίς καθυστέρηση, για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και τη δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ".

    Συνάντηση Τσίπρα με Διπλωματικούς Υπαλλήλους

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ν. Τσαμαδό.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΝ οι εκπρόσωποι της Ένωσης, αφού ευχαρίστησαν για το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματος για τα προβλήματα των διπλωματών, αναφέρθηκαν στα σοβαρά μισθολογικά αιτήματά τους στο ειδικό πρόβλημα των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων και στην ανάγκη ανάδειξης του ρόλου τους ως εκπροσώπων της χώρας μας στο διεθνές επίπεδο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να μην απαξιώνει έναν κλάδο που παίζει, αντικειμενικά, σημαντικό ρόλο στα διεθνή θέματα, ιδιαίτερα στην σημερινή πολύ σύνθετη παγκόσμια κατάσταση.

    Διαβεβαίωσε επίσης τους εκπροσώπους των διπλωματών ότι ο ΣΥΝ θα σταθεί στο πλευρό τους στη διεκδίκηση των δίκαιων οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

    [06] "Επικοινωνιακού τύπου η συνεδρίαση"

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπαθανασίου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, o Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε:

    «Μετά τον επικοινωνιακού τύπου Ανασχηματισμό είχαμε και μια επικοινωνιακού τύπου Συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό.

    Αποτέλεσμα; Οι συσκεπτόμενοι αφού ήταν επί ώρες σκεπτόμενοι αποφάσισαν ότι ανησυχούν για την παγκόσμια οικονομική κρίση! Αφού αυτή η καταρρέουσα κυβέρνηση είναι ανήσυχη για την παγκόσμια κρίση, εμείς τι πρέπει να είμαστε;».

    Ακόμη, κάνοντας αναφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τόνισε: "Εμείς το είχαμε πει. Δεν πρέπει να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Κάποιοι άλλοι το έκαναν. Το χειρότερο δε είναι πως έδωσαν άσυλο στους κουκουλοφόρους. Επιμένουμε σε δύο δεδομένα. Δεν πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις εάν δεν μπορούν οι διοργανωτές να εξασφαλίσουν την περιφρούρηση τους και κυρίως το άσυλο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άσυλο για εγκληματικές ενέργειες".

    Τέλος, σχολιάζοντας την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι «ενώ διεθνώς η τιμή του πετρελαίου σταθεροποιείται, οι κερδοσκόποι την πρώτη ημέρα που ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Χατζηδάκης, ανέβασαν κατά 10 λεπτά την τιμή του πετρελαίου. Κακή αρχή για τον Υπουργό, καλή για τους κερδοσκόπους. Με λίγα λόγια Υπουργός - κερδοσκόποι, σημειώσατε 2».

    [07] Ανάρπαστα τα εισιτήρια

    Οι 5.000 θέσεις καθημένων που διατέθηκαν προς πώληση χθες Παρασκευή για την παρέλαση που θα οργανωθεί για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα βρήκαν αγοραστές μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Ticketmaster που ήταν υπεύθυνη για την πώληση.

    "Όλα πουλήθηκαν σε λιγότερο από ένα λεπτό", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ticketmaster, ο Άλμπερτ Λόπες, διευκρινίζοντας ότι 94% των πωλήσεων έγιναν μέσω του Ίντερνετ και 6% μέσω τηλεφώνου. Η πώληση των 5.000 εισιτηρίων, με τιμή 25 δολάρια έκαστον, είχε ξεκινήσει στις 13.00 (τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας).

    Σύμφωνα με τον Λόπες, χωρίς να φτάσει τα ρεκόρ της Ticketmaster, η πώληση ήταν "πολύ καλή". Σε σύγκριση, το μυθικό συγκρότημα του χαρντ ροκ AC/DC είχε πουλήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο 15.000 εισιτήρια για τη συναυλία του μέσα σε τριάμισι λεπτά, δηλαδή η αναλογία "αριθμός πωλήσεων / χρόνος πώλησης" ήταν παρόμοια.

    Αμέσως αφού αγοράσθηκαν, πολλά εισιτήρια βρίσκονταν ήδη προς πώληση σε ιστοσελίδες μικρών αγγελιών ή δημοπρασιών σε τιμές που έφθαναν ως 300 δολάρια, δηλαδή πάνω από το δεκαπλάσιο της αρχικής αξίας τους.

    [08] Η 17η αγωνιστική

    Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα την Ξάνθη και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και ο Παναθηναϊκός, που δοκιμάζεται στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό. Ακόμη, ο Θρασύβουλος θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό σε μία αναμέτρηση «χωρίς αύριο» για την ομάδα της Φυλής, ενώ ο Αρης είναι το φαβορί στον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Εργοτέλη.

    Παράλληλα, η ΑΕΚ, που βρίσκεται εν μέσω διοικητικών εξελίξεων, υποδέχεται τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ, σε έναν αγώνα ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένεται να παρατάξει με επιθετικό σχήμα την ομάδα του, ενώ από την πλευρά του, ο Φερνάντο Σάντος που επιστρέφει ως αντίπαλος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα εμπιστευθεί και πάλι το 4-4-2 με κορυφή στην επίθεση τον εντυπωσιακό Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

    Τέλος, ο Πανιώνιος θέλει τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Πανσερραϊκό προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης, ενώ ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ηρακλή και θέλει την νίκη για νε βελτιώσει την θέση του στην βαθμολογία, όπως και η Λάρισα που θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης.

    Το πρόγραμμα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

    Σάββατο 10 Ιανουαρίου 16:45 Πανθρακικός-Παναθηναϊκός NOVA

    16:45 Πανιώνιος-Πανσερραϊκός NOVA

    19:00 Ολυμπιακός-Ξάνθη ΝΕΤ

    Κυριακή 11 Ιανουαρίου 15:00 Θρασύβουλος-Λεβαδειακός

    16:45 Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης ΑLPHA

    16:45 ΟΦΗ-Ηρακλής NOVA

    19:00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ NOVA

    19:00 Αρης-Εργοτέλης ΝΕΤ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 January 2009 - 5:30:27 UTC