Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "H κρίση στο DNA του συστήματος"
  • [02] "Η κρίση έχει σαφείς αιτίες"

  • [01] "H κρίση στο DNA του συστήματος"

    «Βεβαίως όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν πρόταση εξόδου από την κρίση στην οικονομία. Για το ΚΚΕ η πρόταση είναι η ανάκαμψη του εργατικού κινήματος και πρέπει να εκφραστεί με την καταδίκη των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα. Η στάση απέναντι στα μονοπώλια είναι κρίσιμη και καθορίζει και το σήμερα και το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο»

    Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την οικονομία.

    Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τόσο την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προτάσεις τους για την έξοδο από τη κρίση τονίζοντας ότι η φιλοσοφία τους είναι «αρκεί να διασωθεί το κεφάλαιο».

    «Είναι μια βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος αυτό που συμβαίνει και δεν περνάει με την κρατική παρέμβαση που ανακάλυψε τελευταία το ΠΑΣΟΚ ούτε με την ανάμειξη του κράτους, ως προοδευτικό στοιχείο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επιμένουμε ότι το προοδευτικό, ριζοσπαστικό για κάθε χώρα είναι να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας ώστε να έχει αυτάρκεια», επεσήμανε η κ Παπαρήγα ζητώντας παράλληλα σύγκρουση με τα μονοπώλια.

    Στη συνέχεια, η κ Παπαρήγα ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματος της, ανάμεσα τους «γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ, αύξηση του αφορολόγητου κατά άτομο, φορολόγηση άμεσα του κεφαλαίου, πρόγραμμα λαϊκής στέγης», ενώ σημείωσε ότι το κόμμα της «απορρίπτει τα φιλόπτωχα ταμεία και τις ελεημοσύνες».

    Τέλος η κ Παπαρήγα επέκρινε και την κατάσταση στο χώρο της υγείας τονίζοντας ότι δεν μπορεί να πεθαίνεις μέσα στο ασθενοφόρο επειδή δεν υπάρχει απιδινωτής.

    «Δεν μπορείς να λες ότι τα νοσοκομεία είναι χρεωκοπημένες επιχειρήσεις και να τα μετράς με τους όρους που μετράς ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει κονσέρβες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

    [02] "Η κρίση έχει σαφείς αιτίες"

    "Η κρίση έχει σαφείς αιτίες", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε συγκεκριμένα ότι την κρίση την έφερε το παράδειγμα της Ιρλανδίας που η κυβέρνηση θέλει να αντιγράψει, τα "τοξικά ομόλογα που γονάτισαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ", καθώς επίσης και "η πολιτική ιδιοτέλειας και του κέρδους. Θα έπρεπε να το καταλάβετε και να φύγετε με εντιμότητα".

    Ακόμη, ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τους εργαζόμενους να παραδειγματιστούν από τους φοιτητές και τους αγρότες και να κινητοποιηθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 February 2009 - 11:30:17 UTC