Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η λύση απαιτεί συμφιλίωση"
  • [02] Τηλεφωνική επαφή Ομπάμα-Μουν
  • [03] Μείωση στα κέρδη της Google
  • [04] Το Βατικανό στο Youtube
  • [05] Ώρα πρωταθλήματος

  • [01] "Η λύση απαιτεί συμφιλίωση"

    Την "ετοιμότητα" και "αποφασιστικότητα" της Ελλάδας να συμβάλει στην προώθηση του Παλαιστινιακού ζητήματος σε μια "εξαιρετικά ευαίσθητη" στιγμή, υποδηλώνει τόσο η συνάντηση της Υπουργού των Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη με τον παλαιστίνιο ομόλογό της Ριάντ Αλ Μάλκι, όσο και η φιλοξενία σε αθηναϊκό ξενοδοχείο της διάσκεψης των παλαιστινίων πρέσβεων, που είναι διαπιστευμένοι στις χώρες της ΕΕ, ενόψει της ειδικής συνόδου, την Κυριακή, στις Βρυξέλλες των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ,με τη συμμετοχή και αράβων ηγετών.

    Στη συνάντηση μιας ώρας, που είχαν οι δύο Υπουργοί συζήτησαν εφ' όλης της ύλης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Γάζα μετά την ισραηλινή εισβολή.

    Η κα Μπακογιάννη στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, επέμεινε στην ανάγκη "να ανοίξουν τα περάσματα της Γάζας", ώστε να φτάσει η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζοντας ότι "το θέμα του ανοίγματος των συνοριακών διαβάσεων βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων, όπως και η άρση του αποκλεισμού" και ότι "ειχαμε την ευκαιρία στις Βρυξέλλες - την περασμένη Τετάρτη- να το ζητήσουμε καθαρά και από την ισραηλινή ομόλογό μας".

    Υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα που δίνει η χώρα μας στην ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, αλλά και την ετοιμότητά της να ανταποκριθεί, η Υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι "χρέος όλων μας να προστατευτεί ο ανθρώπινος πληθυσμός, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία" και τόνισε ότι η Ελλάδα "είναι έτοιμη να υποδεχθεί παιδιά και τραυματίες από τη Γάζα στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία".

    Και οι δύο Υπουργοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην παλαιστινιακή συμφιλίωση και ενότητα, ως προϋπόθεση για την προώθηση του Παλαιστινιακού ζητήματος, το οποίο αποτελεί την "καρδιά", το "κλειδί" του Μεσανατολικού.

    "Λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς παλαιστινιακή συμφιλίωση και ενότητα", είπε η κα Μπακογιάννη και τάχθηκε υπέρ των προσπαθειών που καταβάλλει η Αίγυπτος για το θέμα, οι οποίες, όπως είπε, "είναι σημαντικές και έχουν την απόλυτη υποστήριξή μας".

    "Η παλαιστιναική συμφιλίωση αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις. Η Αιγυπτος είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βρεθούμε στο σπίτι της ίδιας παλαιστινιακής οικογένειας", συμφώνησε ο κ.Μάλκι.

    Ο παλαιστίνιος Υπουργός ευχαρίστησε για την φιλοξενία των πρέσβεων της Παλαιστινιακής Αρχής στις χώρες της ΕΕ, οι οποίοι συσκέπτονται σήμερα και αύριο σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, με σκοπό την επεξεργασία κοινής θέσης για τις προτεραιότητες αντιμετώπισης των συνεπειών της ισραηλινής εισβολής, καθώς την Κυριακή αναμένεται να συζητηθεί στις Βρυξέλλες η κατάσταση στη Γάζα, με τη συμμετοχή, πλην των "27", των Υπουργών Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Τουρκίας.

    Ευχαρίστησε, επίσης, για την ελληνική πρωτοβουλία να έρθουν παιδιά για νοσηλεία στην Ελλάδα και ως προς το θέμα της ανοικοδόμησης, το οποίο επίσης συζήτησαν με την υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι προτεραιότητα έχει το ζήτημα της στέγασης και αυτό αφορά ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν χάσει και σπίτι και οικογένεια.

    Οι υπογραφές του μνημονίου για πολιτικές διαβουλεύσεις και της ανανέωσης του διετούς μορφωτικού προγράμματος, από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, στο τέλος της συνάντησης, "επιβεβαίωσαν τους δεσμούς των δύο λαών και τη βούληση για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας", είπε ο κ.Μάλκι, η δε κα Μπακογιάννη τόνισε ότι οι Ελληνες "με την ιδιαίτερη ευαισθησία τους, έχουν αποδείξει ότι έχουν τη βούληση να συμπαρασταθούν στους Παλαιστίνιους αδελφούς τους".

    Ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα περί μεταφόρτωσης όπλων προς το Ισραήλ στο λιμάνι του Αστακού, η Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι "δεν υπήρξε καμία μεταφόρτωση όπλων στην Ελλάδα προς το Ισραήλ", παραπέμποντας και στη ρητή διάψευση από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

    [02] Τηλεφωνική επαφή Ομπάμα-Μουν

    Κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έγινε την Παρασκευή μία τηλεφωνική επαφή του κ. Ομπάμα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι Μουν, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

    Η υπερθέρμανση του πλανήτη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η διεθνής οικονομική κρίση, αλλά και η επιθυμητή ασφάλεια σε όλο το "εύρος" της διατροφικής "αλυσίδας", συμπεριελήφθησαν στα βασικά θέματα της ανωτέρω επικοινωνίας των δύο ηγετών, όπως βεβαιώθηκε στα δελτία Τύπου τα οποία εκδόθηκαν στο μεταξύ, τόσο από τον Λευκό Οίκο, όσο και από το Γραφείο Τύπου της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Από τον Λευκό Οίκο, ειδικά, επισημάνθηκε ότι "ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατέστησε σαφές στο συνομιλητή του γενικό γραμματέα του ΟΗΕ ότι, θα προσηλωθεί, από τώρα, σε μία ισχυρή σχέση ΟΗΕ και ΗΠΑ". "Κατέστη, επίσης, σαφές (στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επαφής) ότι, η ευχή του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι, να έχουν 'αποτελεσματικότητα' οι αγώνες, που διεξάγει ο ΟΗΕ, κατά : της τρομοκρατίας, της φτώχειας, της υπερθέρμανσης του πλανήτη, στο πλαίσιο μιάς συνεργασίας του με την αμερικανική κυβέρνηση".

    [03] Μείωση στα κέρδη της Google

    Τρίμηνο με μειωμένη κερδοφορία για πρώτη φορά στην ιστορία της Google Inc. ήταν το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2008, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρία.

    Ωστόσο, οι ισχυρές διαφημιστικές πωλήσεις στους δικτυακούς τόπους της Google επέτρεψαν στη μεγαλύτερη παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο να ανακοινώσει καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα και να "συναντήσει" τις IBM Corp. Apple Inc. ως τις λίγες φωτεινές εξαιρέσεις ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας στον τεχνολογικό τομέα.

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο τελευταίο περυσινό τρίμηνο σε 382 εκατ. δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή - σε σύγκριση με κέρδη 1,21 δισ. δολαρίων ή 3,79 δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 - λόγω δαπανών που ανέλαβε η Google σε σχέση με τις επενδύσεις της στην Clearwire Corp. και την AOL της Time Warner.

    Εξαιρουμένων των εκτάκτων δαπανών, τα κέρδη της Google ανήλθαν σε 5,10 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από τα 4,95 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 18% και ανήλθαν σε 5,7 δισ. δολάρια. Το ποσοστό αύξησης ήταν σκιά των παλαιών επιδόσεων της Google - η οποία είχε συνηθίσει την αγορά με ρυθμούς αύξησης εσόδων 50% - αλλά ανακούφισε τους επενδυτές που είχαν μείνει άφωνοι μπρος στα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν προσφάτως η Microsoft, η Intel και άλλες εταιρίες της νέας τεχνολογίας.

    [04] Το Βατικανό στο Youtube

    Μέσω διαδικτύου και ειδικότερα, μέσω Youtube, μεταδίδεται από το μεσημέρι ο λόγος του ποντίφικα.

    H πρωτοβουλία ήταν των Μέσων Ενημέρωσης της Αγίας Έδρας, που κατέστησαν δυνατή την πρόσβαση σε ομιλίες του Πάπα, μέσω του λίνκ www.youtube.com/vaticanit.

    «Σημέρα γράφεται μια νέα σελίδα ιστορίας της Αγίας Έδρας», αναφέρει το ραδιόφωνο του Βατικανού, Radio Vaticana, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του παπικού κράτους, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν πολλά άτομα με ευαισθησίες, τα οποία κινούνται στον χώρο του διαδικτύου και ενδιαφέρονται για το μήνυμα, που θέλει να στείλει ο ποντίφικας».

    Για την ώρα, τα περισσότερα βίντεο που προβάλλουν συναντήσεις του πάπα Βενέδικτου με διεθνείς προσωπικότητες, λειτουργίες ή μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, συνοδεύονται από σχόλια στα ιταλικά. Σύντομα, όμως, σε πολλά από αυτά θα προστεθούν σχόλια και σε άλλες γλώσσες, όπως η αγγλική, η γερμανική και η ισπανική.

    «Αρχικά, έχουν "ανέβει" στο διαδίκτυο 12 προβολές (θεματικές ενότητες με εικόνα), αλλά το αρχείο θα εμπλουτίζεται συνεχώς», εξήγησε ο πατέρας Λομπάρντι. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι έχει ζητηθεί από όλες τις καθολικές τηλεοράσεις ανά τον κόσμο, να συμβάλλουν με ρεπορτάζ και τοπικά νέα, που αφορούν την καθημερινή ζωή των χριστιανών, αλλά και τον διαθρησκειακό διάλογο.

    Ο δε πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για τα Μέσα Ενημέρωσης, πατέρας Κλάουντιο Μαρία Τσέλλι, απαντώνας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, δήλωσε βέβαιος ότι «ο Πάπας Ράτσιγκερ, από τη στιγμή που είναι άνθρωπος, ο οποίος ενδιαφέρεται για τις καινοτομίες, δεν μπορεί να μη "σερφάρει" στο διαδίκτυο».

    Τέλος, ο Άγιος Πατέρας των Ρωμαιοκαθολικών, αναφερόμενος, πάντα, στις ευκαιρίες που προσφέρει, ως μέσω γνώσης το Ίντερνετ, τις χαρακτήρισε «δώρο προς την ανθρωπότητα», αλλά πρόσθεσε ότι «αν δεν εξασφαλισθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη, η ζημία και οι αρνητικές συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες, ιδίως για τους φτωχούς και όσους ζουν στο κοινωνικό περιθώριο».

    [05] Ώρα πρωταθλήματος

    Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκα. Το ματς που κλέβει την παράσταση διεξάγεται την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εκεί όπου την Κυριακή ο Αρης φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (θα παίξουν ξανά για το Κύπελλο). Ντέρμπι αιωνίων στη Θεσσαλονίκη σε ένα ματς στο οποίο υπάρχει μόνο η νίκη και για τις δύο αντιπάλους. Αυλαία το Σάββατο με δύο αγώνες.

    Στο Ηράκλειο ο Εργοτέλης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό με τις δύο ομάδες να καίγονται για τη νίκη, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία και στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός, μετά το ματς της Τετάρτης για το Κύπελλο παίζει ξανά με τον ΟΦΗ. Την Κυριακή το ...κυρίως πιάτο με τη Λάρισα να παίζει ξανά έπειτα από τρεις μέρες με τον Πανσερραϊκό, μιας και προηγήθηκε επίσης ματς για το Κύπελλο, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 19ης αγωνιστικής.

    ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    (Παγκρήτιο) Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 19:00 NOVA

    (ΟΑΚΑ) Ολυμπιακός-ΟΦΗ 19:00 ΝΕΤ

    ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

    (Τρίπολη) Αστέρας Τρ.-Λεβαδειακός 15:00

    (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Ηρακλής 15:00

    (Φυλή) Θρασύβουλος-Ξάνθη 16:45 NOVA

    (Αλκαζάρ) Λάρισα-Πανσερραϊκός 16:45 Alpha

    (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Πανιώνιος 19:00 NOVA

    (Βικελίδης) Αρης-ΠΑΟΚ 19:00 ΝΕΤ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 18 14-3-1 10-0-0 4-3-1 31-7 45

    2. Παναθηναϊκός 18 10-6-2 5-4-1 5-2-1 34-13 36

    . ΠΑΟΚ 18 10-6-2 7-3-0 3-3-2 21-9 36

    4. ΑΕΚ 18 7-10-1 6-2-0 1-8-1 21-16 31

    5. Λάρισα 18 6-8-4 5-2-2 1-6-2 23-17 26

    6. Πανιώνιος 18 7-4-7 4-3-3 3-1-4 23-22 25

    7. Άρης 18 6-6-6 4-4-1 2-2-5 14-18 24

    8. Ξάνθη 18 5-8-5 2-4-2 3-4-3 12-11 23

    9. Ηρακλής 18 5-7-6 2-5-3 3-2-3 15-18 22

    . Λεβαδειακός 18 6-4-8 6-3-0 0-1-8 16-16 22

    . Πανθρακικός 18 6-4-8 3-2-3 3-2-5 11-18 22

    12. Εργοτέλης 18 5-5-8 2-3-4 3-2-4 20-28 20

    13. Αστέρας Τρίπολης 18 3-8-7 2-4-2 1-4-5 17-20 17

    14. ΟΦΗ 18 3-5-10 1-2-6 2-3-4 19-31 14

    15. Θρασύβουλος 18 3-3-12 1-2-5 2-1-7 15-31 12

    16. Πανσερραϊκός 18 2-5-11 0-3-6 2-2-5 9-26 11


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 January 2009 - 7:30:18 UTC