Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για κατάπαυση του πυρός
  • [02] Συνάντηση με τραπεζίτες

  • [01] Αισιοδοξία για κατάπαυση του πυρός

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε σήμερα ότι μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι "πολύ κοντά".

    "Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός. Ελπίζω πραγματικά ότι τις προσεχείς ημέρες θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε συμφωνία", είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σάλαμ Φαγιάντ, στη Δυτική Οχθη.

    "Ηλθε πλέον η ώρα να σκεφτούμε την εφαρμογή μονομερούς κατάπαυσης του πυρός από την ισραηλινή κυβέρνηση", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό.

    Ο Σάλαμ Φαγιάντ από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση για άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων με την εφαρμογή της απόφασης 1860 του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία έχει παραμείνει νεκρό γράμμα από την ψήφισή της στις 8 Ιανουαρίου.

    "Πρέπει να θέσουμε τέλος στην άνευ προηγουμένου καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας. Κάθε ώρα που περνά σημαίνει περισσότερα θύματα", είπε.

    Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός ζήτησε επίσης την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στα παλαιστινιακά εδάφη "για την προστασία του λαού μας και την αποφυγή της επανάληψης αυτού που συνέβη", είπε.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Μαχμούντ Αμπάς.

    [02] Συνάντηση με τραπεζίτες

    Με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συναντάται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου. Το πρωί ο υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα.

    Χθες ο κ. Παπαθανασίου απαντώντας σε ερώτηση για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, είπε ότι "η κυβέρνηση έχει ως στόχο από τη μια την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και από την άλλη την δημοσιονομική ισορροπία και αυτό θα αποτυπωθεί και στο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

    ''Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης διεθνούς κρίσεως και όλες οι προβλέψεις για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πραγματική οικονομία είναι δυσοίωνες'', δήλωσε ο κ.Γ.Παπαθανασίου μετά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής για την οικονομική πολιτική.

    Ο κ. Παπαθανασίου συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και ένα από τα ζητήματα που αφορούν την πραγματική οικονομία είναι το θέμα της ρευστότητας και είναι ώρα πλέον οι τράπεζες να μεταφέρουν την ρευστότητα αυτή στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

    "Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος θα ασκεί τακτικό συστηματικό και αυστηρό έλεγχο, ώστε η ρευστότητα αυτή πράγματι να φτάσει στην πραγματική οικονομία. Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν", επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας.

    Συνάντηση Παπαθανασίου-Παπαληγούρα

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών των υπουργών Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου και Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Ν.Λέγκας, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων κ. Ι.Σιδηρόπουλος και κ. Χ. Κουρούσης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση πόρων για την υλοποίηση του προγραμματισμού του συνόλου του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας για το 2009. Επίσης, συζητήθηκαν διεξοδικότερα προβλήματα των επιδοτούμενων γραμμών και δρομολογήθηκαν λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν ειδικότερα στη σύνδεση των νησιών Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και Κυθήρων και Αντικυθήρων με τον Πειραιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2009 - 13:30:17 UTC