Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίσιο τέλος για τον Περικλή Παναγόπουλο
  • [02] Συνεργασίες του πρωθυπουργού
  • [03] "Αλλοθι για την κυβέρνηση"

  • [01] Αίσιο τέλος για τον Περικλή Παναγόπουλο

    Στο σπίτι του στο Καβούρι βρίσκεται από τις 3 τα ξημερώματα περίπου ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, τον οποίο άφησαν ελεύθερο οι απαγωγείς στην περιοχή του Ασπροπύργου.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία ο κ. Παναγόπουλος εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού του τμήματος Χαϊδαρίου να κάθεται σε παγκάκι, σε πάρκινγκ πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, μεταξύ Σκαραμαγκά και Δαφνίου.

    Ο 74χρονος εφοπλιστής φορούσε φόρμα και μπουφάν που του είχαν δώσει, προφανώς, οι απαγωγείς.

    Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου ενώ ο ίδιος τους είπε ότι ήταν καλά και ζήτησε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του. Από εκεί τον πήρε αυτοκίνητο της Ασφάλειας και τον παρέδωσε στη σύζυγό του μετά από ραντεβού που είχαν δώσει στο δρόμο, καθώς η κυρία Παναγοπούλου έφυγε αμέσως από το Καβούρι και πήγε να τον παραλάβει.

    Ο εφοπλιστής μεταφέρθηκε στο σπίτι του όπου περίμενε ήδη ο προσωπικός του γιατρός και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, τουλάχιστον για αυτές τις ώρες. Στο σπίτι του εφοπλιστή μετέβησαν και αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά λόγω της ταλαιπωρίας δεν του πήραν κατάθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί.

    Σημειώνεται ότι χθες το πρωί είχαν παραδοθεί τα λύτρα από τη σύζυγο του εφοπλιστή σε περιοχή της Βοιωτίας, κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

    Από τη στιγμή της απελευθέρωσης ξεκίνησε η δεύτερη φάση της υπόθεσης που αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [02] Συνεργασίες του πρωθυπουργού

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Ν.Δένδια έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Κ.Μαρκόπουλο. Στις 14.00, θα δεχθεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ.Π.Παναγιωτόπουλο.

    Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς και για την ελληνική προεδρία στον ΟΑΣΕ η οποία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, ενημέρωσε χθες τον κ.Κ.Καραμανλή η υπουργός Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η υπουργός, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Γάζα μίλησε για εξαιρετικά εύθραυστη εκεχειρία, αλλά σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Όπως ανέφερε, το μεσημέρι της Δευτέρας επρόκειτο να αποπλεύσει από τον Πειραιά ένα πλοίο με σημαντικές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας.

    "Το βέβαιο είναι ότι όσα και να στείλουμε χρειάζονται περισσότερα. Άρα θα υπάρξει μια συντονισμένη κίνηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τη βοήθεια αυτή και ταυτόχρονα αρχίζει η συζήτηση στην ΕΕ πλέον για τη δεύτερη φάση για την συμμετοχή της στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης διαρκείας στο μεγάλο πρόβλημα με στόχο τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα ζήσει με ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ", είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εξωτερικών.

    Σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία στον ΟΑΣΕ η κ.Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για να παραμείνουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού σε ολόκληρη τη περιοχή της Γεωργίας, της νότιας Οσετίας, θέμα που όπως ανέφερε θα συζητήσει με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών την Τετάρτη.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομία η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι το θέμα απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη η οποία είναι σε μια πολύ μεγάλη κρίση και βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια αντιμέτωπη με την ύφεση.

    Ο στόχος είναι, είπε η κ Μπακογιάννη να κρατήσει η κυβέρνηση το τιμόνι σταθερά και να βγάλει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από αυτήν την κρίση για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Σε άλλη ερώτηση τι αναμένει η κυβέρνηση από το νέο Αμερικανό πρόεδρο και αν θα αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινάει αναμφισβήτητα με πολύ μεγάλες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την παγκόσμια κοινότητα όχι μόνο μέσα στη χώρα του.

    Ευελπιστούμε πρόσθεσε, σε μια καλή συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι οι πάγιες πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν τόσο εύκολα με τα πρόσωπα όταν λαμβάνουν καινούργιες θέσεις.

    Εξέφρασε την ελπίδα ότι γρήγορα θα δοθεί η ευκαιρία για συναντήσεις με την νέα αμερικανική ηγεσία η οποία γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, ώστε να γίνουν οι πρώτες συζητήσεις και διαβουλεύσεις μαζί της.

    [03] "Αλλοθι για την κυβέρνηση"

    Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ "εξατμίστηκαν όλα τα αναπτυξιακά αποθέματα που είχε η ελληνική οικονομία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις δημοσιοποιηθείσες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου τοποθετούμενος έναντι όσων υποστηρίζει η κυβέρνηση, με πρώτο εξ αυτών το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση και με άλλες χώρες, είπε ότι "αυτό είναι σωστό, όμως το 2007 η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που είχε έλλειμμα πάνω από 3%,άρα η κατάσταση είχε ξεφύγει πριν αρχίσει η διεθνής κρίση".

    Ερωτηθείς αν στην Ισπανία φταίει η κυβέρνηση Θαπατέρο ή η διεθνής κρίση, αφού ο οίκος Standard & Poors προβλέπει τα ίδια για την πιστοληπτική ικανότητα της, ο κ.Παπακωνσταντίνου αφού είπε ότι κάθε χώρα έχει τα προβληματά της, πρόσθεσε ότι "στην Ισπανία υπάρχει μια κυβέρνηση που παίρνει μέτρα, κάνει δηλαδή όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ".

    Σε ό,τι αφορά τη θέση της κυβέρνησης ότι "η Ελλάδα αντέχει", ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "το 2003, με μεγάλη αναπτυξιακή επιβράδυνση της ευρωζώνης (0,8), η Ελλάδα είχε ρυθμό ανάπτυξης 5,6 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2010 ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης θα είναι 0,4 και στην Ελλάδα ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να είναι 0,9,δηλαδή σχεδόν το ίδιο με την ευρωζώνη".

    Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είπε ότι γίνεται αναπροσαρμογή της οικονομικής πολιτικής με βάση τα νέα δεδομένα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι κατά την κατάθεση προ μηνός του Προϋπολογισμού στην Βουλή η κυβέρνηση προέβλεπε ρυθμό ανάπτυξης 2,7 και διερωτήθη "αν άλλαξαν τόσο πολύ τα δεδομένα που έρχεται σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,2".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου επέκρινε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και πρόσθεσε ότι οι πολίτες αναζητούν μια νέα κυβέρνηση με μια διαφορετική οικονομική πολιτική.

    Ερωτηθείς αν την λύση στο αδιέξοδο την δίνουν οι κάλπες, η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν καταφατική, ενώ στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεσα εκλογές είπε "ναι, υπο την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι εκλογές παραγραφής και αυτό θα φανεί σήμερα και από τη συζήτηση στην Βουλή".

    Κληθείς να σχολιάσει την διατυπωθείσα άποψη του Κώστα Σημίτη με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός είναι αρνητικός σε προσφυγή στις κάλπες, αλλά είναι υπέρ της αλλαγής οικονομικής πολιτικής, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν θα σχολιάσει τις απόψεις ενός κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρωήν πρωθυπουργού και συνέστησε "προσεκτικότερη ανάγνωση των όσων είπε".

    Επίσης στην ερώτηση αν μπορεί να "συρθεί" η κυβέρνηση σε εκλογές, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι πολύ μεγάλα: Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καραμανλής προσέφυγε σε εκλογές για να καταρτίσει προϋπολογισμό σε πολύ καλύτερες οικονομικές συνθήκες".

    Αναφερόμενος στις οικονομικές προτάσεις, άμεσες και μεσομακροπρόθεσμες, που ανέπτυξε ο Γιώργος Παπανδρέου στα Τρίκαλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στο ερώτημα που έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "πού θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα" η απάντηση είναι πως "θα τα βρεί στις δαπάνες που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει η ΝΔ, στην φοροδιαφυγή που δεν θέλησε να κυνηγήσει, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που εκποίησε σε ευτελιστικές τιμες, στην αναδιανομή και στην ανάπτυξη".

    "Το 2007 η κυβέρνηση έπεσε έξω στον προϋπολογισμό κατά 3 δισ. ευρώ, το 2008 κατά 4,3 δισ. και το 2009 επίσης κατά 4,3 δισ." πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για συνειδητό εκφοβισμο της κοινωνίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που επιχειρεί να διαχειριστεί τον φόβο των πολιτών σε μια σειρά ζητήματα, με το ΠΑΣΟΚ να αντιδιαστέλλει σε αυτό την ελπίδα και την προοπτική.

    Τέλος, ο κ.Παπακωνσταντίνου κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το πανεπιστημιακό άσυλο είπε ότι "το άσυλο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών είναι μια κατάκτηση και είναι κάτι διαφορετικό από τις εγκληματικές ενέργειες μέσα στο πανεπιστήμιο".

    Ο κ. Παπαθανασίου χρησιμοποιεί ως άλλοθι τις αρνητικές επιδόσεις της Ευρωζώνης, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης που οδήγησαν στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Η πλήρης δημοσιονομική εκτροπή, που ξεκίνησε ήδη από το 2007, πριν ακόμα εκδηλωθεί η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, συνεχίζεται και το 2008 και το 2009, χωρίς ακόμα η κυβέρνηση να έχει προβλέψει τις δανειακές της ανάγκες, όπως έχουν κάνει οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η κ.Λ.Κατσέλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 2009 - 9:30:16 UTC